Тенджери, тигани, тави... Препоръчайте ми!

• 252 388
  • 657
  •   1
Отговори
# 255
  • град-държава
Ако става въпрос за BEKA,нищо не залепва и не загаря...аз вече се сдобих и с медната посуда за готвене на BEKA,направо съм сразена... Peace

# 256
  • София
Малко ще побутна темата с въпрос. От известно време гледам ТЕЗИ тигани с бяло био керамично покритие. В сайта им има тази инфомация 
The new PTFE coatings without PFOA
Thanks our suppliers new PTFE-coatings have been developed. This means that during thе production process the use of PFOA has been eliminated.
Имате ли някаква информация за тях? Един вид са с незалепващо покритие,но с изолирано това ,което вреди ли?
И аз ги гледах,ама май ще се откажа Confused

# 257
  • София
Днес си купих комплект тенджери  на Бека и досега ги мих и подреждах в шкафа CrazyНа външен вид много ми харесват,дано и да са качествени,нали те уж бяха от безвреден материал? newsm78Сега всички стари тенджери заминаха в един шкаф в мокрото,жал ми е да ги изхвърля,нямат драскотини,ползвани са 4-5 години,от същия материал като Беката са,оставих си само керамичните  тиганите на Moneta и стъклените тави .ahasver има ли някакви хитрости при готвенето с Бека?Мойте котлони са керамични,на колко макс мога да готвя с тия Бека?

# 258
Ние от миналия месец, започнахме да си подменяме посудата. До сега бяхме с Тефал , както и тави метални, които изглеждат като иноксови.
В Стара Загора не намерихме Силит и за това си купихме от Метро, керамични на Монета от серия Керамика_01. Наистина са страхотни, първо си купихме тиган 28 см и тенжера 24 см, после си поръчах от сайта Пазарувай лесно грил тиган и капак за тигана, понеже в Метро нямаше. А сега в събота си купих тава. Остава ми да си купя, уок, кастерола и един по малък тиган-мисля че беше 24 см.
Аз готвя на газ и от нея доста бързо се захабяват посудата.  Но тези дори да има мазнина олята отвън пак се измива много лесно. Наистина си заслужават.
 А от сайта Пазарувай лесно съм възхитена, много са коректни и обслужването им наистина е на европейско ниво. Миналата година си поръчвах чаши от един германски сайт и от там непрекъснато ме информираха на емайла какво става с поръчката, този сайт по същия начин работят. 
Гледах в Метро и тези керамичните, на Пенсофал които са на промоция в момента, но има разлика в керамичното покритие и във външния слой на обвивката на изделията. На Монета стои като лакиран, като фаянсова плочка,  а този ми стои матов и много метален.

# 259
  • град-държава
danielad ,аз също готвя на керамични котлони,но не бих казала,че има някакви хитрости,просто като заври на максимална оставям капака и намалям котлоните на 3 или 4 (моите са с 9 степени) и силата на готвене се запазва като на 9...не пипай посудата докато е на котлона освен за дръжките понеже стените се награвят почти колкото дъното,аз лично с това малко бавно свикнах  Mr. Green
Мисля,че си направила страхотен избор и сама ще се убедиш в това ...със здраве да си ги ползваш и дълги години да ти служат вярно   bouquet

# 260
# 261
  • София
danielad ,аз също готвя на керамични котлони,но не бих казала,че има някакви хитрости,просто като заври на максимална оставям капака и намалям котлоните на 3 или 4 (моите са с 9 степени) и силата на готвене се запазва като на 9...не пипай посудата докато е на котлона освен за дръжките понеже стените се награвят почти колкото дъното,аз лично с това малко бавно свикнах  Mr. Green
Мисля,че си направила страхотен избор и сама ще се убедиш в това ...със здраве да си ги ползваш и дълги години да ти служат вярно   bouquet
Да и мойте са 9 степени и после като ми заври яденето винаги продължавам да готвя на 5 или на 6,ще пробвам още да намаля да видя как ще стане Rolling EyesДано да излезнат хубави доста се чудих между тях и тези на Фислер и накрая по външност си ги избрах.Аз най- вече ги взех защото ме тресе параноята  и все си внушавам ,че ако е стара тенджерата ще преминават вредните неща в яденето EmbarassedТака съм изхвърлила всичката посуда с тефлонови покрития,оставила съм си само тези италиянските на Монета,те уж са с керамично покритие и по безвредни ми изглеждат.И Честита Баба Марта!!!

# 262
  • град-държава
аз в тефлон никога не съм готвила и никога няма да готвя поради същата причина,че ме гони параноята,по отношение на тавите имам само керамична,която използвам от време на време тъй като пека направо в тенджерата или тигана  Laughing...не се притеснявай,аз поне съм очарована и от тук нататък това са моите съдове особено след като си взех медните,буквално съм на 7-то небе,дори мисля,че това са им най-добрите съдове,класи са над стоманените и по отношение на бързина на готвене и вкус на приготвеното ястие... Mr. Green

# 263
  • София
  По повод последните постове, нещо се обърках. Кои съдове също са безвредни и наскоро сте си купили. На ВЕКА ли? Те от какво са и с какво покритие. Аз също се опитавм да разкарам всичик боклуци от вкъщи, но досега съм напреднала само с стъклени тавички и тиган и тенджера на СКК.

# 264
  • София
  По повод последните постове, нещо се обърках. Кои съдове също са безвредни и наскоро сте си купили. На ВЕКА ли? Те от какво са и с какво покритие. Аз също се опитавм да разкарам всичик боклуци от вкъщи, но досега съм напреднала само с стъклени тавички и тиган и тенджера на СКК.
Тези ли тенджери имаш в предвид-http://www.pazaruvai-lesno.bg/index.php?main_page=product_info&a … ;products_id=3572?Те нали пак са с някакво покритие?Мен от покритията ме е страх Rolling EyesЗатова и избягвам да си ползвам керамичните на Монета, иначе за мен си прецених че тези съдове които си взех на Бека горе долу ми покриват изискванията за безопастност-материала не е нищо особено-неръждаема стомана 18/10,те и старите ми бяха от такъв материал,но ги ползвах повече от 5 год. и ме подгони както казах параноята EmbarassedТа сега ще готвя само с комплекта тенджери и касероли на Бека,стъклени  и йенски тави и от време на време в керамиката

# 265
  • София
  Да точно тази тенджерка имам . Titanium 2000 Plus Non-Stick е антизалепващо покритие на титаниева основа с изключителни свойства.
  Надявам се да е  по-добрия избор от тефлона... Имаше и само стоманени. Определено все още търся варианти. Иначе към тази тенджерка си купих приставка стъклена за готвене на пара и основно в този и вариант я ползвам и съм много доволна.
  Сега загледах и се замислих и за приборите за готвене... Мерси за линка на сайта.  Simple Smile

# 266
ahasver а коя е марката не медните ти съдове и може ли линк или повече инфо?  bouquet

# 267
  • град-държава
ahasver а коя е марката не медните ти съдове и може ли линк или повече инфо?  bouquet

BEKA,серията се казва Gastronom,на сайта им я няма,аз си я поръчах от каталога в магазина след като си бях купила серията Evolution...техните съдове нямат покрития,ако са повече от един метал са пластове и съдовете са с 10 годишна гаранция,на покритие малко трудно може да се даде такава гаранция...иначе какво повече да кажа медта е най-добрия проводник на топлината,в професионалните кухни се работи основно с медна посуда,освен,че както вече споменах вкуса на приготвеното ястие е превъзходен и с осезаема разлика в положителна посока,а и времето за готвене чувствително намалява,изключително бързо се готви в мед,специално Gastronom са отвън  мед ,а отвътре стомана... Peace

# 268
Здравейте, аз като Бай Ганьо ще питам, ама от къде ги взимате тези Бека?

# 269
А пък аз искам да попитам, някой знае ли магазин, в който се продават Силит. Искам да ги видя на живо преди да се спра на нещо.

Общи условия

Активация на акаунт