Литературен клуб - VІІІ

• 54 137
  • 647
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив / София
desi_max   "Валс в тъмнината" от Уилям Айриш е с такъв сюжет.

О,да. Тази книга съм я чела на 14-15 години. Спомням си, че тогава мн.се впечатлих.

В момента чета Сто години самота. В началото малко трудно тръгна, но сега ми върви.
Някой беше писал, че му е подействала депресиращо. На мен пък обратно, на моменти доста си се хихикам. Поне засега де.
Ще видим по-натам.

# 316
 newsm03    Ето нещо интересно за четене :     http://www.priqtelstvo.hit.bg

# 317
  • In the jungle out there..
Привет! Май ми е време да се запиша в тази тема Mr. Green
За сега ще кажа, че напоследък чета все хубави книги, като съм особено впечатлена от "Богът на малките неща". Много ми легна тази книга, може би седмица ми трябваше да се оттърся от нея и да започна друга...Сега чета "Раят зад другия ъгъл", за сега ми допада.

Момичета, къде мога да намеря 1984 на Оруел, знам, че е изчерпана. Благодаря ви предварително Hug

Имам я. Участваш ли в "Предай нататък книга"?

# 318
[В момента чета Сто години самота. В началото малко трудно тръгна, но сега ми върви.
Някой беше писал, че му е подействала депресиращо. На мен пък обратно, на моменти доста си се хихикам. Поне засега де.
Ще видим по-натам.
Депресираща в никакъв случай, но на моменти имената на героите ми звучаха доста объркващо и преплетено, трудно различавах за кой от синовете, внуците и т.н става дума.

# 319
  • София
   Момичета, къде мога да намеря 1984 на Оруел, знам, че е изчерпана. Благодаря ви предварително Hug

Преди 2 дни я видях на Славейков. Беше в събрани съчинения на Оруел.

Има я в електронен вариант 1ва част и 2ра част.

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 23:20 от Red tree

# 320
Открих няколко кашона забравени книги на тавана у свекито,има доста интересни заглавия!Сега чета"Панаир на суетата"от Уилям Текери,чела съм я преди 10 години,но сега я преоткрих,така да се каже!Има и други,за тях ще докладвам своевременно!

# 321
Препрочетох за пореден път една книга,която си струва много-"Човекът социално животно"на Елиът Арънсън.Толкова мъдро,същевременно без много терминология са обяснени общочовешки неща.Горещо препоръчвам.

"И ето го,хомо невротикус нормалис"-много точна.Някои неща си взех,с други не се съгласих,противоречива съм по отношение на препоръка за нея.

Сега търся подходящо четиво. newsm78

Понеже си психолог, аз също. Попадала ли си на това, на мен много ми допадна:)

http://www.helikon.bg/?act=books&do=detailed&id=115102

# 322
Открих няколко кашона забравени книги на тавана у свекито,има доста интересни заглавия!Сега чета"Панаир на суетата"от Уилям Текери,чела съм я преди 10 години,но сега я преоткрих,така да се каже!Има и други,за тях ще докладвам своевременно!
О блазе ти Hug.Приятно четене Hug.Супееееееееееееееер.
peperuda333 интересно заглавие.Ще чакам отзиви Hug

# 323
Ето,знаех си, че тук ще ме разберат и ще ми завидят благородно!Подаръкът,който ме прави най-щастлива,е една хубава книга!

# 324
Препрочетох за пореден път една книга,която си струва много-"Човекът социално животно"на Елиът Арънсън.Толкова мъдро,същевременно без много терминология са обяснени общочовешки неща.Горещо препоръчвам.

"И ето го,хомо невротикус нормалис"-много точна.Някои неща си взех,с други не се съгласих,противоречива съм по отношение на препоръка за нея.

Сега търся подходящо четиво. newsm78

Понеже си психолог, аз също. Попадала ли си на това, на мен много ми допадна:)

http://www.helikon.bg/?act=books&do=detailed&id=115102

Останах скептична към книгата-арогантна ми се видя и не достатъчно научно обоснована.

# 325
Днес приключих с "Порочни удоволствия" - Пени Винченци.
Не е нещо особено, но не мога да кажа, че ми беше и безинтересна.

Започвам - "Дом на края на света" - Майкъл Кънингам

# 326
  • Варна
В момента компания ми прави "Лунен тигър" на Пинелъпи Лайвли.
Увлекателен разказ, интересни авторски похвати - случките се описват от различна гледна точка - на всеки от героите.

# 327
# 328
Наистина. Да почива в мир.

# 329
Чета "Избрани произведения" на Карел Чапек а, в момента "Хордубал", много ми е приятен и едновременно с това особен за четене.

Общи условия

Активация на акаунт