Юлчета щастливи, чакат мартенички закачливи (№77)

• 10 672
  • 305
  •   1
Отговори
# 150
Фам, много е сладка Габи  Heart Eyes, последната най-много ми хареса.
Кети, БЦЖ е за туберколоза, в рамото се слага в родилния дом, ако няма белег, на 7 м май се слага наново.
Белинда, все се каня да те питам, може и някой друг да каже ако знае де, след 1 годинка колко често сучат децата, само сутрин и вечер ли или различно Rolling Eyes ?

# 151
ех Пърлита, къде ме хвърли и ти в спомени които не са съвсем далечни - селската идилия с кокошчиците, прасето в кочинката, овошки, цяла градина със всякакви зеленчуци, мирис на кравешка тор (колкото и да е странно много ми харесва  Blush) навсякъде зеленина, чист въздух и баба сготвила любимите манджички, прясно кравешко мляко, домашно сиренце и кашкавал, сутрин бухтички, как си варяхме млада царевица на саджака, ловяхме раци от Лома и си ги варихме докато почервенеят, пиехме вода от селската чешма, която се оказа и минерална, събирахме гъби от близката поляна, ходихме в гората за лешници с каруцата и комшийския кон.....няма да се върне това време, нямаааааааа......

Малката Габка-жабка е сладурка, много ми хареса оная снимка с шала...

# 152
Никога не съм имала село, но все пак не е късно да поправя нещата и да не лишавам децата си от това хубаво нещо.
Ако знаете как веднага паля и отивам да живея на село, обаче работата...

# 153
Писали , писали ..... абе децата искат въздух  Peace
Дещо, ние всеки ден сме навън  Simple Smile
Дуци, кажа ли ти,  ще си остана без работа  Sunglasses

# 154
Кети, и Лили нямаше белег от БЦЖ и ходихме на манту пак, аз даже бях писала. Стана й червено на ръчичката обаче и не й биха пак в рамото. Това за гърба е много странно, нямам представа дали може да се слага там.

И на Фам Солей и на Дуци са много хубави снимки Grinning

На село не съм ходила почти понеже беше близо до Русе. И все пак единствения път, когато съм ходила и имам ясни спомени помня, че събирах яйцата на кокошките и баба ми ги даваше да ги ям сурови със захар Mr. Green

# 155
  • Варна
Аз пък не бих издържала на село изобщо...Просто съм градски тип  Rolling Eyes Дай ми магазини, светофари, големи улици.. Laughing Свикнала съм до болка със забързания ритъм на живот и и летаргията и тишината ме убиват.Бяхме преди година и нещо за 4 дни в Боженци с моя мъж и още едни приятели , еми още на 2-рия отидахме до Габрово, то такава тишина и такова спокойствие, че след няколко часа имахме усещането,че не сме на този свят Simple Smile
Децата и по градовете ще пораснат живи и здрави...
Аз като съм пораснала във Варна , какво ми е - здрава , права българка   Joy На село съм била по 1 месец през ваканциите до 6-ти клас.След това започнах да ходя по любоФ и отказвах да ходя там категорично ....

# 156
  • София
имахме усещането,че не сме на този свят Simple Smile

Joy Joy Joy

# 157
Веси, аз като теб, обаче кеф ми магазин, кеф ми приятели - кола си имам, яхвам се и ей ме на Laughing

Дуци, кажа ли ти,  ще си остана без работа  Sunglasses
Що newsm78 Аз ли нещо? Не помня какво съм писала, но със сигурност не съм имала предвид къде, а какво Blush

# 158
Ами и аз не съм живяла на село. В град, при това в семейство на интелектуалци, но такъв беше животът преди. И сега си я имаме къщата с двора, но вместо домати и краставици има райграс.

П.П. Само не знам защо трябва да превръщаме темата в "селото срещу града"... Хайде да не го правим.

# 159
П.П. Само не знам защо трябва да превръщаме темата в "селото срещу града"... Хайде да не го правим.
Ама не е тръгнала на там  33uu
Всички знаем, че е най-добре на село. Пу за мен някое морско такова Mr. Green

# 160
Така, така, знаеш какво да кажеш. Като избереш селото, запази 1 къщурка и за мен Simple Smile

# 161
Ками, ами според мен много добре се съчетават. Огранизацията е желязна Wink Аз лично се чувствам много добре и макар, че е по-тежко да ходиш и на работа и да се грижиш за 2 деца и домакинство - не бих се отказала от работата си Peace

# 162
Еххххххххххх, Пърли, направо ми замириса на сено, запяха ми лястовички. Разкошно е на село. Лятото като бях малка ходех при баба ми /Бог да я Прости/. Четях си книга в следобедния пек на сулдурмата и ръбах откъсната краставица от градината. А на обяд баба ще откъсне един пипер, ще сложи малко сиренце и манджата готова. А какъв боб в гърне правеше, какви ставаха пържените филии....ох....Ще идем за дренки в гората, ще пошляпаме с дзецата из реката.(...ще погоним патките Grinning Лястовичките виеха гнезда на прозорците, хранех кокошките....изключително възпитателно е за децата на село. Учат се на труд, на любов към природата. Това е особена привързаност, която се радвам, че изпитвам.

А за БЦЖ - като гледам и Сами няма белег. Момчил нямаше, имаше проба на около 7 месеца, но една ужасна лекарка се опита сама да му постави ваксината, проби му кожата и опръска мъжа ми в лицето. Та дали е ваксиниран - не знам.

# 163
Пърли, съвсем не искам да съпоставям село срещу град, просто всеки който е имал достъп до такова в детството си спомня за обстановката, игрите, безгрижното детство - няма как да не навява топли мили спомени ...

# 164
  • София
Ти сега си на полвин ден, нали? А кога смяташ да го направиш пълен?

Направо ти завиждам за организацията! Даже и за форума имаш време.  Simple Smile  Знам, че при мен ще е много трудно, най-малкото, ако не свикна да шофирам.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт