На мама й иде да запее, ОКТОМВРИЙЧЕ гука и се смее.

• 10 310
  • 235
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
liqnka  мерси ще пробвам да й намажа лицето с Бюбхен пък да видим дали ще се махнат гадните пъпки." Като казвате имаме пъпки" колко пъпки имате? Ние по цялото лице, не са една,две или три,доста са.
Не разбрах задължителен ли е ортопеда?

При нас пъпките са толкова много че лицето е като шкурка. Mr. Green Едните изчезват, но веднага излизат нови. Ще минат.вече се примирих с тях.

Здравейте сладурки,
ние от вчера сме яхнали метлата, не можем да се наспиваме добре и в резултат на това плачем та се късаме, когато плаче малко след хранене се дави и от това се плаши и още по-голям рев надава, направо в чудо се видяхме, захласва се, почервенява целия. Не зная какво да мисля вече, дори и след разходката навън пак не спи достатъчно иначе с нощния сън нямахме проблеми, започвам да се притеснявам какво става аджеба с това дете? Предположения?

Предполага се, че коликите имат някакъв пик около тази възраст. Как мислиш, колики ли са? Ако е този пик, след него коликите почват бавно да затихват, докато напълно изчезнат. Ако не е това, незнам, помисли ти какво може да е. С акането как е?

Инче ма, страшни сте сладури. И костюма ви страхотен.  bouquet Той и моя нямаше коса, ама колкото имаше там разни стърчащи кичури, вече ги няма. Ама така сега мяза на мъж, а не на бебе. Joy

Бебочка, компрес с риванол не разрешават ли? Щото мисля че би помогнало.

Фиил, ние ходихме при ортопед в майчин дом. Ама незнам колко струва, щото при нас мина безплатно, понеже сме на платена консултация там. На която вече не ходя де, щото освен да мерят сантиметри и килограми друго не правят.А аз това си го правя и на държавната консултация. Само дето прахосахме 350 лв. там. Sick

# 121
Аууууууууууу какви са сладури и Криси и Дани Simple Smile Пуки, Инче как ще подберете снахи? Наплива ще е голяяям Simple Smile
И в на Евичка едната снимка се загледах ...куклааа
Като цяло мога да заявя, че нашите бебета са най-хубави... Октомврийчетата (в това число са и тези родени август,септември и ноември) са страхотни и нямат равни...  Heart Eyes  bouquet
Вижте ни и нас  Embarassed
Замислени сме Simple Smile

А тук идилия.... баща и дъщеря Simple Smile

# 122
Еличка, аз съм ви харесала първа за снаха, ама Сисилия ми каза, че сте се договорили вече - зестри-местри и аз сега си търся друга  Mr. Green За баткото си имаме една Скорпионка, която ще го обуздае малко, надявам се, а ние със сватята ще им гледаме сеира Party

Сиси, вие сте от по-големите бебоци, коликите не изчезнаха ли? В случай, че е психологически "проблемът", виж това: Как да превърнете 8-те ревливи периода на бебето в магически крачки напред!

Инче, ако не те затруднява, добави го на 1-ва страничка - честно, много ми беше полезно с баткото  Peace

# 123
Йоанка аз като го гледам Максо как се е опънал, едва ли ще има укротяване Simple Smile сериозен "мъж" си изглежда още от сега Simple Smile
А със Сиска ме се разбрали, ама тя нещо не влиза Sad бяга ми по тъча...като нищо ще се изметне като свършат ергените  Joy и аз после как ще я пласирам малката пикла, като около мен все девойки се раждат  hahaha

Последна редакция: нд, 30 ное 2008, 00:11 от Elichka_mama

# 124
Добър вечер и от мен. Нещо много задачки напоследък и ми е трудно включването   Tired Утре се стягяме да правим погача на малчо и а забравих да направя половината покупки днеска. Много разсеяна съм станала  ooooh!
За захранването - с баткото захраних късно, смятам и сега да процедирам по същшия начин. Всеки чете, информира се и преценява за себе си  Peace
Памперсите си дейдствам на памперс.
Друго не сесещам за сега. Честно казано ми е много притеснено вече д това зелено ако, а и досега са 9 броя наакани памперси от сутринта. Мисля си, че не е нормално Rolling Eyes

# 125
Хелоу! Днес при нас валя гаден дъжд и ни провали семейната разходка. Наложи се бебе и батко да останат у дома да се гледат (на мама помощника  Heart Eyes), а ние с таткото да ходим по магазини, че имахме неотложни покупки.
3te...ki ме подсети за мокрите кърпи. Чета - ползвате ги редовно. Преди раждането още бях се заредила с 5 големи пакета, а се оказа, че не са ми кой знае колко необходими. Наакано дупе мия, мислех си ще забърсвам при смяна на ненаакан памперс. Да, но и без забърсване кожата й е чиста и здрава и не виждам причина да сменям практиката и да вкарвам в употреба един все пак козметичен продукт. Единия пакет изразходваха сестрите в Родилното при тоалет, два идентични пакета поради отвратителния си мирис отидоха наказани в коридора за забърсване на обувки (по идея на Неди  Hug), другите си стоят на склад. Не стига, че не ги ползвам, ами днес купих още едни на Event в кръгла кутия  ooooh!. Не за друго, а заради кутията - най-удобно ми е съхранението на памука в домашната аптечка в такава кутия, а старата е още от бебешките години на баткото, та реших, че е време за смяна  hahaha. Може би лятото като тръгнем по цял ден навън ще ми влязат в употреба.
Денимче, нашата педи пък не пропуска при всяка среща да ни напомни да не прекаляваме с отоплението и с броя дрешки, температурата в стаята да не надскача 21 градуса. Педиатри разни безобразни  Laughing.....А за прегледа при ортопед - Станислава е описала подробно, нашия първи преглед мина вече, а втория ни казаха, че е след 4-я месец
Бебочка, племенника ми е със същата диагноза, неправилно поставена БЦЖ ваксина. Голям зор видя сестра ми, защото закъсняха с диагнозата и лечението, педиатърката хем беше виновна, хем не щеше да си признае и само усложни още повече ситуацията. Раната гноеше, пукаше се и инфектираше доскоро, а минаха 8 месеца от поставянето. Що лекари обиколиха, що изследвания направиха включит. и при детски белодробен специалист, за да отхвърлят развиване на туберкулоза  Sick. Сега вече е добре детето, но няма да му слагат повече никакви ваксини, за да не направи реакция и на тях. Не се притеснявай, поправимо е всичко, само се въоръжи с търпение и действай активно без да изчакваш, дано педиатърката ви е свястна и се ангажира съвестно с проблема  Hug
Еличка, много ти е красиво чедото  Heart Eyes
Пуки, малко със закъснение, но
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=8917 - ето линк с подробно обяснение на всички процедури и документи, съпътстващи третия болничен. Сега го изнамерих
Момичета, не знам защо свързате стомашните проблеми на българите със захранването в бебешка възраст, мисля си по-скоро се дължат на хранителните ни навици като възрастни. Навсякъде по света има хора с болни стомаси, а захранването става по различни методики. Ние тук в Бг сме захранвани еднакво, а здравето ни е различно - аз съм с абсолютно здрав стомах, сестра ми е с язва, мъжа ми има колит, двамата му братя също като мен са здрави.....мога да изредя цялата рода и приятели, но едва ли е нужно. И не че е много важно да споделя това, ама да се изкажа и аз - на всяко гърне похлупак  Mr. Green Леле, разписах се като невидяла  Rolling Eyes

# 126
  • Пловдив
Добро утро!

Да Ви почерпя за нашата ВТОРА МЕСЕЧИНКА

Честита ПЪРВА МЕСЕЧИНКА на Денислав и ВТОРА МЕСЕЧИНКА Лора. newsm51 smile3525

# 127
  • при любимите ми хора
Ох,успях......колко нещо сте изписали ,докато се уредя и азна компа.. ooooh!

Да отчета ,че сме добре...
От няколко дена ревем вечер по час,коремчето  къркори,Магдалена пърдииии,ама как само...малиии Whistling

За захранването и аз мисля,да е поне след 5-тия месец.Но ще се водя и по малката.Когато започене да проявява интерес към храната.

За памперсите,гласувах за ПАМПЕРС.Тук при нас,съм ползвала тях и Хъджис..Първите са ми по-добре за сега. PeaceМай ужасно голямо значение иа къде е произведено,а? ooooh!

За пъпчиците по бузките
иние сме с такива от няколко дена.Единственото ,което правя  засега е често мие не личицето с тампон с преварена водичка!

Мокри кърпички,ползвам мноооого рядко.Когато се е посрала до ушите или когато сме навън.У дома с преварена вода и тампони.До сега не сме имали пъпчица по дупето.пупу Тук препоръчват ,колкоте се може по-малко химии по телцето да се мажат,докато са малки,защото много лесно им излизали екземи или се получават алергии.

За обличнето
с риск да бъда обявена за луда майка:У дома сме с боди/къс ръкав и без крачоли/ и памучно гащеризонче/ако така се казва-с дълго ръкавче и дълги ,затворени крачолчета!Това е!Като спи,завивам с едно одеалце,лекичко!Темепературата е между 22-24,нощем пада до към 20.
Виж,за навън все се притеснявам ,дали няма да й е студено,че с тия "високи"температури и при нас...мани-мани

Ето малко клипчета от нас,да се посмеете,ако имате време.
http://galinadimitrova.multiply.com/video

Лек и спокоен ден на всички!

Честита ПЪРВА МЕСЕЧИНКА на Денислав на Сисилия

Честит ВТОРИ МЕСЕЦ  на Милен на Мая

# 128
  • Пловдив
Гале, Маги естрашен сладур. А как си плюе биберона и реве после Grinning  Grinning Grinning

# 129
Здравей те момчета и от мене за памперсите аз използвам на памперс двойката и съм доволна и мисля да мина на 3 рано тук някой беше написал че е много миризлива и нещо не и било наред.Аз да попитам размерите на хъджис същите ли са като на памперс? За дупето използвам само бочко и съм много доволна преди да почна да го използвам дупето му беше рана цялото гореше милото. За захранването и аз мисля по късно да стане и според мен децата сами може би ще си покажат от какво имат нужда. За ортопеда на нас късно ли ни е да ходим защото педито още нищо не ни е казала и почвам да се притеснявам newsm78

# 130
  • София
Добро утро  Heart Eyes Ох, тези дни нещо не ми остава време за писане, малката е кисела и е по цял ден в ръцете ми! Събота и неделя гледам да свърша повечеко домакинска работа, когато мъжо си е вкъщи и може да наглежда малката калпазанка! Оставила съм ги да си поспят гушнати, няма да ги будя, чудото като огладнее ще нададе вой! Сега сложих във фурната една манджа по нова рецепта, дано се получи сполучлива, вече акъла не може да ми роди какво да готвя!
Вчера за първи път и отрязах ноктите, спеше в мен и се справих много бързо с нокторезачката, така се е одрала на лицето, ще вземе да си извади очите тоза дете ....  ooooh!
Гласувах за памперсите, аз и преди казах, че ползвам Памперс и нямам оплаквания! В момента ползвам едни германски, които са ни подарък ама не знам каква е марката!
Честит имен ден на Андреа на Гери и на Андрей на Елина Малина! Да са живи и здрави, с гордост да носят имената си!
Честита месечинка на Денислав и две на Милен и Лора! Да са много послушни и щастливи деца!  Hug
Всички коментари за захранването ги чета с интерес, за да мога и аз да се ориентирам, благодаря ви, че споделяте мнения!
Еличка, Гале, много сладки Алекс и Маги, пу пу, да ги заплюя да не им е уроки!
Инче, за пореден път се убеждавам, че ще го взимам за зет Криско! Heart Eyes
Бебочка, дано малкия се оправи скоро!
Денимче, направо съм  #Crazy от историята с изтеклия срок на годност на млякото! Как не ги е срам, става въпрос за бебче!
Джиджи, играчката е страхотна! Ние на ортопед ходихме в 25 ДКЦ при Хайвазов, доволна съм и не съмплащала за прегледа нищо, минахме па ЗК!
Пуки, верно ли пострига Дани с машинката  Joy браво много си смела, аз косичката не смея да я пипам още!
Манана, споко и на мен чавка ми е изпила мозъка, ужас, много съм зле!

Айде, отивам да мия банята. Приятен ден и да нацелувате бебоците!

Последна редакция: нд, 30 ное 2008, 10:07 от trixy

# 131
  • Пловдив
Джиджи, колко е доставката до България от този немски сайт?

# 132
Добър ден и от нас с Вероника.

кгъцгггг - Това е нейния поздрав за вас, учи се да пише на клавиатурата.  Mr. Green

Elichka_mama, gale, прекрасни са ви малките принцеси.  Simple Smile
Деним, аз ако бях на теб, щях да отида с тази кутия в ХЕИ, това абсолютно безобразие! Представям си колко майки не са погледнали датата, ужас.   ooooh!
За памперсите, аз винаги съм била най-доволна от Молфикс и ако ги сменям, то това е крайно инцидентно. С баткото пробвах всички марки и така и не намерих пелени, които да ми харесат повече.

Честити месечинки на бебоците! Честит имен ден на празнуващите днес!   bouquet

# 133
Добро утро и от нас.

Честити месечинки и честит имен ден на имениците!

Имах в налчиност само тези три пампа та ги снимах да ви ги сръвня.
И трите са 2-ри номер.

1. Pampers (най-къс, среден на ширина)
2. Molfix (среден на дължина, най-широк)
3. Huggies (най-висок, най-тесен)

# 134
Добро утро и от нас!
Пак пиша с една ръка Whistling ама и от няколко дни е толкова кисело мойто детенце, явно сме в поредната "криза" ooooh! И при нас се появиха някакви сополки, ама незнам дали не е от парното newsm78 Днес ще правим погача на малкото бръмбарче Grinning
Честита месечинка на Денислав, и двечки на Милен иЛора!
честити имени дни на Дея, на Гери и на всички празнуващи!
Честит рожден ден на Госпойца Димитрова! Много здраве, любов и вече по-спокойно бебче Момо  Hug
 newsm59 newsm67  bigdance2

Общи условия

Активация на акаунт