А английски няма ли да учим?

• 148 834
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
Тук сме, аз напредвам и се надявам скоро да ви догоня! Hug

# 196
Тук съм и аз, но ще правя упражнения в събота и неделя. Peace

# 197
  • Разпиляна във въображението
И аз съм тук. Следя ви, но ще работя по упражненията събота и неделя. Надявам се домашното да не ни затрудни много Wink

# 198
Чета усърдно и със всяка изминала страница от темата разбирам че нямам никаква лексика пълен ужас. Това ми е най-голямата бариера. Граматиката бързо я схващам, но пустите думи бързо ги забравям. Я кажете как учите думите.
Надявам се да ви догоня скоро че и аз да влезна в темпото

# 199
Къде съм спала?Чак сега ви открих. Ще се опитам да наваксам  Hug Hug Hug

# 200
Я кажете как учите думите.

Ами аз ги пиша по 5 реда всяка на тетрадка голям формат-пиша я и я изговарям  Laughing Не знам дали е правилно,ама в училище (преди мноооого години  Laughing) ги учихме така и съм свикнала така.А и не знам друг начин  Rolling Eyes

# 201
Добро утро, ученички и gitadam   bouquet

Черпя ви с чай, че аз чай пия сутрин:

вайлет, и ние така в училище (май сме връстнички), но все ми се падаха едни даскали - всяка седмица различен. Май всичко, което знам ми е от ежедневието. Аз при граматиката се затруднявам повече, защото нямам систематични знания. Ако някой сериозно седне да учи, придобива такива. Но такива самоуки като мене - оттук, оттам, така съм. Ще видим утре за какво ниво ще ме определят (писах по-назад, че от понеделник почвам интензивен в ИЧС). Притеснявам се да не взема да се изложа като за начало Mr. Green Laughing Но каквото - такова.

# 202
doby80мерси за чайчето  Grinning
Ще стискам палци за курса  Peace Четох скоро някъде,че са доволни от курса там. Пък за излагането на "изпита" за определяне на нивото-какво се притесняваш-ако го знаеше-нямаше да ходиш изобщо,нали?Ще стискам палци утре Peace А това с даскалите в училище-и при ме беше така  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 10:46 от вайлет

# 203
Благодаря за чайчето, по-късно ще се включа, чак сега отварям темата заради липса на интернет. Peace

# 204
Eто ме и мен WinkАз правя упражненията за граматиката, ама ...какво да ви кажа пиша ги по интуиция. Гледам справила съм се със some any 6/6 Grinning Ама тия със does newsm78

# 205
Сравнителна и превъзходна степен на прилагателните

Както знаете прилагателните са такива части на речта, които поясняват съществителното, те от своя страна могат да бъдат едносрични и многосрични.

shy boy - шай бой-срамежливо момче
beautiful girl - бю:тифул гъ:л- красиво момиче

Сравнителната степен се използва, когато се сравняват два предмета.

Mary is taller than Jane.Мери е по-висока от Джейн.- то:лъ

При едносричните сравнителната степен се образува като към прилагателното се постави - er

Britain is larger than Bulgaria.ла:джъ

При многосричните се използва - more

more beautiful

Превъзходната степен показва, че описаното съществително е сравнено с всички подобни в дадена група

John is the tallest in the class.
The Nile is the longest river in the world.

При многосричните се използва - the most

Mary is the most beautiful girl in the university.

Някои прилагателни образуват сравнителна и превъзходна степен по неправителен начин

good-better-the best
bad-worse-the worst
little less least   
many
much more most

С наставките -ег, -est се степенуват двусрични прилагателни, които окончават на -у:
happy — happier — happiest

Когато прилагателното завършва на една съгласна, пред която има ударена кратка гласна, съгласната се удвоява:

hot — hotter — hottest
big — bigger — biggest
Когато прилагателното завършва на -у след съгласна, у се променя в i:
pretty — prettier — prettiest
lazy — lazier — laziest
н о: gay — gayer — gayest; gayer — gayest

Прилагателни, които окончават на -ow, -ег, lе, както и следните прилагателни се степенуват по двата начина:
common, handsome, polite, quiet, wicked, pleasant, cruel, stupid и tired.

clever cleverer cleverest   
    more clever most clever   
  gentle gentler gentlest   
    more gentle most gentle   
  narrow narrower narrowest   
    more narrow most narrow   
  common commoner commonest   
    more common most common

http://www.ego4u.com/en/cram-up/grammar/adjectives-adverbs/adjectives/exercises
http://www.oup.com/elt/global/products/englishfile/elementary/a_ … 02/grammar02_c01/
http://www.oup.com/elt/global/products/englishfile/elementary/a_ … 02/grammar02_c02/
http://www.oup.com/elt/global/products/englishfile/elementary/a_ … 03/grammar03_a01/

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 14:31 от gitadam

# 206
Малко на зад ще ви върна.
gitadam един въпрос в СЕгашно просто време когато се образува отицателната форма и въпросителната в трето лице единцтвено число се поставя Does. Та въпроса ми е следният, изчезва ли "s" от глагола. Не знам дали го зададох правилно въпроса ми, но нещо такова си спомням аз и се чудех дали е така или нещо аз се бъркам

# 207
Естествено, че изчезва, ето пример

mary plays tennis every day.
when does mary play tennis?, does mary play tennis every day?
no,mary doesn't play tennis every day.

# 208
Ей,тъкмо щях да отговарям  Grinning това нали уж го знам вече  Laughing

# 209
 Peace на Вайлет и на всички други момичета.Мисля, че днес имах проблеми със сайта и не можах нищо да публикувам, но утре пак ще съм на линия.

Общи условия

Активация на акаунт