Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Къде е подходящо да се извърши операция за хидронефроза?
Какви са алтернативните лечения за бактерии в урината при деца?
Какви са препоръките за избор на лекар при хидронефроза и уретрална стеноза?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Къде е подходящо да се извърши операция за хидронефроза?
-
Какви са алтернативните лечения за бактерии в урината при деца?
-
Какви са препоръките за избор на лекар при хидронефроза и уретрална стеноза?
-
Какво е калибриране и защо се прави?
-
Какво представлява флоумметрията и за какво се използва?
много благодаря за информацията. При нас първата крива при уродинамиката, която правихме май месец беше съвсем нормална според това което описваш. Сега обаче в Токуда едната крива излезе с прекъсване, а тази от Пирогов - на вълнички и доста разтегледа. Кънчев още като я видя каза много голям пикочен мехур, поиска да види и остатъчната урина колко е. И показателите много се разминават от първата уродинамика - не са пред мен изследванията но довечера ще ги погледна. Затова ми беше интересно да видя някъде някакви примерни криви. Мария сега видимо е добре - няма бактерии в урината, не се напикава, пишка 3-4 пъти на ден. Няма никакви признаци да и има нещо, и затова съм толкова озадачена защо уродинамиката не е много нормална, и защо има голяма задръжка. Тя днес сутринта ми каза, че понякога като пишкала и се струвало че имало още пиш, но той не излизал
Панчев като видя тази голяма задръжка - 110 мл, възкликна нещо от сорта - ,,някъде се е запушила", после ми каза че първоначално е помислил че има грешка като съм му казала че в Токуда са видяли 70 мл. Аз пиша много отдавна в тази тема, писала съм прди че при нас нямаше преди 3г стеснение на уретрата, и нещата с времето се нормализираха, казаха ни че Мария ги е израстнала.
А от какъв преглед нефрологът заключи, че няма задържане на урина, от ехография ли?
А за цветна снимка като го питах,понеже в епикризата ни пишеше че трябва да се направи след 1 година,той каза че ще видим тогава и ще претцени можело и да не правим
най-накрая тези упорити бактерии.Успех