Интериорен дизайн – цени и препоръка!

• 317 370
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте !
Закупихме си жилище старо стоителство 100 м2 ЧЗП , предстой ми цялостен ремонт както се казва от А до Я. Имам нужда от архитект или стройтелен инженер или архитект дизайнер и аз незнам за това търся вашата помощ. Искам да направя преустройство на жилището т.к. едната стая е преходна а искам да няма да преходи. Необходимо ми е (поне така мисля) точно измерване на жилището и стаите и няколко варианта на това кое и как може да се разруши и изгради. Имам вода и мръсен канал от към бокса и от към детската където е тоалетната (прилагам и скица на апартамента направена и измерена от мен и незнам до колко е точна, но съм се постарал, там където са стрелките това са врати). На първо място траябва да реша как ще изглежда апартамента, след това за схеми на ел.инсталаций , вик , парно, и евентуално на вътрешен дизайн, в зависимост от цените и офертите разбирасе. По принцип апартамента се намита в Стара Загора. Вие какво бихте ме посъветвали и кък кого мога да се обърна !!!???

# 661
  • София
Намери архитектурния план, там ще видиш къде са колоните, къде са тухлите и съответно да решиш какво на преустройство можеш да направиш.
Ако целта е 3стайно жилище с в спални без преход (и ехутектурния план го позволява), бих обединила всекидневната+бокса +стаята, а холът да стане спалня, като преместя вратата срещу тази на тоалетната. Също така бих разненила мястото на банята и тоалетната.
Имай предвид че тези операции с "преместването на стеничките" скъпички, играла съм го този филм.

# 662
Desem , този архитектурен план от къде мога да го намеря в общината ли ?

# 663
  • София
Като купувахте апартамента не беше ли част от документацията?
При нас се искаше заради площообразуването.
В София в общината (местната) са до определен етаж. За сградите с повече етажи от Кададстъра като в нашия случай скицата беше на целия етаж и копието струваше около 120 лв., но това го вади брокера (задължение бе на стария собственик да го набави). В Ст. Загора сигурно е на едно място.

Последна редакция: пн, 17 фев 2020, 21:03 от Desem

# 664
Има и по-лесен начин - където искаш да отвориш врата - дупчиш с бормашината и ако е бетон, значи не може да се пипа. Малко е разрушаващо, ама нали ще се прави ремонт.

# 665
Глупости! А ако се окаже, че има колона точно 10см в страни от пробитото? Или ще правим стената на швейцарско сирене защото ще правим ремонт така или иначе?

# 666
Нямам такава скица, от кадастъра имам само скица очертаваща границите на имота , а и го закупих без брокер от собственик . Значи най напрред трябва да проверя в кадастъра и евентуално после в общината ?

# 667
Глупости! А ако се окаже, че има колона точно 10см в страни от пробитото? Или ще правим стената на швейцарско сирене защото ще правим ремонт така или иначе?

Така е, но понякога това е най-лесния начин. Всеки си преценява. А и колоните не се слагат ей така по средата на стените, а като цяло с по ъглите на помещенията.

# 668
Е това ти го знаеш, не е общоизвестен факт за хора които хал хабер си нямат от строителство.

Freedom79, можеш да разпиташ съседите със същите апартаменти дали нямат планове.

# 669
Здравейте,
много се рових тук, в гугъл, в дибла и още не мога да намеря правилния човек.
Имам нужда от интериорен дизайнер в стил винтийдж за град София.
Основен ремонт на жилището е направен, искам помощ и идеи с мебелите при условие, че имаме доста налични стари мебели и аксесоари, които искам да комбинирам с модерна мебелировка. Може ли някой да ми препоръча човек?
Цяла агенция и проект не ми трябват, защото основният ремонт вече е направен.

# 670
  • Цюрих
Моля, да направите коментар по оферта за гардероб от ПДЧ.
Цената включва доставка и монтаж.

Благодаря предварително!
Здравейте!
По този проект ще заминат около 7 плочи с размер 2.80х2.07,а ако средната цена е около 120лв за стандартен цвят на Егер=840лв.
За разкрояване ще взематжоколо 25лв на плоча средно=170лв
За кант и кантиране минимално/с тънък кант 1мм/=170м.л =260лв
За отвори за панти и панти=108лв
За механизмите за колани, като може да се намерят добри на по-ниски цени, средно около 80лв.
За изтеглящите лостове=80лв
За механизмите за плавно затваряне,като може да се намерят и по-евтини, средно около 90лв
За огледала средно около 120лв.
За дръжки средно около 100лв.
За всички материали дотук ще платите около 1848лв.
За сглобяване, доставка и монтаж биха ви взели почти същата сума. Или от два до три пъти отгоре. Реалната цена на гардеробната в скъпа или  средно скъпа фирма би била около 4000лв.В по-евтина, около 2800лв.
Ако намерите кой да ви го сглоби, може да заплатите дори половината от стойността на материалите за труд,тъй като модулите не са сложни и са тесни. Проблемът би бил в монтажа, тъй като модулите са до тавана и е необходимо да се слагат пасващи лайсни. А също и врата с дължина 2.50 никак не е добра идея. Настройките трябва да имат отделни врати.
Само да кажа, че цените, които съм дала са ориентировъчни и са ми по спомени отпреди 2-3 години, когато правих нещо подобно за клиент.
Разбира се, от цвят до цвят има голяма разлика и е важно дали ще се избере по-качествено или по-обикновено ПДЧ. Също така съм закръглила броят на плочите по разкрой, а много фирми изчисляват по точна квадратура... В този смисъл вече има значение и размерът на самите детайли в конструктивния чертеж. Цената на обкова също е от значение. Например има механизми за чекмеджета за плавно затваряне за 15лв,има и за 5лв....и т.н и т. н.
Цената, която са ви дали като крайна е абсолютно адекватна и в разумни граници, но е с евтини материали.И определено искат да ви спечелят като клиент!

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 00:20 от Шоколад

# 671
Здравейте,
много се рових тук, в гугъл, в дибла и още не мога да намеря правилния човек.
Имам нужда от интериорен дизайнер в стил винтийдж за град София.
Основен ремонт на жилището е направен, искам помощ и идеи с мебелите при условие, че имаме доста налични стари мебели и аксесоари, които искам да комбинирам с модерна мебелировка. Може ли някой да ми препоръча човек?
Цяла агенция и проект не ми трябват, защото основният ремонт вече е направен.
Здравейте, дизайнерите не работят в един стил само. Аз работя тази професия от седемнадесет години и не съм имала един с един еднакви проекти,а и това е най-прекрасното на интериорния дизайн, че домът ви ще е индивидуален. Мога да ви направя интериорен проект във винтидж стил и да ви препоръчам фирми изпълнители и производители,като вие разбира се не де задължавате да поръчвате от тях. Пишете ми на лични да ви пусна проекти и цени. Успех от мен Simple Smile

# 672
Здравейте, дизайнерите не работят в един стил само. Аз работя тази професия от седемнадесет години и не съм имала един с един еднакви проекти,а и това е най-прекрасното на интериорния дизайн, че домът ви ще е индивидуален. Мога да ви направя интериорен проект във винтидж стил и да ви препоръчам фирми изпълнители и производители,като вие разбира се не де задължавате да поръчвате от тях. Пишете ми на лични да ви пусна проекти и цени. Успех от мен Simple Smile
А дали може да ми помогнете за 35 квадрата, решени в кралско синьо и бяло. Стени бели. Благодаря.

# 673
А дали може да ми помогнете за 35 квадрата, решени в кралско синьо и бяло. Стени бели. Благодаря.
Пишете ми на лично да ми обясните положението и какво обзавеждате точно

# 674
Моля за мнение-  от естетска гледна точка в какъв цвят да рамкирам картина, която е есенен пейзаж и има хиляди цветове? Обзавеждането в детската са бели мебели, наситена тъмна охра едната стена и светло жълти другите? Бяло върви чудесно, но е детска стая все пак- чудя се дали по жълтата гама да залитна или синя например, за по-цветно? Пак казвам няма един преобладавщ силен цвят.Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт