НОЕМВРИйчето расте и хубавее, а мама се вталява и слабее!

• 11 701
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
Добро утро и от нас.

# 226
Добро утро  Hug

И аз измъчвам Емили с биберон-залъгалка, мнооого обичам да гледам бебета с такива а и устата все е пълна, но не ще и не ще. Стреля я надалече и си лапа пръстите.
Вчера след кърменето в 17.30 поднесох на мадмоазел шише с Аптамил. Така свирепо ме изгледа... плюе, мръщи се, пищи, върти глава... не можах да я накарам да го опита даже. Уж обичаше шишето като се дохранвахме с кърма...
Та пак се кърмихме на всеки час докато заспа за нощен сън. Но в 22.30 след банята цокна съвсем малко и изпи 60 мл чай. Спа до сега. Но ако яде рано и аз я събуждам за кърмене, Бубе, да не ми вряка посред нощ.
Та си мисля, че са капризи тези чести желания да цока вечер и кърмата и стига.
Засега АМ заминава на дълбоко замразяване.

Хей, мамчета, февруари преполови почти. Взе да се вижда края на зимата...

# 227
Добро утро мамчета.
elleee благодаря за закуската и кафенцето. Страхотни са.

Искам да ви споделя неприятното ми откритие.
Ползвам пелени на Памперс 3 размер. В началото, когато започнах с този размер използвах Sleep & play, който мирише на лайка. Калоян се чувставаше добре с тях. В неделя си купих от Метро, на по изгодна цена, Active baby 82 бр. И какво се случи? По дупето на Кало се появиха пъпчици. Shocked Реших, че в мен е причината, може би не ги бях сменила толкова често. Да ама не.  smile3506
Започнах да ги сменявам на 1-2 часа, почти празни и забелязах, че от вътре по памперса имаше капчици, а дупето на бебчо беше мокро все едно съм го обляла с вода. Извода ми е, че не попиват и така дупето му стои влажно, а от там и пъпчиците. Върнах се на предишния модел Sleep & play, проблеми никакви. Пъпчиците изчезнаха.

Мамите, които ползвате памперс забелязвалили сте нещо подобно или само при нас е така.
Мислех си и друго, че проблема може да е от Мето, но от там пазаруват доста магазини на едро и после продават по скъпо.

# 228
Ние ползваме биба. В началото бях купила обикновени, силиконови, такива каквито ползвахме с каката до доста късно, май на Камера. Да, обаче дребния има претенции, така че после му взехме анатомичен /сплескан/, каучуков Nuk и сега си го мляска доста често, харесва му. Не може да заспива без него и много го успокоява.
Ние се къпем около 20,30-21,00, после задължителната вечеря на тъмно докато си гледам "Отчаяните съпруги" и после Сънчо до към 5ч когато започва да мрънка, но му пъхам бибата и изкарваме до около 6 и 30ч.
И наш Борко е роден на най-продуктивния ден...днес сме рожденици! От кога си мечтаех да стане на 3 месеца за да спре да плаче... Дано!
Лек ден!  bouquet

# 229
Добро утро момичета Hug
elleee мерси за кафето и закуската Hug
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА бебе Атанас на мама Светланаа, бебе Златин на мама funki81,бебе Кристиян на мама liony2000 , бебе Борис на мама reni79,бебе Иван на мама koteto f ,бебе Румен на мама medunkata,бебе Рада на мама if4eto,бебе Габриела на мама galisis,бебе Борис на мама anutev
Мами, тези на които бебчетата ви не искат биберон залъгалка-защо ги мъчите, това е по-добре за тях.Ние на Мони му я даваме колкото се може по-рядко, искаше ми се даже хич да не разбира какво е това Rolling Eyes, ама не стана, заради гадните колики Hug
Колкото до режима-ние сме си с такъв от първия ден-на 3 ч., после на 3и1/2 и така досега не съм имала проблеми в това отношение, нито детето ми е обръщало деня с ноща или нещо подобно, спи си вечер от 10и30 до 5 сутринта и не ми се буди ако не са коликите, но при мен не е имало такива работи,като когато се събуди-тогава или да се храни на поискване Naughty

# 230
до сега разглеждах старите ни теми където още си говорихме за-"Бебето днес почти не е мръднало..." ,"имам контракции..." ,"термина ми наближава..."
изпитах много странно чувство.Вече бях забравила че съм била някога бременна

За бибероните залъгалки-По-добре без тях.като си гледам кръщелницата на 2 години с биба в устата и все повече се обеждавам да не я давам

# 231
Бибероните се дават, защото иначе се пъхат ръцете, които след някой и друг месец ще са със съмнителна чистота. Втората причина е, че бебето се успокоява, иначе трябва да виси на гърдата по половин ден. Не е препоръчително повече от 20-30 минути максимум на хранене. Бебето има нужда от повече! Така мисля, затова ще му я давам докато иска...
Между другото рекламират някакви нови пелени Pufies, не знам дали точно така се пише. Някой ползвал ли е?

# 232
  • Попово
мацки здравейте  Hug
днес сварих на Василенката 1/4 ябълка и я смачках, още не съм й я дала, но смятам сега като се понаспи и след обедното мамбо да й дам 1 лъжичка  Mr. Green демек почва да се храни  Sunglasses
Започнах да ги сменявам на 1-2 часа, почти празни и забелязах, че от вътре по памперса имаше капчици, а дупето на бебчо беше мокро все едно съм го обляла с вода. Извода ми е, че не попиват и така дупето му стои влажно, а от там и пъпчиците. Върнах се на предишния модел Sleep & play, проблеми никакви. Пъпчиците изчезнаха.

Мамите, които ползвате памперс забелязвалили сте нещо подобно или само при нас е така.
Мислех си и друго, че проблема може да е от Метро, но от там пазаруват доста магазини на едро и после продават по скъпо.
и ние сме така, Василенината гъзина признава само Sleep & play, от всичко друго се изрива и изранява.

# 233
Здравейте Simple Smile

Бубе, дебелите книги са ми любимите, какви ли не мъдрости бликат от тях, но всяко дете си е различно.  Wink

Лорче, щом Емили прави такива големи паузи през нощта, едва ли не й стига млякото. По-скоро нещо друго я провокира да търси често гърдата. Косето например вечер е леко изнервен, от 7ч. започва да мечтае за банята. Някой беше казал, че не помнят до другия ден - може и така да е, но той подчертано иска и чака банята. Сърди се, мята се, тръшка се и в момента, в който го топна в коритото, започва да цвили от кеф и да се хили доволно. Та, понеже установих, че около 9ч. е по-добре да го къпя, тогава яде и заспива много дълбоко, от 7 до 9 той е дълбоко обиден на целия свят, мрънка непрекъснато и непрекъснато иска да яде. За два часа сигурно три пъти го слагам на гърдата. Но със сигурност не е от глад.

Рени, след някой и друг месец що неща със съмнителна чистота ще бъдат напъхвани в устата - ръцете ще са ти най-малкия проблем Laughing Laughing

Шушимира, на мен не ми се е случвало такова нещо с памперсите, но аз не съм пробвала нищо друго освен Sleep & play - устройват ме идеално и въобще не смятам да ги сменям Simple Smile.

# 234
Добро утро и от нас хищниците! tooth
elleee  ,благодаря за кафенцето!
И аз го пробвах Светлин да захапе биберона /залъгалка/ ,но той много систематично и усърдно го плюе , че се отказах и спрях да го предлагам.
Ние се къпем към 20.00 после хапваме и заспива към 22.00-23.00 ,събужда се към 4.30 да папка и пак заспива като спим до към 8-8.30.
Много ми се иска да го махнем това ядене в 4 , ама младежа не е съгласен и това си е ,  баткото се отказа от вечерното хранене чак на 5 месеца такаче съм се заредила с търпение и се надявам на  изненади.
Темичка , ти даваш ли нещо на Стефи за облекчаване на болката от прорастването на зъбките освен панадол?Аз  мажа венците с Калгел ,но ефекта е нулев .Момичета , ако някой знае нещо друго  за облекчаване ще му бъда много благодарна.Много се мъчи малката душичка , като го заболи и не мога да го успокоя с часове , а не мога да му давам постоянно панадол.
Честити месечинки на бебе Борис на мама anutev,бебе Габриела на мама galisis,бебе Атанас на мама Светланаа,бебе Златин на мама funki81,бебе Кристиян на мама liony2000 , бебе Борис на мама reni79,бебе Иван на мама koteto f ,бебе Румен на мама medunkata,бебе Рада на мама if4eto .Лелее колко много бебоци -да са много, много щастливи, здрави и късметлии

# 235
  • София
Честити месечинки на бебе Борис на мама anutev,бебе Габриела на мама galisis,бебе Атанас на мама Светланаа,бебе Златин на мама funki81,бебе Кристиян на мама liony2000 , бебе Борис на мама reni79,бебе Иван на мама koteto f ,бебе Румен на мама medunkata,бебе Рада на мама if4eto .

# 236
Радослава, има силиконови "чесалки" пълни с вода, които се държат в камерата. Студенкото облекчава болката при никнене на зъбче. Гела го мажи постоянно и разтривай венците леко с него. На каката ни това и помагаше, но зъбче излезе чак на 8 месеца и половина...

Феъри, и аз мисля, че е нещо друго, не глад. Но не плаче, яде. Не е просто желание за сучене /причината да давам залъгалка/, тя си яде, когато и да и дам и никога не е повръщала. Надвечер се случва, но е спокойна, гука си, гледка си... и търси гърда. А нощем спи...
Ако изпие повече от нормалното когато се кърмим на всеки час, само преливат памперсите, ама много. Такъв гомновоз е.../сори за епитета, ама.../  Joy

Имам си ново колело вечеееее - току-що го доставиха  newsm39
/че моето се беше счупило и нямаше с какво да смъкна последните килца от Д-то  Mr. Green/

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 11:15 от Norass / Лора

# 237
За прорастването на зъбките мярнах когато четох за повръщането на Борко и хомеопатичните лекарства. Мярнах нещо като Дентокид, но не съм много сигурна. Виж с Гугълчето. Ние за колики пиехме Ентерокид, май са от същото "семейство", немски са, успокояваха го сякаш.
За захранването моята лекарка ни даде примерна схема:
- на 3 навършени месеца - плодово пюре, 2 пъти по 30мл между храненията
- на 4 навършени месеца - зеленчуково пюре
- на 4,5-5 навършени месеца - млечно-плодов кисел или каша, през ден по 1/4 жълтък
- на 5 месеца - през ден месно-зеленчуково пюре
- на 6 месеца - попара със сирене, настърган плод
- на 7 месеца - 30мл супа или бульон на обяд преди пюрето
Между 10 и 12 месечна възраст се минава на "преходна храна".
Аз не мисля да го спазвам точно. Мисля да започна на навършени 5 месеца направо със зеленчуково пюре или оризова каша примерно, плодовите неща към 6 месечна възраст примерно. Вие как сте се ориентирали? Знам, че е доста рано още и пише, че първите 6 месеца трябвало да е само кърма или АМ, но ми се струва малко прекалено.  newsm78

# 238
Вие как сте се ориентирали? Знам, че е доста рано още и пише, че първите 6 месеца трябвало да е само кърма или АМ, но ми се струва малко прекалено.  newsm78
Ние започнахме със сок от круша, по заръка на педиатъра,за да регулираме акото защото имахме проблем, а аз съм върл противник на термометрите и тем подобни (когато се прекалява с използването им) и Мони вече е захранен, след едното хранене сутрин 20мл, и след едно след обяд още 20 мл.Понесе му супер добре, той много го хареса сокчето и вече си го търси. Сега ще почна с ябълка сутрин да я направя и нея и ще ги редуваме. И толкова. За сега ще се огранича само с това.

# 239
  • Попово
както писах по-горе, днес съм приготвила на Василената ябълка,като започна днес смятам до месец да вкарам и тиквата Peace че да можем като стартира "голямото хойкане" на пролет да мога да заместя едно хранене по обед, аиначе ще си се кърмим живот и здраве Mr. Green
това го пиша с риск да ме линчувате  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт