Отговори
# 270
  • Варна
Sisilia, на Хип има пюре от сливи, съвсем скоро го гледах в Кауфланд  Peace
Енигма, затягащо действат картоф и морков, както и оризова каша, НО първо се посъветвай с педиатъра. Предполагам, че пиете Ентерол в момента, би следвало от него да се нормализира чревната флора. А какъв точно му е проблема.. разстройство ли е или просто има по-редки изхождания? Изследвания правени ли са?
Като чета за разногласията ви с татковците и ми става много кофти  Sad. Много е важно майката да има подкрепата на таткото при отглеждането и възпитаването на децата и методите им да не се разминават. Аз, слава Богу, нямам проблеми със съпруга ми в това отношение, и двамата имаме едни принципи, сигурно защото четем от едни източници /форума/  Mr. Green.

И след като никой не ни оспори приза за най-тънък ерген, се кандидатираме и за още един - първо зъбче. При Иван вече е факт, второто се вижда, но май още не е избило.
Никози, ти като специалист чела ли си нещо по въпроса с избиването на зъбите - все съм си мислила, че са "по наследство" и т.к. ние с мъжа ми сме изкарали първи зъби около годинката, бяхме много изненадани, когато на Никола му изби зъб на 6 месеца, сега пък брат му го изпревари с 2 месеца.. не знам какво да си мисля  newsm78 /няма вариант да са от друг баща  hahaha/.

# 271
  • Варна
Честито първо зъбче на Хеленка, пък и на Октомврийки като цяло.  Grinning

Мене ме притеснява при Дани пишлето.Все го забелвам  уж обаче не мърда.Въобще няма разлика от раждането досега.Какво да правя?

# 272
  • Бургас
Хеленко честито зъбче Grinning
Вие сте №1 в тия две категории  bouquet

# 273
А ша ма извините, ама за първо зъбче ние го имаме от хъм... месец и половина май.  Mr. Green

# 274
  • Бургас
Иче къпинче ми ти що се не Фалиш.
И да почерпиш Laughing

# 275
  • Варна
Инче, преди няколко дни с Никози писахме, че чакаме първите зъбчета на юнаците.. а ти си се спотайвала  Mr. Green

# 276
Капучино, ако нямате рязко спадане или качване на тегло по кривата от предишните месеци (т.е. ако ви върви плавно графиката) и ако детето е здраво- няма абсолютно от какво да се притесняваш и не си вкарвай ненужен стрес. Разпечатай си една от графиките за килограми и ръст (сори, но не съм преглеждала какви са постнати в началото на темата), отбележи си как сте вървяли вие и се успокой.  Peace Така както описваш нещата аз съм сигурна, че всичко ви е съвсем ок...

Фийл, не ща да съм лош пророк, но една мама от другата ми отчетна беше във вашето положение и въпреки кърменето, малката, тогава на 3.5 месеца и тя прихвана варицелка от каката... Лошото е, че се оплакваше, че е имала доста пъпки навсякъде и милото доста го беше сърбяло (въпреки, че уж казват, че малките добре я понасяли), хубавото е че бързо мина без каквито и да е последствия.

Още щях да пиша ама сме будни....

# 277
  • Варна
А ша ма извините, ама за първо зъбче ние го имаме от хъм... месец и половина май.  Mr. Green

И защо не си казала? fight

# 278
Еми, да не кажете че е невъзможно, срамувах съ newsm03Mr. Green МА преди нал ви се бях хвалила, толкоз сте ми обрънали и фниманиенце  Joy

# 279
  • Пловдив
А моето мишленце пак е болно newsm45. От къде го прихвана пак незнам, сигурно от сестра му. Този път е с температура и зелени сополи. Така жално мърка цяла сутрин. Аман вече, още е само на 4 месеца, а вече два пъти се разболява, изключвам престоя в болница веднага след раждането. А уж изключително кърмените бебета били по-здрави. Дръжки. Сестра му е кърмена един месец и един месец на смесено хранене, а се разболя сигурно като тръгна на градина. Гадост #Cussing out

А иначе с баща му нямаме разногласия относно отглеждането му за щастие.
Сред хора нямам много наблюдения как се държи - вън обикновено спи все още. А вкъщи понякога започва веднага да плаче, а друг път му е интересно.
Алекс беше много социално дете, но в момента и тя е в един тимерутски период, чак не ми се говори.

За ръста- и на мен Милен ми се вижда доста дребен с неговите 63 см. на фона на споменатите 68,69 см. и на завидните му 8 килограма. От друга страна гледам да не се притеснявам, защото всеки месец си качва по 3-4 см. Но пък и се надявам да не прилича на мен по ръст - 1,60м, а на баща си - 1,90м.

Извинявам се че се наоплаквах, ама нядявам се ще ме разберете.

# 280
  • Бургас
Ичеееее ти каза че чакаш зъбче,аз не се сещам да си казала ,че вече го иматеееее Grinning
Нали уж чета всичко Grinning

Ох Мая много лошо мила Hug дано е няква лека форма и бързо да се оправите.
А защо моита слабост е лоша?Такова красиво и миличко бонбонче не ми се вярва Grinning

# 281
 ИСКРЕНО ПОЖЕЛАВАМ НА БОЛНИТЕ ДЕЧИЦА БЪРЗИЧКО ДА СЕ ОПРАВЯТ.

да ви кажа за козметиката ние от първия ден в къщи сме на Бюбхен-измиващ гел,олио,крем за студено време и му мия всеки ден косичката.нямали сме никакви проблеми при това кожата ни е доста бяла.явно е до дете.

за щастие с таткото нямаме разногласия относно отглеждането на Мишето.аз даже му викам къде се събрахме с теб такива дето хич не обичаме да се отделяме от детето.той доста добре се справя -забавлява го ,говори му даже веднъж му танцува Joy и  като се прибере от работа малкия много му се радва.

а щях да забравя-купих "ПУФИС'-изобщо не ми харесват(по-принцип сме на ПАМПЕРС)

ЧЕСТИТИ ЗЪБЧЕТА tooth

# 282
Здравейте! Ние ползваме козметиката на Себа мед(мляко за тяло, от олиото не бях доволна), защото се оказа че сме с много суха кожа и др. козметика не ни понасяше, сега съм много доволна, кожата и е фантастична, без да преувеличавам.
За зъбките и ние имахме всякакви признаци на зъбоникнене, но засега няма нищо, баткото изкара в края на 4-я месец първото зъбче, при нея ще видим. Честито за първите зъбчета!!!
С таткото имаме разногласия от време на време, но в крайна сметка стигаме до консенсус в името на детето рано или късно.
С тия болести е някакъв ужас. Не смея да пусна Алекс на градина, защото от 3 месеца постоянно има карантина, тази седмица са 2- скарлатина и шарка. Побърква ме в къщи, но по- добре здрави и "побъркани" отколкото болни и изтормозени...
В края на др. седмица и ние сме на преглед и на ваксина, ще слагаме първия Пентаксим, дано всичко да е наред...
Времето пак се развали, в София зимата се върна, а като гледам идр. седмица ще е студено... Няма ли да идва пролетта най- после, да се почувстваме нормални хора. Не стига, че не можем да излизаме, а ме е страх и гости да каня, да не ни донест вирусчета.
И аз мисля, да започна със захранването след навършване на 4м.  Малката като гледа, че се храним и мляска, мляска... Явно има желание детето вече и то да хапва. Иначе засега сме само на кърма и чайчета, добре наддаваме, но не ми се чака до 6-я месец.

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 16:48 от DEZIRELA

# 283
  • на Земята
Мая,много жалко ,че Миленчо е пак болничък.Бързо да оздравява Praynig

Честити месечинки  bouquet А,Еленцето ,къде се загуби? Някой знае ли нещо?Тя преди доста често пишеше. newsm78
Ние днес изобщо не щем да спим.В мен се унася и докато я сложа и хоп се събужда. Crossing Arms

А,между другото и на нас бузките от няколко дена са зачервени и като шкурка.Ползвам Бюбхен,Себа Мед,Мустела и всяка вечер мацам с което хвана.Доволна съм от всичко,няма проблем (да чукна на дърво).Вчера преди да излезем я намазах с една мостричка на Клоран за  студено време и суха кожа и сякаш днес е добре,не е червено и на пипане е добре.Оф с този АД и аз се вкарвам във филми вече ooooh!

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 14:50 от pokjei

# 284
Първо да благодаря за идеите момичета  Hug
helenka мила точно Ентерол му изписа,но като му дадох го повърна и сега незнам дали да дам пак,а и цяло прахче нещо много ми се струва.защото всъщност ака по един път на ден...ако си давала същото прахче би ли споделила как си процедирала,моля  Praynig
 ще се опитам накратко да кажа какво му е,може пък някой да даде акъл за какво става въпрос  Embarassed
Когато тръгва да яде,суче около 5-10 мин.и почва да се дърпа от зърното и да плаче,свива и изпъва крачета,понякога само плаче.След това пръцва,но пак плаче.Изправям го за малко да се оригне ,но не всеки път го прави.Слагам го на другата гърда и там вече е спокоен.Като го гушна или докато цока усещам как му пукат и къркорат чревцата.За акането  - той по принцип до преди седмица -две акаше на 3-4 ,че понякога и на 5 дни.Нормалните си "бъркани яйца"  Simple Smile,но от две седмици ака всеки ден или през тен доста редичко,понякога зелено,понякога пак с цвят на горчица,но рядко и слузесто.Най- ме притеснява,че трудно яде...този месец е качил само 350гр.,но пък е порастнал с 4см.Педиатърката каза ,че е нормално това наддаване ама знам ли..а за изпражненията нищо не ми каза - да давам прахчето 3 дни и толкоз...
Момичета извинете ме за многото писано,но някак сега ми е по-леко,пък някой може и съвет да даде,преди пак да ходим на доктор  Embarassed
Сега се връщам при Ангел Бангел,че мрънка като пробит дудук  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт