Само за русофили

• 56 031
  • 777
  •   1
Отговори
# 180
  • Атлантис, Галактика Пегас
Завчера гледах шумно рекламирания и дълго очаквания в Русия "Возвращения мушкетеров или Сокровища Кардинала Мазарини". Какво да ви кажа? Помъчих се да го свържа с първите три части - първите мускетари, 10 лет спустя и 20 лет спустя. Бях чела във форума на Боярски, че се е колебаел дали да учавства в този последен филм, но заради останалите от четворката - Смирнитски, Смехов, Старигин и заради Алиса Фрейндлих е приел участието. Напълно го разбрах какво е искал да каже.  Въпреки, че Боярски ми е любимец, честно да ви кажа не харесах филма от режисьорската му страна, може би и от страна на сценария. Но Леон на Дмитрий Нагиев ме изненада. Вижте и вие част от музиката на филма - http://www.youtube.com/watch?v=15hPyAMfq9o
Ако някой друг има мнение, ще се радвам да го сподели.
Съжалявам за целия актерски състав където се подлъгаха по Юнгвальд Хилькевич....  Тази фантасмагория.... Не знам... Нямам думи просто. Не трябваше изобщо да се снима.

# 181
Наистина доста русофили имало. И аз бях изненадана. Hug
Аз пък обичам Русия, защото съм рускиня и много се гордея с това.  Родителите ми са руснаци, но съм расла в България. Вече много годинки не съм ходила там, но я пазя в спомените и в сърцето си.

# 182
Сега се сетих, че имам снимка с един велик човек (фук фук).
Ето  http://picasaweb.google.bg/borislava.doncheva/Arhiv?authkey=Gv1s … 16682735412869682
Завиждайте  Laughing

# 183
бабилия, страшна снимка Simple Smile

наскоро гледах документален филм за гагарин по первий. а после гледах и филма Бумажный солдат на Алексей Герман -син, посветен на темата за първите опити да се изпрати човек в космоса.

почувствах, че до този момент не съм си давала сметка колко голям подвиг е било това. и колко жестоки в личен план могат да бъдат измеренията му. няма да забравя тревогата на лицето на съпругата на гагарин от документалните кадри.

# 184
Serein,
Наистина ми е много скъпа, както и спомените за този човек. Спомням си с най-малки детайли срещите си с него, денят в който ни събраха в двора и съобщиха, че е загинал. Учителите ни, директора, самите ние.... Беше страшен шок. Заболя ме когато смениха името на училището.

# 185
  • Атлантис, Галактика Пегас
бабилия, Каква раскошна снимка!!!  Flutter Hug

# 186
  • Варна
Бабилия, ама ти ли се ръкуваш с Гагарин?  Shocked Брейй, наистина ти завидях... ама кой набор си все пак, ако не е тайна?  Simple Smile

Разкажи малко повече за историята със снимката.  Wink

# 187
Киса, снимката е правена през 1966 година (Младежката асамблея в София). Аз съм родена през декември 55-та. По това време бях в 4-ти клас, (около 10 годишна). Учех в училище Гагарин. Това е посрещането му, след първото му идване, когато е засадил борчето в двора. Имах невероятно преживяване, после имаше и много по-хубави мигове, но не допуснаха журналисти в училището (няма снимки). Как да ви разкажа какво преживява едно дете, когато докосва първият човек преодолял земното притегляне. Вие сте съвремени деца, за нас това беше нещо повече от фантастика. Не знам как да го обясня. Не мога да обясня и болката, която изпитах, когато синът ми учеше в моето училище и някакъв гениален дебил "свисше" му смени името...

# 188
  • пловдив
Бабилия от тези които благородно ти завиждат

http://vbox7.com/play:e3911a3b
 Two Hearts

# 189
  • Costa Rica
Бабилия, завиждам - и хич не се старая да бъда благородна.

Пък моята учителка по философия в гимназията е била приятелка с Висоцки. Много ми е разказвала за него. Тя беше руска възпитаничка и  е имала доста екстремен живот на младини, но като я питат какво и е най-шантавото преживяване, тя казва - пиках с Висоцки Joy (на някакъв пиянски купон, те се оказали заедно в едно мазе в търсене на усамотение...).

# 190
  • София
Да се запиша и аз като любител на руското кино и музика. И да се похваля, че преди около месец си свалих от torrents.ru новия концерт на Любе "Свои"!

# 191
И аз съм в групата на завиждащите Grinning Бабилия ти си истинска щастливка  bouquet

# 192
Бабилия от тези които благородно ти завиждат

http://vbox7.com/play:e3911a3b
 Two Hearts
Тази песен те хваща за гърлото... За първи път я слушам. Благодаря.

# 193
Не съм чела цялата тема, как не съм я видяла досега, но тук е моето място!Затова да ви се "натреса" и аз.
Синът ми,който е на 3г.5мес, като чу песента, с която е поздравена Бабилия си хвърли играчките и се подреди да слуша.
По темата Любэ- на мен ми е светло и леко на душата, когато ги слушам, това ми стига.

А някой ще сподели ли впечатления от филма Адмирал?/Съжалявам, ако е писано вече, но сега ще чета цялата тема/Все се каня да го гледам и не ми остава време.

И благодаря за темата  bouquet

# 194
  • Кубрат/ Пишурка

Да си дойдем на думата,значи!

Еееех,Бабиля,колко спомени събуди! И аз помня посещението на Гагарин,но слушахме само по радиото гласа му.И какво вълнение беше...!А помниш ли,че тогава имаше побратимени градове?Нашият град беше побратимен с г.Орел.Разменяхме си лагерници.Аз не успях да отида в Орел,но бях на лагер в Кранево с една група.Още помня имената на половината (момчета,разбира се!) Joy

А за Любэ - още ме е яд,че не успях да ги гледам в Каварна като идваха: точно 3 дена преди да дойдат майка ми си счупи крак и трябваше да бъда с нея.Но си ги слушаме редовно у дома.
anya, от къде,ако не е тайна, си смъкна новия им албум?

Общи условия

Активация на акаунт