Пердета - 4

• 88 361
  • 453
  •   1
Отговори
# 240
  • Абсурдистан
Момичета помагайте
Днес си взех пердето от шивачката.
Окъсила го е с 5 см.
Сега стърчи 3 пръста над пода.
Отвратително е.
Може ли да се поправи нещо.
Органза е, ако това има значение.

# 241
Момичета помагайте
Окъсила го е с 5 см.
Отвратително е.

Може да смъкнеш малко корниза.

# 242
  • Абсурдистан
Момичета помагайте
Окъсила го е с 5 см.
Отвратително е.

Е как?
В момента е закачен на тавана.
Не ми хрумва изобщо как да го смъкна с 5 см. Айде да не е точно 5см, ама поне с 3.
А за ново перде и дума не може да става, толкова пари дадох за това.

# 243
  • София
Момичета помагайте
Окъсила го е с 5 см.
Отвратително е.

Е как?
Не ми хрумва изобщо как да го смъкна с 5 см. Айде да не е точно 5см, ама поне с 3.

и аз ще давам за шев и така ме е страх , че не е за казване и аз сам с органза Flutter

Последна редакция: сб, 17 яну 2009, 02:15 от reniris

# 244
Момичета помагайте
Окъсила го е с 5 см.
Отвратително е.

Е как?

Значи ще трябва да го откачиш от тавана и да го закачиш за стената. И без това корниз на тавана стои доста "социалистическо".

# 245
и аз ще давам за шеф и така ме е страх , че не е за казване и аз сам с органза Flutter

Казва се шеВ! Абе каква е тази лоша мода на органза? Много лош воал и малко са помещенията и стил на обзавеждане където стои адекватно.

# 246
  • София
и аз ще давам за шеф и така ме е страх , че не е за казване и аз сам с органза Flutter

Казва се шеВ! Абе каква е тази лоша мода на органза? Много лош воал и малко са помещенията и стил на обзавеждане където стои адекватно.
SORRY Много е  късно и  не съм обърнала внимание на правописа - коригирах се щом толкоз правописа е важен в темата ПЕРДЕТА и защо да е лоша модата на органзата ???  На мен  лично много ми харесва органза - въпрос на личен вкус просто питах с какво да я съчетая и вече получих идея  от viliko, която много ми допада , така че моля ако Вие xenia имате по подходяща идея споделете  Mr. Green за това сме тук , а не да се коригираме за нежелани нощни правописни грешки  Simple Smile (дано сега да не съм допуснала за да има повод за заяждане)

# 247
Няма значение правописа, аз въобще рядко обръщам внимание на такива неща, само малко смешно ми прозвуча "шеф", защото има друг смисъл. Mr. Green Не е заяждане, сори! Само поправка помежду другото.

Това за личния вкус, който често не е много добър, е голяма тема за отделна дискусия. Само се питах кой и от къде я докара тази глупава мода.

# 248
  • София
Няма значение правописа, аз въобще рядко обръщам внимание на такива неща, само малко смешно ми прозвуча "шеф", защото има друг смисъл. Mr. Green Не е заяждане, сори! Само поправка помежду другото.

Това за личния вкус, който често не е много добър, е голяма тема за отделна дискусия. Само се питах кой и от къде я докара тази глупава мода.

О'К вкус другар няма , според Вас кое е модерно сега - дайте пример моля Ви!
Червени и сиви стени съчетани от същата серия  (тапети) с рози .
п.п. по надолу съм пуснала необработени реални снимки секцията , килима от кожа,столчето за хранене на детето ,масата и бара от които се вижда малка част не влизат в бъдещият интериор .
Въпреки , че харесвам дълги пердета при мен не е позволено (ще опират в холовата гарнитура).
За това по принуда реших къса органза с ... какво плътно???

Последна редакция: сб, 17 яну 2009, 03:10 от reniris

# 249

О'К вкус другар няма , според Вас кое е модерно сега - дайте пример моля Ви!
Червени и сиви стени съчетани от същата серия  (тапети) с рози .
п.п. по надолу съм пуснала необработени реални снимки секцията , килима от кожа,столчето за хранене на детето ,масата и бара от които се вижда малка част не влизат в бъдещият интериор .
Въпреки , че харесвам дълги пердета при мен не е позволено (ще опират в холовата гарнитура).
За това по принуда реших къса органза с ... какво плътно???

Презумпцията за вкуса дето другар нямал си има ограничения в рамките на критериите за адекватност на ситуацията, естетически норми, модни тенденции и т.н. Значи...може да говорим "на мен това ми харесва, а на мен еди-какво си", стига и двете да са приемливи. Органзата е много специфичен материал. Ефирен, много прозрачен, твърд и лъскав. За това си има специфични места и поводи за прилагане където изглежда добре и на място. Това са празнични поводи, където подобна лъскавост е желана- сватби, коледни и новогодишни украси, а също някои видове етно-стилове на обзавеждане- ориенталски, индийски и т.н. В останалите случаи по-скоро изглежда гротескно.  В твоя случай пък, с къси пердета, да не говорим! Нонсенс.

Всъщност, аз не разбирам защо трябва да са къси. Това което открих по-назад, е тази снимка:

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/670/661972223.JPG

Не виждам повод за къси пердета.

Първо, да започна с въпроса държиш ли изобщо и защо държиш на воал? Искаш да се предпазиш от нежелани погледи от отсрещната къща или просто защото "така трябва"?

Доколкото разбирам, шкафът отдясно е плътно до стената на която е прозореца, така ли? Прозорецът може да има щори и 1 несиметрично, дълго и прихванато перде отдясно. Римска щора от воал изглежда много по-адекватно от къс воал. Но в случая дори не е задължително воалът да е къс. Какво като не минава зад шкафа?

За цветовете- бял воал и графитено-сиво перде би стояло добре. Мисля че и без това червеното ти е в повече.

Като материал. Виж сега лъскавостта на органзата и помисли колко смешно това изглежда:

http://laphotodujour.hautetfort.com/photos/02/02/1159827502.jpg

http://www.textilart.be/images/VOILAGE%20en%20300%20cm%20114.jpg

Дори когато не е много лъскава, тя е твърда и много прозрачна.  Дипли се на едри туфи.

Ето ти примери за по-плътен, по-матов, по-мек и по-адекватен воал:

http://www.veritable-macrame.com/vfantaisie02pm.jpg

http://img103.imageshack.us/img103/296/20080401172251aamg1.jpg

http://www.coupecouture.fr/images/voilage-fronce0.jpg

http://www.linternaute.com/femmes/decoration/salon/tutoriel-prat … o-salon-31454.jpg

http://i.decofinder.com/img/334/334358/Voilage-Lily-Latifi-Siest … Gaufre-Nougat.jpg

http://www.creations-metaphores.com/images/meta/news/hades.jpg

С две думи, добрият воал е мек, матов, отговаря на изискването ти за плътност и прозрачност, пада тежко и изглежда максимално натурално, не синтетично.

# 250
  • Varna
Момичета помагайте
Окъсила го е с 5 см.
Отвратително е.

Е как?

Значи ще трябва да го откачиш от тавана и да го закачиш за стената. И без това корниз на тавана стои доста "социалистическо".

Е сега вече и аз май се омотах - тъкмо си мислех да са ми на тавана корнизите. Че вече и пердетата си избрах, обаче сега Ксения пак точно на време се намеси. Първо - радвам се, че отново пишеш в темата - определено на мен ми липсваха твоите критики... Може ли да помоля за някакви корнизи /снимки/, които са актуални като цяло...Аз наистина си мислех че от тавана като пада пердето ще стои по-хубаво и затова търсих да е поне на 3 метра ширина плата... Сега последно се спрях на бял воал с плътно перде - черно на сиви раета/вертикално/ - от край до край и от тавана до земята... Не съм го поръчала просто защото незнам точна височина като сложа корниза.

# 251
  • Абсурдистан
Сега аз пък да ви кажа, че или моят плат не е органза
или явно има много видове органза.

Седи меко, не твърдо,
не лъска в никакъв случай,
пада тежко,
доста е прозрачно - но пък аз точно такова го исках.
 Ето точно такава материя ми е пердето, каквато снимка е дала ксения.

Това първо.
Второ стърчи над земята ето така, като на тази снимка на ксения. Та се чудя изобщо дали да го мисля, въпреки че исках почти да облизва пода пердето, но явно тъпата шивачка не е могла да премери правилно.

Корнизът не може да се закачи на стената, защото под тавана има трегер от 30 см. Под трегера е другия вариант на пердето, но досега бях с такива пердета и първо ми е омръзнало, второ не ми харесва

# 252
Момичета помагайте - не мога да реша какви да са пердетата в спалнята. Особено се чудя за цвета ooooh! Вчера цял ден обикалях по магазините и нищо не харесах, а само се обърках повече.Единственото което знам е че искам да се влачат по пода и си мисля да направя възглавници за столовете и покривка за леглото в същия цвят... Ето това е стаята

Под прозореца има радиатор, има и врата към терасата...
Стените са бели, пода е дюшеме в цвят венге, а мебелите са коко-боло
Има акценти в цвят венге от ратан - 2 плетени стола, нощна лампа, ваза и плетени кошове в тоалетката и нощните шкафчета.

# 253
Доста четох и мисля да си ушия римски щори.Има ли някой идея колко струва шева,ако материалите са мои

# 254
Сега аз пък да ви кажа, че или моят плат не е органза
или явно има много видове органза.

Седи меко, не твърдо,
не лъска в никакъв случай,
пада тежко,
доста е прозрачно - но пък аз точно такова го исках.
 Ето точно такава материя ми е пердето, каквато снимка е дала ксения.

Това първо.
Второ стърчи над земята ето така, като на тази снимка на ксения. Та се чудя изобщо дали да го мисля, въпреки че исках почти да облизва пода пердето, но явно тъпата шивачка не е могла да премери правилно.
Корнизът не може да се закачи на стената, защото под тавана има трегер от 30 см. Под трегера е другия вариант на пердето, но досега бях с такива пердета и първо ми е омръзнало, второ не ми харесва

Показаното не е органза в никакъв случай. Няма много видове- има неправилно наричане на доста видове воал "органза". Дали си го искаш късо, ти си решаваш. Дай да го видим този трегер и ще ти кажа става или не става на стената.

Общи условия

Активация на акаунт