ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 2).

• 68 946
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 735
За хепатит Б аз мислех, че е много безобидна, но само тук във форума се чу за няколко случая на сериозни усложнения, което е доста показателно...

От Кристиян и от хомеопата си знам, че точно хепатит Б е много опасна ваксина, а и аз се бях заблудила, че е безобидна и сложих точно два приема на малкия...   ooooh! 

# 736
Още нещо от Наредбата...

Не са ли просто гениални  Laughing

# 737
А мен мъжът ми ме подкрепя.Много съм доволна от този факт.
Относно здравето не ми е оспорвал или подлагал на съмнение решенията.Има ми огромно доверие.
За ваксините отна4ало ми каза,4е не е съвсем сигурен дали е редно да ги отказвам,но няма да ми се бърка,защото е сигурен,4е съм наясно какво правя.Попита ме дали няма такива,които наистина са полезни.Запо4нах да му говоря за съставките,за опитите,за резултатите,за това което сме нау4или по време на лекции.
Коментирах пред него разни нау4но популярни филми,с тезите на които не бях съгласна и се аргументирах защо.Така лека полека запо4на да навлиза в материята.Преломният момент дойде,когато изгледал док.филм"Илюминати",който му бил даден от негов колега.Остана отвратен и потресен.Изгледах филма и аз,но за мен беше капка в морето,аз съм 4ела и гледала по_страшни(но верни) неща.

# 738
  • София
  В първа АГ  Света София мисля да раждам отново, казвате че вече са свикнали  Simple Smile
  А ако се слага ДТ след годинката колко приема са? Бъдещите каки всъщности мат първите три приема, които са до годинката и последващата реваксинация я нямат. Всъщност таткото много се опъваше когато около осмия месец почнах да дудна, че тези след годинката няма да ги слагам, но  в даден момент каза добре и повече не сме говорили. Мисля че е достатъчно засега за него да вижда, че са здрави и без тези ваксини или именно затова и че тръгнаха на ясла и изобщо не са боледували сериозно.
   Но незнам за новото бебе, ако се опитам да прокарам идеята изобщо да не слагаме как ще се приеме, явно ще се пробвам да говорим, а и аз все си мисля че може би в по-късна възраст бих се съгласила на някоя ваксина.... Незнам, хем от толко отдавна вече чета, но все още се лутам, всъщност за каките приключих, но сега с новото бебе, въпроса за ваксините отново излезе на бял свят...

# 739
Айла,
Цитат
За БЦЖ то съм напълно съгласна, за хепатита четох противоречиви мнения, а и нещо трябва да оставя за да е спокоен таткото.

А дали Ще е спокоен,ако детето му раzвие после хепатит или множ.склероzа?
Аргумента zа спокойствието на таткото на гьрба на zдравето на детето zа цял живот......Егоиzмьт zа собственото спокойствие.
По добре се опитайте,ако иzобЩо до тогава реШите да ваксинирате,да правите ваксините по ЕС схема,т.е zапочва се на 3 месец с всички ваксини...не се слага ниЩо в родилното.
На ранно родено пьк се чака до 6 месец...

# 740
  В първа АГ  Света София мисля да раждам отново, казвате че вече са свикнали  Simple Smile
... явно ще се пробвам да говорим, а и аз все си мисля че може би в по-късна възраст бих се съгласила на някоя ваксина....

За първото - да, категорично, вече са свикнали. Не че няма отметки и подмятания, но като цяло няма проблем да излезе детето без ваксина.

За второто - съдейки по себе си, колкото повече време минава, толкова по-далечна ми изглежда мисълта да ги заведа за ваксина, но така или иначе решението да отложиш първите ваксини с поне няколко месеца, е доста компромисно и хич не е лошо.

# 741
  • в матрицата
Аз още съжалявам за ваксините от родилното!!! Ама тогава никой не ми каза, че ще слагат ваксини, като ни изписаха прочетох на епикризата и побеснях  #Cussing out!! След това нямаше начин някой да ме накара да слагам ваксини, дори и свекъра и свекървата, които се лекари и ми говореха кави ли не глупости....
Аз категорично мисля, че такова "животно" като " полезна" вакснина НЕМА!!! Mr. Green

# 742
  • Пловдив
Отдавна следя темата /както и предишната/. Децата ми имат всички задължителни ваксини, единствено съм следяла дали са напълно здрави при ваксиниране, истински късмет е, че нямат проявени странични реакции. Още не съм изяснила за себе си дали ще продължавам да ги ваксинирам, но като човек - искам да имам право да отказвам ваксинация без последващи санкции.

Вижте това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=375478.0 - може да се дават предложения. Дано е някакво положително начало, което да доведе до необходимите промени, зачитащи основните ни човешки права.

# 743
  • София
  Може ли накай да даде линк към имунизационния календар в някоя друга ЕС или по какво име в гугъл да го потърся. Тоест ако някъде почват след шестия месец, мисля че наистина поне това ще успея да отложа от тогава да започнем и ние. Наистана на новородено не ми допада да се бият ваксини, още неосъзнато къде се намира, а моите бяха родени 20-дни преди термин по 2,5 кг, но всичко им поставяха в началото по стандартната схема.
  Christian  свикнала съм ти на начина на писане, но точно първата част от поста ти към мен, въпреки че я разбирам и съм съгласна, много често може да настрой човека против това което обясняваш просто заради начина по който го казваш.

# 744

Цитат
свикнала съм ти на начина на писане, но точно първата част от поста ти към мен, въпреки че я разбирам и съм съгласна, много често може да настрой човека против това което обясняваш просто заради начина по който го казваш
Не сьм имал ниЩо негативно,надявам се наистина си "свикнала" на начина ми на писане. Peace
За едното спокойствие да се рискуват децата? Помисли над това....

# 745
Christian , мога ли да попитам, ти имаш ли медицинско образование?

# 746
Christian , мога ли да попитам, ти имаш ли медицинско образование?

Това е въпрос за ЛС.
А по темата - няма никакво значение какво образование има човек.
Познавам доста лекари, които са против ваксините.  Peace

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 15:50 от multimodal

# 747
  • София и там където не се пуши
И аз познавам много медицински лица, които освен, че са против ваксините, до сега никога не са си ваксинирали децата.

# 748
 Aila,а защо не помислиш и над въпроса да  в поговориш с таткото да отложите ваксините до след 2 год.,за да избегнете слагането им в тази деликатна възраст на активен растеж,особено на мозъка!Така ще дадеш възможност и той да обмисли по-добре нещата и със сигурност ще види,че детенцето ще се радва на забележително добро здраве.И без това до 2 год.нищо от изброените болести не го застрашава,ако си го гледаш вкъщи и кърмиш.Нищо чудно таткото по-късно да си промени решението,но дори и да не стане това,поне ще си опазила детето от токсините и чуждите протеини когато това е най-важно,защото има разлика дали ще започнеш на 6 м. или на 2 год.,когато активното развитие на мозъка е приключило.

# 749
  • София
Aila, в 1АГ гледай да го кажеш на неонатолозите преди самото раждане. Някои от тях твърдят и, че не трябва да си подписал информ. съгласие, ако държиш на това (въпреки че ти дават и допълнително да подпишеш отказ).

Общи условия

Активация на акаунт