Газта е спряна ?

• 36 922
  • 1 058
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Не изпадам в параноя, но е факт, че парното е приятно хладно.
Много ми е студено, довечера вкъщи ще бъде същото.
Ще се оправят нещата, но дотогава ще постудуваме.

# 46
Не ми казвайте, че сериозно се страхувате да не останете на студено  #Crazy
Не четеш ли, хората  не се страхуват, те вече студуват.

# 47
Бърди, хич не е толкова просто даже.
И на кой точно му дреме, че в Бг ще има избори тази година? Каквито и да са приятелските връзки с Русия, не мисля, че ще текне скоро газа през Украйна при положение, че ги обвиняват в колосални кражби.

# 48
тук казват, че причината е, че украйна крадяла от газта за западна европа и затова русия дръпнала шалтера  Mr. Green
доставките били намалели на около 1/3 от обичайното количество и по-малките фирми казват, че ако продължава така, ще има някакви последици и за гражданите... големите фирми не се притесняват, имали достатъчно газ да снабдяват абонатите си цялата зима

Русия търсела други начини за доставяне на газ, а не през Украйна, защото украинците искали и увеличаване на цената "транзит" на 1000 m³ газ за 100м от ca. 1,60$ на над 5$.

# 49
  • Ботевград
Това е ужасно, всичко у дома ни е на газ, включително топлата вода.
Ако е временно, ще намерим решение, но ако продължи, ще трябва да купуваме бойлери и нови печки да монтираме.
Направо нямам думи.
И с 2 малки деца да се отреагира от днес за утре е малко невъзможно.  #Cussing out

# 50
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Във вълшебния, приказен свят, в който живеем, сме длъжни да сме осигурени с алтернативен начин, който ще ни помогне да оцелеем.
В случая - да не ни замръзнат цивките, които неминуемо ще потекат  Mr. Green
Последното нещо, което ще направя, е да си намаля консумацията.
Не ми скачайте, тя така или иначе е намалена, имайки предвид, че със сметките за газ вече са ни изстъргали не само кирта, ами и няколко кожи от от потребителския, приведен гърбец.
Ние сме клиенти на Овергаз (топлина, вода, готварска печка), слава Богу, не съм свикнала на удобството на Топлофикация, ама и на мен не ми се връща към лопатата с въглища и висенето пред котлето.
Но ако се налага, какво да се прави.

# 51
  • у дома...
Конфликтите между Украйна и Русия относно газопреносната мрежа не са от вчера и днес. Не обвинявам "Газпром" че са спрели газта - мисля, че всяка една фирма на нейномясто отдавна би врътнала кранчето. Въпроса е какво правят в България, управляващите, за да се избегнат такива катаклизми. И не визирам само сегашното правителство. Или какво се получава на практика? Спирането на газта ни изненада, снега ни изненада, наводненията ни изненадват... Бе само изненади за правителства, управници и всякакви по йерархията!!  #Crazy

# 52
Аз пък гледам руска телевизия и тази сутрин по новините казаха, че най-критична била ситуацията в Б-я. Но не само на балканския полуостров има този проблем. Намалял е газа и за Германия и още една страна не помня. Проблемът е там, че Украина има огромен дълг към Русия, който няма намерение да изплати. Русия им спряла газта, но те пък взели да крадат чуждата.
Там е вечен панаир. Депутатите им се бият и скубят, а страната тъне в мизерия.
Освен това, президента им Юшенко, получил огромна сума пари от продажба на оръжие за Грузия в монента на конфликта. Но тази сума естественно се изпарила...А пари за газ нямат.

# 53
  • София
България и другите държави на Балканския полуостров получават газ само по газопровода от Украйна, където е дръпната шалтера. Западна Европа се снабдява от още един газопровод, който минава през Беларус и немогат да усетят спирането, но при нас е най-зле - нямаме алтернатива, защото така и не се започна строежа на Бургас-Александропулис!!!!
Другото, което научих по случая и много ме възмущава - Комисията за енергийна ефективност глоби с 1милион Булгаргаз, че не са изпълнили тяхно нареждане за ползване на газ от хранилището в Чирен, а ако го бяха източили сега със сигурност никъде нямаше да има парно.
Дано проблемът да се реши бързо, не без помощта на ЕС, защото ако се проточи ще се върнем на отопление на дърва и въглища!!!!

# 54
при нас е най-зле - нямаме алтернатива, защото така и не се започна строежа на Бургас-Александропулис!!!!

А-ха, къде бил ключът от гаража  Thinking

# 55
България и другите държави на Балканския полуостров получават газ само по газопровода от Украйна, където е дръпната шалтера. Западна Европа се снабдява от още един газопровод, който минава през Беларус и немогат да усетят спирането, но при нас е най-зле - нямаме алтернатива, защото така и не се започна строежа на Бургас-Александропулис!!!!
Другото, което научих по случая и много ме възмущава - Комисията за енергийна ефективност глоби с 1милион Булгаргаз, че не са изпълнили тяхно нареждане за ползване на газ от хранилището в Чирен, а ако го бяха източили сега със сигурност никъде нямаше да има парно.
Дано проблемът да се реши бързо, не без помощта на ЕС, защото ако се проточи ще се върнем на отопление на дърва и въглища!!!!
Не искам да споря, но ето това са последните новини. Цитат:

Германия обнаружила снижение давления газа
Крупнейший дистрибьютор природного газа в Германии E.ON Ruhrgas во вторник зафиксировал снижение давления в газопроводе, поставляющем в Германию газ из России через территорию Украины, сообщает во вторник германское информагентство DPA со ссылкой на источники в газовой отрасли. 

Копирано от тук http://for-ua.com/world/2009/01/06/123741.html

# 56
  • София
Последното, което чух преди малко по радиото е, че всички отричат да са спряли газта - Русия вика "не сме ние, украинците са", украинците викат "не сме ние, молдовците са", а молдовците викат "не сме ние, защото няма как да го направим". Нещо ми се счу, че и чехите започват да го закъсват, намаляли доставките на 75%. Вече не зная да вярвам ли на ушите си. Вярно, че през това време правех и други работи, но не ми се вярва толкова да съм изперкала или оглушала.

Не мисля, че е параноя, защото БГ практически е зависима от Газпром, както и част от Европа. Доколкото си спомням Русия се води стратегически източник на енергия и горива за Европа. Това за електрическата мрежа се говореше още при кризата с Топлофикация - че няма да издържи. Според мен е логично да е така, защото половин София взема парно и топла вода от Топлофикация.

# 57
МОже да е субективно, но мисля, че намалиха парното. Баш в най-големия студ.
Какво точно да направят, при положение, че газта е спряна за целия Балкански полуостров!? ТЕЦ Изток вчера работеше с 4 турбини на пълна мощност и 5 котела, а днес три от турбините са спрени и три от котлите също. Четвъртата машина работи на половин мощност, т.е. 4 МW, а мазут не разрешават да се ползва по екологични съображения и норми от ЕС. Русия не спира подаването на газ към Германия, Чехия и въобще централна и Западна Европа, щото ще ги направят луди калинки, но Балканите кучета ги яли!

# 58
  • Belgium
http://news.ibox.bg/news/id_1095463978

Намаляват парното и на битовите абонати.

Преминаването към мазут щяло да отнеме денонощие. И това пак не е решение, защото мисля след десетия ден почват солените глоби за нарушение на екологичните норми.

# 59
А топла вода има ли?

Общи условия

Активация на акаунт