Занимавки, моделиране и апликации за малки и големи 2

• 351 881
  • 1 209
  •   1
Отговори
# 1 095
Грозното пате, много, много благодаря    bouquet

# 1 096
  • София
 Аз поизтупах прахта от албумчето с творенията ни и скачих малко снимки  Wink.
 Това е една кутия, която сме правили в Чайната по време на Бухалския магазин. Винаги организират интересни занимания за децата  Peace Вътре се лепят елементи по желание, в нашия случай животинки и дръвче. На капака се изрязват дупки и се облепват с тънка цветна хартия. В самата кутия се изрязва нещо като прозорче през което се гледа, а отгоре се осветява с фенер. Дано става ясно поне от снимките, защото не ме бива много с обясненията. Ето и какво се вижда като погледнете
 Eто едно човече и рибка пак от кутийките на играчката в шоколадовите яйца. Рибката Ники си я направи сам и я наниза на тел, за да не се разваля формата. Човечето е с корда, за да е по-подвижно.
 Най-накрая събрахме клечки и облепихме хранилката, но сега пък ни свършиха акрилните бои и не успяхме да я боядисаме изцяло. По проект е с две пръчки за кацане, но ние сложихме само една.

estelliana, страхотни неща сте направили. Картичката ме впечатли най-много  Peace

# 1 097
Привет.
Най-сетне успях да сваля малко снимки от последните ни занимавки.  Grinning
Запознайте се с Чорапчо Дългоноси  Mr. Green Това е най-примерният чорап на света - много обича супа и плодове, пие си лекарствата редовно и никога не хапе и скубе.
Много обича да разговаря с лъвчето от пъзела от кибрити , а в последствие и с котето от подобреният пъзел.

Тук има един Снежко и дежурното ни влакче  Grinning

# 1 098
Ето тук има интересни дрешки за принтиране.  Peace

# 1 099
Извинете четох някъде как, но не помня къде беше, може да се свали снимка от крокотак, без да се принтирва..?

# 1 100
Извинете четох някъде как, но не помня къде беше, може да се свали снимка от крокотак, без да се принтирва..?

Ако ползвате Mozilla ще ви е особено лесно. Изберете от меню Tools-->Page Info-->Media. Ще видите списък с файловете заредени на страницата и остава да изберете даден от тях и запишете със save as.

Алтернативи:
В момента в който се зареди видео от Интернет, то бива свалено на компютъра в папка с временно съхранявани файлове. Това е принцип който можете да ползвате.
- Ако ползвате Mozilla Firefox, то копирайте в адресната му лента следното: about:cache?device=disk (или в C:\Documents and Settings\името на компютъра\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\4kjysstm.d efault\Cache)
- Ако ползвате Iternet Explorer, то изберете от меню Tools ---> Internet Options ---> Settings (горното за новите версии) ---> View Files
- Ако ползвате Opera, то кешът се намира в C:\Documents and Settings\Името на компютъра\Application Data\Opera\Opera\profile\cache4

Из улеснения в Интернет.

# 1 101
  • Русе
   Десен бутон върху изображението и  избираш Save Picture as

vоrfax, какво стана с полезната тема за детските песнички  Praynig

# 1 102
amber  в крокотак не става с десен бутон..
vorfax  - така се свалиха само малките изображения от страницата на общите, а на мен ми е нужно голямото изображение, което се отваря след като си щракнал на малкото

# 1 103
Прекрасна тема   bouquet

Сега покрай ранното стъмване преоткрихме апликациите. Снощи правихме един Дядо Коледа от Крокотак и започнахме картонената торта с изненади, която ще е за рождения ден на бебето. После хвърлих око на елхата пак от Крокотак. Ще пусна и снимки тези дни  Laughing

# 1 104
vorfax   - така се свалиха само малките изображения от страницата на общите, а на мен ми е нужно голямото изображение, което се отваря след като си щракнал на малкото[/color]

Преди време пробвах и стана. Бихте ли дали директен линк, за да Ви дам конкретно решение  Flutter

vоrfax, какво стана с полезната тема за детските песнички  Praynig

A m b e r, за коя от всичките говориш  Rolling Eyes

# 1 105
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

отваря се картинката, натиска се иконката на принтера и след това се избира не принтера по подразбиране, а adobe PDF.
след това бутон принт и излиза прозорец "запомни PDF файла като". дава се име и сте готови  Hug

# 1 106
vorfax   - така се свалиха само малките изображения от страницата...
Просто не сте обърнали внимание на формата - той е swf (embed). Ето и един пример.

С безплатна програмка като тази, можете да конвертирате в JPEG, BMP и т.н.

ПП: Сигурно Goody предлага по-лесно нещо, но нямам такива функции на принтера, просто защото нямам принтер  Mr. Green

# 1 107
  • Добрич
vоrfax, обясни моля те, както ти си знаеш - като за бавноразвиващи, че всички да схванем идеята.

Аз си правя снимка на екрана и така свалям картинките за оцветяване от крокотак. /Който му е къс акъла, са му дълги краката/ , че и аз така по бавния метод.

Goody, такава опция adobe PDF при мен няма.

# 1 108
vоrfax, обясни моля те, както ти си знаеш - като за бавноразвиващи, че всички да схванем идеята.

Аз си правя снимка на екрана и така свалям картинките за оцветяване от крокотак. /Който му е къс акъла, са му дълги краката/ , че и аз така по бавния метод.

Goody, такава опция adobe PDF при мен няма.

Пиша бавно :
В Mozilla Firefox отваряте тази страница (примерно). Кликвате на нещо което Ви е харесало и то се отваря в ново прозорче.
Изберете от меню Tools-->Page Info-->Media. Ще видите списък с файловете заредени на страницата и остава да изберете нашето swf и запишете със save as. В нашият случай е 4-тото под ред.

Искам да Ви предложа и още едно хитро решение за свалянето на тези swf файлове. Инсталирайте си добавката за Мозилката Adblock Plus. Ще затворите и отново отворите Мозилката, за да се вгради. От сега насетне, само като посочите swf файлове и ще ви показва едно бутонче block. Кликвате на него и най-отдолу ще видите адреса му. Копирате си адреса в нов прозорец и го свалите по указаният по-горе начин, а иначе, ако изберете Add fiter ще го блокирате. Така можете да се отървете от досадните банери, реклами и т.н. За блокиране на изображения давате десен бутон върху тях и опциите Addblock Plus най-отдолу които ще видите.
Знам, че стана дълго, но то се показва за 5 секунди и обяснява за 5 минути
ПП: Иначе и бутончето от клавиатурата PrtScr е решение, като paste-нете в някой графичен редактор, като Paint, както казваш

# 1 109
  • Добрич
vоrfax, благодаря за обясненията!

Разгледах картинките от линка, който си дал и установих,....... че от крокотак ползват нашата тема за идеи.

Ето лястовицата от крокотак.

Вижте сега лястовицата, която бях качвала преди доста време по молба на не помня коя мама /моля да ме извини/. След като беше разглеждала албумчето на Жени, помоли за лястовицата и аз я качих. Ето лястовицата от албумчето на Жени.

От крокотак и от албумчето на Жени  

Трите лястовици са еднакви, а аз не съм я сваляла от Интернет, че и те да са я взели от там. Сканирах моя черна кожена лястовица, залепена на картичка, която е на повече от 30 години. Изтрих тялото и, за да стане бяло и детето  да го оцвети. В албумчето на Жени се вижда много добре, че не е добре изтрито по края. После изрязах модела и го очертах, за да станат хубави и равномерни линии  - на снимката, която дадох за шаблон.

Общи условия

Активация на акаунт