Интериорен дизайн – цени и препоръка!

• 331 961
  • 1 115
  •   1
Отговори
# 1 110
Здравейте!

Считам, че е редно да се включа в дискусията, тъй като през последните дни забелязвам публикации, свързани с работата на Nazar Decor.
Уважавам правото на всеки клиент да сподели своето мнение. Интериорният дизайн е изключително лична услуга, в която очакванията, вкусът и комуникацията са важна част от крайния резултат.

В същото време смятам, че е честно да бъде представена и другата гледна точка.
Това е единственият ми профил във форума на BG-Mamma. Регистрирах се единствено, за да внеса яснота по някои от отправените твърдения.

Nazar Decor работи вече повече от 10 години. През това време сме реализирали десетки интериорни проекти за жилища и обществени пространства, като голяма част от тях са изпълнени до последния детайл и могат да бъдат видени както в нашите канали, така и в домовете на нашите клиенти.
Искам категорично да заявя, че всички публикувани отзиви в Google и останалите ни онлайн канали са оставени от реални клиенти. Никога не сме използвали фалшиви профили, не публикуваме измислени ревюта и не пишем сами положителни коментари. Това противоречи както на професионалните ни стандарти, така и на личните ни принципи.

През годините сме получили доверието на много семейства, които продължават да ни препоръчват. Именно това доверие е причината да работим вече повече от десетилетие.

Разбира се, не твърдим, че сме безгрешни. Във всяка творческа професия могат да възникнат различни гледни точки или ситуации, които не отговарят напълно на очакванията. Когато има основателна обратна връзка, винаги сме готови да разговаряме открито и да търсим решение.

Бих искала да обърна внимание и на още няколко твърдения, които бяха направени.

На първо място, бих помолила, ако се обсъжда конкретен проект, той да бъде показан.
Нека хората сами преценят дали действително става въпрос за липса на професионализъм или за различни виждания относно интериорното решение. Смятам, че фактите говорят много по-силно от общите квалификации.

По отношение на изпълнителите – майстори, мебелисти и други специалисти – е важно да се направи едно уточнение. Nazar Decor не принуждава никого да работи с конкретни фирми или хора. Когато препоръчваме изпълнители, това са специалисти, с които сме работили и към момента можем да препоръчаме въз основа на личния си опит. Клиентът винаги има свободата да избере свои майстори, мебелисти или доставчици.

Офертите, които се предоставят, са изготвени от самите изпълнители. Нито цените, нито организацията на тяхната работа зависят от нас. Нашата роля е да съдействаме и да координираме процеса в рамките на проекта, но не можем да носим отговорност за дейността на независими фирми и специалисти.

Искам да отбележа и още нещо. Прави впечатление, че част от публикуваните негативни коментари са написани в изключително сходен стил и използват почти идентични изрази. Не бих искала да правя предположения кой стои зад тях, защото не разполагам с такава информация, но смятам, че подобни съвпадения оставят въпроси, на които всеки читател сам може да си отговори.

За мен най-важни остават фактите, реално реализираните проекти и хората, които през последните повече от десет години са ни се доверили и продължават да ни препоръчват.

По темата за договорите бих искала да внеса още една яснота. Всички договори, с които работи Nazar Decor, са стандартни за дейността ни и са изготвени с цел да защитават интересите както на клиента, така и на изпълнителя. В тях ясно са разписани правата, задълженията, сроковете и етапите на работа, за да има прозрачност и сигурност и за двете страни. Това е установена професионална практика, а не опит някоя от страните да бъде поставена в по-неблагоприятна позиция.

Благодаря на всички наши клиенти за доверието през годините, както и на хората, които оценяват труда, професионализма и отношението, с които подхождаме към всеки проект.

# 1 111
Не, Албена, явно просто имаш повече от един разочарован клиент.

Ако беше отделила толкова време и внимание и за комуникацията и изпълнението на самия проект, а не само за спасяването на имиджа ти, който явно зорко следиш, вероятно и аз щях да искам да ти оставя положителен отзив.

# 1 112
Не приемам включването си тук като „спасяване на имидж“, а като право на отговор, когато публично се отправят твърдения, които засягат професионалната ми работа, репутация и квалификация като интериорен дизайнер.

До момента виждам много категорични оценки, но малко конкретни факти. Ако се обсъжда конкретен проект, нека той бъде показан. Нека се видят поставеното задание, разработената концепция и крайният резултат, за да може всеки сам да изгради мнението си въз основа на фактите, а не на квалификации.

По отношение на твърдението, че публикувам чужди изображения или снимки от интернет като свои - това категорично не отговаря на истината. Всеки проект, който представям като реализиран от Nazar Decor, е разработен от мен и е резултат от реална професионална работа. Подобни твърдения не представляват критика към дизайна, а поставят под съмнение професионалната ми почтеност. Ако някой отправя подобно обвинение, считам, че е редно то да бъде подкрепено с конкретни доказателства.  
Прави ми впечатление, че част от публикуваните коментари впоследствие са редактирани. Независимо от това, твърдението, че публикувам чужди изображения или снимки от интернет като свои, беше направено и категорично заявявам, че то не отговаря на истината.

По отношение на квалификацията ми - тази информация никога не е била тайна. Всеки, който действително познава работата ми и следи развитието на Nazar Decor през годините, знае, че професионалният ми път не започва със създаването на студиото. Преди това работих в международна британска компания за интериорен дизайн, където натрупах практически опит по реални проекти. Днес, повече от десет години по-късно, зад името Nazar Decor стоят десетки реализирани проекти и клиенти, които продължават да ни препоръчват.
Всеки, който е запознат с процеса на интериорно проектиране, знае, че мудбордовете и AI инструментите служат единствено за визуален ориентир и представяне на концепция. Те не представляват технически проект и не могат да заменят проектната документация.

Последна редакция: чт, 16 юли 2026, 13:34 от Albena Zarkova- Nazar Dec

# 1 113
Не знам дали наистина държиш да публикувам мнението си и в Google Reviews с конкретни снимки. Да, красотата и естетиката са субективни и смея да твърдя, че изображенията са красиви, поне на мен ми допадат, затова и се спрях на теб.

Техническите чертежи обаче - основното, заради което обикновено се наема дизайнер, са пълни с неточности и грешки и да, това е лесно доказуемо, наистина, но не ми се искаше да навлизам в детайли и полемики и да стигам дотам наистина да свалям рейтинга ти в Гугъл. Достатъчно нерви си причиних при комуникацията с теб и не ми се занимаваше да си причинявам още от същото.

А може би държиш да кача и мудбордовете, изпратени чак накрая, направени с ChatGPT, като изображенията дори не отговарят на архитектурата и направения дизайн на помещенията. Grinning

Последна редакция: чт, 16 юли 2026, 13:02 от ПiПiруда

# 1 114
Само бих искала да внеса едно уточнение. Темата се води във форума на BG-Mamma, а не в Google Reviews. Дали ще оставите, редактирате или премахнете своя отзив в Google е изцяло Ваше право като клиент и няма отношение към участието ми в настоящата дискусия. Когато обаче публично се отправят твърдения, които засягат професионалната репутация на даден човек, считам, че е редно те да бъдат аргументирани и подкрепени с конкретни факти, а не да се основават единствено на емоционални оценки.

В конкретния случай съществуваше комуникация с изпълнителя. Част от техническите решения бяха обсъждани именно с него, тъй като при започване на строително-ремонтните дейности на апартамент старо строителство често се установяват особености на съществуващите конструкции и инсталации, които не могат да бъдат предвидени в пълния им обем преди разкриването им. Именно затова съществува постоянната комуникация между проектанта (интериорния дизайнер) и изпълнителя, за да бъдат взети най-подходящите технически решения според реалната ситуация на обекта. Това не е признак за грешка в проекта, а е нормална и утвърдена практика при реализацията на интериорни проекти.

По отношение на комуникацията между нас бих искала само да отбележа, че всяка кореспонденция има две страни. Моите отговори са били в контекста на поставените от Вас въпроси и начина, по който протичаше комуникацията между нас. Независимо от това съм се стремяла тя да остане професионална и конструктивна.

От моя страна смятам, че вече изложих позицията си. Не бих желала темата да се превръща в публично обсъждане на конкретен клиентски проект, още по-малко чрез откъслечни твърдения, които не могат да бъдат проверени в техния пълен контекст.
Пожелавам на всички приятен ден.

# 1 115
Окей, тъй като, както сама настоя, комуникацията се води тук, прилагам въпросните мудбордове, които ми бяха предоставени в края на проекта, въпреки че, доколкото съм запозната, мудбордове обикновено се изготвят в началото, за да се усетят желанията и вкусовете на клиента, за да се изберат цветове, материи и т.н. В края вече е доста излишно, да не говорим пък в предоставения от теб вид, който е недопустим за професионална платена услуга, предоставена от дизайнер, претендиращ за опит и реноме. Ако държиш, ще предоставя и списъка с артикули и мебели, част от които не отговарят на посочените размери, други пък не могат да се намерят в момента налични в мрежата, което, на практика, обезсмисля донякъде иначе красивия проект.

Също искам да отбележа, че комуникацията ми с теб не само винаги е била в рамките на професионалното, ами дори се стараех да бъда максимално любезна и ненатрапчива, тъй като съм наясно колко могат да бъдат досадни и капризни някои клиенти. Изобщо не считам, че съм от тях, въпреки отправената към мен забележка чрез книга от рендера, но дори и да бях, подобно отношение към клиент е крайно непрофесионално и недопустимо. Добавям, че мои въпроси по проекта бяха оставяни на сийн с дни, което отново оставя неприятно впечатление като клиент на бих казала скъпа услуга. Предполагам и изобщо да не те питам защо не са добавени допълнителните контакти и артикули, които ми беше обещала да добавиш във файловете при финализирането и предаването на проекта.

Прилагам и линк към самия проект, за да намерите 10те разлики в мудбордовете и него. Grinning
https://nazardecor.com/romantika-v-pudra-i-menta/
Прилагам и скрийншот на заглавието на книгата от рендера, което няма как да ме убедиш, че е случайност, наред с останалите типични и шаблонни Шанели, Люи Вютони и подобни.

Тук, дами и господа, както сами можете да се уверите, тоалетната чиния внезапно се озовава в душ кабината, а трапезарията по никакъв начин не отговаря на тази от самия проект. Да, това са файлове, предоставени ми от дизайнер в предадената флашка с финализирани файлове на проекта, трудно е за вярване, знам, но това е положението. При техническите чертежи положението не е много по-добро, но те поне май не са от ChatGPT, което, честно казано, не знам дали е по-добра атестация за професионалните умения на дизайнера. 😀 Прилагам и симпатичната закачка с мен и да, наблюдателна съм.

Последна редакция: чт, 16 юли 2026, 13:52 от ПiПiруда

Общи условия

Активация на акаунт