С каква сума живее домакинството ви месечно?

• 69 206
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 990
Ако имам достатъчно да си купя филе, какво ще ме накара да купувам цяло пиле и да се занимавам с кожи и кокали.

Хубава пилешка супа с филе не става.
Помня купоните през 90-те и още по назад.

# 991
  • Бургас
Аз пък я правя точно с филе. Инъче никой няма да ми я яде.  Naughty
Нали хубава не означава мазна с някакви плуващи кожи вътре?

# 992
Ева на сцена, през 90-те повечето от пишещите са били на по 2-3 години, та най-вероятно са пропуснали емоцията с купоните, липсата на бензин, захар и хляб. И по-добре!  Peace Ясно е,че може и с малко, и с по-малко, дори и с толкова малко, колкото не си и представяме. Въпросът е : Кому е нужно?! Ако имам достатъчно да си купя филе, какво ще ме накара да купувам цяло пиле и да се занимавам с кожи и кокали.
Темата не беше за това кой колко яде, а за това как си разпределя разходите.  Whistling Но нещо се попромени ....
Уха.. на цели 10-15 бях..  Mr. Green
И точно по това време (освен спирането на тока) нищо друго не усетихме, нашето семейство лично.. Баща ми работеше в чужбина и получваше валута.. Та беше повече от прекрасно Simple Smile

Та тъй.. знам и 2 и 200..
Ама бая си поскътах по 200-те .. малка, ама вече знае  Joy

# 993
Аз мисля, че пределно ясно казах защо го споменавам това. Не е нужно да отговаряме като в лексикон кой-какво и колко е ял тогава. Повтарям, има се предвид, че все някога сте били лишени от нещичко и не е толкова трудно да си спомните как е било тогава.

# 994

Нали хубава не означава мазна с някакви плуващи кожи вътре?

Не разбира се /ако искаш изобщо не ги слагай/ . Бульона от самите кости става по вкусен.  Grinning

# 995
  • София
Aung Ogg, и аз съм 83-ти набор, но помня и съм се редила дори.

Иначе аз изчетох цялата тема и останах с впечатление, че се пита как да се оптимизират разходите. Но когато някой каже как, веднага се намират други десет да го оборят, че е едва ли не невъзможнио. Пример  - обувки за 6 лева, пиле за 2 дни и т.н.

Ще ви кажа как - като разполагаш с 50лв да облечеш детето си имаш два избора - да му купиш обувки от главната/Витошка (ако стиганат изобщо парите) и да ходи голо. Или да потърсиш квартално магазинче, Илиянци, китайски стоки или неизвестни български производители и .. да му купиш обувки, дрешка и още нещо. Това е начинът. Родом съм от Стара Загора и знам колко популярни са т.нар. китайски магазини - влизала съм с приятелка на последното си прибиране - е, там има обувки и за възрастни по 10лв, които в магазин стигат и до 50. Намират се и български стоки и така..

За храната -  едни хапват мезето като мезе, други вечерят с него с хляб. Едни ядат колкото им е вкусно, а други - колкото има/са сготвили/купили.

За козметиката - можеш и без аромотерапии за крака. Да, и без козметичка можеш, щом баба ти е можела, а и още се продава хлябна сода в магазина..

Това са само бегли примери, мога и още да обясня, ако нещо е неясно.

bouquet

И аз не разбрах защо са всички спорове кой колко е ял и какво.

# 996
  • Бургас
Mama_Nana, съгласна съм, сега разбрах какво си искала да кажеш!   bouquet

# 997

Марадона  и аз се  постригвам в  нелош салон за 6 лв ,
незнам при кой кривоглед Селимчо ходиш,но  скъпо ти взима май

О, прощавай, ние простосмъртните минаваме на конвейра, не при коафьор Laughing

Мънки, при Селимката съм ходил само веднъж. От 4 години посещавам малък, но много добър салон. Първоначално ме подстригваше една страшна мацка с ейййй такива @@, но после ме прехвърлиха на един гей. Геят взима 14, но аз му оставям 16-17, защото съм доволен. На скоро дори спечели неква награда в чужбина. Има грамота на стената по този повод, но не съм я чел. Може да са го наградили и за нещо друго - примерно Голямата Награда "Вълшебната флейта"  Mr. Green

# 998
  • София
Да вярно, можеш да купиш китайски обувки за 6 лева, но първо няма да са удобни, второ ще ти се вмиришат краката и трето едва ли ще издържат дълго. Както казват англичаните: "не съм достатъчно богат да си купувам евтини неща". От доста неща си е противопоказно да се пести.

# 999
О, нима мислиш, че само ти го осъзнаваш това? Ами като нямаш повече - това купуваш. Или си оставяш детето босо в очакване на по-добра работа - респективно - по-малко запарващи обувки? Не вярвам.
То по принцип от нищо не е хубаво да се пести - най-добре е да остават пари без никакви лишения, нали? Ама темата не е утопия все пак - хората, на които им се налага се лишават. Грозно е, когато останалите се правят на неразбиращи, обаче.

Очаквам да ми се скарате, че аз дори не живея в България, а се обаждам. Laughing Но все пак съм живяла достатъчно дълго и се прибирам достатъчно често (и в София, и в страната), за да имам наблюдения.

# 1 000
  • София
Темата ме провокира да направя една равносметка с колко пари живеем на месец. До тук събрах всички бележки за храна и от заведения за месеца. Тъжната равносметка до този момент е 3261 лева, като съм сложила бензина до края на месеца, но храната ще бъде повече. Не са включени дрехи (този месец не съм купувала). Не ходя на козметик, на фризьор ходя на 3 месеца веднъж, така че не е отразен.

Направо ми причерня пред очите...

# 1 001
Да вярно, можеш да купиш китайски обувки за 6 лева, но първо няма да са удобни, второ ще ти се вмиришат краката и трето едва ли ще издържат дълго. Както казват англичаните: "не съм достатъчно богат да си купувам евтини неща". От доста неща си е противопоказно да се пести.

Ахахахаха,принципно избягвам такива теми, ама тук ме досмеша.Доходът ни е над цитирания по-горе и си купувам китайски маратонки-е, за 8 лв, наистина.Втора година ги нося.И не ми се потят краката, отделно, че ги мия редовно/може би затова плащам пък повече топла вода, знам ли  Crazy/Обикновено богатите са такива, защото не пилеят неосъзнато. Thinking

# 1 002
Сели, хич не ти е мястото тука.

Майкоууу, как ви обиди Евето.....  ooooh!

И на мен не ми е, де, ама минавам само да напомня, че на най-големите не им се налага да носят костюми, нито им пука къде са яли и на какво ухаят после. Стига вече.

Преди да станат най-големите, са носили и са се съобразявали.   Hug

# 1 003
Ако имам достатъчно да си купя филе, какво ще ме накара да купувам цяло пиле и да се занимавам с кожи и кокали.

Хубава пилешка супа с филе не става.
Помня купоните през 90-те и още по назад.

Ми-печено филе не е като печено пиле.

# 1 004
Дупе знае 2 и 200, не се правете, че цял живот сте имали.

Това е така и не виждам някой тук са се прави, че цял живот е имал.
Става въпрос, че тук се споменват някакви суми с които видиш ли се живее без никакво ограничение и при задоволяване на всички нужди.
Нормално е да се пита как точно се вмъкват в тях.

Тя темата вече отдавна се вмести.

Марадона, просто информирам, не издавам тайни. Simple Smile

Без да имам деца продължава в моите очи да е странно как едно дете има разходи ( освен храна ) 50/100 лв годишно.
Ами, ако не ти подаряват?

Общи условия

Активация на акаунт