Попитай Козметичката

• 81 469
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Нямам възможност да прочета цялата тема.Интересува ме някой ползвал ли е продуктите на Амрита.?

да.за кой продукт точно се интересуваш?
Конкретно ме интересува хидратиращата маска "Червено вино"-имам много суха кожа и серумите за хидратация.Предварително ти благодаря   bouquet

конкретно тези продукти не съм ползвала,но все пак аз съм за използването на медицинска козметика когато има някакъв конкретен проблем.иначе ако си решила да опиташ тези продукти лично според мен,дори и да не ти помогнат,поне няма да ти навредят.червеното вино има стимулиращи  клетките и клетъчната обмяна свойства,така че ако си се насочила към тази марка -дано имаш добри резултати.

# 616
здравейте момичета.искам да дам няколко съвета за настъпващата пролет.
1.задължително е дневният ви крем да бъде със слънцезащитен фактор и с хидратиращ ефект( дори и при матиращите кремове за мазните кожи).
2.за тези,които са предразположени към пигментни петна слънцезащитният фактор трябва да е много висок.
3.да не се излагате на слънце (плаж и т.н.) без специален слънцезащитен крем,независимо,че  дневният ви крем има фактор.

# 617
Здравейте
Относно предпазването от слънчевите лъчи винаги съм се чудила едно нещо -  слънцезащитните продукти обикновено препоръчват да се нанасят примерно през два часа или нещо такова... но дневният крем като го сложа сутринта, дали тогава върши работа следобед, когато си тръгвам от работа? По тая логика май е по-добре направо преди да изляза навън да слагам крем в фактор на лицето... но пък това означава тепърва да си почиствам лицето, да слагам крем, евентуално отново малко грим... и тя стана дълга и широка Grinning Сутрин не ми е проблем и без защита, понеже обикновено отивам с кола, но след работа ходя известно време пеша и се чудя как е по-добре

# 618
И аз това се чудя за същото нещо Thinking newsm78 То в крайна сметка не може човек да се гримира и разгримира през два часа и половина, за да реапликира крема наново, както препоръчват. Не си представям как ще стане точно, особено пък ако човек ходи на работа или увиверситет.... Повечето хора, да не кажа всички могат да си позволят сутринта да нанесат слънцезащитния крем под грима и така до вечерта, хората нямат време и не е и удобно на работа примерно или по улиците някъде да махаш грима, да се мажеш наново със слънцезащитен крем и после пак да се гримираш Shocked Тогава какво правим?

# 619
сутрин си нанасяте дневният крем със слънцезащитен фактор,а имайте пред вид,че и при пудрите и фон дьо тените също имат слънцезащитен фактор.така че не е нужно да се гримирате и разгримирвате на всеки 2 часа.

нанасянето на защитен крем през 2 часа е когато сте на плаж или сте изложени на слънце дълго време(напр. цял ден).

# 620
Но нали казват, че факторите, независимо дали са в крем, пудра или фон дщо тен, действат до 2 часа и половина само? Това не значи ли, че след тези 2 часа и половина човек остава изцяло без защита, защото е минало действието на фактора?

# 621
 не оставаш без защита,защото все пак е предвидено че дневният крем не всеки може да го нанася на всеки 2 часа,а и след крема всеки нанася основа за грим,фон дьо тен и т.н.,които допълнително блокират слънчевите лъчи,но пак подчертавам че няма 100% защита,и говорим за дневен крем със защитен фактор,а не крем за лице,с който ходим на плаж.

# 622
Разбирам, благодаря ти за поясненията  bouquet

# 623
предполагам че наистина остава някаква защита и след толкова часове, но пък от слънцето много лесно ми се получават петна по лицето и ми се иска по-висок фактор да слагам... а такъв не съм открила, който да става за добра основа за грим, да е подходящ и за мазна кожа... май много изисквания наредих Grinning
В този ред на мисли - наскоро пак бях в търсене на нов крем за лице и в една аптека като питах от една марка за матиращ крем, ме изненадаха много с изказването, че това не било добра идея... Жената ми разправяше нещо от сорта че била на някакво обучение, на което им казвали че не е хубаво кремът, като продукт който прониква в кожата, да е матиращ - по-добре било само овлажняващ да е, а матирането да се постига допълнително с пудра или някаква емулсия специално за матиране, нанесена върху крема... Направо ме хвърли в размисъл, такова твърдение за пръв път чувам честно казано. Вие какво мислите?

# 624
Ми аз лично не обичам и не си слагам пудра за матиране на кожата след като вече съм излязла от къщи. Имам чувството, че ще си запечатам в кожата мръсотията, полепнала по лицето ми от външната мръсна среда и затова не го правя. Обикновения овлажняващ крем при мен е много лош вариант, направо още дори преди да съм излязла съм се залъскала. Според мен това е вариант за нормални и по-сухи кожи, за мазна абсурд да не е матиращ крема, страва страшно просто. Но нека и други се изкажат по въпроса. И ако може Йори да препоръча слънцезащитни кремове, подходящи за мазна кожа, т.е. с матираща функция Simple Smile

# 625
Ми аз лично не обичам и не си слагам пудра за матиране на кожата след като вече съм излязла от къщи. Имам чувството, че ще си запечатам в кожата мръсотията, полепнала по лицето ми от външната мръсна среда и затова не го правя. Обикновения овлажняващ крем при мен е много лош вариант, направо още дори преди да съм излязла съм се залъскала. Според мен това е вариант за нормални и по-сухи кожи, за мазна абсурд да не е матиращ крема, страва страшно просто. Но нека и други се изкажат по въпроса. И ако може Йори да препоръча слънцезащитни кремове, подходящи за мазна кожа, т.е. с матираща функция Simple Smile
моя въпрос е същия

# 626
Bioderma-Sebium Creme matifiante teintee-Матиращ оцветен крем,ако искате само матиращ крем

Bioderma Photoderm MAX Tinted Cream SPF 50+-Крем за лице,матиращ и със защитен фактор.

това са два крема,които са оцветени и стават за основа за грим,вместо фон дьо тен също може да ги използвате сутрин:)

# 627
Извинявай Йори, но кремовете, които споменаваш съм ги ползвала и не мога на никого да ги препоръчам, този, оцветвения е само в един вариант и бих казала, че е подходящ само за светла кожа, няма го в различни нюанси, а др. е много плътен, което го прави неподходящ за мазен тип кожа. Според мен най-подходяш за мазни кожи е флуидния тип крем с висока защита (50+).

# 628
Здравейте,аз искам да попитам кои продукти от серията на Виши са за смесена кожа?Нормадерм е хубава серия,но мисля,че не е подходяща за мен.Аз искам да си взема измиващ гел,тоник,крем,някакъв ексфолиант и нещо локално за пъпки.Може дс ми препоръчате продукти и на друга медицинска козметика.Благодаря предварително Simple Smile

# 629
  • Бургас
Здравей Йори !
Бих искала ако можеш да препоръчаш някоя хубава козметичка серия.
Доскоро кожата на лицето ми беще комбиниран тип, мазна около носа и брадичката.
Но след раждането, кожата ми е напълно суха,даже около бузите се лющи  Thinking
Досега съм ползвала винаги продукти за комбинирана кожа и мазна на различни марки ,но се колебая сега на какво да се спра ?

Общи условия

Активация на акаунт