Чакат тихичко в снега ,пролет нашите цветя !!

• 54 819
  • 580
  •   1
Отговори
# 450
Да ти кажа Чаро, аз "светнах" по едно време, че може да си писала за луковиците по принцип, но бях написала и не го поправих.
Но наистина са скъпи луковиците, при нас за глоксиниите са по 2.50-3.00 лв., а на пазара имаше по 2 лв., а на Стрелиция са 1.50лв.Бегониите са 2-2.20 лв., а на Стрелиция - 1.70 лв.
Калиите са от 3 и 4.50 лв., а моята като я купих беше 5.10 лв. Големи разлики има за едно и също нещо.
Мъжа ми вчера отиде да вземе поръчката, но я няма, чакам утре да дойде.
И друго - като се върнахме от свекърва ми, гледам комшииката през терасата, отдолу ми показва дюля, питам я, а тя ми казва, че това е лимон. Shocked И той огромен, майка й си ги отглежда.Виждала съм в пазара вносни и големи, но този беше огромен, та днес ме ошашавиха с гиганти. #Crazy

# 451
Качих снимките, сайта нещо яко ме изнерви, имах дублирани фотоси и сега ще ги трия. Не знам какво е това.

От color=magenta]тук са новите придобивки-цветенца, луковици и рози[/color]. Приемам съвети относно засаждането им Praynig

И аз си купих като твоите лилиуми и далии дори ги посадих,Лилиумите са поникнали.
Надявам се да не ми се обидиш-тези разфасовки се продават винаги в по евтини магазини за хранителни стоки и не винаги са с добро качество.Извади луковиците и преди да ги засееш виж колко от тях са здрави.Можеш и сега да ги засееш в кофички от кисело мляко и като се постопли,в началото на април да ги преместиш в земята.Розите,за да се климатизират  ги засей първо в саксия и ги остави на по топло като постепенно ни изнесеш вън и засееш в земята .В найлончето се спарват и като не са виждали слънце ще изгорят.Аз така почти уморих една бяла роза.По късно я преместих в саксия и на шарена сянка но вече почти година не е както трябва.Дано тази година настигне другите и другата пролет вече да е в земята.

И аз да ви се похваля-купих си бял и розов родендрон.За сега ще са в саксия

К@ми,червената кала е супер.Аз имам жълта.Много бързо се множат.Моите за две години станаха от 2 на сигурно 22.Една част ги извадих и раздадох тази година.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=349814&pid=11083146 вижте как си засях ягоди Simple Smile
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=349814&pid=11083120 това са любимите ми лалета.

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 00:56 от Щастие

# 452
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Добро утро момичета   bouquet
Ето и снимки на новата ми орхидея. За нея прочетох, че много лесно се гледа  Peace
Листата http://media.snimka.bg/2414/011084151-big.jpg
http://media.snimka.bg/2414/011084152-big.jpg
Орхидеята http://media.snimka.bg/2414/011084150-big.jpg
http://media.snimka.bg/2414/011084149-big.jpg
Котето и орхидеята  Mr. Green http://media.snimka.bg/2414/011084148-big.jpg
МерСедес мисля, че това цвете http://www.foto.bg/showphoto.php/photo/229613/cat/5559 е ранкулус  newsm78 А това http://www.foto.bg/showphoto.php/photo/223092/cat/5559 и аз си го купих  Peace народното име е обедно цвете, другото име е много дълго  Mr. Green и се сее директно не обича да му се пипат корените, поне така прочетох.

# 453
Щастие,това с ягодите е много оригинално.Аз съм виждала посяти каскадни петуний в такива чувалчета.Става истински водопад.За съжаление у нас не съм виждала да се продават такива.Много ми хареса цялата ти градинка. PeaceМерСедес,вчера май съм пропуснала твоите придобивки.Ама след снимките на Миленк@...  Направо получих сърцебиене Shocked.Хич да не ти пука ако има брак.Понякога колкото повече се стараеш нещата не се получават,а когато не залагаш големи надежди почти винаги си изненадан приятно.И на лято да снимаш,сигурно ще е голяма красота с тези 60 бр. фрезий  Shocked #Crazy-любимото ми цвете!Чаро,направо благородно ви завиждам за хубавото време! EmbarassedПри нас все още е доста студено,дори в събота почти през целия ден валя сняг.А ти пишеш,че при вас в градините на хората вече цъфтят оксолиси. Mr. GreenКакво да се прави като сме в Балкана #Cussing outКами,аз също мислех да поръчвам разсади  от Стрелиция,заради по-ниските цени.Но май като се сложи и куриера и се оскъпява доста.Близо до нас има разсадници и май от там ще пазарувам,дори да е по-скъпо.Петя,писали сме едновременно HugС удоволствие ще ти разгледам снимките!Честити нови придобивки на всички,да не изброявам поименно.И дано най-сетне да дойде и при нас ПРОЛЕТТА ! Grinning Grinning Grinning

# 454
Мерседес, прекрасни са ти игликите и тия ароматните нарциси много ми харесаха.
Петя, орхидеята ти има много красиви листа. Цветовете на този сорт май са дребнички , нали  newsm78
Катка, за терасата освен на лични да ти напиша, че да не досадя на всички с обяснения, но малко по-късничко. И тук тази вечер е било почти -5  Rolling Eyes 

Каменно цвете купих миналата година-грудка за 2.50, а на панаира в Трявна продаваха оформени, разцъфнали за 3.50 . Освен това грудката така и не изкара.
Сега съм засадила грудкова бегония /2.70/, с червени цветове. Казаха ми, че цъфтяла обило този сорт.

Момичета,  коледничето, което ви бях показвала ще цъфне за втори пътза първа пролет. Но не с толкова цветове..Има 4 почти пред разцъфване пъпки.

# 455
Момичета, хубава и слънчева седмица от мен Hug, благодаря.
Щастие 
Hug, как ще ти се обидя Simple Smile, мъжът ми ги купува от Алди. Преди месец и нещо пътувахме заедно, но тогава нямаше нищо луковично, само торове си накупих и няколко пакетчета семенца. Надявам се, да са читави, есента ми беше донесъл един чувал с луковици лалета, нарциси, зюмбюли. Единствено в едно от пакетчетата с нарциси имаше няколко поразени луковици, които изхвърлих. Всичко останало поникна, даже всеки момент чакам да цъфнат първите нарциси. Ще ги видим тези новите как ще се представят. Но каквито и да са, тук няма от къде да се купят на тези цени, а качеството е същото, поне тук по нашите магазинчета продават подобни.

aitep , ЧЕСТИТА ТИ ОРХИДЕЙКА, ЧАКАМ СНИМКИ КАТО ЦЪФНЕ. А цветенцето май наистина ще излезе ранкулус  , разгледах снимки из нета и ми прилича точно на такова. Остава и да разбера моето дали е едногодишно или не Thinking.
Кате, ако успея да ги накарам да цъфнат обезателно ще ти ги покажа. Разбрах, че е по-добре да се насеят в сандъчета Thinking. А за цената...да не получиш сърцбиене-60 броя луковици струва 1 евро Shocked А в Стрелиция гледах лилиумите 25 броя -37.50, моите за толкова бройки излизат 4лв.

# 456
Петя, много е хубава орхидеята! Grinning
Да, МерСедес, ранункулус е, при нас му казват лютиче, луковично е, ще ти цъфти пак.

Нова селекция Ранункулус с по-едри кичести цветове подобни на Божур.
Преди засаждане накиснете грудките в хладка вода за 2 - 3 часа докато се надуят, но не повече от 12 часа.
За по-атрактивен вид засаждайте грудките в групи по 10 - 15.
Поливайте умерено и постоянно особено в периода на цъфтеж.
Цъфти от началото на м.Април до края на м.Септември.
Грудките издържат ниски температури, но в по-студените част на страната се препоръчва допълнителна защита или изваждането им.
Съхранявайте ги в тъмни и проветриви помещения заровени в сух торф.
Не мокрете торфа през зимата.
Засаждайте грудките на слънчево изложение в добре наторени и дренирани почви на дълбочина 5см и разстояние 10 -15см една от друга.
Готови са за цъфтеж 2 - 3 седмици след засаждане.
Растението достига височина 40-60см. Туфата се разпростира на ширина 20м.
Отглежда се като саксийно, бордюрно растение и за отрязан цвят.
Цветовете издържат във ваза от 2 до 4 седмици.
Привличат пчели, пеперуди и птици.

Ками,аз също мислех да поръчвам разсади  от Стрелиция,заради по-ниските цени.Но май като се сложи и куриера и се оскъпява доста

Катка, з за грудките имах предвид само, като си пресметнах с поръчката ми излиза малко по-евтино, доставката мисля, че ще ми е 5 лв., а и моя братовчедка се включи, та добре стана.Сега ми пратиха СМС, че пратката е дошла.Но и при нас е студено, мрачно, беше валяло и не мога да изляза с малкия, та като си дойде мъжа ми ще отидем с колата.Цяла седмица ще е лошо времето при нас, облачно, дъждовно, даже и мокър сняг се очаква, минусови температури ще има, ужасно време.

Щастие, много сладко лале, от ниските ли е?
Този начин с плика го гледах на видео и мислех да ви го покажа, но съм забравила сигурно /че не помня дали го пусках, може и да го знаете/.Градинката ти е много симпатична.
Честити рододендрони, хайде покажи ги! Grinning
Дано и моята кала така се размножава. Praynig

Sarah, покажи и твоята саксийка за подправки, забравих коя от вас има такава, моля да ми прости. Embarassed Hug  bouquet
Миленка и аз чакам червена едро цъфтяща бегония.Браво на коледничето ти, моето ще го чакам догодина.
МерСедес, ти ме шашна с тия цени! #Crazy

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 10:47 от К@ми

# 457
Ками, мерси за подробното инфо  bouquet Такава саксийка за подправки имаше Ленито май newsm78, а също съм я виждала и в нечие албумче пак тук в темата Wink . А цените на цветенцата в Германия са в пъти по-евтини от тук #Crazy, всяко пакетче, което ми донесе моя, е по 1 евро, вкл и розите.

# 458
Ками, мерси за подробното инфо  bouquet Такава саксийка за подправки имаше Ленито май newsm78, а също съм я виждала и в нечие албумче пак тук в темата Wink . А цените на цветенцата в Германия са в пъти по-евтини от тук #Crazy, всяко пакетче, което ми донесе моя, е по 1 евро, вкл и розите.

Да, права си, Лени има, ще я чакаме да каже какво направи и да посъветва Сара.И да ме извини, че забравих, ма то не е едно да помня /оправдах се/. Embarassed
Представям си да съм в Германия, оооооооооо. Crazy #Crazy

# 459
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Milenk@ да цвета на орхидеята е дребникък, този вид май набляга на красивите листа  Peace
 За саксийката за подправки имаше и Таша  newsm78 , която също се позагуби  Thinking .
МерСедес знам, че в Германия са поевтини цените Илиан като ходи и предимно в Алди е пазарувал и са много изгодно, на мен не смя да вземе понеже не разбира много, освен от готови саксийни - екзотични  Peace 
При нас има една агроаптека, където цените са поносими. Примерно лилиуми за около 1.5лв средно. И затова Габровките се отказахме от обща поръчка, а и не се знае какво ще пристигне  Shocked , а от агроаптеката ти отварят плика и си избираш  Peace .

# 460
Добро утро , момичета. Давам линк за новостите от тук до края.Снимките са повечко,но дано ви харесат Simple Smile
                      Хей, Миленка, фитония ли видях в снимките ти? От колко време я имаш? Аз си купих този уикенд, но като се прибрах прочетох че се гледат много трудно и се поотчаях. Сега много ще и треперя първия месец  ooooh!.

# 461
Моля, кажете задължително ли окапват листата на Цикламата? Моята продължава да пуска листа. А пък Коледната звезда я орязах, има една покарала издънка, надявам се да пусне повече.

# 462
Здравейте момичета.
Имам към вас едно запитване.
Теменужките ми пуснаха цветници- струва ми се че  може да е от утрогестана - благодарности за съвета, който ми дадохте. Та запитването ми е дали слагате от утрогестана и на други цветя и какъв ефект има?
Благодаря предварително

# 463
  • Бургас
Моля, кажете задължително ли окапват листата на Цикламата? Моята продължава да пуска листа. А пък Коледната звезда я орязах, има една покарала издънка, надявам се да пусне повече.
Коледната звезда ще покара и повече листенца спокойно, сега я остави да почива на хладно място.После като се стопли я изкарай на вън на хубава сянка и гледай как ще се разлисти хубаво Simple Smile
Алди е евтина верига магазин, ниско качество на стоките на изгодни цени Peace

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 14:47 от poepie

# 464
Пухче, фитонийката я имам от около месец. Хванахме я от коренче. В саксийката /на брат ми/ имаше повече  Mr. Green Понеже не съм чела за нея нищо, я гледаме без страх от капризи. Поливам я в чинийката през около 3 дена, но зависи каква е температурата в помещението, където я гледаш. Почвата я подържаме влажна, но в никакъв случай подгизнала. Светло и топло е около 18 гр. Успех с нея.
Катка на лични ти писах, но забравих да ти кажа, че при затворена врата на терасата вечер температурата пада до 6-8гр. в най-студените дни. Иначе е около 18гр., но имай предвид, че от 2 страни има само стъкла. Лятото става 35 и нагоре..
Ками, с нетърпение чакам да покажеш "мамината" циклама  Laughing
Днес и аз подрязах коледната звезда.
Извининявам се , че снимките които ви показах вчера бяха малко разхвърляни, но нямам много време да ги надписвам и нареждам. Между тях имаше отрязана юка /беше стигнала до тавана/, подстриган исусов венец и китайската роза, която в по предните снимки вече я имаше отново разлистена..нали дълго време не бя писала, някои снимки са от преди месец..
Зорика мисля, че нормалното е да опадват листата на цикламата, но едва ли ще съм ти полезна много за тях, като при мен живеят докато прецъфтят  Crossing Arms
Докато пусна написаното, вече 3 отговора и все за още нещо се сещам да пиша. На кауфланд има розмарин в саксии-много добре изглежда, с едни маслено зелени листенца. Имаше и кактусчета много хубави за по 2, 99, но много бързо свършиха. А за 8 март имаше разкошни орхидеи за по 19 лв. Фаленопсис и дендробиум-красоти  Heart Eyes Някой взе ли си от тях ?

Общи условия

Активация на акаунт