Спешен въпрос към мамите пушили по време на бременността си.

• 76 187
  • 416
  •   1
Отговори
# 135
....
Силно се съмнявам, че някоя от пушачките се заблуждава, че пушенето не вреди...
.........

П.С. Да не останете с впечателнието, че не съм пушила ???
.......

Ами мога цитати да поставя, а може и сама да ги погледнеш малко по- назад Rolling Eyes . А с двата си поста никой няма да оставиш с погрешно впечатление Peace .
... и все се надявам на финала някой все да се запита защо, аджеба, сме се затревожили толкоз за собствените му деца и дали не е защото е вярно това, което приказваме Whistling ...

# 136
Казала съм, че пушенето е полезно ???   Shocked Shocked Shocked
Между другото, мисля, че започваме ужасно да спамим темата и усещам недобра нотка в постовете ти...
Пак казвам - всеки, който има желание може да даде съвет...
Но - дотам...

# 137
Пушех по време на бременността си, но до 3-я месец пушех по 1-2 цигари на ден, а има дни, в които и не съм пушила, защото ми ставаше лошо от тях. Продължих да пуша, като основното ми извинение беше ходенето по голяма нужда и това, че пуша много малко - пак по 1-2 цигари дневно, а към 8-9 месец малко увеличих бройките до около 5 цигари.
Родех 9 дни след термин голямо, едро и здраво бебе. Но аз живея в среда на страстни пушачи, където е почти нон стоп опушено, така че съм пасивен пушач, дори да не пуша.
Вече отказах цигарите, защото достатъчно ме тровят близките ми. Но детето ми...боледува почти само от болести на дихателните пътища и съм сигурна, че това не е случайно. Даже докторите ми казаха, че е твърде възможно да развие алергия от цигарения дим. Затова спрях да пуша, защото ми беше съвестно за детето, че си позволявам да го тровя.
Вредата от цигарите е неоспорима, останалото са празни приказки!

# 138
Това си е нейното бебе, тя жертва много за него (да намали цигарите на половина, когато е страстна пушачка, вярвай ми, се дължи на огромно, почти нечовешко усилие)
Чакай да си взема кърпичка, че се разплаках от умиление пред саможертвата и. Понеже нали насила са я накарали да стане страстна пушачка и са и опрели пушка в челото, докато не изпуши поне 2 кутии на ден, тя милата абсолютно никаква отговорност не носи в случая, те самите обстоятелства така са се стекли  Cry

Да се тормози бременна е лошо - при всяко положение - и безотговорно. И жестоко. И глупаво. И лошо за бебето.
Значи да се играе на руска рулетка със здравето на детето не е нито безотговорно, нито жесто, нито глупаво, нито лошо.
И въобще, единственото важно в случая е бъдещата майка да не вземе да се почувства виновна, че ще и се развали кефа от цигарата.

Дали и детето, когато боледува, си мисли, че майка му е имала право да взима решения за тялото си?

Значи можем да направим световна трагедия от перспективата бременната да се почувства виновна когато пафка, но перспективата детето да развие хронично заболяване нямаме право да я коментираме, за да не и нараним чувствата.

Супер сбъркани приоритети са това.

Като прочетох случая със zuki ми се иска да кажа на останалите, че е важно мерките да се вземат ПРЕДИ да стане проблема. Обаче докато продължаваме да подкрепяме логиката "на мен няма да се случи", няма да си помогнем особено.

zuki, поздравявам те, че си спряла цигарите. Дано и останалите страстни пушачи покрай теб да се вравумят и да му се разминат проблемите на детето  Peace

# 139
Между другото, мисля, че започваме ужасно да спамим темата и усещам недобра нотка в постовете ти...
Но - дотам...

Съжалявам, че така приемаш постовете ми, защото никога не пускам такива с лоша нотка. И не съм казала, че ще цитирам теб. Моля те, прочети добре:
Ти: "Силно се съмнявам, че някоя от пушачките се заблуждава, че пушенето не вреди."
Аз: "Ами мога цитати да поставя, а може и сама да ги погледнеш малко по- назад".
Теб май- май никой не споменава...
Peace

Ескарина , около мен също се пуши постоянно. СТигали сме до такива истерии, че ме е срам да мисля даже. Някак си се превърна в нормално непушачите да се съобразяват с пушачите. Болна работа. И това от най- близките ти ( хайде, мен ме остави, защото живея със свекър и свекърва и да речем не им дреме за мен, ама внучето, което им "отглеждам" вече 6-ти месец? Ами това, дето тича около тях вече две години??? Незнам, не го разбирам аз това нещо Sad ... А иначе много ги обичат... на приказки

# 140
Но - дотам...

Съжалявам, че така приемаш постовете ми, защото никога не пускам такива с лоша нотка. И не съм казала, че ще цитирам теб. Моля те, прочети добре:
Ти: "Силно се съмнявам, че някоя от пушачките се заблуждава, че пушенето не вреди."
Аз: "Ами мога цитати да поставя, а може и сама да ги погледнеш малко по- назад".
Теб май- май никой не споменава...
Peace
Извинявам се, не съм разбрала....
Останах с впечатлението, че ще цитираш мен...

# 141
  • София - Рим и обратно
Вярно е, че не бяха с много високо тегло, но бяха в отлично здраве и много красиви.
Eто това е ! Какво има повече да разтягате локуми?!
Пушете по време на бременност, за да родите отлично здрави и много красиви деца!!!
 #Crazy

Тая тема тотално ме разби.

# 142
Пак казвам не е невъзможно да се откажат цигарите и не става дума за геройство .И аз бях страстен пушач и успях .
Знам че има и такива , който не са успели , но има и успели ..да гордея се със себе си , лошо ли е . Simple Smile
Така че не е задължително да не можеш да спреш .Можеш и още как . Peace

# 143
Пушех по две-три цигари на ден.Родих 12 дена преди термина си със планово секцио поради наличие на ЕДЪР плод и тесен таз. Датато ми се роди 4100гр. и 56 см.Но пушех не повече от споменатото по-горе количество,като първите 5 месеца не съм пушила.1 кутия на ден е потрсаващо количество за бременна жена.Би трябвало да се засрами от постъпката си,защото ако нещо не е наред с бебчето(не дай боже),ще тежи на найната съвест.

# 144
  • София
В момента по Милен Цветков говорят за пушачи и непушачи  Laughing
Гледам че и там няма да се намери отговор на въпроса  Wink и все и пак , аз продължавам да твърдя,както нееднократно писах в тази тема,  че е грозно бременна да пуши, казвам го съвсем отговорно, като бивша все още пушачка. За вредата е ясно , колко е вредно не знам , просто е много грозно за мен.

# 145
По време на двете ми бременостти съм пушила. На третата - не, дори и много, много рядко съм била и пасивен пушач.

Алкохола и тютюнопушеното ги водят за пороци. Те са и и такива. Вредни са, имат тежки последици за здрави и небременни, какво остава за периода, когато в теб вече има (поне)още един живот. Та коя съм аз,че да тровя този живот? Питала ли съм го дали му е приятно? Не! Тогава, защо го правя?????

Всички приказки за мен за безвредните чашка концентрат и/или 1 цигара са дрън-дрън.......Оправдания, които да заглушат гузната им съвест......Много рядко познати са спирали цигарите заради бременност, че дори и не са ги намаляли......Пушат като за световно. А и при жени-непушачки мъжете рядко се съобразяват да не пушат. Пасивното пушене казват е по-опасно дори от активното.......

Ако мога да върна лентата на живота си назад - пушенето по време на 2-те ми бременности е едно от нещата, които бих поправила........

# 146
  • Варна
Един мой колега си купи електронна цигара. Каза, че усещането е същото, просто не се наблъскваш с катран и не вмирисваш околните. Иначе даже пушек си вади. За мен пушенето си е вид наркомания, щом отказването е чак толкова трудно. Не съм пушила, не знам как е и не искам да знам. Но поне си вземайте такива цигари и не блъскайте бебетата си с катран. Щото наистина е отвратително.

# 147
  • Пловдив
Пуша от 11години.Като забременях се ужасявах от мисълта изобщо да не пуша.Нервак съм и без цигари не мога.Пуших  през цялата бременност по 3-5 цигари.Никога повече!!!Не одобрявам пушенето на промишлени количества в такъв период.По малко,не вреди толкова.   Peace

# 148
  • Sofia
Един мой колега си купи електронна цигара. Каза, че усещането е същото, просто не се наблъскваш с катран и не вмирисваш околните.
Това е добро решение ако усещането е същото.

# 149
Един мой колега си купи електронна цигара. Каза, че усещането е същото, просто не се наблъскваш с катран и не вмирисваш околните.
Това е добро решение ако усещането е същото.

Ами не, не е същото Confused . Според мен няма нищо общо с усещането за цигара. От друга страна, обаче, съм една от малкото, които смятат така. Много хора успешно заменят цигарите с електронни такива. НО! при все, че нямат катрани и те не стават за бременни (за справка: листовката на продукта) Peace

Общи условия

Активация на акаунт