32 майки в Канада

• 26 201
  • 287
  •   1
Отговори
# 105
What should I do if I did not turn in my I-94 (Arrival / Departure Record) when I left the U.S.?

It is common and happened in many cases that I94 is not taken out by the airline checking counter at the airport while leaving the USA. You should always check whether airline checking person should take your I94, if not ask him/her to take it.
If for some reason you find that later once you already exit the USA and you send the the original I-94 to the following address:

ACS, Inc.
1084 South Laurel Road
London, Kentucky  40744

You must include with proof of departure. Suggested proof includes the arrival stamp in one's passport and the boarding pass from the flight. Always keep the copies of any documents submitted. The authorities warns that, without proof of the departure, there is no guarantee that the information will be entered into their system. This is logical, since otherwise, people could send the documentation and claim departure on a different date.

от този сайт http://www.path2usa.com/immigration/relatedinfo/i94card.htm

# 106
Влязох и излязох от САЩ с кола, нямам печат в паспорта ( т.е. нямам доказателство). Някъде из НАФТА имат , че може влизането в Канада да се зачете като доказателство , че си напуснал САЩ. ( Това един от офицерите от емигрейшъна го откри като вариант.) Използвах ено от поредните си влизания за да го връча на канадския емигрейшън, иначе никъде не се съгласиха да ми го приемат. Сега като бях на интервю в посолството разбрах, че канаците наистина са го препратили по служебен път  и е отразено в системата им.

# 107
# Photocopies of other supporting evidence, such as:
#

* Dated pay slips or vouchers from your employer to indicate you worked in another country after you departed the United States,
    * Dated bank records showing transactions to indicate you were in another country after you left the United States,
    * School records showing attendance at a school outside the United States to indicate you were in another country after you left the United States, and
    * Dated credit card receipts, showing your name, but, the credit card number deleted, for purchases made after you left the United States to indicate you were in another country after leaving the United States.

И аз се интересувам, защото съм в същата ситуация. Ще стане с тези документи, явно. Пише по - горе, че трябва да е придружено с обяснително писмо.

# 108
  • Канада, Монреал
Здравейте и при нас останаха картончетата I-94. Въобще не съм очаквала, че митничарят ще пропусне да си ги вземе. ooooh!
Споменахте за ходене в БГ и по-специално Гад Чевръста, вие ще седите повече от 3 месеца. При нас има вариант да седим малко повече от 3 месеца. Четох, че искали виза за канадски граждани с престой повече от 3 месеца. Мислим на малкия канадец да му изкарваме БГ гражданство, но когато отидем в БГ. Влизаме с канадски паспорт, детето става по някое време на престоя българче и си излизаме с канадския му паспорт (доколкото знам с какъвто паспорт влезеш с такъв излизаш). Обаче при престой за повече от 3 месеца искат виза, а в същото време детето вече е българче, имате ли представа как стоят нещата или къде мога да проверя?
Между другото и ние май ще пътуваме края на април, началото на май (може и да се засечем с някого по трасето). Зависи дали ще ни направят проблем, ако стоим повече от 3 месеца без БГ виза. 

# 109
  • Vaudreuil Canada
Lady_Cherie ние бяхме със същия казус от Гранична полиция или каквото там се води ни казаха че щом ще извадим гражданство и паспорт на детето няма проблем. На влизане в страната обявявате че ще му вадите бг-гражданство на детето и си му правиш регистрация на чуждестранен гражданин в районното после си издавате ЕГН и акта за раждане, вадите и паспорта и на излизане от страната се показват и двата паспорта.

# 110
Айде Гадината пак да се изкаже.

Lady_Cherie,shemet_neveroiaten миналата година пак стоях повече от 3  м с Бг, с малкия канадец, който тогава беше мнооооого малък. Тогава ми казаха, че срока за престой без виза вече е 6 месеца. Не се наложи и в полицията да го регистрирам. Влязохме с канадския паспорт, там му извадих бг акт за раждане, но пак си излязохме с канадския, тъй като таткото не беше с нас и не можах да му извадя български паспорт.

Аммм, не ме питайте кой ми каза за престоя от 6 месеца, че ще излъжа, не си спомням. Факт е, че проблеми с документите не съм имала нито на влизане, нито на излизане от канадска и бг страна.

Титина, аз ще се пробвам да докажа че сме се прибрали, с чекове и стейтмънти от банката. Дано да стане. То като пътува човек покрай нова година и само за документи си мисли, няма що. Пуснах мухата на мъжа ми да им пратим касовата бележка, с която си купихме алкохол от безмитния на влизане, ама той нещо се намръщи  Joy

# 111
Погледни си паспорта. Канадските полицаи не пропускат да сложат печат.
А относно жизите за чужди граждани, информация има в http://www.mfa.bg/bg/index.php?option=com_content&task=view& … 94&Itemid=243 -
за Канада безвизово е 90 дни. Изисква се адресна регистрация.
Гад Чевръста , мисля че са те пропуснали:), т.к. полетите ни обикновенно са до Европа.

# 112
Титина, нямам нищо в паспорта за връщането от Щатите, защото на влизане в Канада влизаме с Перманент Резидент карти. Има само печат кога сме влезли в Щатите.

Добре де, сега като детето има бг акт за раждане, но не и паспорт, да очаквам ли някакви спънки на влизане в България?

# 113
За това дали ще имаш проблеми или не нямам идея. Трябва да потърсиш мисля в Закон за български документи за самоличност, няма начин да не са оставили някоя "вратичка".
Сега се сетих какво може да се направи - попълнена и заверена адресна карта, че лицето е стояло в еди кой си хотел ( това съм го използвала и свърши работа).
А за влизане в Канада трябва да преставиш валиден паспорт и Перманент Резидент карт, имам официален отговор, за това не си и оставих паспорта да ми сложат визата за зелена карта, защото ми се налага да пътувам до Германия.

# 114
  • Канада, Монреал
Ех, Гадинке Чевръста, ако това, което казваш за 6 месеца престой е вярно, е супер. Иначе друг вариант, който си мисля е да се издаде БГ виза на детето /така и не разбрах с каква продължителност е - сигурно 6 м./ , прочетох тук: http://www.mfa.bg/bg/index.php?option=com_content&task=view& … 13&Itemid=532, че била безплатно за малчугани до 6 г.  Thinking
Ако съм разбрала правилно...

# 115
Честит рожден ден Виктория!

Гаргамелчо честит празник на теб и цялото семейство. Да ви е жива и здрава малката принцеса!

# 116
                                     Здравейте момичета.
        Тъй като вече доста от вас споделиха,че ще си ходят в Бг април-май./в това число съм и аз Laughing/
 предлагам,  да си помогнем взаимно с информация относно цените на билетите и агенций от където ще ги купувате.

Започвам първа. Така, аз си търся билет чрез Донко/той замества Диана,доста хоря я познават и са си купували от нея билети/
 Чухме се преди 2 седмици и той ми каза,че Австрийците имат хубава оферта в момента, но до края на Март./за мен е малко рано/
 Цените са $ 1050 за възрастен, $ 800 на дете почти на 4год. и $150 за дете на 1год. и 4месеца.
 Трябва да му се обадя към края на месеца за да ми каже дали австрийците ще си удължат тази оферта и до кога./надявам се да я удължат поне с 1 месец/
 Еми това е от мен за сега.Дано да съм ви била полезна.

# 117
Привет на всички и от мен.
Извинявам се, че ви прекъсвам темата за самолетните билети, но това, което искам да попитам, ми се струва важно, а пък ако си задам въпроса на друго място във форума, едва ли някой ще може да ми отговори.
Конкретно на проблема - на 31 години съм с първа бременност в десетата седмица и преди два дни бях на първи преглед за проследяване на бременността. Доктора каза, че всичко е наред, даде ни снимка от ултра звука (или ехографа - признавам си, не знам разликата) и ни предложи някакво изследване, което се правело в дванадесетата седмица и струвало 400 и повече долара- "депистаж пренатал", като въобще не ни обясни за какво става дума, а просто ни дадоха една брошура. В къщи като я прочетох, разбрах, че става дума за някакъв интегриран тест (ехограф и изследване на кръвта) за синдром на Едуардс (не съм го и чувала) и синдром на Даун. По нататък се споменава и за спина бифида и за аненцефалит и в проценти се коментира точността на теста.
Това, което ме интересува е колко от вас са правили този тест, до каква степен се възстановява сумата от здравната застраховка, еднократно ли се прави или трябва да бъде повтарян на определен период от време и въобще ще бъда много благодарна за всякаква информация, свързана с този или други тестове, които ми предстоят. Изобщо не знам какво трябва да правя, къде да ходя, за какво да се записвам и се чувствам доста объркана. Мислех си, че като посещавам клиниката и от там ми дават периодично часове за посещение, ще е достатъчно, обаче се оказва, че самата аз трябва да съм информирана и сама да се записвам за разни изследвания и аз се страхувам във всичката тази какафония да не направя сто безсмислени теста, а да изпусна най-важното.
Предварително благодаря за всички отговори и съвети.

# 118
Забравих да спомена, че става дума за провинция Квебек  Embarassed .

# 119
XViD
Аз съм на 27 години и съм в Квебек също. Минала пролет и на мен ми го пробутваха тоя тест. И въобще ми пробутваха всичко възможно като тестове. Само пари да се дават. При мен предлога беше, че съм след аборт, та да сме сигурни какво става, дали всичко е наред и т.н.
Да обаче аз четох, четох и накрая реших, че докато се чувствам добре и ехографите показват, че плода е ок, няма да правя излишни тестове. Най-вече защото прочетох, че дори и този комбиниран тест на кръвта и ултразвук (едно и също е като ехограф) в крайна сметка е около 90% точен. Т.е. може да ти даде и грешен резултат и само да се ошашкаш, а нищо да няма. Също така, резултата от него до колкото помня са някакви проценти. Примерно 65% вероятност детето да е с еди кой си синдром. И какво като го знам? Какво ще ми кажат тези проценти. И 90% да са, и 10% да са....Ако са 90% ще махнеш ли бебето? Въобще ми се стори много глупав тест. Само да вземат парите на хората.
Реално само амниоцентезата може да ти каже със сигурност дали бебето има синдрома на Даун.

После ходих на едно изложение на бебешки продукти и фирми, които предлагат всичко свързано с бебета и бременни и там се скъсаха да ми предлагат какви ли не тестове. Включително и този. Тогава окончателно реших, че няма да се подлагам на такива неща.

А до колко се поема от засхтраховката....мисля, че по-скоро биха ти го покрили от частна застраховка...така ли се казва не знам...имам предвид ако имаш допълнителна застраховка, към някоя компания, а не да разчиташ само на medicare.

Хайде, успех с бременността и пиши пак да кажеш как се развиват нещата. Може и ЛС да ми пишеш ако искаш, за да ме питаш каквото се сетиш покрай бременността.

Общи условия

Активация на акаунт