Някои се кърмят вече, а останлите чакат ЯНУАРСКОТО човече:):):)

• 15 191
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, наслаждавайте се на спокойствието от очакването и се поглезете Wink. И ние бяхме предвидени за 25.01., ама вече 20 дена успявам да открадна само по няколко минутки за себе си и то не всеки ден.
Копривке, за да видиш снимките на Ланг, трябва да си член на Фасебук и да се логнеш, няма как иначе. Иначе за оченцето-и на нас така ни се получи още в болницата, ама то било нормално за бебчетата, помоли да ти обяснят как да му чистиш очичките, че аз още хич не се чувствам капацитет да ти препредавам-замазвам ги криво-ляво, както мога и се старая да надобрея. А твоя педиатър поне е поставил по - нормални цели! Мойта ме тормози за 200 гр. на седмица-доста максималистично като за осмаче! Иначе и ние, Ланг, доста си провисяваме в цокане.
Фучия, благодаря за подкрепата! А момичетата от консултативния кабнет са направо съкровища. Добре, че имах телефона за всеки случай и като дойде време да кърмя, на смяна се паднаха супер гнусни акушерки-помощ никаква от тях! На връх бъдни вечер след консултацията с Дарина мисля по телефона, след 10 мин. вече се кърмехме. Много й бях благодарна. Мисля да си запиша и час в кабинета за консултация сега заради притесненията си дали имам достатъчно кърма. Хубаво е всички, на които първото раждането предстои, да имате този телефон за 24 часови консултации: 0896 4184 88

# 91
Спас от вчера е с колики Sad Поплака вечерта, после нощта ме беше страх да го оставя да не го свие пак коремчето и сме заспали аз седнала и той изправено гушнат в мен. Чак сутринта като кацна баткото се събудихме. И от днес давам капки, дано помагат  Praynig
Киша, баткото си е в нас, няма да го пускаме на ясла поне до март месец именно заради вирусите. Той така или иначе беше болен и още мажа носа с разни мазила, а и аз и бебето прихванахме, та и на него капя капки Sad И аз съм в период в който си мисля, че баткото хич не слуша. Имам чувството, че по цял ден мрънка за щяло и нещяло. А ако съм сама с него и бебето, изобщо не дава да го гушкам, какво остава да го нахраня. И уж обяснявам, че както него храня и приспивам, така и бебчо трябва, ама не дърпа ме, тръшка се и реве. Та засега ми се струва невъзможно да се справя сама. Тази седмица ми помага мъжа ми, уж си взе 'бащинството', а се оказа, че то важи за изписаните след 2ри януари, а нас ни изписаха на 1ви. Е, това ми се струва голяма глупост, ама квото такова.
Иначе супер се радва на бебето, смее му се, носи книжки и играчки да му показва, и си мисля че ревността му е нормална. Само много търпение и обяснения ще трябва.

БГ лактогонното средство е на фирма Шаркови и Сие - София, база Пазарджик, така пише на моята кутия, ама е купувана преди година и повече. Сега не съм търсила.

Добре завърнали се на вече обебилите се мами, а на тези които тръпнат в очакване им пожелавам да е скоро събитието  Hug

# 92
  • София
Здравейте, ето от мен отчет от вчерашният ми преглед:
Доки каза , че терминът ми не бил 24.01 , а 19.01. Ама аз това го знам отдавна, тя само първият път ми каза 24.01. Вчера не беше моята лекарка , а друг доктор който я заместваше. Оказа се , че е лекар във същата болница в която мисля да раждам. Тоновете на бебо са перфектни, и той е ок. Според доктора е около 3,600 кг. в момента. Плацентата си е пълна зрялост вече, но да не се притеснявам , защото околоплодните води били достатъчно и били хубави. Каза че тази седмица трябва вече да раждам, стига съм чакала . Разкритието не е мръднало много от предният път - около 1,5 см. А и шийката все още била мека и не се е изгладила ( мисля , че така се казваше ). Каза , че в събота бил дежурен цял ден в болницата и ако до тогава не съм родила , щял да ме чака в събота да отида до болницата да ме прегледа - тоновете, ок.води и разкритието и т.н.
Днес преди обяд все нещо шетах, сега се изкъпах и реших да видя дали нямаме нови бебоци.
И мисля да си полегна малко.
С Александра имах проблеми с кърменето , а и нямах и много кърма.Кърмихме се до 3,5 месеца. Надявам се този път нещата да се развият по-добре.Така че , сигурно и аз ще ви тормозя за съвети.

# 93
  • София
Оказа се , че е лекар във същата болница в която мисля да раждам.
Кой hahaha
Павлина, таис, моя болничен е от 15.12...и още не е занесен, а вие пари чакате вече. Утре можело и да стигне до НОИ Close

# 94
Доника, стягай си работодателя да носи болничните, когато му е времето. За да ги приеме НОИ трябва работодателя да подаде и декларация 1, което се прави в срок до два дни след начисление на заплатите. Сега и НОИ като ти го забавят и .....

# 95
момичета знам, че сега сигурно не сте в час с новостите в законите, но май доста от вас има, които могат да знаят...как стоят нещата с майките-студентки...че нещо не мога да намеря инфо...взех си удостоверение от унито че съм редовна студентка...и сега какво...трябва да отида в НОИ като родя ли...и въобще какво друго ми трябва...

# 96
Аз да ви кажа моят болничен от 18.11 беше издаден, някъде на 23.11 го бяха внесли в НОИ и онзи ден ми изплатиха за парите по него. Но май са за всичките 45 дни накуп, че нещо множко ми се виждат. Досега все много редовно са ми ги изплащали. Само този път нещо позакъсняха, ама то сигурно заради празниците.

# 97
Здравейте и от нас.
Днес водих Дени на консултация.Станала е 3300 гр newsm44 Вече съм спокойна, че си наддава детето.Боцнаха и и една имунизацийка.Като се прибрахме я нахраних и сега спинка сладко сладко.
Честито на всички нови мами и на тези, които са се завърнали в къщи с бебоците си.Да са ви живи и здрави всичките, а другото ще им го купите

# 98
Здравейте милички,
Честито на новите мами, Мини   bouquet май старозагорки се отчетохме всички  Laughing
благодаря за съветите, май нещо не е наред при мен не спирам да плача от вчера, погледнах където ме боли там паднаха конците, но е рана и малко по късно съм при док. Стискайте ми палци да не се наложи да ме шият пак  Praynig
За запек аз взимам дуфалак
А някой питаше за хемороидите, мажа се с какво ли не моя още не иска да се прибере  Outta Joint
Стискам палци на момичетата които чакат да мине бързо и лесно  Hug

# 99
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
Хелоу!Тука съм още! Laughing За сега няма да влизам в болница....което,ще рече,че или в четвъртък или в петък,ще влеза!Утре само изследвания....всичко на куп и най-вероятно до събота,ще си имам годзилчо Mr. Green
Мама дойде..малко на тъгъдък,че вчера се стресирах,ама така ми е по-спокойно! Simple Smile

# 100
  • Варна.....
Оказа се , че е лекар във същата болница в която мисля да раждам.
Кой hahaha
Павлина, таис, моя болничен е от 15.12...и още не е занесен, а вие пари чакате вече. Утре можело и да стигне до НОИ Close
Е чак пък да чакам.....
Аз поради немарливост към собствените си неща/то не е като да върша работа на хората все пак/, го занесох миналата седмица на счетоводителката ми, днес занесох и банковата сметка. Но попитах дали вече има получили парички от НОИ, за да знаая какво да очаквам.
Лорини Не съм много сигерна, ама май на студентките ще се изплаща от социалните. Питай в темата "Майчинството счетоводно" или попрочети какво пишат момичетата, много са отзивчиви.
Със сигурност знам само, че еднократната помощ /за всички/ се получава от социалните.

# 101
Моят болничен е от 13. 12. и вече е изплатен на две вноски. Първият превод е бил още на 23. 12., а вторият - на 08.01.  Party

# 102
Моят болничен по майчинство е от 23.11,закъсняха малко от нои-то с плащането,на 6 януари ми преведоха пари и то е изплатен май целия болничен,защото бая пари са ми пуснали в картата,или този болничен по майчинство е по платен от другия newsm78 и аз не съм много запозната Rolling Eyes

# 103
Хей, неродилите мами, нормално е да се притеснявате, но всичко ще мине! Peace Да ви кажа какво е нещото на което още не мога да се нарадвам - да си измиеш краката не било толкова трудно!   Wink Скоро и вие ще разказвате, надявам се, за безпроблемни раждания!
А аз да се оплача - пералнята ми нещо протече, трябва да купуваме нова, а снощи и ютията ми изгоря... Crossing Arms
А днес от НОИ ми преведоха.... 0,01 лв! ooooh! Laughing Laughing Laughing

# 104
Уважаема Г-жо,
Трябва да отговаряте на три условия:
1. Да имате 12 месеца осигурителен стаж към момента на болничния независимо къде
2. Към момента на болничния да сте в кръга на осигурените-т.е. да работите
3. Към момента на болничния да сте осигурена за общо заболяване и майчинство.

Това са условията накратко. В българското законодателство не е предвиден по-специален режим на студентите в това отношение.

това е отговора, който получих от НОИ

Общи условия

Активация на акаунт