Майчинството - счетоводно - 15

• 75 662
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Elfita, благодаря ти отново... за кой ли път Simple Smile
Наистина благодаря   bouquet  bouquet  bouquet

# 646
Да питам и аз нещо, макар и не точно свързано с майчинството - вярно ли е, че от тази година отпада семейното подоходно облагане, тоест връщането на данък след преизчисление на внесения такъв?

# 647
  • В полите на Пирин планина
Да питам и аз нещо, макар и не точно свързано с майчинството - вярно ли е, че от тази година отпада семейното подоходно облагане, тоест връщането на данък след преизчисление на внесения такъв?

Да - тази година няма семейно подоходно облагане.

# 648
Здравейте момичета, имам един въпрос към вас ... ще си го задам с риск да е неуместен  Blush
В сайта на НОИ има дадени телефони за връзка за всеки град (напр. НОИ– Варна), та ако звънна на този номер дали ще могат да ми дадът информация за обезщетенията за майчинство.... че съм много в края на деветия месец  и не мога да отида до там и на си взема ПИК за да си следя нещата в Нета Simple Smile

Отново се извинявам  за въпроса, ама се притеснявам, че ако направо звънна някоя "любезна" служителка ще ме нахока за проявената глупост  Blush
Благодаря предварително   bouquet

# 649
ПИК може ли да не се получи лично? има ли друг начин.

Аз в момента съм със счупен крак и лежа и не мога да отида до там.

# 650
Здравейте момичета, имам един въпрос към вас ... ще си го задам с риск да е неуместен  Blush
В сайта на НОИ има дадени телефони за връзка за всеки град (напр. НОИ– Варна), та ако звънна на този номер дали ще могат да ми дадът информация за обезщетенията за майчинство.... че съм много в края на деветия месец  и не мога да отида до там и на си взема ПИК за да си следя нещата в Нета Simple Smile

Отново се извинявам  за въпроса, ама се притеснявам, че ако направо звънна някоя "любезна" служителка ще ме нахока за проявената глупост  Blush

Няма проблем да звъннеш. Какво се притесняваш от служителите - това им е работата  Peace

# 651
ПИК може ли да не се получи лично? има ли друг начин.

Аз в момента съм със счупен крак и лежа и не мога да отида до там.

Лично или от упълномощено лице / с нотариално заверено пълномощно /.

# 652
Привет!
Моля за съдействие - може ли някой да ми даде линк, откъде да си изтегля декларацията, която се подава в НОИ, за да изплащат половин майчинство. Сиреч като се върнеш на работа, а детето ходи на ясла, имаш право на 50 процента. Обаче трябва да се подаде една декларация - по чл. 54 /не съм сигурна за члена/, заедно с всички останали документи.
Или, ако някой я има, ще бъда благодарна да ми я прати на мейла vi_live@abv.bg.
Сърдечно благодаря предварително!   bouquet

# 653
Здравейте.
Интересува ме как да изчисля майчинство, като за 4 от месеците осигуровките са върху една сума, а останалите 8 - върху друга.

# 654
Lady Incandescent Благодаря много за бързия отговор   bouquet

# 655
  • Пловдив
Привет!
Моля за съдействие - може ли някой да ми даде линк, откъде да си изтегля декларацията, която се подава в НОИ, за да изплащат половин майчинство. Сиреч като се върнеш на работа, а детето ходи на ясла, имаш право на 50 процента. Обаче трябва да се подаде една декларация - по чл. 54 /не съм сигурна за члена/, заедно с всички останали документи.
Или, ако някой я има, ще бъда благодарна да ми я прати на мейла vi_live@abv.bg.
Сърдечно благодаря предварително!   bouquet

Изтегли от тук http://www.account-bg.info/e107/e107_plugins/links_page/links.php?cat.6 Приложение 4

# 656
  • Пловдив
Здравейте.
Интересува ме как да изчисля майчинство, като за 4 от месеците осигуровките са върху една сума, а останалите 8 - върху друга.

Събираш осигуровките за 12 те месеца.Няма значение,че са различни суми.

Разгледай първото мнение на първа страница на тази тема,за да се ориентираш в сметките.

# 657
Elfita, хиляди благодарности!  Hug

# 658
Здравейте момичета! Не съм много сигурна дали точно тук трябва да питам ,но ме извинете ако не е за тук въпроса. Сестра ми е още в ранна бременност. Работи в сферата на туризма целогодишно, но не е на постоянен договор, а и го подновяват когато изтече. Оказа се, че договора и е по заместване baby_neutral Би трябвало да ражда някъде към началото на септември, а договора и е до края на септември. Как мислите, дали имат право да и го прекратят по-рано, дали може да се надява да и го продължат и ако я съкратят или не и подновят договора, какво ще стане?
Ако това вече е обсъждано в друга тема или има по-добро място където да питам, моля дайте ми линк (може и на лични).
Благодаря предварително Hug Hug Hug

# 659

Сега звънях в НОИ Варна и ми дадоха този тел.за информация-66-32-47,сравнително бързо се свързах.Звъни там,успех Peace

Общи условия

Активация на акаунт