София или.............?

• 8 612
  • 306
  •   1
Отговори
# 120
  • сусурлево
Предпочитам малък град близо до София- тих и спокоен .Така имаш повече контрол над децата си, защото в малкия град всички се познават... ако скрие нещо от теб детето веднага ще се намери някой да ти го каже  , в близост до София , за да могат децата ми да учат там, защото е на по -високо ниво.

# 121
  • Насред хаоса
Не виждам какво лошо има в отглеждането на краставици или каквто и да е там,както и не съм съгласна,че всички софийски коли са на софиянци.Моите съседи в блока всички за от градове от страната и регистарцията на колите им е софийска.
[/quote]

Нищо лошо от няма за мен - работа като  всяка друга. За цитираната от мен обаче явно гледането на краставици е занаят само за селяни.

# 122
  • ВАРНА
А за пътното движение какво да говорим - умирам си от кеф, когато с мъжа ми отиваме нанякъде с колата и отнякъде изскочи някакъв със софийска регистрация и почне да се държи на пътя бетер селянин - ни предимство спазва, ни светофари го интересуват. Ама то така се държат на пътя в София, после - "селяните" им виновни. Това говори, че той си е селяндур по душа, пък нека се води софиянец.

и как позна какъв е човекът - софиянец или пришълец от някъде в София? по рег на колата ли? майкооууууу ooooh!

# 123
  • София

А някой някъде нагоре беше писал "ама и ние тук в провинцията имаме образование " НЯМАТЕ!

Ох, ако ти си рекламното лице на софийското образование...  ooooh!
Съм, имам диплома от престижна гимназия,имам отличия от олимпиади по литература, знам 2 чужди езика, влезнала съм в СУ с 5.80 на изпита по литература, за висшето си  няма да коментирам, майка ми не смята, че специалността "География" не е престижна и не се хвали пред съседките , че уча "Туризъм", 'щото звучало "по-така", примерно. А това, че не смятам , че тук е мястото да се доказвам, именно защото няма на кого, е лично моя преценка. Общата ми култура е на доста високо ниво именно защото съм софиянка и защото тук е рай за ученето и образованието.

Това извадка от софийския жаргон, който и ти добре вледееш ли е?
Незнам дали си образована, но съм убедена, че си ограничена.
Да това е жаргон, а болднатото се нарича "апостроф", който в в българския, френския, италианския, английския и други езици обозначава пропуснати букви или цифри („К’во правиш“ вместо „Какво правиш“, англ. „I’m“ вместо „I am“,) ... Току що доказа моите твърдения, благодаря!

А аз мислех,че вицът за магарето и дипломата е за УНСС. Моя е грешката.  Whistling

# 124
Мотивация , айде нема нужда да сте ми рекламно лице, моля!

Уволнена сте, ще се насоча към друга агенция! Благодаря!

LemonDesi, и аз мога на шишарки. Съселянки сме, айде, съкварталки!  Hug

# 125
Ооооох, обичам тази тема. Опиянявам се. Страх ме е, че ще дойде времето,  когато няма да е актуална.

# 126
  • София
Малко размисли,без да влагам страсти(до колкото мога)
Така:В този форум съм близо година и си направих следните изводи:
1.на някой винаги някой му е виновен,в повечето случаи това са:
-селяните
-дъртите реститутки,които ти дерат кожата за наем
-съседа от горният етаж,който си хвърля боклука(с недоказан селски произход естествено)
-кучетата на онзи селянин от съседният вход
-ако мъжа ти изневери,пак ще е виновна онази ..."селска пачавра'
..и т.н. оставям списъка недовършен,защото винаги ще има виновни

# 127
След "или-"то, без значение как го възприемат "копелетата",
пребиваващите в "рая на образованието" и потребителите на китайски стоки. Laughing

# 128
  • Насред хаоса
veronna,омразата ти към софиянци на лична основа ли е или е продиктувана от нещо друго?Разбрахме,че си ти е много хубаво на село,не е нужно да бълваш змии и гущери .Спокойно,ще си докараш нервно разстройство.Това сигурно е от спокойния живот в провинцията.

Нищо лично. Просто ми е чудно защо софиянци се имате за нещо повече от другите хора в останалите градове и всички ви пречат и са ви криви за свинщината, в която живеете. Всеки има право на избор и на по-добър живот. И прави разлика между град и село - не всичко извън София е село.  И да, "спокойният" живот в провинцията ми докарва добри доходи дори и за стандартите на София, така че определено предпочитам провинцията. Не само в София се изкарват добри пари, когато човек го бива да работи и не жали сили. А за къща на село ще мисля по-нататък.

# 129
съгласна съм с мотивация като цяло,ама чак пък "рай " да е образованието,не мисля

# 130
Високообразованото софе не си прави труда да погледне правилата на форума, в който пише.

# 131
Просто ми е чудно защо софиянци се имате за нещо повече от другите хора в останалите градове и всички ви пречат и са ви криви за свинщината, в която живеете.

Нито се имам за нещо повече от другите хора, нито живея в свинщина?
Вие как си ги правите така обобщенията? Не сте по-различна тогава от тези, които не харесвате и които ви обобщават!

# 132
Цитат
А някой някъде нагоре беше писал "ама и ние тук в провинцията имаме образование " НЯМАТЕ!
ама вие наистина се взимате много насериозно,а?  Laughing значи само в софия живеят ''качествени''хора-в другите градове цари простотия и селяния.какво им е на хората от пловдив,ст.загора,варна например...?
и като ви е много хубаво в софия,защо всички възможни малки места за почивка са заети от софиянци за почивните дни.ми стойте си в хубавия град
..забравих да пиша,че тук сме още с килийно образование и си светим с газени лампи...

# 133
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
....Общата ми култура е на доста високо ниво именно защото съм софиянка и защото тук е рай за ученето и образованието.

Грешиш.
Ограничена си до безумие, което, за съжаление, декомпенсира нивото, което мислиш, че имаш.
Това, което е болднато, е основанието ми да мисля така.
Уроци по морал, правопис, граматика, английски, точно ти, моля, не ми давай.
А от това, че човек, който учи география, може да се изкаже така, си правя извод, колко ти е мястото там.
Бягай да адвокатстваш в темите, в които мислиш, че е нужно.

Еха, NinoTino, ще пием кафе, ако искаш   bouquet

# 134
  • сусурлево
Хей и тук ли почнахте София - провинция . Това май е задължителна тема за всеки форум.Е и аз ще се изкажа. Аз съм от град много близко до София, но мога да се нарека софиянка повече от някои , които живеят в Сф. Дразня се на хората от провинията на едно единствено нещо ... подбиват работната заплата в София, няма начин в София да живеят и работят само софиянци , както всеки голям град е притегателен център за много хора , но поне тези които идват да работят в Сф да изискват по -вискои заплати, защото се получава следното нещо двама кандитати за едно място единия от сф ... другия от Враца , сф.иска мин. 1000 лв. а човека от Враца се съгласява на 500 лв. но на него му стигат , защото са 6 човека в една квартира ... делят наем, сметки ...всичко .Данък на колата си е платил във Враца, данък смет също .... а колата си кара в Сф... изхвърля си боклука в Сф (да не говорим къде го хвърля) и т.н примери много. Но въпреки всичко всеки има право да работи и живее където си поиска ...но в София вече е ад за живеене

Общи условия

Активация на акаунт