Навън е студено и снежец вали, а АПРИЛската мама покупки реди

• 17 881
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Добро утро мами, бъдещи и настоящи Laughing,

Аз нямам много какво ново да пиша, но искам само да вметна, че явно не е толкова рядък отриц. резус фактор Laughing, защото и аз съм А-, а милото е 0+, Вели е наследил татито.
На мен първата бременност ми следяха антителата, но до инжекция не се стигна по време на бременността, чак след като родих си закупих въпросният Анти Д гамаглобулин (струваше 150 лв и не се поемаше от ЗК, тогава #2gunfire) и който ми биха в рамките на задължителните 72 часа след раждането. А другият петък съм на изследване за антитела пак. Rolling Eyes
Сега дали се поема от Здр. каса въпросната инжекция, знае ли някой?

По въпросите за забелването, има много и противоречиви мнения, аз съм на мнение, че както на запад "белите хора" не са почитатели на насилствени методи и пришпорване на нещата, така и би трябвало да бъде тук отделен е въпросът, кога ще ги стигнем... Sick. На Велизар му я забели сестрата в 6 - ия месец изведнъж, беше страшно болезнено и ненужно, защото още не следващия ден се срастна отново и всичките мъки и претиснения се оказаха абсолютно безсмислени. Още ме е яд, че го позволих тогава, но и аз варирах между много мнения и "съвети" и не бях стигнала до Истината, така да се каже. Като майка, минала през това, приятелски ви съветвам да не го позволявате. Както казах, има много инфо по въпроса, но общото е, че тази кожичка, обхващаща главичката на пениса я предпазва и не бива да се къса насилствено. С времето, с израстването на главичката, тя леко се отдръпва, докато стигне окончателното си отлепяне през пубертета. Ако все пак формата на фимозата е по - тежка (при някои бебчета се случва), има хирурзи, които компетентно и с упойка ще  отстранят кожичката, без стрес и драматизми. Peace

Аничка, аз много пъти писах, че при избора си на дрешки, малкото което купувам р -р 0 - 3 м е по - плътничко, бодитата са с дълъг ръкав, има 2 - 3 по - плътни гащеризончета и блузки (за гащеризончетата без ръкави), а тези р - р 3 - 6 м вече ще са по - летни, защото тогава бебчетата все пак вече ще ги разхождаме и ще им се радваме на топло време.  Heart Eyes
Списъчето на Шоки наистина е много полезно, изключително ми хареса (но все забравям да го спомена Embarassed) и коледната красота в подписа ти. Heart Eyes

Мозъкът ми спи, а трябва да се връщам към работа.  Tired
Деичка, не ни изоставяй пак. Crossing Arms Липсваш ни тук. Heart Eyes

Лек и спорен петъчен ден на всички. Hug

# 181
Добро утро момичета  Hug
Тези дни имам много остри болки в областта на кръста  Confused и вечер не мога да спя ужас  Rolling Eyes
lo_io и наашия татко си мисли че е бременен  Laughing вчера му пържа аз тиквички (а той много ги харесва) и като сядаме да ядем и взима чинията със всички тиквички пред него при което аз я дърпам отново на средата на масата и той пак си я дърпа при него и аз му викам "айде де " при което той ми отговаря че тва било за бебето и то било гладно и се държи за корема и ме гледа жално и аз като избухнах в смях не мога да се спра
kafenceto паднах от смях докато четях  Laughing и аз имам доста подобни изцепки Grinning

Лек и приятен на всики коремчета  Hug

# 182
  • Някъде там...
Добро утро!

За матрака - на курса ни казаха, че трябва да е твърд и около 10 см дебел. Харесали сме си този на Магнифлекс, по-скъп е, но така или иначе мислим да ползваме кошарките за легълца докато ги израстат децата, така че решихме, че инвестицията си заслужава.  Ето този: http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=2533

И ние ще правим ремонт - чакаме само хазяите да кажат дали ни отпускат и другата стая на жилището срещу увеличение на наема (сега е заключена и не я ползваме) и мъжът ми ще се заеме с ремонта и разместванията. Тогава ще купим и легълцата, че сега нямаме никакво местенце вкъщи.

yana_kuncheva, проблемът е да се пребориш със себе си да направиш първата покупка. После вече няма спиране, поне при мен.  Mr. Green

И нашият татко бременее.  Joy Качил е толкова килограми, колкото и аз - 7 кг дотук, интересното е, че ги качва на шкембе преидмно. И само се тюхка как се е окръглил, обаче продължава да си угажда с храната.  hahaha
И ние сме с еднакви кръвни групи, обаче А1 +.  Blush Аз се притеснявах да не съм с отрицателен резус фактор, защото моите родители са с + и -, но ми се размина.

Io_io , мисля че към края на 8ия вече ще им отеснее, сега още е рано. Моите поне са като хали напоследък.

rea1, ако ще раждаш нормлано, магнезият се спира в 36 г.с. При секцио се спира около 2 дни преди секциото. Моето меню е богато на магнезий напоследък. Минималната ми доза е 3*1, максималната 3*2, Док ми каза да си го регулирам според това как се чувствам, но да съблюдавам минималната и максималната доза. Също така каза, че мога да правя и други схеми, според това в кои части на деня имам повече контракции - при мен сутрин и особено вечер контракциите са много. Та схемата ми сега е: сутрин 2, през деня 1 и вечер 2, ако се чувствам добре, може сутрин и през деня по 1, а вечер 2. Даже минерална вода като си купувам гледам да е с магнезий или калций.  Blush

Аз списъка с дрехите май съм го изпълнила като гледам, че даже съм се и престарала, но поне и аз купувах с различни размери - имам от най-малките, имам 0-3 и 3-6.  Embarassed Ама като са двенки и все гледам да има. Само за изписването не знам какво ще бъде, ако си харесам нещо "по-официално" като тръгнем да пазаруваме пак, ще им го взема. Някой питаше за жилетки - купих 2 по-лекички и джиджани като за контене, имам и 2 плетени от племенницата, отделно пак от племенницата имам разни памучни горнички с копченца един куп като за вкъщи. Някакви якенца ще взимате ли за излизането навън, нещо с качулка такова?

Олче, инжекцията се поема от ЗК, даже доколкото знам винаги се е поемала, просто в болницата се правят на разсеяни.  #2gunfire

# 183
Здравейте мами,
При нас нищо ново ,всичко е по старому .
Нямам търпение да минат следващите 2 седмици и да се оттегля от работа.Вече се чуствам адски преуморена.
Благодаря на Олчето за инфо за мъжките мами.Лично на мен ми е крайно неясно какво трябва да се прави ,но ще се влушам в съвета на една опитна мама.
Хубав и усмихнат ден

# 184
  • Лудогорието
Здравейте момичета   bouquet
Минавам да се отчета,че с бебо сме добре. Имам мнооого работа и цял ден очите ми изтичат пред компа. Вечер като се върна не искам да поглеждам нашия. Все още нищо не съм купувала-правя си списъци  Rolling Eyes Има време...
Лек ден  Hug

# 185
Добър ден и от мен. Колко е рано все още, а аз чакам вече края на работният ден с нетърпение. Току-що си разпечатах и безценният списък на Шоки.Благодаря ти  bouquet
Относно забелването действах като Деси и аз като Олчето имах подобни перипетии с малкия и съм на мнение, че грубата физическа намеса травмира детето. Кристиан е почти на 6г и все още има малка ципичка, която не се забелва докрай, но това не му пречи по никакъв начин. Докторът каза, че с времето нещата ще се оправят от самосебе си.

galia1231977 по същата причина като теб и ние ще си вземем сгъваемо креватче. За сега отзивите са добри.

Днес бях на ЖК и докторът ми каза, че от 28 до 32 г.с. не трябва да се приема никаква сол, поради ред причини -отоци, да не вдигна високо кръвно и т.н. Чували ли сте такова нещо?

Лек и прекрасен ден.

# 186
  • Някъде там...
Атлантика, мисля че вече го отрекоха това за пълното отказване от солта. Тя все пак е нужна на организма, нещо свързано с водния и електролитния баланс беше. Просто не трябва да се прекалява със солените неща, това е. Аз, да чукна на дърво, все още не съм видяла какво е това чудо отоци. За сметка на това се сдобих с "красиви" разширени вени на единия крак, никак не изглеждат добре, ама никак...  Rolling Eyes

# 187
  • not found
Добро утро на всички ... Не знаех , че е такова предизвикателство да спиш вечер спокойно ... Случва ми се 2-3 вечери не мога да се наспя , а през деня лягам за малко , но все ми се спи ...

# 188
Привет момичета,
по темата за кремчето за гърди сега се сещам че си бях взела крем за гърдите мисля че беше Гармастан когато кърмех Илиян, но като казах на една приятелка тя ме посъветва да пробвам с преварен зехтин, защото тези кремове все пак са химия и ги пъхаш в устата на бебето, няма значение дали се отмиват или не. Това като идея ви го казвам при мен имаше ефект, не ми се нацепиха зърната и не се разраниха.

Относно матрачето за легло нашето е кокос и пяна мисля че е удобно, а и е почти новичко защото първо детето не спеше много в неговото легло , а в нашето  Simple Smile а когато стана на 2г . му купихме голямо легло в формата на кола и затова си мисля пак него да ползавме а да не купуваме ново.

За забелването и аз мисля че насилствено не трябва да става, а реванол се ползва точно в такива случаи когато се забели насилствено. Трябва да се издърпва кожичката но внимателно и постепенно, защото при насилствено забелване се получава след това отново залепване, и така всичко се върти в един кръг. Това ви го казвам от опит защото нашата педиатърка сметна че трябва насилствено да забели,
/без естествено да ме попита на 1г. 1м беше синът ми/ и мога да ви кажа че в продължение на 2-3 дена винаги когато пишкаше аз разбирах, защото почваше да плаче явно много го е боляло милото.

Хубав ден и много ритничета  Simple Smile

# 189
Жабче, аз пък от близо месец съм се сдобила със стрии от долната страна на гърдите, а уж се мажа с Мустела 9 месеца за предпазване и третиране на нови стрии. За сега на друго място нямам, ама не е късно. Явно съм си предразположена, въпреки мазането, защото още от пубертета съм се сдобилас  доста по дупето и на кръста.  Sad

# 190
  • Там където има любов
Здравейте момичета пиша ви само да ви кажа че съм си в къщи. Не съм още много добре ама ще ви пиша после като си легне малкия че сега скача отгоре ми и ми е много трудно  Hug

# 191
 Привет и от нас!

Нищо ново около нас за това само ви чета.
 Добре дошли на новите мами  Wink !

Днес стискам палци за прегледа на Толинка  Praynig  Praynig Praynig Дано се върне с добри новини от София!!!
 sunny  Praynig  Heart Eyes

За пишлето споделям нашия опит. Започнахме съвсем лекичко да придърпваме кожичката ,когато беше на 1месец. Правихме го в края на банята докато е още във водата, а пишлето е под водата, кожата е най-отпусната и мекичка. Не е болезнено за бебчето, когато се прави леко и нежно. Не смятам, че е насилствено защото пък имам опит с не добре оголени кожички при големи момчета. Там болката и начина на прокъсване и оголване на кожичката е доста хм, неприятен.
 Искам да добавя, че не се получава веднага това заголване, но някъде към 7-8-9 месец кожичката вече е съвсем различна и се движи много по-лесно при тоалета вечер.
 Реванол не сме ползвали, не се е наложило, не е прокървил  и дори зачервил.

Олче, наистина се поема от ЗК тази инжекция, но както пише Жабче лекарите се правят на луди. На една позната дори не и казаха, че трябва да се сложи, лекаря и казал, че всичко е ок.  Close
 Така, че разпитай предварително и ако нямат редовна наличност в болницата я потърси, че в Бургас и Варна понякога има недостиг по аптеките.  Rolling Eyes

Някой беше питал за размера на Памперс 1 и 2 за новородени. Вчера си взех Памперс - 2. Прекалено мънички ми се сториха 1 номер. накупих по една бройка от всички налични видове и за сега се спрях на Молфикс - цена качество ми се струват най-добри.

За спането в отделна стая на новородено имам особено мнение, въпреки, че всеки си решава сам. ЖЗ ми се иска като повечето мами тук да кърмя, а тези дни поречтох много полезна статия при февруарките,та там пишеше, че е най-добре и за стимулация на кърмата и за спокойствието на бебчето, то да е при мама вечер.
 С Алекс ситуацията беше коренно различна, та смятам да сменя подхода този път ЖЗ пък ще видим кое е най-добре за нас.

Жабче и аз съм на такава диета без никаква сол, тя се съдържа в храните които приемаме дори и без да добавяме сол.

Атлантика точно от такава останала ципичка едно приятелче сериозно прокърви при първия си сексуален контакт, кожичката така или инъче се прокъсва тогава. Та затова се бях решила да опитам с леко заголване още от първия месец.  Rolling Eyes  

Доста дълго стана   Blush

# 192
За матраците аз въобще се чудя дали да купувам на този етап, защото ще си купувам сгъваема кошарка с две нива и бебо първоначално ще спи на първото ниво, което е наполовина на големината на леглото - със сигурност мисля че такова матраче няма....
та всъщност и това ми въпроса - задължително ли е да се спи на матрак в началото???
освен да взема един дунапренен и да го отрежа, ако пък е задължително да се спи на матрак....
а пък за долната част на леглото ми се иска да си взема един от тези с кокоса, но това няма да е на първи етап..../благодаря за изчерпателното инфо за матраците - този проблем малко го бях позагърбила/

А за пишките да кажа само, че аз съм "ЗА" обрязването и имах голямо колебание дали да причиня подобно нещо на моето момченце при условие, че нямам религиозна причина, а единствено от хигиенична гледна точка / мисля че е изключително хигиенично, даже доколкото съм чувала в болниците на запад предлагат такава услуга още при раждането или съвсем скоро след това и е естетически издържано не на последно място, незнам от мъжка гледна точка как е - в смисъл дали главата не губи част от чувствителността си/ и в крайна сметка с мъжа ми решихме, че бебо ще го оставим  сам да го реши като порастне, за да не стане така, че като си мерят пишките той да е с "рязаната пушка" и да му се подиграват и да му нанеса травми на детето само заради моите виждания по въпроса - хихи какви мисли само за далечното бъдеще, но все пак винаги съм си мислила, че ако имам момче ще го обрежа и сега като ми дойде до главата и като трябваше да взема сериозно решение като отговорен родител и на - реших друго...
Да не забравя - Мария, Олче - благодаря за инфото - много ме успокоихте - тези дни почвам да ровя из нета и да се просветлявам още по темата...

Момичета, продължавайте да ми пращате данни за табличката - не е късно може и след месец да ми ги изпратите, това важи и за новите момичета - на първа страница  на тази тема ми е мейла или пък пратете на лични - понякога ми се препълва пощата, но се старая поне веднъж дневно да я чистя - пак подсещам пращайте данни по ваше желание - примерно ник, град, телефон, мейл, скайп, термин, пол на бебо и айсикю са ми пратили някои момичета, може и квартал ако искате - абе каквото искате, аз ще препратя в началото на другата седмица като се понатрупа още малко инфо
А пък ако някой се чуди за каква табличка говоря - в тази тема първия пост е точно по този въпрос

Цунка и гушка на всички...

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 11:48 от mara casy

# 193
Май почва да ни хваща "перода на гнездене", макар че май е малко рано - та перода на гнездене според псохолозите е когато бъдещата майка започва да си чисти и урежда гнездото за новото пиле, което ще се появи и все й се струва мръсно, все иска да преподреди и ако има как с четка за зъби да излъска пода...

mara casy, ти се шегуваш, ама банята наистина я мих с четка за зъби!  Embarassed Ми като не искаха пустите фуги по ръбовете и ъглите да се изчистят добре с голямата четка, какво да направя.... Embarassed

sisely, ние ще сме с най-обикновен дунапренен матрак. И аз, и сестра ми, че и мъжа ми сме спали все на такива. Ние двете даже до към 6 -7 годишна възраст. Нищо ни няма, здрави-прави, затова решихме да вземем такъв. В един магазин го натисках и ми се стори доста твърд (нали такъв трябвалод а бъде), пък то отгоре колко кила ще спят, че да го деформират? Ако живот и здраве все пак нещо му се случи - ще купим друг и толкоз.

Въпросът за забелването и мен ме интересува. А каква е идеята точно? Просто да се разтегне кожичката, за да може да се покаже главичката ли??? Има ли някакви хигиенни съображения или...?  newsm78

sunny_777, радвам се, че намина. Оправяй се бързо!   bouquet
Мария_,   bouquet

За памперсите - аз съм се ориентирала към Либеро за сега, защото имат ластик на кръста, докато Памперс и Молфикс - нямат. Мисля, че на бебчето ще му е по-комфортно с ластик. Голяма роля да се ориентирам в еднократните пелени имаше онзи сайт на Па-па, който даде Жабче. Жабче, ти си нашият информатор!   bouquet

rrivanova, за спането на бебока при нас или не, моето мнение, без да ангажирам никого с него е, че в началото е добре да е при родителите. Аз ще съм по-спокойна и бебко мисля, че ще се чувства по-добре. Живот и здраве като минат 1-2 години поне, може да го преместим в неговата си. Имаме отделна детска стая, но на първо време ще е при нас. Ако таткото не може да спи, пък на другия ден е на работа, ще го пратя в хола и толкоз.  Wink Пък понякога може и да помага.

# 194
ЗДРАВЕЙТЕ, И АЗ СЕ ВКЛЮЧВАМ. БРЕМЕННА СЪМ ЗА ВТОРИ ПЪТ И МОГА ДА ВИ КАЖА ОТ ОПИТ ЧЕ ПО ДОБРИ ПАМПЕРСИ  ОТ PAMPERS ЗА МЕН НЯМА. ВЯРВАЙТЕ ПРОБВАЛА СЪМ ДОСТА МАРКИ.

Общи условия

Активация на акаунт