Имате ли близки с болест на Паркинсон ?

• 191 319
  • 644
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря, но не съм от София. Питах по-скоро информативно  Peace

# 136
Пушенето забавя развитието на Паркинсона!

# 137
Да, доста четох и за това. Но майка ми ги спря преди години и сега й пречи дори, когато замирише леко на цигари. Четох и за кафето и за какво ли още не. Сега съм я подложила на лечебно гладуване  по системата на д-р Гайдурков.

# 138
Здравейте ,искам да помоля за информация , днес говорих с д -р Пинто от 'Алфа Медика - Здравен център" Варна, прочетох, че провеждат терапия с ЛДН , разбира се доктора каза ,че имат подобрение неговите пациенти, но искам да попитам за болни ,които са били там или чули от техни близки , не искам да водим баща ми там , а после да е пак разочарован , благодаря ви предварително

# 139
  • На остров
На моя приятелка и потвърдиха диагноза Паркинсон. Предложили са и операция, но тя е отказала. Безкрайно отчаяна е и объркана. Много искам да и дам надежда, но знам добре, че заболяването не се лекува. Интересува ме има ли някой който да е опитал нещо по различно / хранене, спорт, нещо?

Другото което ме интересува какво може да работи човек с това заболяване?

Благодаря предварително на всички.

# 140
  • Варна
Много ми се иска да мога да дам някакъв отговор на въпросите, но...В никакъв случай диагнозата не трябва да се приема като присъда. Смятам, че с адекватна профилактика качеството на живот може да се повиши и да се удължи трайно. Иначе моята маминка (покойна вече) не е спирала работа, беше лаборант. А в свободното си време шиеше гоблени и плетеше на една кука много красиви неща, поне до 70 год. възраст.

# 141
  • София
Записвам се и аз в темата. Майка ми е с Паркинсон или Паркинсонов синдром /не могат да определят/ от 4 год. Не се повлиява от Мадопар, Азилект, Юмекс, ПК Мерц. От няколко дни е на Синемет.
Аз също се интересувам за този метод във Варна. Може ли линк с повече информация?

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 18:19 от nonsense

# 142
  • На остров
Bluebell O'Smallheaven благодаря ти за отговора. И аз се надявам тя да не се предаде съвсем. Ще кажа за твоята маминка. Иначе тя си има хоби кулинарство, но много се обезсърчила след окончтелно поставената диагноза. В момента ще  и правят още някакви изследвания за да назначат възможно най правилното  медикаментозно лечение, тя е отказала оперативно.

Още веднъж благодаря  bouquet!

# 143
Записвам се и аз в темата. Майка ми е с Паркинсон или Паркинсонов синдром /не могат да определят/ от 4 год. Не се повлиява от Мадопар, Азилект, Юмекс, ПК Мерц. От няколко дни е на Синемет.
Аз също се интересувам за този метод във Варна. Може ли линк с повече информация?

Здравейте, това е линка на клиниката във Варна  http://www.alphamedica.eu/page1.php, но само толкова ,в смисъл,че не знам нищо друго за това лечение, само прочетох ,нямам мнение на болни ,които са се лекували там, това лечение в клиниката  е подобно на лечението , което тук се обсъжда с налтрексон, но там цените са...., та ме учудва защо така се получава ,че може пациента сам да си пие  налтрексон . а в клиниката е ''златен ''.Искам и друго да попитам питах един лекар, който лекува баща ми с мадопар о..., за това лечение с налтрексон, казах му че съм чела коментари тук , отговори ми ,че  не е чувал за този налтрексон, и било смешно да го занимавам с това, каза че и алкохола  помагал на някои за нещо ,но..... имам чувството ,че е едва ли не  е нелегално това лекарство, и какви за причините  лекарите да не го споменават изобщо

# 144
На моя приятелка и потвърдиха диагноза Паркинсон. Предложили са и операция, но тя е отказала. Безкрайно отчаяна е и объркана. Много искам да и дам надежда, но знам добре, че заболяването не се лекува. Интересува ме има ли някой който да е опитал нещо по различно / хранене, спорт, нещо?

Другото което ме интересува какво може да работи човек с това заболяване?

Благодаря предварително на всички.

Здравейте искам да попитам ,каква е тази операция ,която са и предложили, да не е тази с помпата за Л-допа в стомаха ?

# 145
  • На остров
mimi_67 доколкото знам е неврологична мозъчна операция, но не съм сигурна ще я попитам по точно когато се видим.

# 146
mimi_67 доколкото знам е неврологична мозъчна операция, но не съм сигурна ще я попитам по точно когато се видим.

Здравейте отново, къде и е предложено да се направи тази операция в България ли? Може би ,защото е много млада , не на всеки предлагат операция, ние видяхме ,че такава мозъчна операция правят в Израел, направихме запитване по ел.поща , но ни отрязаха много грубо, без обяснения,до колкото знам от клипчето ,което гледах, тази операция е с някакъв лазерен нож , ултразвук или нещо подобно беше

# 147
Знаете ли нещо за примането на витамин В9, В12, витамин Д и калций? Защото наскоро четох в един чуждестранен сайт, че са от голямо значение за болни от Паркинсон, а никой от лекарите при които сме ходили нищо не е казвал.

# 148
  • На остров
mimi_67 сега виждам поста съжалявам че не съм отговорила по рано.

Операцията и е предложена в най голямата шведска болница в Стокхолм. На последната консултация са присъствали невролог и неврохирург. Тя наистина е млада на 33г. но нямам представа дали операцията е във връзка със възрастта.

# 149
Искам пак да попитам, четох за този ЛДН метод, защо никой лекар не го е споменавал до сега, към кой може да се обърна за разяснение, тук четох добри отзиви, но на своя отговорност ли го вземат болните,как си взаимодейства с другите назначени лекарства , моля ако някой е вземал да сподели

Общи условия

Активация на акаунт