Раждане вкъщи - 3

• 46 589
  • 715
  •   1
Отговори
# 225

Ето малко инфо за подготовката за домашно раждане, само ако може някой да ме светне топките за тенис и точилката, как точно ще влезнат в употреба, че не мога да схвана ( родилката ще ги стиска  Thinking  newsm78 )

Joy неее, топките за тенис са много удобни като материал и размер за масаж на гърба в долната част около сакралната кост, където понякога се усещат много силно контракциите. (американската) точилка върши същата работа с намотана на нея хавлиена кърпа. Но и с нечии силни/опитни в масажа ръце пак се получава много добре и без допълнителни уреди. А топките и родилката може да си ги търкаля по гърба  Grinning

# 226

Ето малко инфо за подготовката за домашно раждане, само ако може някой да ме светне топките за тенис и точилката, как точно ще влезнат в употреба, че не мога да схвана ( родилката ще ги стиска  Thinking  newsm78

Предметите са, за да може да се натиска долната част на гърба с тях, вместо с ръце, по-ефикасни били. Обикновено някой друг натиска , напр. таткото или дула. Става въпрос за back labor.

# 227
Ясноооо  Joy . Това с контрапрешъра ме обърка, но сега схванах  Wink

# 228
Може ли и аз да се запиша тук?  Blush
Все повече се замислям за опцията домашно раждане и трябва да почна да се образовам вече.  Grinning

# 229
Момичета ,
чета ви и тук заради една приятелка   Embarassed

защо ги плашат всички с това секцио-не е за вярване,че сме толкова задръстени в мисленето си и не можем да приемем нови идеи/говоря за хората въобще/
направо сме се откъснали от всичко живо,няма природа,няма земя
само дезинфекции,стерилност

наистина много ви се радвам като ви слушам!
една птичка пролет не прави/казват/,а ето, че птичките станали ято Simple Smile

Честито на майките,които са родили бебчета у дома,rikk и Мая!Бъдете щастливи с малките същества до себе си !

# 230
За всички, които сме в БГ:
В неделя от 19:30 ч. ТВ7 ще излъчи репортаж за естественото активно раждане!
Коментари правят майките от Естествено, Роси, аз също Simple Smile
Ако някъде се появи репортажът на линк, ще го пусна тук по-късно Simple Smile

# 231
  • ул. "Мечтание"
Благодаря, Мег! Тоя път си го записах в телефона да ми напомни!  Laughing

А има ли вече някъде разказа на Мая?

# 232
И аз чакам разказа за домашното раждане,дано Мая скоро да се включи.
Мег,репортажа по ТВ7 не го дадоха или аз съм го изтървала?Специално си бях сложила аларма на телефона за да не го изпусна... Crazy

# 233
Ами репортажът беше след новините и след някъкъв супер-важен мач. А мачът имаше 40 мин( (!!!!) продължение! Така цялата програме беше променена - паднаха и новините и ропортажа  Whistling
Ще видя кога ще го сложат сега и ще пиша..

# 234
Meg!  И аз го дебнах тоя репортаж и така и не успях да го дочакам.

Вижте какво получих днес по e-mail:

Dear Maria,

We so appreciate you sharing your birth story with us and wanted to let you
know that your story is being considered for publication in our new book:
Orgasmic Birth: Your Guide to a Safe, Satisfying and Pleasurable Birth by
Debra Pascali-Bonaro and Elizabeth Davis, CPM. It is scheduled to be
published in the summer of 2010 by Rodale.

Our team has reviewed your story and welcomes the chance to learn more
about your preparation for and process of birth. By completing the attached
questionnaire and sharing your experiences, you will help other women and
their partners prepare for a safe, satisfying and pleasurable birth. Unless
you advise us otherwise, we will publish your name as indicated on the
attached questionnaire.

If you are interested in sharing any photos of your labor, birth, or first
moments with your baby, please feel free to send them to us. In order for
your pictures to be considered for publication, you will need to complete,
sign and return the photo release form to the address on the questionnaire.

We look forward to receiving any additional information, comments, or
photos you would like to share with us and hope you can find 15 minutes to
fill out the questionnaire. Your words will touch the lives of many people
around the world.

Thank you again for sharing your birth story.

Warmly,
Debra
Debra Pascali-Bonaro
Director, Orgasmic Birth

Не е ли яко? Simple Smile

# 235
Супер яко е!!! ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!! smile3501

# 236
  • ул. "Мечтание"
Ихаааа! Жестоко!

# 237
  • София
Чудесно, чудесно, escorial Sunglasses!

# 238
Момичета, минавам само да ви благодаря за темата! Редовно я четях и ми помогна да се подготвя за моето раждане!
Родих в болница, по ред причини не съм готова за раждане вкъщи, но всъщност изчаках доста и отидох в болницата с пълно разкритие (проверявах си го сама вкъщи), контракциите започнаха рано следобед, в болницата отидох към 23.30 ч. ПОдписах формуляра за информирано съгласие, след като го прочетох-никъде не пише че нямаш право да откажеш процедура или лекарство... Помолих доктора да не ми пука водите, за клизма нямаше време (щях да откажа и нея), помолих да ,е оставят да се разхождам- доктора ме гледаше лееко учудено, но т.к. раждането очевидно течеше добре се съгласи и ме остави на мира. Водите ми се пукнаха сами при една от последните, най-силни контракции, преместих се в родилна зала и застанах до леглото за раждане. Напъните започнаха, а аз бях клекнала до магарето. Напъните започнаха сами, нямаше нужда аз да напъвам, дори и да исках не можех да ги спра. Между 2 напъна се качих на леглото и застанах на колене. Като усетих главата на бебето да прорязва лекаря ме помоли да легна. Легнах, и със следващия напън главата излезе... На последния напън ми беше вече все едно в каква поза ще бъда... Малкия Димитър се роди в 0.20ч. Доктора ме пипна 2 пъти-при приемането ме провери за разкритие и втория път просто пое бебето. Пъпната връв я прерязаха след като аспирираха бебето, което все пак отложи прерязването с 4-5 минути...
Помолих да ми сложат бебето на корема преди да го къпят и теглят-дадоха ми го, макар и за няколко минути Simple Smile след това го претеглиха, изкъпаха (исках да не го къпят, но не настоявах особено), облякоха и веднага ми го дадоха. Тук те карат да лежиш 2 часа на леглото на което раждаш, което е много досадно (бях готова да стана и да се разхождам веднага след раждането), но с бебето сгушено в мен и сучещо не беше толкова зле.
После ми казаха че ще ме настанят в стая, ще вземат бебето и ще ми го дадат чааак в 8 ч сутринта (а тогава беше 2.30 ч.). Аз казах че не съм съгласна, искам си бебето, да ме сложат където щат, но да сме с бебето, или ако не може-да ни изпишат веднага на моя отговорност. Отнесоха бебето и ме заведоха в стаята... Оставих си багажа там и като тапа изхвърчах и виснах права пред стаята с бебетата. Ами-видяха че с мен на глава не се излиза и ме настаниха в неремонтирана стая, която по принцип не се използва Simple Smile Бебето беше във бебешката стая не повече от 15 мин. Да ви кажа-там се чувствах комфортно-беше топло, имах легло, бебето при мен-друго не ми и трябваше. Седяхме в болницата 2 дни, родих на 19-ти сътринта, изписаха ме на 21-ви сутринта. Единствено за сутрешната визитация ми взимаха бебето за около половин час, даже акушерките укриваха от чалнатата педиатърка че ми дават бебето при мен (ама много шантава и яхнала метлата докторица...)
Малко по "втория начин" станаха нещата, но все пак успях да постигна това, на което държах - най-вече бебето да си е при мен от момента в който се роди до изписването, да не му се дава нищо, да ме питат ПРЕДИ всяка процедура, и евентуално, ако може да ме оставят да раждам без интервенции.
Доволна съм от раждането и много ви благодаря за информацията, която споделяте, много ми помогна! Hug

# 239
yanast , на първо място честито бебче!   bouquet Бях чела за раждането ти в кърмаческия и даже исках да пусна линк в тази темичка, но после ми се стори малко нетактично без твое съгласие  Simple Smile Много ми хареса историята ти, а е също така и доказателство как човек и в България може да отстоява исканията си и в крайна сметка да постигне едно прекрасно раждане. Единствената трудност, според мен е за момичетата, на които им е за първи път, а и у нас традиционно се ражда доста млади и това също спомага за малко неувереност. Но ако мисля за себе си, например, ако сега трябва да раждам знам точно какво да искам и ще се концентрирам и върху куп други неща, а няма да ме е страх дали ще боли много, как ще се роди бебето и дали таткото няма да се шашне като види 2 деца да излизат от мен и как ще ме възприеме после в сексуално отношение Crazy Просто първия път не знаеш точно какво ти предстои, не знаеш, че раждането може да е един толкова естествен и дори приятен процес и едно толкова интимно преживяване, което свързва още повече семейството. А и нямаше подобна темичка във форума  Wink
Още веднъж, много се радвам за теб!  Hug

Ескориал, поздравления! Ставаш звезда  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт