Интериорен дизайн – цени и препоръка!

• 314 624
  • 1 058
  •   3
Отговори
# 585
  • София
Хмм, а ако търсиш специалист, който да ти пренареди мебелите или да ти посочи грешките, които си направил, такъв ще намериш ли?
И като ти посочи например, че са ти криви стените или имаш праг, който е излишен или е трябвало по друг начин да разпределиш стаите и какво? Нищо не можеш да направиш.
За подредба на мебели, по-добре от мебелен магазин някой или някой студент. Замислете се егати - този човек е учил 5 години за това, членува там в профвсионални организации (примерно каб), специализира се, посещава курсове Ще дойде най-малко 2-3 пъти при вас, ще отдели седмици работа. Няма как това да струва 500лв.
Между впрочем Камарата на архитектите има публикувани минимални цени и ако не се лъжа, в момента са 20евро на квадрат. Правете си сметката какво означава това - какви са хората, които ще ви предложат по-ниска цена.
Не съм от бранша, но защитавам труда на хората, защото наистина си заслужават парите.

# 586
Хмм, а ако търсиш специалист, който да ти пренареди мебелите или да ти посочи грешките, които си направил, такъв ще намериш ли?
И като ти посочи например, че са ти криви стените или имаш праг, който е излишен или е трябвало по друг начин да разпределиш стаите и какво? Нищо не можеш да направиш.
Е, защо да не можеш  Laughing
Търсиш професионална консултация и си плащаш за това.
Професионалистът си дава мнението и ти посочва грешките в интериора. Казва какво може да направи и ти решаваш можеш ли да го позволиш.
Говоря за еднократно посещение, консулт!
По тази логика излиза, че не можеш да попиташ за нищо, ако нямаш пари.
Сещам се, на първо четене, и за лекарите т.нар. консултации със здравен специалист, ако щете и пластични хирурзи, където пак плащаш за знания от същия.
По твоята логика, ако не можеш да си позволиш операция, да не ходиш да питаш!

Не съм от бранша, но защитавам труда на хората, защото наистина си заслужават парите.
Нека някой, който разбира по-добре да пише!

# 587
Според вас дали ще ми обърнат внимание в някоя от фирмите за интериорен дизайн, ако поискам консултация (платена) преди да закупя жилище. В момента единият от вариантите ни за жилище, би отговорил на нуждите ни, след малко преустройство, но не мога да преценя как би се получило. Идеята е от един троен хол да се прегради 3та спалня, но определено не бих купила това жилище, ако специалист прецени, че няма да се получат добре нещата, защото цената не е ниска, а то ще има нужда и  от основен ремонт (може би само без ел и ВИК).   В бъдеще, разбира се, смятам да искам цялостен проект, но просто в момента имам нужда от архитект или дизайнер, за да мога да се реша изобщо на тази покупка.

# 588
  • София
Е, защо да не можеш  Laughing
Търсиш професионална консултация и си плащаш за това.
Професионалистът си дава мнението и ти посочва грешките в интериора. Казва какво може да направи и ти решаваш можеш ли да го позволиш.
Говоря за еднократно посещение, консулт!
По тази логика излиза, че не можеш да попиташ за нищо, ако нямаш пари.
Сещам се, на първо четене, и за лекарите т.нар. консултации със здравен специалист, ако щете и пластични хирурзи, където пак плащаш за знания от същия.
По твоята логика, ако не можеш да си позволиш операция, да не ходиш да питаш!

Нека някой, който разбира по-добре да пише!

Защото току що си направил апартамента, сложил си плочки върху излишния праг, боядисал си кривата стена, сложил си подови настилки и си наместил мебелите според някакво твое разпределение - ако ти кажат да го преправиш няма да си особено щастлив. Аз не казвам да не направиш консултация - аз казвам да я направиш ПРЕДИ да си направиш/ремонтираш апартамента.

tsvetunka, разбира се, че има такава услуга. Срещу някаква такса на посещение, всяко студио ще дойде да ти помогне да избереш жилище, което да отговаря на твоите изисквания и ще ти посочи плюсовете/минусите. Спри се на архитект (вместо просто дизайнер), за да ти е по-полезен относно качеството на строителството, функционалното разпределение и тн.

# 589
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали някоя дизайнерка за Пловдивска област. Предстоят ми изработването на 3 кухни и трябват идеи за цветове. Имам идеи за моята кухня, цветовете на стената държа да са топли... прасковено или жълто или бледо ябълково, за плотове бежово или някакъв приемлив красив гранит, за шкафовете искам да са в пастелно но наситено зелено. За кухнята за гости искам цветове като студено зелено на стената. Моето предложение е прасковено два нюанса горе и долу сиво или шоколад. Но държа дизайнера да помогне, двете помещения са теснички, а моята кухня ще е широчка. Благодаря предварително.
Ето някои от любимите ми идеи:

http://blagoslovena.snimka.bg/properties/moite-idei-za-kuhnya-ba … a.934604.37639049

http://blagoslovena.snimka.bg/properties/moite-idei-za-kuhnya-ba … a.934604.37640927 обожавам тази цветова комбинация, но тези плочки цвят органично зелено трудно се намират.

# 590

Защото току що си направил апартамента, сложил си плочки върху излишния праг, боядисал си кривата стена, сложил си подови настилки и си наместил мебелите според някакво твое разпределение - ако ти кажат да го преправиш няма да си особено щастлив. Аз не казвам да не направиш консултация - аз казвам да я направиш ПРЕДИ да си направиш/ремонтираш апартамента.

Чакай сега, по твоята логика излиза, че веднъж правиш обзавеждане и живееш с него колко ?! 20 години. Къщата ми е страхотна, искам освежаване, искам да черпя нови идеи за обзавеждане, цветове, стилове, ако щеш. Няма да строя наново. Ако ми хареса нова кухня в старинен стил (примерно), как да променя обзавеждането в другите стаи, за да има логика.
А бе аз писах, който разбира да пише!  ooooh!

# 591
  • София
Чакай сега, по твоята логика излиза, че веднъж правиш обзавеждане и живееш с него колко ?! 20 години.
Да, ако искаш да живеееш в коптор  Joy
На 8 до 10 години ти трябва основен ремонт.
А цветните възглавнички и новият диван са много далече от интериорен дизайн/ремонт и тн. но какво разбирам аз...

Не знам защо ми въртиш думите или просто бавно схващаш. Момичето на предната страница попита дали може да се консултира с дизайнер да и посочи грешките от ремонта. Това, което аз я посъветвах е да се консултира преди това, за да може да използва идеите и насоките му за този ремонт (а не за следващия след 5 години, когато нещата вече стоят другояче - напукана мазилка, протекъл лошо изолиран балкон и тн).

# 592
Здравейте,

Моля момичетата, които са доволни от студиата за дизайн и архитектите, с които са работили да ми ги препоръчат на ЛС. Става въпрос за проект за жилище 100 м2 в центъра. Благодаря много!

# 593
Аз също ще съм благодарна за някои контакти и препоръки на ЛС. В момента се чудя между Сфумато и Истерия, ще са ми от полза и други мнения!

# 594
Здравейте,

ще се радвам ако някой може да ми помогне с препоръка. Имам да дообзавеждам стая от нов апартамент, голяма , трябва да комбинира две функции. Като цяло моята идея е да платя на дизайнер за това защото моята сила не е в тази област. Специфичното е че, вероятно ако платя 1000-2000 лева за услугата съответно няма да мога да я реализирам веднага, и "гениалната идея" която ми хрумна е да поискам дизайнът да е с мебели от икеа... бих могла постепенно да ги набавя в течение на някакъв период от време.
Дори на мен сега ми звучи налудничаво но .. защо не...
Дали можете да препоръчате дизайнер, който би се навил на подобно ограничение и твърде безумно ли звучи това?

# 595
Здравейте,

ще се радвам ако някой може да ми помогне с препоръка. Имам да дообзавеждам стая от нов апартамент, голяма , трябва да комбинира две функции. Като цяло моята идея е да платя на дизайнер за това защото моята сила не е в тази област. Специфичното е че, вероятно ако платя 1000-2000 лева за услугата съответно няма да мога да я реализирам веднага, и "гениалната идея" която ми хрумна е да поискам дизайнът да е с мебели от икеа... бих могла постепенно да ги набавя в течение на някакъв период от време.
Дори на мен сега ми звучи налудничаво но .. защо не...
Дали можете да препоръчате дизайнер, който би се навил на подобно ограничение и твърде безумно ли звучи това?

май е възможно : http://interiorendizain.com/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8 … %D0%95%D0%90.html

# 596
линкът е интересен, но фирмата изглежда прекалено хмм как да кажа тежка, едва ли представялва голям интерес за тях да обзавеждат 35 кваратни метра Simple Smile
Винаги е опция да си играя и сама, но как казах това никак не ми е силна страна.

По скоро търся някой, може би студент или начинаещ дизайнер, за когото подобно нещо би било предизвикателство и ще му е интересено да го направи

Благодаря все пак Simple Smile

# 597
  • София
Според мен за стая можеш да разчиташ на коя да е мебелна къща да ти направи проект без пари ако си купиш мебелите от тях. Иначе Икеа е страхотна идея при малък бюджет, но те нямат тази услуга. Там евентуално на място да харесаш аранжировка, която са направили... Или студент както ти казваш

# 598
В краен случай може да ползвате и услугите на 3д визуализатор ... ако имате идеи все пак Simple Smile да си ги видите като варианти

# 599
Чакай сега, по твоята логика излиза, че веднъж правиш обзавеждане и живееш с него колко ?! 20 години.
Да, ако искаш да живеееш в коптор  Joy
На 8 до 10 години ти трябва основен ремонт.
А цветните възглавнички и новият диван са много далече от интериорен дизайн/ремонт и тн. но какво разбирам аз...

Не знам защо ми въртиш думите или просто бавно схващаш. Момичето на предната страница попита дали може да се консултира с дизайнер да и посочи грешките от ремонта. Това, което аз я посъветвах е да се консултира преди това, за да може да използва идеите и насоките му за този ремонт (а не за следващия след 5 години, когато нещата вече стоят другояче - напукана мазилка, протекъл лошо изолиран балкон и тн).
ама ти верно нищо не разбираш  Joy

Общи условия

Активация на акаунт