С каква сума живее домакинството ви месечно?

• 69 234
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 945

козметика, дрехи , обувки - 50 лв. на година.

Ти купуваш на детето си всичко необходимо от това което си посочила, сама и 50 лв ти стигат? Брейййй.... Тук имаме новина..
Аз за бебе друга козметика освен душ-гел за тяло и коса не мога да се сетя..
Преди като беше по-малък му купувах Мустела - 18 лв мисля беше 500 мл .. стигаше ми за 6м. ..
Сега купувам.. нещо на дисни, че си хареса картинката - никак не е лошо - 400мл. - със система за саморазпенване  Crazy 15 лв беше.. купих го .. септември месец.. Има още поне за 2м. ..
Къпе се и се мие всеки ден Simple Smile

# 946
  • somewhere over the rainbow
Но пък и никога не можеш да знаеш дали кравата на съседа  всичко и е наред.
Как ще не знам - щом е жив и здрав, значи кравата му е ОК Sunglasses

козметика, дрехи , обувки - 50 лв. на година.

Ти купуваш на детето си всичко необходимо от това което си посочила, сама и 50 лв ти стигат? Брейййй.... Тук имаме новина..

1. Казах, че ботушите са 6 лв. Изобщо рядко нещо от гореизброените струва двуцифрена сума /дааа, има и такива неща/.
2. Както всяко дете, и моето получава подаръци за празниците - дрехи, играчки, козметика. Понякога дори не се налага да купуваме друго.

# 947
Добре, децата получават подаръци, но бельо , пижами, и нещо което ти хареса все пак ще му вземеш. Крем, шампоан, мляко с висок слънцезащитен фактор, джапанки, бански, и т.н. Много повече е от 50лв.
N_A_N™, ясно ми е  че ти се помага доста. Но с това трябваше да почнеш, а не да се казва че всички дрехи, обувки и всичко за едно дете струват 50 лв на година.
Естествено че има неща които струват 2 цифрена сума, ами те повечето са такива. Чудесно е че имаш на кого да разчиташ. Simple Smile

# 948
ох, сори че питам, но изпуснах нещо нишката ... какви тези защитавате всъщност?
или само си спорите с/у всеки артикул?

# 949
  • София
А подаръците с какви пари се купуват? Нали пак са от семейния бюджет!

# 950
Имаше предвид подаръци от роднини и приятели Simple Smile

# 951
Крем, шампоан, мляко с висок слънцезащитен фактор, джапанки, бански, и т.н. Много повече е от 50лв.

Хм, не знам кое те кара да си мислиш, че нещата, които купувам са много повече от 50 лв newsm78 Разбрахме, че тези, които ти купуваш, са може би 500, но моите не са.
Пижами - 6 лв, две в годината.
Кремове не виждам за какво ни са и не ползваме.
Шампоан за коса и тяло 3-5 лв. - максимум 5 пъти в годината.
Паста за зъби 2-3 лв. - 2-3 пъти в годината.
Джапанки и бански не сме ползвали още.
Дрехи и обувки - предимно от Продавалника, от разпродажби и от онези /гадните и миризливите/ Липненски.
Не се сещам за друго.
Добре де, ако ти вадят очите тези 50 лв., нека ги направим 100. И пак, разделени на 12 месеца са нищо Wink

Да, бабите ми помагат много, но само с труд. Финансово никой няма възможност да ни помага. Говоря за подаръци от близките - за рожден ден, Коледа... Малцина са децата, които не получават такива, за това си позволявам да ги обобщя.

Имаше предвид подаръци от роднини и приятели Simple Smile
Ахам Peace Имам такива, напук на нямането Sunglasses

ох, сори че питам, но изпуснах нещо нишката ... какви тези защитавате всъщност?
или само си спорите с/у всеки артикул?
Ами едните защитаваме , други оборват тезата, че "Битието определя съзнанието" Laughing

# 952
  • Бургас
Нан, в кой град живеете? Може и на лични да ми пуснеш ако те притеснява. Учудиха ме доста цените които посочваш, за това питам  Peace

# 953
Като заговорихме за подаръци.. Аз на моето подарък специално за повод досега не съм му купила. Предполагам ще започна вече таз година Simple Smile
Така или иначе му купувам всичко, от което има нужда постоянно.. Не знам защо трябва точно на празник (специално Коледа, НГ, имен ден и рожден ден ).. да му купувам нещо ненужно, само заради идеята.. която той дори не разбира Simple Smile
Та като започне да се усеща .. и да разбира, че е празник и получава нещо специално.. Тогава ще  Peace

# 954
брей голям купон се развихрил тука с пустите 3 кофички кисело мляко.ми дайте да си го подквасваме,ще си правим сиренце,ще караме на свещи да пестим електроенергия,ще пълним туби с вода от уличните чешми ,ще спрем интернета и кабелната-други съвети имаше ли.....хора живеем тук и сега-21 век.няма да си купя мляко от хора които не познавам и не знам нищо за произхода на продукцията им.по повод пазаруването от метро и вила съм твърдо за,купуваме си основните продукти а от кварталния магазин ежедневните неща.за гледането на деца и разходите по тях мога доста да поспоря-отиват мноооого пари по тях,суми като 50 или 100 лева на месец са направо смешни за мен.да уточня че децата ми са големи на 14 и 15 години.в тази възраст растат със дни направо,претенциите и суетата им също.

# 955
Нан, в кой град живеете? Може и на лични да ми пуснеш ако те притеснява. Учудиха ме доста цените които посочваш, за това питам  Peace
Хич даже не ме притеснява. Живея в Сопот, града на Вазов.
Но смятам, че не това е определящото, и тук има скъпи магазини, козметика на Мустела. С удоволствие ги подминавам Sunglasses

Момичета, отивам да гледам тениса на наш'то момче. Благодаря ви за добрия дебат, който се получи. Винаги ми е приятно да разговарям с интелигентни хора, независимо от цената на обувките им Simple Smile  bouquet
Лека нощ!

ПП. О, да, вода за пиене си наливаме от уличните чешми и хич, ама хич не ми пука в кой век сме Wink И в 50-ти век да живеех, не бих заменила хубавата, балканска вода с тази от язовира. Stop

Последна редакция: вт, 17 фев 2009, 22:06 от N_A_N™

# 956
  • Бургас
Момичета,колкото и да се спори в тази тема,за мен тя се оказва много полезна.Аз съм си един разсипник на фона на повечето жени.
Никога не съм правила точен разчет на разходите и не съм ограничавала покупките,отчитам това за грешка и започнах да разбирам как точно хората пестят пари.
Вярно е обаче,че никога не съм сигурна колко пари точно ще ми трябват за всеки месец,винаги е различно.
Възхищавам се на хората тук които знаят точно колко изяждат и изпиват за седмица и могат да посочат точната сума,аз признавам си не мога да напиша точни суми.Единствения разход който ми е винаги еднакъв е кабелната и нета 36лев. и около 70лв за градините на децата,всичко останало е супер различно.
Ще ви чета с удоволствие,имам какво да се уча от вас.

# 957
Ами да кърми бе, ще й излиза без пари  Grinning
smile3521

До годинката единствените ми разходи по детето са били 30 лв/мес. за памперси.. и може би разхвърляно още по 20 лв/мес. за дрехи..

То затова има една приказка: "Чукай на дърво."
Защото не знаеш какви нужди може да има едно дете - не всички се раждат нормално и се кърмят. Моите са родени с повече от месец по-рано и не можеха да засучат. Заради куп проблеми с израстването цели 6 месеца ядяха специално АМ по 30 лв. кутията /близнаците ядат 1 кутия за около 3 дни/ + памперсите /10 бр. на ден минимум/. И никакви други разходи да нямахме, можеш да сметнеш колко излиза.
Но пък тогава това ни принуди да се стегнем и да не търсим начини да пестим, а да си увеличим приходите.
Ама в началото беше много стресиращо, а тогава и нямахме сегашните доходи, но си извадихме необходимите житейски уроци и сега не бихме останали да разчитаме на едната заплата /никога не се знае какво може да поднесе утрешният ден/...

...
Пижами - 6 лв, две в годината.
Кремове не виждам за какво ни са и не ползваме.
Шампоан за коса и тяло 3-5 лв. - максимум 5 пъти в годината.
Паста за зъби 2-3 лв. - 2-3 пъти в годината.
....
...

Извинявай, но питам от чисто любопитство. Въпросните пижами /2 в годината/ не се ли късат, не умаляват ли, как ги сушиш след пране, за да има детето с какво да спи междувременно? Колко пъти къпеш детето и му миеш зъбите /вярно, че моите деца са 2, но при 2-укратно къпане на косата през седмицата - отиват по 1-2 шампоана на месец и отделно е сапунът; при 2-укратно миене на зъбите на ден - отива 1 паста за около 2-3 седмици/?  Надявам се, че говориш само за детето, а не за цялото семейство при тези изчисления... Peace

# 958
Виждам, че сте минали и на разходите по децата. Моето е кърмено до година и 3месеца, до 6месеца само на кърма.
Разходите до 6мес. бяха минимални. Всъщност за мазила съм давала най-много, но повечето касата ги поемаше.
След това за захранването отиваха доста пари. Средно по 2 бурканчета на ден или домашни пюрета от био продукти(излизат долу-горе като Хипските). Положението с мазилата се влоши след 6-и месец. На месец по спомен излизаха по 30-40евро, които касата поемаше. При прибиране в БГ обаче си плащахме.
Сега само за памперси и АМ на месец даваме около 100лв, за храна за нея не знам колко. Обувки за 10 месеца съм купила 9чифта (толкова помня, може и повече да са били с топлинките), защото все се износват или омаляват. За козметика и шампоани купувам Веледа, но издържат дълго време.
За декември  сме дали 300лв за лекари и лекарства за детето. За някой от предните може и повече да е било.
Така че всичко си е до дете.

# 959
За лекарствата .. да чукам на дърво откак се е родил се лекуваме с хомеопатия..
И на мен ми дрънкаха на 3-4м. като беше малкия, че трябва да минем на Фризопеп, заради съмнения за АБКМ, които така и не доказаха.. Но минах на диета безмлечна и безалергенна.. и с хомеопатията нещата отшумяха буквално за седмици..

Общи условия

Активация на акаунт