Как да организираме сами детското тържество?

• 113 369
  • 471
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Записвам се и аз. РД на малчо е но 03.06 и сме планували градинско парти. Само се мол времето да е с нас и да не завали. Гостенчетата ще бъдат на възраст от 1 до 7 години, само едното детенце е на 10.  Simple Smile Имаме люлка, малка пързалка, пясъчник и тревна площ за търчане. Надявам се да не им е скучно. Ще има музика, балони и хапване. Имаме и басейн, но със сигурност няма да е достатъчно топло за него.  Whistling Много искам да сме навън, каката е родена януари и ми е писнало да се ръгаме вътре по къщите.

# 391
  • Mediterraneo
О, ако беше родена лятото! Басейнът би свършил идеална работа като аниматор на детското парти  Laughing Малката е януари, много е трудно с нея. Затова гледаме да разнообразяваме с РД на голямата.

# 392
Тарталета, дали в тази книжка няма да откриеш подходящи идеи? Ваканция в средните векове...
По-скоро е игра. Писане с перо, правене на средновековни корони, правене на кесии за пари ...
Това, разбира се е само идея, но понеже с очите си видях няколко 10-годишни госпожици колко погълнати от средновековните неща могат да бъдат, затова и ми се струва приятно като за възрастта.

# 393
  • Враца
Здравейте!
Рожденият ден на сина ми мина, и го направих тип "градинско парти", но пред блока.
Имам офис на партерния етаж, а пък около блока ни има едно пространство, което е чисто и не минават коли.
Пренаредих офиса, двете бюра ги сложих на една линия и  стана дълга маса, сложих покривки, украса.
Детето искаше парти с охлювчето Турбо.
Не беше лесно, защото е неизвестен за повечето хора детски герой, но проявих въображение.
Изтеглих картинки на Турбо, и ги разпечатих, направих триъгълни висящи знаменца за украса от тях като ги нанизах на един канап. Поръчах торта с фондан с Турбо, като съм много щастлива, че сладкарница Джорджо Джани приеха присърце поръчката ми, въпреки че не бяха чували за Турбо. Тортата стана повече от красива, а детето беше във възторг!
За забавленията какво да кажа- имаше 4 деца около възрастта на сина ми -5 години, и две деца около 10-11 години.
Взех тебешири, взех дълги балони, които надувахме и децата първо се биеха с тях като с мечове- това беше идеята всъщност, но после започнаха нарочно да ги пукат.
40 балона заминаха доста бързо Laughing
Купих стиропорени яйца, които да оцветяват с флумастри. Давах има забавленията едно по едно, като им омръзне едното- следващото.
Около 3 часа децата се забавляваха без да им доскучае, ако не беше се стъмнило съвсем, сигурно щяхме да стоим и до по-късно.
Имах идея да изкарам и разни тротонетки и колела- имама такива свободни в една стаичка на блока, на който му порасне детето от блока ги оставя там за другите деца, но се отказах, защото гостенчетата нямат навика да се пазят, и имаше опасност да изскочат на улицата пред блока, така че реших да не рискувам.
За хапване направих пилешки хапки панирани, за децата имаше пици калцоне- направих ги с бутер тесто, направих и салата. Калцонетата им ги давах в малки пликчета, да си ги ядат навън и да не си прекъсват играта докато ядат, и родителите също бяхо доста доволни от идеята.
Другото за ядене беше купена готово храна - разни ядки, салати, месни мезета, сиренца и др.
На следващия ден изчистих офиса и балоните около блока за 2 часа и готово!

Изкарахме много приятно, и усилията си струваха заради детето ми!
Следващата година, ако времето не е толкова нестабилно като тази година, ще го направя в някой парк.
Почерпките и игрите вероятно  ще са същите, но мястото-по-широко и по-безопасно.
Живот и здраве, темата ще е каквато детето си избере догодина.

Тази година валеше всеки ден, и реших да е в офиса, за да имам вариант Б.
Планът беше ако завали, възрастните остават с мъжа ми в офиса да се черпят, а пък децата отиват с мен горе у дома да играят. Слава Богу, времето беше хубаво, и като по поръчка не заваля /на 26 април/, но аз бях в непрекъснато притеснение, защото беше много облачно и духаше, та имаше възможност всеки момент все-пак да завали.
Това май беше най-неприятната част от цялата организация.
Но това е времето- няма как да знаеш какво ще е .

Успех на всички!

# 394
  • зад парка
Старая се да направя най-хубавия рожден ден, всяка година и за поредна година, като много други майки и бащи!

Ето рецептата, която следвам /за момиче е   ladyuu/:

Първо избираме подходяща тема за партито - анимационни герои /имали сме "Ледена епоха"/, други герои /Гарфийлд, тук е, защото за мене е по-скоро комиксов герой и после анимационен  Wink/, общи теми /цветя/, артисти /фокуси/ и каквото ви е на сърце друго.

После избираме мястото - детски клуб, боулинг зала, сладкарница, парка /общо взето според бюджета, който се очертава да е наличен/. Мястото се съчетава с идеи за игри и въобще за хубаво прекарване на времето. Боулинг зала - игри на боулинг, сладкарница - фокусник, градинско парти - състезателни игри.

Правим подбор на снимките за покани според темата, може да се нарисува нещо и т.н. Създава се текстът на поканата, в стихотворна форма, съобразно темата; правила съм и адаптация по текст /стихотворението "Рожден ден" на Леда Милева за Людмила/. Следва предпечат и самото отпечатване /персонализирани или с общ текст/.

Избира се торта, пак според темата - рисува се макет, избира се снимка от някъде или се избира от каталога на сладкарницата. Поръчваме я - с 30-40% по-малка спрямо броят на гостите, защото обикновено едно парче стига за двама.

Следва подготовка на украса за партито - пак според темата. Тук се включват покривки, чинийки, салфетки, чашки, балони и т.н. Ако няма балони със съответния герой например, печатам стикери и ги лепя на надутите балони. Също така сме рисували Гарфийлд по балоните /с шаблон/

Подготвяме малки подаръци за гостите /снимки, забавни аксесоари,  диск с текст на детска книжка или филм/.

Идва денят на партито!  Tada
В общия случай, ако няма аниматор, родителското тяло се явяват такива. А и да има, продължаваме да си организираме по-голямата част от дейностите сами! /Работи се едновременно поне 5-6 неща - арт директор, аниматор, иконом, сервитьор, DJ, педагог, бавачка и пр./
По време на партито сме с по 8 ръце и с по 6 очи!
Мислим бързо, криативно и нестандартно!
Готови сме за всякакво и всяко предизвикателство /от загубена торта при доставката, до липса на чорапи при организиран боулинг/.

След партито съм отслабнала с 2 кг, искам само да седна, /но преди това да съм си наляла нещо с поне 40˚вътре/ и да не чувам за детско парти до следващата година!

Последна редакция: вт, 05 авг 2014, 18:16 от InaDot

# 395
  • Някъде на път....
Тази година и ние избрахме "тип градинско парти" за РД на сина ни.
Но понеже нямаме собствена градина, по препоръка на съфорумка резервираме маси в пицария с голяма поляна, поканихме аниматор за 2 часа и се получи страхотно парти!
Децата играха, щуряха и се веселиха здраво, а на родителите ни беше спокойно и усмихнато.
Препоръчвам с две ръце този тип празнуване за летен рожден ден.  Peace

# 396
t_ilieva, страхотно се радвам, че сте изкарали добре.

# 397
  • Някъде на път....
t_ilieva, страхотно се радвам, че сте изкарали добре.

Аз също, благодаря за препоръките!   bouquet
А идея си нямаш рожденика колко се радваше.... Laughing

# 398
Хехе, ами нали заради тях го правим Heart Eyes.
Аз другата година живот и здраве - пак там.

# 399
Коя е пицарията?

# 400

Пицарелла.

# 401
Интересна тема. Прекрасни идеи! Simple Smile

# 402
  • Пловдив
Страхотна тема Simple Smile
За съжаление, я откривам чак сега, но с радост се записвам тук Simple Smile
РД на децата си ги организирам сама - много против идеята за рожден ден в клуб съм Simple Smile
Досега съм се справила с 3 тематични партита, като за последното (буквално - преди дни) положих най-много усилия, но и най-много се хареса Simple Smile

За третия си РД, синът ми избра "Angry birds" Празнувахме го в парка, като 2 часа преди партито бях там, за да декорирам мястото Simple Smile
Всички бяха доволни, а рожденика - страшно изненадан Simple Smile
За първия рожден ден на дъщеря ми, избрахме кварталната сладкарница. Ходих на място и се уговорих със собственичката, сама да декорирам мястото. Темата я избра отново синът ми - "Мечо Пух".
Отидохме на място и този път бяхме по-бързи - отне ни около час Simple Smile
Кулминацията беше пинятата под формата на кошер с пчелички Simple Smile
Гостенчетата и синът ми останаха  доволни, а рожденичката - нищо не разбра Simple Smile
Последното парти беше "рицарско-принцеско". Отново по идея на дребния Simple Smile Подготовката беше повече от месец, но си струваше всяка минута!!! Тук вече и рожденика "помагаше" - съветвах се с него за различните детайли Simple Smile ...от което пък той беше много щастлив Simple Smile
Декорацията на апартамента отне около 2 дни и точно преди партито...с малката ни хвана някакво ентеровирусче... В деня на партито се обадихме на всички, за да ги уведомим за отлагането и ден по-късно се състоя дългоочакваното събитие. Още от входната врата всичко си беше изпипано тематично и всички бяха очаровани!
Кулминацията отново беше пинятата, този път под формата на змей, който "рицарите" трябваше да разбият, за да може "принцесите" да разделят по-равно плячката Simple Smile Рожденикът каза, че това било "най-страхотното рицарско парти", а аз съм пред следващото си предизвикателство - втория рожден ден на дъщеря ми Simple Smile

*по-късно ще кача и снимки, просто в момента пиша от телефона

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 16:40 от sweet_maniche

# 403
Какво е пинята?

# 404
  • Пловдив
"Онова" пълно с бонбони и конфети "нещо", което децата удрят с пръчки, докато се счупи Simple Smile По принцип се удря със завързани очи, но моите са още малки Simple Smile
Прави се с техниката папие-маше.

Общи условия

Активация на акаунт