ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 2).

• 68 909
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 780
Здравейте! Аз малко пиша, но редовно ви чета. Сега се връщаме от личния понеже малкия е болен. Ние сме слагали ваксини до Пентаксима и после не сме. Сега той ми повдигна въпроса, че на малкия трябва да му се прави реваксинация Пентаксим и следващите (в момента е на 1,6г). Аз му казах, че смятам да ги отлагаме за сега и той се опули супер учудващо от къде пък ми е хрумнало това. Имам чувството, че съм единствената майка, която му е отказвала ваксина или поне така се държеше. Уверяваше ме, че пентаксим е напълно безвредна (но аз му казах, че ще му занеса цитати на майки за деца пострадали от него и др. ваксини)След това ме подхвана за заушката как малкия ще получи възпаление на тестисите и т.н. После ме убеждаваше как все още има коклюш и ако малкия се разболее ужас като няма ваксина. За полиото каза, че у нас е задължителна, а в др.страни я няма понеже там я нямало болестта, пък у нас я имало ... и все такива ужасии. Сега искам да събера достатъчно инфо , с което да отида при него и да го обсъдим. Лошото е, че ме хвана тъкмо като мъжа ми изкара малкия от кабинета и аз бях сама и малко ми се върза езика.
Сега започвам пак темата от начало за да му извадя линкове и мнения против ваксините. Моля помагайте и вие!
Много ми е кофти. Супер убедебна съм, че не искам да му слагам ваксини, но някакси сега сдухах като ми наговори какви ли не щуротии. Имам чувството, че и той си няма идея за последствията от някои ваксини или поне се правеше на ударен.
Изивнявайте, че е малко объркано всичко, но и аз в момента съм  ooooh!

# 781
Теди, твое право си е да откажеш ваксините - примерно, не те плашат въпросните болести и толкова. Ако продължава да настоява питай го колко количество живак и формалдехид  е добре да поема едно бебе  Wink Също кой ще гарантира, че точно тази партида при него са качествени ваксини и няма да дадат странични реакции и не са били зацапани с бактерии (съвсем скорошен случай в Англия - изтеглиха всички ваксини). И накрая като е такъв фен, нека лично да ти разпише, че поема цялата отговорност при всички възможни странични реакции, включително смърт. Ако е толкова убеден и сигурен, какво му пречи да подпише?!?

# 782
Мег, аз бях решила да го питам дали ще ми гарантира 100% , че нищо няма да се случи, но както казах нещо си вързах езика.
Също му споменах за аутизма и той каза, че не може да има никаква връзка с ваксините - той бил вроден. Сега преглеждам  филма за връзката между аутизъм и ваксини и му правя един списък с линкове, който ще му занеса да погледа това - онова.
Хубавото е, че накрая ми каза, че все пак аз съм майка на това дете и решението си е мое, т.е. не усетих някакъв кой знае какъв натиск (не мисля, че ще ми създава някакви проблеми).  Whistling

# 783
teddy_, първо се успокой...   Peace  Не мисля, че някой ти иска линкове, освен ако наистина не ти е поискал, за да се увери в думите ти, в което се съмнявам...  Wink   Не си прави труда, не си длъжна да се оправдаваш за избора си...   Peace

# 784
Да, поиска ми. Казах му, че чета доста и че вкъщи имам изкарани линкове и т.н. и той каза да му ги занеса да ги прегледа.  Peace
Но аз реших да му ги дам понеже имам чувството,че може да се разберем. Не се опитваше 100% да ме убеди, че няма да получи увреждане или нещо да стане. Готов е да говорим, това ми хареса. Пък до къде ще стигне разговора е друг въпрос.  Crazy

# 785
Ок... Ако искаш, качи линковете на word, по-лесно ще ти е и можеш да ги изтеглиш на компютъра му от мейла си...  Peace  Ако ти трябва помощ за някакво инфо, може да питаш, ще видя дали си спомням къде какво съм чела и аз...    Laughing

# 786
Да, аз на word ги слагам. Ами каквото инфо имаш - най-вече за ваксините след 1г, които се слагат - понеже тях нямаме. Например нещо за коклюш, за заушката, за полиото. Също за реакции. Най-вече това искам да му изкарам. До сега 2 случая намерих - ще потърся още. Единия е от хеп.Б, а другия от ДТК.  Peace

# 787
Препоръчай му книжката на Коток "Ваксините - въпроси и отговори за мислещи родители". Аз я имам сканирана - ако не си я чела, ще ти я пратя - само ми пусни мейл на ЛС. Можеш да му предложиш също да гледа филма "Ваксините - скритата истина".

Виж, важното е ти да си НАПЪЛНО УБЕДЕНА И СИГУРНА, че постъпваш правилно, да не се страхуваш и да не даваш да те плашат с нелепи обяснения.
Никой не би могъл против волята ти да реши вместо тебе!  Peace

# 788
  • София
  Дали покрай идеята за новите две ваксини, които да се включат в имунизационния календар и които ще увеличат тройно бюджата, няма да се навият да приемат да са препоръчителни, а не задължителни ваксините. Така който се откаже от някои ваксини ще спести някой лев на бюджета  Simple Smile

# 789
multimodal, имам я , ти си ми я пращала  Hug
Да, за този филм бях забравила...Сега ще сложа и линка към него.  Peace

Ами аз съм убедена, но като ми наговори разни страхотии и се замислих дали постъпвам правилно. Не бих могла да позволя да му сложат ваксина при всичкото инфо, което съм изчела и съм убедена, че с или без ваксина може да се разболее от дадена болест и ако му е писано да се получат усложнения ще се получат и в двата случая - дано не става  Praynig

# 790
  • София
  За коклюша моята педиатърка каза че след годинката няма проблем да им направи само ДТ, защото коклюша вече не е опасен след годинка и си се лекува. Скоро четох книжка, леко медицинска, където разбира се се препоръчваше ваксинирането, но си беше отбелязано за рубеолата че е опасна само за бременни и се прекарва леко от децата и същото за заушката, че при децата протича без странични ефекти и има опасност пак само като големи.

# 791
teddy, значи остава да убедиш себе си, за да нямаш никакви колебания!
Те разчитат основно на страха на родителите и са в състояние да наприказват какво ли не, вкл. разни апокалиптични картини.
Истината е съвсем друга, обаче.. Simple Smile

По повод коклюша - дъщеря ми няма (по медицински причини) и не се е разболявала въпреки, че ходеше на градина.
Затова пък като гледам сега в детските заведения какъв бум е, и то точно при ваксинирани деца..  ooooh!
Питай ЛЛ как ще ти го обясни.

# 792
teddy_, трябва да прецениш каква точно информация искаш да му представиш... Вредата от ваксините никой не я оспорва - повечето странични ефекти си ги пише в листовките... Ето ти например за Тримовакс и Приорикс (и двете са МПР)...

Официална листовка на Тримовакс

Официална листовка на Приорикс

Освен това в НАРЕДБА № 15 ОТ 12 МАЙ 2005 Г. ЗА ИМУНИЗАЦИИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ има една табличка, в която да се вписват реакциите след ваксини - мисля, че тя е достатъчно признание за вреда... Хвърли поглед на Приложение № 8 към чл. 14 СЪОБЩЕНИЕ ЗА ПРОУЧВАНЕ НА НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ СЛЕД ВАКСИНАЦИЯ (НРВ) 

Ето едно филмче...

Ваксината на Страха

Теми във форума - забележи, че в коклюшната тема много майки споделят, че децата им боледуват, макар и ваксинирани...

Коклюш днес

Знаете ли за случаи на деца пострадали от полиомиелитна ваксина?

Ваксини  и поведение след това? Залитане, изпотяване, температура !

За страничните ефекти от ваксините...има ли пострадали дечица... 

Може да поговориш с лекаря си за смисъла от ваксините, след като боледуват и ваксинирани... Освен това може да разгледате всяка болест поотделно, ще видиш, че някои са сравнително безобидни и има лечение... Други - като тетанус и дифтерия, дори и преболедувани не дават доживотен имунитет... Туберкулозата и Манту са ми любима тема... Попитай лекаря си, кое е правилно - да се направи Манту преди БЦЖ ваксина и след това евентуално да се ваксинира детето САМО ВЕДНЪЖ или да се правят първо ваксините, после Манту... и знае ли при какви случаи Манту дава фалшиво-положителен или фалшиво-отрицателен резултат, за да ги има предвид и да ги избегне по възможност... Попитай го също, съгласен ли е с така изготвения имунизационен календар на България, не само ваксините, които се слагат, но и за възрастта, в която се слагат... Питай го, възможно ли е детенцето да е болно, преди имунизация, но в т.нар. латентен период и как ще го разбере, за да отложи имунизацията...

Изрови си информация за различните болести, по възможност се "консултирай" с няколко източника, за да не попаднеш на грешно инфо... Кристиян постоянно пуска линкове, но не са на български и за това не ти ги препоръчвам... Ако има нещо - питай, много е разхвърляно, но не може да се систематизира с няколко изречения...  Peace

# 793
Благодаря ви много момичета!
 stelt77, аз главно линковете на Кристиян съм отбелязала да му дам, но се чудя точно поради това, че не са на български.
Някой от темите , които ми даде вече ги прегледах, но по-късно ще погледна и листовките, които си ми дала, също и наредбата.  Hug

multimodal, знам, че разчита главно на страха ми, но при следващата ни среща ще съм "въоръжена" с информация черно на бяло и ще съм по-спокойн да споря. Пък и мъжа сега ще попрегледа инфото за да може да сме "по-силни", че той е повече по говоренето и убеждаване. Аз само знам, че съм права и друго не ме интересува  Crazy

# 794
teddy_, още нещо се сетих... Питай го как се доказва ефективност на ваксина, че много ме вълнува тоя въпрос...   Laughing   Знаеш ли, той иска да поговорите, защото си мисли, че ще те убеди... Задавай му въпроси, на които не може да отговори или поставят под съмнение смисъла на ваксините...   Wink 

Общи условия

Активация на акаунт