"На тортата две свещички горят, ДЕКЕМВРИйското дете веселят!"

• 17 698
  • 293
  •   1
Отговори
# 60
И аз да кажа по въпросите Laughing
На 1 вече отговорих.
2. Венета като ме види с купичка супа или просто с купичка - и бяга, крещи Не! и не иска да ме види. Иначе напоследък много тачи бебешките пюрета - взимам за разнообразие на Хип, Нестле или Семпер.  Аз като по-малка не й давах, сега почнах Rolling Eyes, ама какво да се прави! Купувам предимно с риба! Peace Иначе мръвки обича, риба също, но похапва и плодове и зеленчуци - общо взето се храни, стига да не е нещо в купа! Joy
3. Аз още кърмя. Но съм чувала, че е нормално дълго време да има кърма в гърдите. Щом не усещаш напрежение не е необходимо да изцеждаш. В кърмаческия съветват да се приема лецитин, за да се избегнат запушвания.
4. Венета нощем пие вода. Преди почти година спрях нощното кърмене. Но си се буди, мести се - от нашето легло в нейното и обратно - и си иска вода. Дай КОЛА! Така наричаме водата!
5. Ние очакваме само последните два кътника отгоре!

Вержи, страхотни новини! Hug

И накрая - ще се опитаме и ние да успеем за евентуална срещичка. Но какво имате предвид под "следобяд"?  Ние сме на обяд при кумовете на 11-ти, но може би ще успеем за по-късно. Peace

Момичета, надникнах в стара темичка на Януарки-2009 и вижте какво открих:
Да ви кажа ,че на последния преглед ДОК. каза ,че сме големи и ще ни клъцне някъде след празниците е ако не решиме по-рано да излизаме,за сега ще си лежа още 2 седмици вкъщи!вече съм в пълна депресия само се шашкам-движи ли се,защо се движи така бързо,после защо не се движи-луда съм вече момичета вие усещате ли да пулсира забързано корема ви понякога,но не хълцането него го различавам-тоба дали е пулса на бебето,или да се шашкам  цяла нощ не съм мигнала все си мисля,че нещо не му е добре на бебето!помагайте!!!!
Постът е на нашата мила Емски и е от 22-ри декември. Нека всички се помолим заедно за нея и бебенцето й! Дано в първите дни на Новата година изпита най-щастливия момент в живота си! Praynig

Последна редакция: пт, 02 яну 2009, 13:47 от Betty L.

# 61
По въпросите на Шаменет:
1.Соня спи с олекотен юрган и се отвива.Събужда се поне по1-2 пъти на вечер-да пишка, да ягушкам или да пие вода.После я завивам и заспива бързо.
2.Яде всичко,но супа не обича много.
3.При мен кърмата спря рано и изведнъж.
4.Соня тачи само водата като напитка.Отскоро се понаучи да пие компоти и сокове.
5.Чакаме последните 4 кътника, които ми се струва, че са на път, предвид честото ставане нощем и липсата на апетит.

Нека всички се помолим заедно за нея и бебенцето й! Дано в първите дни на Новата година изпита най-щастливия момент в живота си! Praynig
Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 62
  • Бургас
A brand new year!
A clean slate on which to write
our hopes and dreams.
This year:
Less time and energy on things;
More time and energy on people.
All of life’s best rewards,
deepest and finest feelings,
greatest satisfactions,
Come from people--
People like you.

Happy New Year!

(1) Дали са се научили вече децата ви да спят със завивки или още са в чувалчета, или просто ги оставяте отвити да спят? Аз уж се мъча да я уча, но все я намирам отвита!?!?

Пеш спи с олекотена завивка, за чувал не ще и да чуе.... Отвива се, няма на кого да прилича  Laughing

(2) Има ли друго дете, което да яде предимно месо и риба, и да отказва зеленчуци и супа? По колко грама изяждат вече? Тук ако не е "месце" храната не се признава!!!?!?!?

Пеш след като ни изписаха от болницата е вечно гладен. Постоянно върви и повтаря - упа /супа/, ап /хляб/, апъл /ябълка - нямам идея от къде го е научил, предполагам от телевизията/. Няма значение колко е гадно, това което ще му дадеш, всичко се изяжда. Тъй като е на диета се е случвало, дори само ориз с лук и картофи да му направя без сол, без грам мазнина и пак си облизва чинията. Нещо страшно е!

(3) На отбилите кърмачки, спомняте ли си изобщо, като отбивахте, как спря кърмата - аз понеже вече почти не кърмя, но все още имам мляко, не знам какво да правя - а не ми тежат гърдите въобще и не се усеща, че имам, само ако проверя. Страхувам се да не застимулирам пак лактация, ако взема и да се цедя, като не давам да се суче вече!

Аз нищо не съм пила за спиране на кърмата, нито пък съм цедила. Отбих преди осем месеца. Гърдите ми омехнаха тотално, нямам никакво напрежение, много рядко ще се случи да тече кърма и то само ако стисна.

(4) В колко се събуждат сутрин да пият децата ви!? Моята принцеса - в 6, и иска само кърма, не вода, ако не й дам, ще огласи блока, но няма да пие вода. И аз уж не давах от 2 дни, но днес много ми се спеше, все пак е Новата година.

Пеши не пие нощем нищо, нито вода, нито сокове, нито мляко...., сутрин е същото положение. Събужда си и първо се закусва, играе и чак след час-два започва пиенето на вода. На ден изпива около литър.

(5) Има ли още дечица, на които не са поникнали кучешките зъбки!?!?!? 

От всичките 20, които трябва да излязат, чакаме последните четири кътника. Кучешките избиха още като беше на 1 г. и 5 м.

# 63
Шаменет,Лори спи отвита,но си ляга с пижама и чорапки.
Лакома и яде всичко.Не съм пила нищо,кърмата си спя от себе си.
Събужда се към 8 ч. и когато иска вода си казва и й давам.
Имаме 16 зъбки,чакам задните кътници.

# 64
И понеже нещо тия дни съм се разровила по другите темички - "старите" декемврийки сигурно си спомнят нашата Лено, която загуби бебчето си докато бременеехме заедно. Миличката Лено очаква всеки момент бебчето си! И тя е от Януарки 2009! Praynig

# 65
  • Vaudreuil Canada
Betty L. започвам да се чудя ти какво правиш из тия темички  Wink

Virginity чудесни новини!

Емски чакаме включване от щъркелче посред зима  Hug

# 66
Ей, Бети-вестителке, много ме зардва с новината за Лено - за Емски знаех от лятото още и следя с много радост как расте коремчето й - но за Лено не знаех! Пожелавам им и на двете леко раждане и прекрасни бебченца и да ни зарадват и нас с преживяванията си!
И дано наистина успеем да се видим на 11ти! Аз мисля да се видим следобед, към 4 часа...нищо, че ще е тъмно вече, ама ако сме в клуб, няма значение часа, а и нали по-рано спят децата, не знам вие какво ще предложите!? Може, ако не е супер студено и мокро, да отидем пък някъде по светло, където децата да пощъкат в снега!? Аз много искам да я пусна да види кво е сняг и да потичка в него, ще й изхвърчат бузките то кеф! Само да са здрави, дано  Praynig

Момичета, много ви благодаря за отговорите. Явно всички деца растат спейки отвити. Иначе и аз като Диди смятам, че трябва вече да я завивам упорито с одеалце, за да се научи да си го придърпва самичка като се върти под него..., но понякога ме хващат бесовете и я слагам в чувалчето, след като цяла нощ съм я завивала...Сега спи с едно олекотено детско одеалце, толкова леко, че не би трябвало да го усеща...

А за кърмата, ще се прегледам и аз на лекар и ще се съветвам и с лекар какво да правя. Просто се интересувам какво да правя, за да предотвратя евентуални проблеми с образувалата се и неизпита кърма.

Да не бързам да се хваля, ама май сме се отбили вече...днес сутринта спокойно си дойде само за гуш, без да настоява дълго за цица, само пробва дали ще мине номера, но бързо се съгласи да не й се дава. Много ми е сладка  Heart Eyes

В момента проговаря и всеки ден ме изненадва с нови словесни умения, направо ахвам от интерес и от кеф, как расте човечето! И като гледам снимките на дечицата ни, момичета, как да не вярвам в Господ!...

Последна редакция: сб, 03 яну 2009, 00:01 от шамЕнет

# 67
За Емсски -  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
Страхотно се зарадвах и за Лено  Heart Eyes Много ще се радвам самата тя да се включи  Flutter
Бети, благодаря ти за добрата новина   Hug

# 68
  • Варна
това е много хубава новина  Mr. Green дано всичко е наред този път  Praynig 
в нашата Юлска темичка много мамчета изгубиха бебетата си и чак ми стана гузно да им кажа че при мен всичко е наред  Confused
аз вярвам че за всичко си има причина, или поне така се успокоявам  Rolling Eyes
дано скоро всички изгубили бебче се похвалят с добри новини  Praynig

# 69
Нора също още няма кучешки.
Отвива се постоянно и на мен ми е гузно така, постоянно я завивам, хем е с тънко боди и пижамка и чорапи.Но като й стане студено и се буди и буди и мен и я завивам.
Понякога нощем пие, сок най-вече, то ест компот. Simple Smile
Шаменет стискам палци да сте се отбили вече. И аз постигам успех за сега със сутрешното кърмене - след събуждане. Тя като стане сутрин също суче - за събуждане, нещо като сутрештно кафе. hahaha Но от 1 седмица я лишавам от него. Първите 2 дни - рев и обяснения, рев и обяснения.....после спря да иска, направо пие сок.  Wink

# 70
Шемет, не се чуди, ами вземи ти се поразходи из тия темички - препоръчвам ти октомврийки, ноемврийки, евентуално декемврийки 2009! Wink Още няма такива, разбира се, та има нужда някой да ги започне! Laughing То това важи за повечето тук - какво се помайвате?!? Аз съм се отчела, засега.... Joy
Успех при отбиването на отбиващите! Ние още няма да се отбиваме, поне до пролетта.

# 71
  • Бургас
препоръчвам ти октомврийки, ноемврийки, евентуално декемврийки 2009! Wink Още няма такива

Аз искаааам нещо пролетно-лятно, че през декември не можем да изтрезнеем  Laughing. То не бяха рождени дни, имени дни, празници, направо лудвам.  #Crazy

Пеши и той напоследък много се разговори. Аз си бях умряла от притеснение, че децата на неговата възраст, още на годинката знаеха как правят всички животни, а той осем месеца по-късно  Shocked И сякаш за да ме успокои изведнъж се отприщи. Сега като почне да бърбори, направо си лягаме всички от смях.  Laughing
Най цветущите изрази са:

Има ако, мий дюпи /това май се разбира/
Мака дюба нани, дуга там оти нани /малка туба спи, другата там също спи/
Мамо, пей моя мамо, бици /мамо, пей мила моя мамо и за ици бици/

има и още като се сетя ще пиша пак

Последна редакция: сб, 03 яну 2009, 13:51 от Здравка Желязкова от село Стомана

# 72
Здравейте!
ШамЕнет, аз съм "за", 11- ти ме устройва, предпочитам, обаче да е около 6- ако искате ,има един клуб наблизо до нас- Арена запад, цената за наем на залата за игра е 70 лв, няма значение колко деца са, така че ако се съберем 15- тина деца, ще излезе на сметка.
Тортите са Лагуна, има кетъринг, има и аниматорки, които са грижовни.Ако се интересувате за 11- ти в 18 часа, да се преброим и мога да питам дали е свободно.
Ще отворя тема за записвания.- 11- ти януари в 18 часа до 20 часа
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=360735.new#new
моля, записвайте се тук.
Краен срок за записване- 6- ти януари-променям датата, защото така се разбрах с момичетата-
дотогава трябва да сме изяснили броя деца (за нас си) и въпросът за кетъринга

Последна редакция: сб, 03 яну 2009, 18:05 от Амели` Пулен

# 73
  • Vaudreuil Canada
Шемет, не се чуди, ами вземи ти се поразходи из тия темички - препоръчвам ти октомврийки, ноемврийки, евентуално декемврийки 2009! Wink

Май си вкарах автогол  Embarassed

# 74
Честита Нова 2009-та година!
 Hug Hug Hug

Пожелавам ви само най-хубави неща!
Нека в къщата ви има много здраве,
щастие, късмет и любов, мир и разбирателство,
а парите....нека ги има и тях, за да се
купи всичко останало!

От страшно много време се опитвам да се
добера до компютъра пълноценно и едва
сега успях. Не съм се връщала да чета -
бързах да ви поздравя! Simple Smile

Разгледах първата страничка само и много
ми хареса Heart Eyes, но не виждам снимката на
Калоян между декемврийчетата родени на 12-ти.
 Thinking Thinking

Общи условия

Активация на акаунт