Кой какво сервира снощи, Кой какво ще готви днес.

• 60 231
  • 639
  •   1
Отговори
# 120
Ами аз снощи сготвих пилешка яхнийка с какъвто имах зарзават - грах, картоф, броколи, целина, морков4е, домат4е ... и накрая малко 4есън4е за кеф. Добре стана. Двамата ми мъже хапнаха с кеф, 4е и на съсед4ето дадох. То е на 2 години и половина. Ние така с маиката си менкаме манджи4ки за разнообразие. Днес тя ще готви телешко варено, така 4е моя син за обеда е готов!!! Party
Разликата на децата ни е 2 месеца. Откак ги захранихме и запо4нахме с домашноприготвените пюрета, та до днес, си менкаме купи4ки с манджа и сме много облек4ени. Тук такова нещо като детска кухя няма, но ние сме намерили на4ин да разнообразяваме, без да готвин по 100 манджи на ден  Peace

# 121
Аз ще правя чушки с яйче и сирене.
И някаква мръвка, но още незнам точно каква...  newsm78

# 122
Тази вечер менюто беше : пиле с картофи , селска салата и бисквитена торта  Simple Smile
Сега немога да дишам от преяждане  Sick

# 123
  • София
вчера готвих боб с пушени ребра в гювеч, а днес кюфтета от тиквички.

Последна редакция: пн, 01 авг 2005, 12:43 от maginakis

# 124
  • София
Вчера готвих супа топчета и картофки в йена с топено сиренце, гъбки и малко биричка.

# 125
Нещо лесно, бързо и ужасно вкусно!

200гр пилешки гърди
1 кофичка заквасена сметана
200гр сирене Дунавия
Къри
Червен пипер
Черен пипер
Лимон
сол

Пилешките гърди нарязваме на хапки и леко ги сваряваме.
Сос: сметаната и намачканото сирене слагаме в дълбок тиган и добавяме съвсем малко вода/2-3 супени лъжици/, оставяме го да заври и го сваляме от котлона.
В тавичка от йенско стъкло изсипваме пилешките хапки, поръсваме ги с подправките на вкус и заливаме със соса.Печем го около 20 минути, като тавичката е покрита или с капак или с фолио.
Преди да се сервира се изстисква малко лимонов сок върху порцията или се поставя резенче лимон.

На гостите много им хареса, а аз си имам и за днес! eat

# 126
Снощи: Домати с ориз
Днес: Рецептата за зеленце в гювеч на мама Maika   Grinning

# 127
оня ден правих фарфале, но нещо не уцелих грамажа, та оная вечер и снощи го ядохме ooooh!, днес на обед аз също си хапнах, остана малко, но не искам да го виждам, незнам днес какво ще ядем newsm78

# 128
Снощи: Домати с ориз
Днес: Рецептата за зеленце в гювеч на мама Maika   Grinning
Как е? Хареса ли ти? Ти какви подправки сложи?

# 129
  • София
оня ден правих фарфале, но нещо не уцелих грамажа, та оная вечер и снощи го ядохме ooooh!, днес на обед аз също си хапнах, остана малко, но не искам да го виждам, незнам днес какво ще ядем newsm78

sorry за неграмотността, ама какво е фарфале  newsm78

# 130

sorry за неграмотността, ама какво е фарфале  newsm78
Макарони в формата на панделки - това им е италианското название  Laughing

# 131
  • София
Макарони в формата на панделки - това им е италианското название  Laughing

Благодаря  Grinning

# 132
Снощи правих спагети с кайма,гьби,доматен сос.Днес ще си ги дояждам,а половинката ще вечеря навьн-така че почивка с готвенето!

# 133
Вчера - тиквички с яйца и сирене на фурна, днес - дроб по селски, сега готвя лещата за утре, че като пекне слънцето...  #Crazy

# 134
  • София
dezyg,салатата от магданоз я правя с две връзки,наситно нарязани,домати нарязани на ситно,два моркова настъргани,сол,олио,лимонов сок и по желание крутони.
Пастет от чушки:
Печеш и белиш капия
В робот мелиш чушките
Добавяш чесън,чер пипер,майонеза и кисело мляко(малко)за олекотяване,магданоз и подправки каквито обичаш,бъркаш хубаво,изтудяваш и да ти е сладко.  Wink
Люти чушки с доматен сок:
Печеш и белиш люти чушлета,отделно настъргваш 4,5 домата,смесваш доматите с чушките,добавяш сол,олио,магданоз и оставяш поне за час в хладилника да се смесят вкусовете.
Това е,пиши дали ти е харесало и добър апетит! Wink

Общи условия

Активация на акаунт