На Свети Валентин и Трифон Зарезан МАЙският отбор ще бъде най-засмян

• 21 264
  • 291
  •   1
Отговори
# 270
Таня е права, че не трябва да се мълчи и да се алармира.. Но се сещам за едни новини дето гледах и как министъра на здравеопазването беше предупредил, че ще има "изненадваща" проверка в Пирогов и всички журналисти го чакаха един час. Накрая го питаха: "Какво Ви е заключението?" - "Ми всичко е наред...". Не разбрах изобщо смисъл ана целия репортаж...
Но и ние сме овчи народ и това си е....
И аз съм потресена, щото си мислех, че това в Търговище е прецедент ан някаква истерясала лелка... Но предвид отношението на което и да било медицинско лице към който и да е пациент... просто не ми се миси за нещата, които НЕ знаем и не научаваме...
Всичко е въпрос на пари, всичко! Щото ако им покажеш банкнота стават по-ниски от тревата и отношението се променя...
За туй бачкане, бачкане, застраховки и 100 пъти чукаш на дърво да не се налага болнично лечение....

# 271
Руми,за съжеление това може да се каже за повечето болници в Бг/то затова и не ги пускат родителите,че ще има някой разстрелян/......или пък ако ги пускат-се държат с тях като престъпници/справка- в Клюто има тема как в Пирогов се плащат по 15лв на ден,за да те пуснат да стоиш при детето-без храна и легло да се подсигуряват........и по време на визитация те гонят като куче.........в същата тема бях впечатлена от един разказ и как по време на проверка/явно след оплакване/се правят изследвания на кг/трябват,не трябват-да се види,че се работи ипациентите са обгрижвани/...,както и че дете лежало за натравяне е изписано с диагноза ангина/заради клиничната пътека/ или пък,че има отрицателни резултати/демек пациента е здрав/,без изобщо той да е давал материал за изследване........и това само в една тема за една болница,но предполагам,че ако се пуснат теми-може да се пише и за всяко едно здравно заведение...........лошото е ,че и да вдигаш шум-не съм сигурна,че нещо се променя/дано Даниелка се включи да сподели как завърши тяхната история/.А,пък аспекта със стресирането на децата не искам да коментирам,щото аз още си имам стреса от една операция/естествено без майка бях в болницата/,след която ме връзваха/уж за да не ми се отвори раната/ и три дни не ми дадоха да ям абсолютно нищо...`щото ме забравиха/та щом аз бях озверяла от глад,дето бях толкова злояда/,а пък моичкия е бил в Ифекциозна/с диагноза менингит и освен лумбалната пункция са го ползвали и за учебно пособие,щом са оставили една сестра да се опитва да му улучи вена около 15пъти/на всяка ръка/......и досега изпада в истерия като види игла,бяла манта и спринцовка..........така,че явно имаме дълготрайни традиции в отношението към пациента/както и в начините на променянето му-за съжеление с материални стимули,предимно/
Гичо,аз и за кажа че не го пускам..той,ако е решил......но в случая съм бясна на начина по-който се вземат решенията и най-вече начина по-който ги научавам/не,че съм фактор,но предпочитам и мен да ме питат,поне когато съм лично засегната от последствията Crossing Arms/........ама спирам да се жалвам. А,племенницата да ти е жива и здрава!/и като видях тортата дето си сложила се сетих,че днес най-сетне приключихме със Сами и дебата за неговия РД-след дълги и тежки преговори се разбрахме да не е черен карнозавър,а да е нещо по-като за деца,че те и без това в ДГ-то са малко странни,та ако и това бях допуснала кой знае какво отношения щеше да последва Thinking.сега остава да се разберем и за партито,че засега неиска никакви деца освен гаджето си-дори и брат му не фигурира сред желаните гости Mr. Green/
Велиска,дано да се оправя Алекс и да не е нещо сериозно.......пък за това ,че не ти дава на сменяш крушката-е много прав......и хубаво те командори.
Ани,филма и на мен ми хареса много/то и доста други хубави изгледах напоследък-и нищо,че вече не пиша във филмовата,гледам повечето препоръчани филми оттам и рядко ме е яд за времето през монитора/.....
Сисе,аз като ти пожелах да пишеш при корекциите имах предвид,че може и да турнеш едни гърди/ама не за пред счетоводството,другаде да ги ползваш/........иначе ,уточнението,че са за няколко месеца парите от НОИ направо ме успокои,че цял следобед се чудех,откога по толкова/много/ дават newsm78
Имарче,отивам да търся мюзикъла.......така,че ако си на линия-се яви по служба на Кю-то Wink

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 19:58 от Анонимен

# 272
  • Русе
   Ох, това с болниците наистина е отвратително Close
   Моля се Дари да ми е здрава и да не й се налага да преживее тези ужаси! Praynig
   Аз пък никога няма да забравя престоя в родилния дом, отношението на целия персонал към майки и дечица. Всеки ден имаше по няколко разплакани майки. На всички ни казаха, че децата са с някакво увреждане при раждането и трябва да стоим еди колко си дни според клиничната пътека! Close И сега в епикризата на Дари пише, че има счупена ключица при раждането! А на другите дечица "откриха" шум в сърцето!!! Други интересни преживявания от този период - идва сестра да ми бие инжекция, аз питам какво ще ми слага, а тя не знае и ми казва да отида при дежурния лекар! Освен това - първите дни нямах никаква кърма, но сестрите отказваха да нахранят детето, което подлудя от глад и рев! Едва на 3-тия ден дойде позната на смяна и нахрани Дарито!
   За филмите - гледайте "Казанова" в неделя! На мен филма ми се струва много хубав, но съм силно пристрастна - Хийт е в главната роля.

# 273
  • Велико Търново
Аз пък тази вечер съм обнадеждена след като видях децата от Могилино какъв напредък имат.Ще гледам и филма на Би Ти Ви репортерите.
За болниците и аз казвам да пази Господ както децата ни,така.Моля се само с Георги да сме живи и здрави и да си отгледаме  и възпитаме децата Praynig
А пък,ако мога да подскажа ми се иска Господ Бог да ме прибере в съня ми към 80-ми годишнина като преди това естествено съм се радвала на добро здраве,много обожатели на "естетическите " ми подобрения  и много изпито червено вино с верни другарки:mrgreen:

# 274
  • София
Абе, Сиска, какви ги мислиш само  #Crazy Hug Heart Eyes /по повод абзаца за 80-тата ти годишнина и т.н./

# 275
  • Велико Търново
Добро ви утро!Айде,моля ви се напънете се,че преди Ани да е заминала там,където аз няма да отида да пусне новата тема Crazy
Сега и кафе ще ви сервирам Heart Eyes

Руми,виж как добре съм го замислила бе Mr. Green
То не му е мястото тук,но баща ми ме тормози психически и всеки ден по около час ми говори по мобилния за смърт и болестти.Той живее сам и това обяснява доста неща.Тук,обаче упреквам Люба,че като една моя форумска приятелка не ми се притичва на помощ,а втора година и половина си държи съкровището в Пловдив.Любе, Hug
В 9.30 съм на фризьор и ще сменям "имиджа",ако можеше и да ми сменят дебелия з.....к и крака нямаше да е лошо,ама здраве да е.

Туй от мен!Пък,Ани може да пуснеш и новата тема на 19 страница Blush

# 276
  • София
Добро утро!
 Сватя големи мисли са те налегнали,аз да си призная също си мечтая за това,-да сме живи и здрави да се нарадвам на внуци и правнуци и да доживея до дълбоки старини.
 А ти защо няма да ходиш при Ани?Сега ме притесни.Надявам се да сте здрави всички.
 И пишете момичета не се пестете,че Ани трябва да ни изненада днес.

# 277
Добро утро и от мен,

някой на фризьор имиджа ще сменят, други кайма бъркаме тука.... Туй то - животът е сурав и *****
От вчера вечерта едва ли имам брейкинг нюзс, освен че през нощта образувахме нещо като гоненица из стаите кой къде ще спи, щото Мартинчо място не може да си намери и ту се бутахме трима на спалнята, ту сме двама един над друг, пък таткото се шири, ту в един момент всеки беше на мястотото си, до 4,30, когато Мартинчо отново разбута редиците и баща му посрещна изгрева на дивана в хола.... "Тъй не се издържа!", каза вместо "Добро утро!" и замина на работа. А аз си останах с  едното кафе, Лора, Милен и каймата....

# 278
Добро утро!
Аз с такова настроение влязох в темата, защото тази нощ бях на форумски купон у Шмърци и доста от вас присъстваха също и мислех да ви разказвам какъв чудесен апартамента има Шмърци и колко е гостоприемна, но с тези болници ми се сви сърцето.
Това с връзването на децата не е прецедент. Прилага се доста често. Дори във форума вървеше подписка, има и тема на тази тема и по специално за случая с Илиян.
Ръш, чистачката ми правеше букетче сутрин, но сега няма цветя в градинката и няма букетче. Но забелязах че и други колежки глези, не само мен.  Wink Като се върнах от майчинство чистачката беше нова и стила нов!  Simple Smile
Любе, верно че липсваш във филмовата тема! Аз си мислех че вече не ти остава време за филми. То и на мен не ми остава много, но когато остане гледам и последно време все не мога да улуча стойностен.
Хайде още малко остана и пускам новата тема! Ама да не мислите че ще е космическа!  
Laughing
Айде,моля ви се напънете се,че преди Ани да е заминала там,където аз няма да отида да пусне новата тема Crazy
Сисе, туй не можах да го схвана! Я разясни малко, че с тебе друго си говорихме по телефона!

П.П. Айде Деница се появи  Mr. Green

# 279
Добро утро, дами!
Сисе, мерси за кафенцето  Hug, чакаме да ни покажеш новия имидж. А това дето си го мислиш - както е казал народът - дай Боже всеки му!
Руми, направо ме побиха тръпки от разказа за болницата. Абсолютно безобразие, нямам думи с които да опиша възмущението си  #2gunfire Тази жалка действителност си има много причини - условията в държавните болнични заведения - ако имаше места и майките си бяха до дечицата нямаше персонала да прави такива своеволия. Много е скапано, всичко, направо е като филм на ужасите. Пък и Мимето какви ги разказва - това са престъпници, а не лекари  #2gunfire #2gunfire Жалко е всичко това, че се случва тук у нас, а имаме претенции и се сърдим като ни критикуват чужденците. В този ред на мисли за чужбината - наистина ми идва да си вдигнем куфарите и да заминем ТАМ, където ги няма тези простотии и ненормални неща. Даже понякога се чувствам гузна пред Никол, че като порасне може да ни обвини, че не сме и осигурили по-добър живот извън Бг.
Снощи Никол взела една кърпа и си мие колата. Както си я миеше по едно време спря и казва "Тати, аз защо си мия колата" и той - "Е, ми да ти е чиста", и тя "Да, бе, ама защо не дам парички на някой батко да ми я измие" И ние  #Crazy Аз нали съм като инпектор Дюдю - размишлявам над всичко казано от нея и се сещам, че лятото ходихме заедно с нея на автомивка да мием колата и й дадохме паричките тя да плати на баткото (и тогава на нея и беше много чудно защо ще му дава парички, че за нея миенето на колата е супер забава). Как помнят, направо са генийчета днешните дечица, и мойто и мойто  Grinning
Хубав ден и да си пожелаем новата темичка! Ани, ти си! Hug

# 280
Добро утро!

Сиска, мерси за кафето!

Уна, тук за ските нямат такива доводи за ставите на децата. Ски-учителите са на мнение, че детето може още на 2 години да се сложи на ски, но не и в ски-училище. А и тези деца, които живеят в ски-районите се качват доста рано на ски, особено ако имат по-големи братя и сестри.

Руми, това, което разказа за болницата е направо ужасяващо. ДАже и не искам да си мисля, какво ще стане, ако така ми вържат детето  #2gunfire #2gunfire.

Бързо оздравяване на болните дечица!

Аз отивам в центъра самичка да си направя подарък за св. Валентин, защото мъжа ми имал работа  #Cussing out.

# 281
  • София
Дени, разби ме с обобщенията си Joy
Сисе, дано баща ти да си намери занимавка и да не ти говори само за такива неща, че гледай и ти за какво си се замислила. Peace
Рядко се включвам, но не съм пропуснала да прочета и един пост и така като съм в час, ми е по-спокойно. Wink
Обаче все си представям реакцията на мъжа на Таня в колата при 140 км/ч и посока към мантинелата и мога да кажа само, че това не е човек, а желязо. Голям късмет си извадила с него. Моят е от нерваците, докато аз карам и бая ме е стресирал на моменти, ама винаги е бил прав, така че Гале, слушай го твоя какво ти говори и не му се сърди. Peace
Сисе, а за това първо във форума, където пише Духи Пухи, а после при Гвен, дай боже всекиму. Praynig
Тая седмица пък ние сме "хайляк" - Румен го закарахме в Чирпан, че от сума ти време кашля по малко, но редовно и не му минава от илачите. Обаче пък и аз и мъжо се тръшнахме болни тука, вече почна да ни минава де. Confused
Явно познаха за плъзването на някакви вируси, така че много се пазете. Руми, настръхвам като си представя вързани деца в болница, да не дава господ.
Лек ден от мен!

# 282
Руми това е ужасяващо,  не ми се мисли как си се  чувствала като си ги виждала дечицата така вързани - безобразията в нашата държава са навсякъде не само в болниците, но пък там хората отиват от нужда с проблеми и тяхното безхаберие и липса на човещина и наистина струскащо.

Чакам темата на Ани. И разказа ти за форумската среща в Шмръци.
Дени днес кюфтета ли ще правиш...браво...и довечера май всеки трябва да си е на мястото иначе няма наспиване а.
На тези които тръгват към Дряново да пожелая прекрасно прекарване да снимате и да огледате хотела подходящ ли е за повечко деца и персонала дали ще е навит да приеме Майския отбор 2006 като се позатопли.
Сиска да подсетя за снимка с новия имидж  Laughing
Хайде оставям ви, че днес вече ще трябва да свърша нещо все пак...макар че е петък 13-ти и вече си мисля за довечера и ресторантчето в което ще вечеряме и потанцувам надявам се.

# 283
П.П. Айде Деница се появи  Mr. Green

Туй как трябва да го тълкувам?

Тъй занчи, купони си спрятате и то в дома на видната ми дружка с непроизносимото име и аз не зная.... Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms А аз кайма меся!  Grinning
Да, Галя, кюфтета! На яхния. Която изпомеждудругото е почти готова. (Кой сега е домакинка на деня, кой? кой?)
И аз тъй мисля за спането, ама ела го обясни на Мартин, дето в момента бие с един маркер по екрана.

# 284
 Дени, Дени  newsm - ти си нашта гордост!  Толкоз рано, станала замесила каймата и такива размисли и страсти за живота  Grinning!
Сутринта по БТВ казаха, че няма нищо стресиращо и фатално в числото 13, било то и петък. За съжаление българина на какво ли не е подложен в ежедневието си, че един петък 13-ти ли ще го стресира  Mr. Green
Как можах да забравя - весело изкарване на Дряново, гостоприемно посрещане, добри условия в хотела, хубаво време, кротки дечица и послушни мъже и после да разказвате и показвате снимки! Hug

Общи условия

Активация на акаунт