Навън е студено и снежец вали, а АПРИЛската мама покупки реди

• 17 857
  • 289
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте пак  Grinning !Да ви питам мамите от Бургас и околието,знаете ли нещо за д-р Галина Петрова от Айтос.Похвалиха ми я че имала 4д и била добра,че и прегледа не бил скъп.Ренка 79 ми е отговорила в другата тема ,но ми се иска да чуя дали и друг е чувал за нея.Не ми се пътува в това време до Пловдив,а искам трета фм да си правя  Rolling Eyes

Аз съм доволна от нея,малко е грубичка в смисъл стросната в началото ,но и аз ходих при нея и тогава видяхме пола.Обяснява,преглежда обстойно.
В "Св София" ходих преди да родя дъщеря си и определено останах доста разочарована.

Благодаря ви момиче,явно съм вдигнала кръвно  Rolling Eyes Дано не се случва повече ,че ужасно е  Confused

рони,нали и аз се учудих,защото това по принцип са симптоми на високото кръвно  Rolling Eyes

# 256
 Честит имен ден на всички които празнуват днес!!!   :bouquet[/b]:

Аз вчера се срещнах с  офталмолог и в  крайна сметка ще раждам с операция  Rolling Eyes
 Надявах се да е отново нормално, но се оказа, че при оперативна намеса на очите следва раждане със секцио. Важното е всичко да мине нормално не е важно как.

rrivanova пробвай като пиеш от пълна с лед и кока-кола чаша. Има и много хубави хомеопатични свещички за бебета и малки деца в аптеките против повръщане, действат много бързо. Ако не е нещо вирусно ще ти помогнат, но ако продължи така потърси лекар.  Hug
Дея, следиш ли кръвното си? Може и да не е от него, на мен и без високо кръвно от студа ми се пукат капиляри и тече доста продължително и е много неприятно. Надявам се всичко са размине бързо.  Heart Eyes
 Рони и аз се чувствам така, когато влизам в магазин или някъде където е по-топло от вън или е пълно с хора.   Hug
Йо-йо и моята бебка има дни в които не се движи много, мисля, че е в реда на нещата.

Спокоен и усмихнат ден на всички! Тук вали отново сняг  Tired  

# 257
  • Бургас
Добро утро и от мен, мами Simple Smile
Когато ходих в началото на бременността на зъболекар ми дадоха вода за уста Eludril, за жабурене на венците, че доста се бяха разкървавили тогава, на мен ми помогна. Тогава и ми предписаха хапчета с флуор да пия от 5 месец, заради зъбките на бебчо и аз съвсем забравих  Embarassed ... Някой да взима такива, мислите ли че има смисъл?
Продължавам да следя с интерес какво си обсъждате и много внимавам за препоръките дето давате щото като съм съвсем  "боса" по тия въпроси... сега се уча  Wink
За мамите от Бургас, аз за срещичката май няма как да дойда, но съм замислила да ходя на лекциите на "9 месеца", ЖЗ, ако някой също изяви желание може да се видим там Simple Smile

# 258
  • Варна
..................... за венците? Моите кървшт от месеци и пия Зимафлуор, но не бих казала, че има някакъв резултат........

Зимафлуорът не е за кървене на венците, а уж предпазва от кариеси. Rolling Eyes Аз съм твърдо против приемането му, тъй като води до редица странични ефекти (особено при предозиране), един от които е поява на жълти петна по зъбите. Така че, ben78, не се притеснявай, че си забравила.
Ето една теория за флуора, с която съм склонна да се съглася:
http://www.biomedica-consult.com/glava19.html

Олчето, Heart Eyes Hug

# 259
Здравейте, мили мами! Hug
Да се включа и аз към съветите за венците: аз нямам проблеми, но една мама, която беше преди мен при Богословова, беше много зле и лекараката й каза, че най-доброто спасение е да яде много плодове, богати на витамин С-най-вече лимони и киви, ама много да яде!!!За киселините, някой беше питал-мен ме спаси чай от лайка, много ми помогна, по съвет на мама го пих, че й тя била така едно време!Дано съм била от полза! HugИначе и аз имам кървави сополки от доста време, само от едната ноздра, но кръвното ми си е ниско, е не много, но все пак!
Момичета, аз мисля да се спра на някоя по-евтина количка, сестра ми ме посъветва така да направя, т.к. ще я ползвам максимум година, после племенницата ми не щяла изобщо и да я погледне количката, а и аз си спомням, че все искаше да ходи и да пипа тревички и цветчета и все пищеше като я оставехме в количката, и накрая вече сестра ми я извеждаше без количка, че й писна хем да крепи бебето, хем количката да мъкне!Вижте какво съм харесала засега:
http://chipolino.com/eshop/?act=inside_product&product_id=311/    тази в розово Laughing
Мисля също така да вземем дървено легло, 70/140, за да може и като порастне бебка да си спи в него, а не да купуваме през една година легло, сестра ми много похвали една асеновградска фирма, която имала легла в Щъркел, но не помни името, ще ги проуча и тези!
Момичета, аз в понеделник ще предавам дипломната работа за рецензия/или вторник най-късно/!Стискайте палци, че рецензентът ми е един дядка на сто години, който нито чува, нито вижда! Rolling Eyes
Благодаря за съветите за възглавничка за облекчаване на болките в гърба, обаче при мен нещо не помага  Tired
Какво става с Толинка, наистина, дано всичко е ок! Praynig
до скоро мили, мами, усмихната и слънчева събота! Hug  bouquet

# 260
Добро утро, мили мами!
Аз и тази нощ се будих съвсем малко и направо почти съм се наспала! Голям кеф, че иначе не се издържаше!!! Днес се стягаме за пикник, да си разходим малко дупенцата и да ги нахраним накрая с месенца! Simple Smile))))
Мария, тук (Испания), всички след лазерна операция на очите си раждат нормално. Когато попитах доки и поисках час за очен преглед беше супер учудена и изумена какво общо има едното с другото, но все пак ми даде направление. Очния доктор беше още по-учуден, естесвено ме прегледа, беше му много интересно да ми разгледа и картона на очите от бг  Simple Smile (тъй като операцията съм я правила във Варна, в очна клиника св. Петка) и каза, че нямам никакъв проблем да си разждам нормално. Че по принцип при тях операцията изобщо не е предпоставка за секцио. В Германия съще е така...
Мисля, че при нас повечко спекулират с това секцио и много лесно си намират причини да минат на този вариант. Естествено има си случаи всякакви и наистина не всички могт да минат на нормално раждане.
За киселините на мен ми помагат ябълките. Не винаги ми минават, но поне доста облекчават. По едно време ако не бяха ябълките направо щях да откача.... а също така напоследък ям само храна приготвена от мен, без или с много малко олио. Не ям пържено и засега действа. Доста ми намаляха киселините.
Хайде желая ви приятен и много слънчев уикенд и да го оползотворите подобаващо... кой както си пожелае! Simple Smile)))

# 261
Аз се каня да питам в Св.Петка за моето зрение, за лазерната операция от преди 3г. и за начина на раждане.
И все пак си мисля, че има значение дали е бил само диоптер или има и други признаци като изтъняла ретина, деформирано очно дъно от висок диоптер, астигматизъм и т.н. Ще се консултирам, защото имам всички изброени признаци, а при едно нормално раждане с напъните и необратимото повишаване на вътреочното налягане може да се получи отлепяне на ретината.   Peace

# 262
Здравейте момичета!
И аз днес се наспах до 9 и пол., че през нощта много ставах до тоалета, хем не съм пила много течности Twisted Evil
mimeto 80, аз съм твърдо против стъклените шишета, може да са по-безвредни откъм състав, но не мога да си представя какво става като се изтърват, виждала съм доста счупени в Морската градина Naughty Аз ползвах предния път д-р Браун, но много трудно се мият, но пък Габи имаше такива зверски колики, че не можех да помисля и за други. Като по-голяма, почнах да ползвам на Нук. И от двата вида съм доволна, но сега смятам да ползвам Авент.
Mama Rossie, благодаря за инфото за чая, смятам и аз да си взема, че вече почнах да усещам болки в левия бъбрек, а си имам по принцип проблем. no name, д-р Ламбрев не става за бременни.
little-big-girl,количката е тази. Аз нямам коластра и предния път нямах, но имах страшно много кърма. Kafenceto, все щях да ти пиша, че размерът на гърдите няма нищо общо с количеството кърма. Аз съм с доста голям бюст, а пък като слезе кърмата стана ужасно голям, но имах много кърма.

Много бързо пишете, време е да почвам новата тема вече Crazy

# 263
sisely, питай и после да кажеш. Ще ми е интересно там какво ще отговорят. На мен на последния преглед май месец миналата година ми казаха, че няма да имам проблем с нормално разждане, въпреки че и аз имах част от твоите признаци. САмо за деформирано очно дъно не знам нищо.... иначе астегматизъм и изтъняла ретина имах и аз.
Тук доктора го питах специално за ретината ми в какво състояние е, и той каза че много хора са с изтъняла ретина, без да са имали проблемно зрение и без исобщо да знаят за това, си раждат без проблем имено, защото нямат информация, че имат проблем! Simple Smile Логично, ама... знам ли.... то човек като знае какво е да не виждаш и се притеснява. Няма как. Но каза, че ретината ми е в достатъчно добро състояние да понесе раждането на 2 двойки близнаци! Simple Smile)) и ме изпрати с пожеланието следващия път да са близнаци за да ми докаже, колко добре ще си виждам и след това!!! Голям образ беше! Simple Smile)))

# 264
Здравейте, мами!
Аз пък имам проблем със ставането сутрин, не мога да се събудя преди 11.30(в най-добрия случай). Естествено вечер заспиването също е "болна тема". Тази нощ на всичкото отгоре сънувах някакви щуротии, сега ми е тъпо.
Забелязвам за венци си говорите. Моите са доста зле от край време. Препоръчаха ми някакво френско лекарство- "Рудожил". Било малко по-скъпо. Аз лично така и не го потърсих, защото бях бременна, когато ми казаха за него. На хапчета е, с много добри отзиви. Мисля като се роди малката да взема и аз мерки с това лекарство.
В началото на следващия месец ще ходя към Бургас и задължително ще се отбия в детския Егоист. Как не се бях сетила за него... newsm78. Благодаря за напомнянето, че съществува този магазин Hug!
Тук е слънчево и топло и май ще се възползвам. Приятен ден, мамета!

# 265
Little-Big Girl Рудожила е антибиотик и се дава основно при кървене или при последваща манипулация на зъбите. Мога да ти кажа, че наистина помага, но ако кърмиш е добре да се консултираш с лекар преди това, че е доста силно. То е и против Парадонтоза. С него се прави профилактика 1-2 пъти годишно.

# 266
Здравейте !!!

Влизам само да почерпя ето с това да не ви дразня Simple Smile
,че днес си смам рожденник-моя мъж.

И да поздравя всички именници!!!

Много слънце и усмивки!

# 267
dena_klv , да ти е виж и здрав мъжа! Много да те слуша, ОБИЧА и винаги да е до теб!!!

newsm59  bigdance2

# 268
честито на всички именници!!!!!
dena_klv да ти е жив и здрав мъжа!!!много да те обича и помага!!!
днес тук е много хубаво времето(като изключим кишата) и тъкмо ми се очертава малка разходка до свекърското тяло.вярно че са на 10 мин. пеша от вкъщи,но все е нещо като се има предвид че пак 1 седмица ми се събра да не излизам.мисля вече да започна да излизам за малко 2-3 пъти седмично,че вкъщи без работа започнах много да изкуквам.в много гадно настроение съм,все съм крива,кисела,все се чудя за какво да се заяда с някого.а малки разходки със сигурност ще оправят положението!!!
лек и усмихнат ден Grinning

# 269
Мн благодаря на всички за съветите.днес съм по-добре Peace

За венците,и аз имах същия проблем като вас,и моя док. ме посъветва са си направя чай от лайка и с него да се жабуркам след всяко хранене.Правя го 2сед и вече нямам проблем.За това първо пробвайте тъка,пък после към другите.

Общи условия

Активация на акаунт