Примерна схема на захранване (11)

• 50 748
  • 701
  •   1
Отговори
# 585
звездиче,Lady Frost, мерси за отговорите. Ще купя днес био овесени ядки и ще пробвам, дано сте прави:)

Имам и още един въпрос към всички: има ли колбас, който да е безвреден? Нели вече иска всичко да опитва и дърпа от ръцете ни храната. Ние (особено татко й, разбира се) доста ядем сандвичи с колбас и не знам какво да правя. Знам че и луканките, и филетата съдържат страшно много химии... Има ли някаква безвредна алтернатива според вас?

Джоли, аз ужасно мразя нормите и сравненията, предполагам защото Нелинка се роди доста под нормата. За мен винаги е било важно 1)все пак да има наддаване и 2)детенцето да е весело и жизнено. Особено след 3-4ти месец нещата са ужасно индивидуални, всяко дете си расте с различни темпове. Разбирам да я храниш на 3 часа и да се притесняваш, че не й стига, но тя си хапва когато поиска, значи всичко би трябвало да е наред. Сега се сетих, че вие бяхте болнички по едно време, може това да се е отразило малко на апетита й, но щом е здравичка ще си навакса. При всички случаи не сравнявай с други дечица, а със средни стойности.
Нели също отдавна не суче след обедното пюре. Като беше по-малка сучеше около час след това, а сега вече й слагам и сирене в пюрето и се засища за по-дълго. Тъй като и тя суче на поискване не съм настоявала да суче след пюрето. Нали след това цял ден (и нощ;) пак ще суче. 

# 586
Yoanna, и в нашето семейство много обичаме колбаси, но за съжаление мисля че няма безвреден колбас - за всички използват са оцветители, е-та, да не говорим за качеството на месото. Вече купуваме много рядко а на детето никога не съм давала и не смятам да давам скоро. Тази седмица мъжът ми купи някакъв БИО салам "Бургас" -  по-добре е от обикновените, но и от него не бих дала на Калина на този етап.

# 587
Мъжо е завършил стокознание и според него единствените колбаси, които стават за ядене са пушените колбаси и луканките. В другите не се знае дали изобщо има месо Rolling Eyes. Но аз на дребната не бих дала колбас Peace.

Анима, а какво пише, че е съдържанието на този БИО салам Thinking

# 588
На опаковката пише: траен варено-пушен салам Бургас: съдържа свинско био месо, сол,  смес от биоподправки съдържаща био-малтодекстрин, био-млечен протеин, антиоксиданти: аскорбинова киселина и натриев аксорбат, регулатор на киселинност: лимонена киселина, цветостабилизатор:натриев нитрин до 0.005%

Грамажът е 0.280 кг , мъжът ми каза че го е купил за около 10 лв. Продавали и био луканка.
Дистрибутор био българия, harmonica.bg
Производител: лалов и вачев еоод, враца

# 589
Здравейте,
Имам едно чудене, свързано с въвеждането на месо и глутен.
Първо смятам да предложа пилешко месо и да го въвеждам около 5 дни. Смятам да спазя и препоръката за 20-тина дни пауза между първия и втория вид месо.
Иска ми се след въвеждането на пилешкото да започна въвеждането и на глутен. Добре ли ще е така? Предполагам, че няма връзка м/у двете неща, но не съм сигурна.
И още нещо - след въвеждането на 2 вида месо, предполагам, че не е нужно да се спазва някакъв интервал от време за следващия вид, вярно ли е?
Също така се замислих и за жълтъка, знам, че има много схеми, в които се препоръчва различна възраст и предполагам, че сме вече достатъчно големи за него, но се питам дали няма да стане много "натоварено" ако за 1 месец въведа месо, глутен и жълтък. Може би е добре жълтъка да оставя за следващия месец?
Моля за мнение и благодаря предварително Simple Smile

# 590
Здравейте,
Имам едно чудене, свързано с въвеждането на месо и глутен.
Първо смятам да предложа пилешко месо и да го въвеждам около 5 дни. Смятам да спазя и препоръката за 20-тина дни пауза между първия и втория вид месо.
Иска ми се след въвеждането на пилешкото да започна въвеждането и на глутен. Добре ли ще е така? Предполагам, че няма връзка м/у двете неща, но не съм сигурна.

Нещо,което имам от  Косе Босе:Между два вида месо пауза от 2 седмици.М/у месо и жълтък-2 седмици.М/у месо и глутен-2 седмици. Peace

# 591
n. ko  Simple Smile мерси, това не го бях забелязала, иначе и аз си водя записки от Косе Босе Wink

# 592
Джоли, аз съм много споко Simple Smile
Просто казвам и ти да си  Wink

# 593
Искам да попитам, с кое месо е най добре да се zапочне и примерно след колко време от началото на zахранването? До сега съм въвела морков, тиква, картоф, тиквичка и ориz. Месото се въвежда преди плодовите пюрета, нали?

Никой ли не може да ме посъветва?  Sad

# 594
  • ул. "Мечтание"
Искам да попитам, с кое месо е най добре да се zапочне и примерно след колко време от началото на zахранването? До сега съм въвела морков, тиква, картоф, тиквичка и ориz. Месото се въвежда преди плодовите пюрета, нали?

Пилешкото и пуешкото са доста подходящи. Аз го дадох два сесеца и половина след началото на захранването (захранила съм сина си на 4 месеца).

# 595
  • София
Интересува ме само с попара ли мога да заместя сутрешно хранене? На обяд съм заместила със селенчуково пюре, а след обяд давам оризова каша, смесена с плодово пюре. От днес започнах въвеждането на месото - пилешко.
Сега бебчо яде 5 пъти:
 6 - 7 - кърмене
10.30 - кърмене
40 мл. плодов сок.
13.30 - 14 ч. - зеленчуково пюре
17.30 - 18 ч. - оризова каша с 60 мл. АМ и 125 мл. плодово пюре
Пак 40 мл. плодов сок.
21 ч. - кърмене
Смятам да замествам сутрешното хранене след въвеждането на пилешкото.

# 596
  • до една звездичка

С пилешко, или пуешко. Аз лично, предпочетох пилешкото и телешкото, обаче.
Захраних дъщеря си на 5 месеца. Месото въведох на 7.
По въпроса за плодовите пюрета - мисля, че трябва да предхождат месото. Peace

# 597
Интересува ме само с попара ли мога да заместя сутрешно хранене?

Не. С каквото искаш Simple Smile

# 598
Здравейте, аз пак искам да попитам нещо Embarassed

Тъй като захранвам предимно с домашно приготвени пюрета, а сега ми идва ред на месото, по колко месо да прибавям в пюретата? Ясно ми е, че първия ден 1 лъжичка, втория 2 и т.н., но до колко да увеличавам. Сравнявайки с готовите пюрета, те съдържат между 8% и 30% месо. Дали и аз трябва да се водя по това съотнощение Thinking
Надявам се поне някой де е разбрал въпроса ми, че малко тъпо го обясних Embarassed

# 599
  • ул. "Мечтание"
Щом правиш домашно пюре на първо време, ако не ме лъже паметта, трябва да има 15 гр месо в него.

Общи условия

Активация на акаунт