За добрата козметика

• 88 672
  • 439
  •   1
Отговори
# 195
  • София
CI , много ти благодаря за отговора и допълнителната информация, която си дал във връзка с кремчетата, за които те питах.
Наистина ни помагаш много!

Поздрави и приятна седмица!

# 196
А тези два балсама как Ви се струват?Притеснява ме наличието на Petrolatum.
1. Petrolatum,Glycine Soja,Calendula Officinalis,Parfum
2. Petrolatum,Paraffinum Liquidum,Melaleuca alternifolia, C.I.75120, Limonen, Linalool
CI,  никъде не съм писала, че са балсам ЗА КОСА, а са крем-балсам-melkfett /ако е по-ясно/. И от къде да разбера, че тези съставки са само 40%, след като са изброени само те отзад?
Sorry, моя грешка, но нека малко повече инфо. За какъв точно продукт става въпрос? За коя част на тялото, какво претендира, че прави?
[/quote]

Става въпрос за 2 крема, единият е с невен, а другият с чаено дърво.Обикновено се използва при суха, загрубяла кожа, при рани, псориазис и др.

# 197
Здравейте! Темата е страхотна. Не можах да я прегледам цялата, за което се извинявам. Имам въпрос към CIизвинявам се ако е биладаван: какво мислиш за маслата на Икаров и стимуланта за коса?
Питам, тъй като напоследък това е най-често използваният от мен продукт, както за коса така и за тяло и лице!

# 198
А тези два балсама как Ви се струват?Притеснява ме наличието на Petrolatum.
1. Petrolatum,Glycine Soja,Calendula Officinalis,Parfum
2. Petrolatum,Paraffinum Liquidum,Melaleuca alternifolia, C.I.75120, Limonen, Linalool
CI,  никъде не съм писала, че са балсам ЗА КОСА, а са крем-балсам-melkfett /ако е по-ясно/. И от къде да разбера, че тези съставки са само 40%, след като са изброени само те отзад?
Sorry, моя грешка, но нека малко повече инфо. За какъв точно продукт става въпрос? За коя част на тялото, какво претендира, че прави?

Става въпрос за 2 крема, единият е с невен, а другият с чаено дърво.Обикновено се използва при суха, загрубяла кожа, при рани, псориазис и др.
[/quote]
Значи не става въпрос нито за балсам, нито за крем, а за маз (стопилка, все едно, безводен продукт), след като това са съставите явно. Първият ако е това, което е написано трябва да е жълто-оранжев (поради високо съдържание на терпеноиди от рода на каротените) и е добър за такава кожа. Няма проблем за вазелина: необходимото зло при такива проблеми. По принцип вазелините са фармацевтични и силно и добре изчистени от ароматни въглеводороди. И в тази тема съм писал за лечебното действие на конкрет (маслен екстракт) от невен за загрубяла и атопична кожа. Но трябва задължително да е жълт, без багрила допълнително: тук може би е време да напиша по твоя страх от изкустените оцветители.
Ако става въпрос за неща, които се отмиват няма проблем: самите багрила са водоразтворими и не остават върху ни. Имат само и единствено естетическа роля. Но ако става въпрос за кремове, т.е. неща, които остават върху кожата (втория продукт) то аз не ги одобрявам: в болшинството съдържат ароматни заместители и следователно канцерогеноопасни.
Естествените багрила, като например каротените, нямат такива неща: представляват дълговерижни молекули. Синтетичните обаче имат и това е проблем.
Незнам точно какво прави чаеното дърво за псориазис, но съм сигурен, че в нета има инфо.
Точно за това багрило няма също притеснения: използва се в храните: Annatto/Bixin/Norbixin-Yellow to peach colouring naturally found in the pericarp (seed coat) of the Annato tree. May be extracted by means of water-soluble or oil-soluble methods.

# 199
Здравейте! Темата е страхотна. Не можах да я прегледам цялата, за което се извинявам. Имам въпрос към CIизвинявам се ако е биладаван: какво мислиш за маслата на Икаров и стимуланта за коса?
Питам, тъй като напоследък това е най-често използваният от мен продукт, както за коса така и за тяло и лице!
И как разбрахте, че темата е страхотна, като не сте чела???
 По въпроса преди само 1-2-3 странички!!!

# 200
Това го прочетох, че се внасят от чужбина. Исках нещо положително да чуя Sad, защото толкова много се мажа с тези масла, и ако е истина ще се #2gunfire

# 201
  • Добрич

Мислих си в тази тема само да чета и да се образовам без да коментирам, но не издържах. Прави се опит в поредна тема някой да ни обучава как и по какъв начин да си избираме подходящи продукти. Но ние не се научаваме как да питаме.
1. Не си правим труда да четем написаното и задаваме един и същи въпрос многократно.
2. Изписваме листовки за продукти без да се описва какво е състоянието на кожа, коса и т.н и какво се цели с този продукт. Утре  на пазара ще се появят нови неща и ние пак ще сме си толкова не информирани да си го купим или не, ще имаме ли полза от него или не.
3. Далеч съм от мисълта, че някой който не е професионалист в козметиката ще е в състояние да запомни всички коментирани съставки. Какъв е смисъла тогава непрекъснато да обръщаме темата в рецептурник.
4. Какво от всички принципни положения, които CI си направи труда да напише за нас може да приложим на практика и защо не задаваме въпроси за тях.

Не искам да обидя никого но според мен това е тема, която има шанс да бъде много полезна за всички. Много по- полезна според мен ако питаме според целите, които искаме да постигнем, а не само според продуктите. Тогава и търсачката ще бъде ефективна.Знам че понякога е трудно да се изчетат 100 страници, но ако  попитам например за суха кожа и всеки е споделил за продукти и успехи с тях тогава шанса да се повтарят въпроси би намалял.

# 202
  • Добрич
Тъй като никой не пише оставам с впечатлението, че съм ви стреснала да не задавате въпроси, а не това е било целта ми. И за да не съм голословна в опита си как следва да се пита, ще се опитам да го направя както аз го разбирам. На 42 години съм/ не се срамувам да го кажа- снимката ми е актуална/, с много суха, тънка и чувствителна кожа/ доказани алергии/, с много лунички,натурална блондинка. Първите бръчици са вече факт. Как трябва да подходя към избора си на продукт? Моя опит при избора на anti age продукти е, че са ориентирани към всякакъв тип кожа. Аз поне не съм срещала подходящ за много суха кожа. Трябва ли да направя този компромис? Още повече, че  специалистите тук във форума твърдят,че:

Значи няма смисъл от купуване на кремове с хиалуронова киселина?А тези EFG's запълват ли бръчките?Правилно ли съм разбрала,че вторите не се използват преди да им е дошло времето,а кремовете със съставки колаген и хиалуронова киселина само запълват бръчките и нямат превантивно действие?При механичния пилинг по-малка ли е вероятността да се изстърже живи клетки?
Не госпожо, писах го вече - хиалуроновата киселина е отличен овлажнител (както и колагена), няма обаче никакво отношение към бръчките, вложена в козметичен крем!
Тези епидермални растежни фактори нямат никакво отношение към бръчките също.
Бръчките се запълват механически (както се запълват резки и дупки по ламарина или дърво с кит) с пълнители от рода на силиконови кросс полимери, силика, боров нитрид, каолин, мика и други подобни дифузатори на светлината.

С две думи няма все още козметика, която да заличи ефективно вече появила се бръчка. Тогава това, че оптически ще скрия бръчиците най-доброто ли е което мога да направя за кожата си? Мога да ги скрия и с филър хиалуронова киселина. Или трябва да се опитвам да я подхранвам и хидратирам за да забавя процеса? Ако някой ми отговори на тези въпроси, ще знам какъв продукт да търся и тогава ще попитам пак специалистите избора ми дали е правилен за целта, която искам да постигна.

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 00:52 от kate_p

# 203
Ще може ли да попитам, ако в тази тема е позволено кои маски за коса са за предпочитане готовите или домашните /примерно газ, мас и оцет/?

# 204
Тъй като никой не пише оставам с впечатлението, че съм ви стреснала да не задавате въпроси, а не това е било целта ми. И за да не съм голословна в опита си как следва да се пита, ще се опитам да го направя както аз го разбирам. На 42 години съм/ не се срамувам да го кажа- снимката ми е актуална/, с много суха, тънка и чувствителна кожа/ доказани алергии/, с много лунички,натурална блондинка. Първите бръчици са вече факт. Как трябва да подходя към избора си на продукт? Моя опит при избора на anti age продукти е, че са ориентирани към всякакъв тип кожа. Аз поне не съм срещала подходящ за много суха кожа. Трябва ли да направя този компромис? Още повече, че двама от специалистите тук във форума твърдят,че:

Значи няма смисъл от купуване на кремове с хиалуронова киселина?А тези EFG's запълват ли бръчките?Правилно ли съм разбрала,че вторите не се използват преди да им е дошло времето,а кремовете със съставки колаген и хиалуронова киселина само запълват бръчките и нямат превантивно действие?При механичния пилинг по-малка ли е вероятността да се изстърже живи клетки?
Не госпожо, писах го вече - хиалуроновата киселина е отличен овлажнител (както и колагена), няма обаче никакво отношение към бръчките, вложена в козметичен крем!
Тези епидермални растежни фактори нямат никакво отношение към бръчките също.
Бръчките се запълват механически (както се запълват резки и дупки по ламарина или дърво с кит) с пълнители от рода на силиконови кросс полимери, силика, боров нитрид, каолин, мика и други подобни дифузатори на светлината.
Специалистите твърдят, че няма козметика, която да заличи ефективно вече появила се бръчка. Тогава това, че оптически ще скрия бръчиците най-доброто ли е което мога да направя за кожата си? Мога да ги скрия и с филър хиалуронова киселина. Или трябва да се опитвам да я подхранвам и хидратирам за да забавя процеса? Ако някой ми отговори на тези въпроси, ще знам какъв продукт да търся и тогава ще попитам пак специалистите избора ми дали е правилен за целта, която искам да постигна.
Това, че кожата ти е суха и тънка е точен признак за появяване на бръчки - при намаление на водосъдържанието на кожата и нейното изтъняване е точния признак за сгъването на кожата и загубата на нейната еластичност. След като имаш доказана алергия е редно да четеш и избгяваш тези алергени в съставките - те затова и се пишат (вече).
Хиалуроновата киселина дава овлажняване до епидермиса в рамките на 2 часа - доказано с 2 апаратурни метода - корнеометър и Транс Термал Трансфер.
Как си към уреата? Има вариант и по-добър овлажнител -хидроксиетил уреа. Изоплзването на натурални хидроколоиди (нишестета) едно, че прави мек филм върху кожата, второ, че те са полизахариди - демек имат много хидроксилни групи, и така задържат водата в стратум корнеум. Има и други специфични продукти за повърхностно овлажняване, да не изброявам.
Проблемът с еластичността и тона се решава с различни специалитети, най-често стимуланти на колагеновия синтез (но не колаген!) и инхибитори на неговото разграждане - ММР-блокери. Но да не повтарям поста за бръчките - там съм описал механизмите, които знам.
Проблемът на отделните съставки е, че те не са самосиндикални в един крем: това е цял комплекс от  вещества и те действат съвместно - ето затова е трудно да с "хване" точната формула и според мен и затова Софи не я е намерила (все още)! Дори никой, освен производителя, незнае как са извлечени: дали поотделно или накуп, как са вложени при направата на емулсията, каква е физикохимията на емулсията може да се разбере само с мощен микроскоп (големина на дроплетите- наноемулсиите пенетрират много по-бързо и навътре).
Мисля, че през зимата е подходяща една обратна емулсия, с оклузивни вещества - вазелин и течен парафин, но по-добре с изододекан и изохексадекан, полидецени. Силиконови крос-полимери и нишестета за филм-формери и намаляване лепкавостта биха били ОК, а и леко ще скрият физически бръчките. Про-витамини А (каротени), защото навлизат навътре, без парфюм. За лятото - гелоподобни продукти, силни хидратанти, богати на уреа и минерали, аминокиселини (но нискомолекулни като там колко бяха 24е незаменими), ниацинамид (вит В3). И масажи, нанасяйки с масажни действия, за да се усили дренинга. Много внимателската със слънцето!!!
Апропо тестваме една формулация за точно таква цел.

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 08:01 от CI

# 205
Ще може ли да попитам, ако в тази тема е позволено кои маски за коса са за предпочитане готовите или домашните /примерно газ, мас и оцет/?
Кои според теб?

# 206
Това го прочетох, че се внасят от чужбина. Исках нещо положително да чуя Sad, защото толкова много се мажа с тези масла, и ако е истина ще се #2gunfire
Мисля, че не са фалшиви. Маслата де, истински са си.

# 207
  • Добрич

Хиалуроновата киселина дава овлажняване до епидермиса в рамките на 2 часа - доказано с 2 апаратурни метода - корнеометър и Транс Термал Трансфер.

За хиалуроновата киселина в козметиката ли говориш, или инжекционно?

# 208

За хиалуроновата киселина в козметиката ли говориш, или инжекционно?
за първото, нали другите са хиалуронови филъри (гел).

# 209
Кои според теб?
Незная, не съм ползвала готови маски, а само като бях дете майка ми поради сещате се каква причина ме мажеше с газ, мас и оцет. Искам да кажа, че от това косата ми не е по-буйна и гъста. Желая да си взема готова маска и ще го направя тези дни. Ще ми навреди ли на косата ако използвам преди къпане домашна, а след това готова?

Общи условия

Активация на акаунт