Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 4

• 84 026
  • 701
  •   1
Отговори
# 75
А кръвотечение от нослето някой да е имал? Краско вече няколко пъти за този месец му тече кръв, със съсиреци newsm78 Ето вече 3 дена  продължава, не мога да го спра това чудо.Вчера бяхме в диспансера- всичко е добре, намалиха ни фликсотида, но за това нещо- нищо. Сега обаче от два часа будувам защото едвам диша-запушено му е нослето, та чак понакашля-някъде назад има секрет newsm78Не знам вече какво да правя, сега му сложих Стеримар,заспа макар че нищо не излезе от носленцето Thinking

# 76
  • София,
ДОбро утро! Hug
МАМА МИМИ явно има някъде разширено съдче, заведи го на УНГ специалист, защото това не е никак на добре, може да е реакция от някое от лекарствата, най вероятно от фликсотида! Peace

# 77
Момичета, и аз онзи ден едва прочетох, че има доста надвишаване на нормите на замърсяването, покрай минаването на мазут, а ние сме точно до ТЕЦ София. Настръхват ми косите.

TanyaMG , не съм чувала нищо за тях, пиши, ако разбереш нещо...

# 78
момичета повечето при Куфарджиева ли ходите?дайте ми координата,тази нощ беше кошмарна?май детето се лекува с погрешна диагноза

# 79
телефони на д-р Куфарджиева - 942 07 00 -централ, 942 07 21 - директен и 0898 88 18 49

# 80
Боя се, че ще прозвучи малко несериозно. Знам, че всички, които сме се събрали тук, имаме или сме имали истински проблем и когато сме чували децата ни да кашлят или сме ги виждали да посиняват от спазъм, ни се е скъсвало сърцето. Казвам го, за да не приеме думите ми като подигравка. Сетих се нещо. Когато дъщеря ми имаше астматични проблеми, бях прочела една много хубава книга за положителното мислене и въздействието му върху нас самите. Там пишеше за способността ни да се спасим от болестите мислено. Всяка вечер преди да заспи, казвах на дъщеря ми да се представя едни малки човечета с метлички и прахосмукачки, които почистват нослето й и не позволяват на праха да слезе надолу и да дразни гърдичките й. Обяснявах й, че ако си ги представя всяка вечер, ще спре да кашля. Децата имат много живо въображение. Непрекъснато обсъждахме тези човечета, колко са добри и как й помагат. Може би и това е помогнало, освен хомеопатията...знам ли. Прииска ми се да ви го кажа...простете, ако ви се струва безумен съвет за решаване на проблемите.

# 81
  • София
angel? Чувала съм за тази книга, би ли казала как се казва или дай линк в Интернет към нея. Благодаря! Hug
Иначе Алекс от днес е болен. Явно е грип. Единственото хубавото в ситуацията е че е без сополи и кашлица. Пие Ериус и пръскам Алергодил в носа и явно му подействаха добре тия дни но пък сега....това. Днес почти не е слизала Т под 38,50. Даже вечерта стана 39,60 и бум в банята. дадох Нурофен, след час дадох Тайлол Хот и започна да я сваля. Накрая се изпоти и я свали напълно. Цял ден е като парцал и се оплаква от главоболие.Не е станал от леглото. Сега само го наобикалям да го пипам да видя как е. Притеснявам се и за Косето ама....каквото стане. Нямам си и на идея откъде е това чудо, нали не ходим на градина. Whistling

# 82
angel?, не е несериозно ,напротив...
По принцип астматични пристъпи могат да се получат и на стресова основа.
Имам една приятелка, която е с много тежко заболяване, лекува се с хомеопатия и рейки. Бях споделила с нея, че дъщеря ми като голяма не си я представям със същите проблеми и пристъпи, че ще отминат и т.н. Каза ми ,че е много по-правилно така да мисля...
Например сега дъщеря ми е с кашлица, дано не се усложни Praynig, но аз и казвам - на мама кекавото мимиченце, къде те е срещнало и гризнало това вирусче, Лори. Но то те е гризнало и е избягало...подобни глупости понякога и говоря. Не ,че не ми е притеснено, но се опитвам да не го показвам. Не винаги успявам, понякога нервите ми са до краен предел. Confused
Бързо оздравяване на всички болни дечица!

# 83
  • Страната на чудесата
Какво съвпадение, и аз на моята Цвети и разказвам за добрите човечета, които се преборват с всяка болест, докато тя си спи Laughing
Dama, като даваш нурофен за температурата, не се ли влошава кашлянето на детето? Аз при няколко давания на нурофен преди време забелязах, че кашля повече, след това прочетох листовката и там пишеше, че не е подходящ за деца с астма.
Ето ви нещо по темата за положителното мислене, дано ви помогне!
http://www.biberonbg.com/info/maichina_hipnoza.htm

# 84
Не съм ги чела тези книги, но съм напълно убедена, че позитивното мислене много помага във всичко. Така по-лесно се преодоляват проблемите от всякакво естество. Опитвам се и децата си от малки да ги науча да мислят положително.

# 85
момичета,браво на вас,че успявате да мислите позитивно.на мен не ми се отдава Confusedвечер с лягането ,и съм на тръни,изпадам в тих ужас.днес сме при Куфраджиева,и при Улевинов.
Ади от 10 дни се влошава вечер,кашля и почти не спи.От два дни и давам метилпреднизолон,след половин час спира да кашля ,и носа спира да хърка така ужасно.като е будна ,нищо и няма.пръскам Алергодил и Макситрол ,7 дни,хремата не минава.заведох я на детски пулмолог преди седмица,с белия дроб няма проблем,според него проблема идва от носа.но пък нищо не го оправя тоя нос.онази вечер като започна едно давене ,два часа,хърка преглъща,изкашля.тогава и дадох метилпреднизолона ,и я заведох на спешен,при педиатър.прегледа я(той я е преглеждал и друг път)каза че проблем не вижда никакъв Confusedза него детето е абсолютно здраво,дори гърло няма зачервено.казах за хремата,ми ще кашля като има хрема,ясно било.направо се побърквам ,детето е здраво ,а всъщност ,не е.всяка зима е от такова здраве,правим пневмония.сега се влачим седмица ,така обострено.пък хрема има от три месеца.

# 86
angel? Чувала съм за тази книга, би ли казала как се казва или дай линк в Интернет към нея. Благодаря! Hug

Вече има много такива книги. Тази се казваше "Методът Силва" - залага на това, че точно преди да заспим, в съненото състояние, наречено "алфа",  преди изпадането в истински сън, което състояние наричат "бета", мозъкът се поддава на внушение повече от всякога. Затова я карах точно в този момент да си внушава за човечета с прахосмукачки и за невъзможността да се разболее. И до сега, когато каже, че в класа й много деца са болни, аз й отговарям: "Ти не можеш да се разболееш, защото си на хомеопатия". Естествено, че тя може, но вярва, че не може и така боледува много рядко и много леко. Колкото и да е трудно, трябва да им внушаваме, че са здрави и че това, което им се случва е дреболия, която ще отмине. Така мисля и това правя аз. Откакто го правя, нещата са значително подобрени.
Има още нещо за астмата, когато се основава на психически проблем. Д-р Костов от Военно медицинска академия ми го е казвал, той е специалист - има основание да се смята, че астма правят хората, които са имали /имат/ много властни и грижовни майки. Не знам как ще ви прозвучи, аз се стреснах, когато го чух. Но още един факт - пристъпите на голямата ми дъщеря изчезнаха, когато се роди малката. Тогава раздвоих вниманието си и не бях така грижовно целенасочена към голямата, нямаше как. Разбира се, има алергични форми, не виждам логика това твърдение да се отнася до тях.

# 87
  • Страната на чудесата
Има още нещо за астмата, когато се основава на психически проблем. Д-р Костов от Военно медицинска академия ми го е казвал, той е специалист - има основание да се смята, че астма правят хората, които са имали /имат/ много властни и грижовни майки. Не знам как ще ви прозвучи, аз се стреснах, когато го чух.

Моята е с алергична астма, но аз съм точно от тези майки Embarassed
Ще се опитам да се превъзпитам, дано стане.

# 88
и аз съм така.

# 89
  • София,
и аз съм така.

Има и някаква логика, защото и при нас стана така като се роди малката и баткото спря да боледува  почти, но за сметка на това пък малката е ужас.
А при мен има едно състояние, което може да се нарече астма на психически принцип, когато се притесня за нещо и почвам да кашлям веднага, а при силен стрес съм правила и пристъпи Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт