ОКТОМВРИЙЧЕ весело се смее, от смях залива се и пее!

• 10 529
  • 301
  •   1
Отговори
# 195
Ха така и аз да взема да се нахакам при вас и да си кажа "компетентното мнение"  Laughing Heart Eyes

Първо да спомена за консултацията - 6600гр, ама тамън толкоз и 66см. Софко, ние за 4ри месеца бяхме качили около 2.4 кг, а сега за общо 5м стават около 2.9кг. Този път не ни бодоха, но следващия месец няма да ни се размине поредната ваксина, а после на годинката и така.

Ето и по въпроса с кърменето - най-важното за увеличаване на кърмата определено е честото кърмене и 2-3л течности на ден.
Енигма, за мен са ти дали лош съвет с дохранването, тъй като това с пробното кърмене и само 100гр не може да е показателно, ако не се направи няколко пъти през деня (защо е така сега няма да обяснявам, че ще стане дълго). Така или иначе момичетата са прави за едно, трябва да решиш дали искаш да го кърмиш и по какъв начин - на гърда или от шише. Вероятно трябва да изчакаш да отмине проблема с гърлото, преди да се откажеш от кърменето. На мен лично ми се струва, че Мими е права - каквото иска това да яде, ако иска кърма, ако иска АМ, ако иска от гърда, ако не от шише, чашка, лъжичка и т.н. Във всеки случай едно от най-важните неща е да се успокоиш, ако трябва за 1-2 часа го остави да го гледа друг, а ти излез да се поглезиш малко и да си отпочинеш. Напрежението у майката и бащата много силно влияе на бебето.
Тъй като аз не съм с опит ти предлагам да се обадиш на Кабинета по кърмене, там според мен могат да ти дадат идея как да се справиш с проблема. Ето линк към темата за консултативния кабинет по кърмене.
Успех с теб сме  Hug

# 196
Момичета, я споделете. След като захранихте дребосъците пак ли акат в охра или се промени цвета? При нас съвсем различно стана и се чудя нормално ли е или не  newsm78

# 197
  • Бургас
Мими нашто ако е с цвят според менюто Laughing
Всяко пюре ни докарва различен цвят и консистенция Laughing
Така че не мисля че трябва да го мислиш Hug

# 198
Мими, не сме се захранили още, но е абсолютно нормално цвета да се смени, а също и мириса. Започва лека, полека да прилича на нашите  Sick, нали и храната на нашата започва да наподобява. Mr. Green

# 199
аз напоследък нямам никакво време да пиша.горе-долу сварвам да попрочитам.проблема с разходките и при насе същия ако е буден реве иска вън.ами друго освен да се оплача нямам.много сме криви напоследък,но го отдавам на зъбоникненето,макар,че няма пробило зъбче мисля,че го човърка.не знам дали е от това,но много трудно заспиваме почва направо да крещи и после много трудно се успокоява.как ли не пробвам да го приспивам вече май най -успявам в количката.преди стоеше по 2 часа буден,разкривявяше се като му се доспи и докато го гушна беше отнесъл,а сега крещи и се върти.вече какви ли не глупости ми минаха през главата включително и това,че не ме иска Cryвашите съкровища по колко време будуват,има ли такива на  които им е трудно заспиването.

е извинявайте,че сее оплаках .лека вечер на всички.

енигма успех с кърменето,дано се справите,но каквото и да решиш,каквото и да стане само не се обвинявай!!!!!!

ние от както ядем моркови цвета взе да се променя мисля,че е нормално

# 200
  • Бургас
.......много сме криви напоследък,но го отдавам на зъбоникненето,макар,че няма пробило зъбче мисля,че го човърка.не знам дали е от това,но много трудно заспиваме почва направо да крещи и после много трудно се успокоява.как ли не пробвам да го приспивам вече май най -успявам в количката.преди стоеше по 2 часа буден,разкривявяше се като му се доспи и докато го гушна беше отнесъл,а сега крещи и се върти.вече какви ли не глупости ми минаха през главата включително и това,че не ме иска Cryвашите съкровища по колко време будуват,има ли такива на  които им е трудно заспиването.

Ние сме така,но аз свикнах с мисълта,че ще се мъчим докато избият зъбчетата Peace
Последните дни спи по 1-2ч през целия ден,нощем се буди и хапва-
понякога един път,понякога два Wink
И любимото ми е да се събуди в 5,30ч-това го прави вече 3 поредни сутрини Wink
просто заспива рано към19-20ч
На моменти ми иде да я нашамаря по дупето,щото без кръст и гръб останах,
ама се самоуспокоявам,че ще мине и тоя зор все някога Joy

# 201
  • София
...И любимото ми е да се събуди в 5,30ч-това го прави вече 3 поредни сутрини Wink
просто заспива рано към19-20ч
...

и при нас е така от няколко дни!

# 202
Здравей те и аз да изкажа нещо по въпроса с кърменето. Енигма миналия месец и ния нищо не качих ме,Калин се дърпаше от гърдата и не ще да сучи за АМ и дума не може да става не му харесва смених 5 вида и си купих десет шишета със всички всевъзможни биберони - е не ще и това е. Но му намерих цаката на кърменето- бебчо вече е пораснал и не му е удобно да го кърма седнала и за това вече се кърмим само легнали и яде доста и е доста по спокоен. Пробвай и ти...
Успех Hug

# 203
  • София
[вашите съкровища по колко време будуват,има ли такива на  които им е трудно заспиването.}

Влади спи след всяко хранене, но заспиването и при него стана по-трудно. Вчера особено беше някакъв ужас-спи му се, плаче и вместо да се кротне и да заспи той ръкомаха и се извива и още повече се нервира. и аз пробвам какво ли не-държа го за ръчичката, галя го по главичката, пея...Днес заспиваше сам, смучейки си биберона, но пък днес ми се стори по-активен в игрите и май повече се изmоряваше. де да знам вече. Thinking

Лека нощ!

# 204
Енигма, малчо гладен няма да остане, зарежи АМ, щом викаш, че течеш и просто го дебни като е спокоен, като е сънен и малко по малко ще започне да се храни детето... Няма смисъл да се чанчиш да даваш с лъжичка, виличка, чашка... Щом Ангел е поел от престоялата кърма от шише, значи тогава му е дошло времето - можеше в същия момент да е АМ от шише или гърда... Някаква криза е това, ще му мине, не се шашкай! И педито ти... нямам думи...

Сега ще ти кажа как кърмих Макси малко преди да се разболее от варицелата - дърпаше се, пищеше, не заспиваше от глад, но и не засукваше. Не знаех какво го тормози, но ми се струваше, че проблемът е в устичката - зъбки или болки в гърлото (напълно е било възможно с тая шарка). Засукваше само в поза "щъркел"  Wink ... и то с много зор... Позата... Заставах на един крак, а другия го качвах на леглото, поставях Макси на него, полуседнал и така леко го люлеех, за да захапе. Като тръгне струята и започне да гълта, като се поуспокои, сядах.

После като вече беше болен и имаше температура пак не искаше да суче - когато беше буден изсукваше само предната кърма - няколко глътки и писваше... Тогава го оставях и го кърмех сънлив - малко преди да се събуди...

Сега Макси е по-добре, иска да суче, да си навакса и е през час-два на гърда... включително и през нощта... Тялото ми още не може да произведе нужното количество, но опитът ми показва, че до 2-3 дни ще му е достатъчно и премного...

Не знам дали и силиконовите зърна не пречат наистина, когато бебето е нервно... не съм ползвала, но както е казала Ариана, пробвай да ги махнеш, ако не си го направила вече...

Кърми често и НЕМА СЕ ПЛАШИШ, щом 5 месеца си кърмила юнака, няма да се отбие лесно  Peace

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 23:04 от feel_u

# 205
Тази вода е де-йонизирана и в нея реално няма нищо друго, освен...варовик. Такива са ми спомените от разговорите с мои близки - химици, които са я давали за изследване преди време.
Естествено не бих спорила с химици. Само ще споделя собствените си наблюдения. По абсолютно всичките съдове у дома, които по някакъв начин  са в допир с вода има следи или дори налепи от варовик броени дни след влизането им в употреба. 6 месеца ползваме каната, непрекъснато, за това време неколкократно е отлежавала вода по няколко дни в нея поради наше отсъствие...примерно. В горната част, където се налива чешмяната вода има бели следи от варовик, но където се съхранява филтрираната вода пластмасата е като нова, сякаш каната е купена вчера  Peace

Енигме, нали ще споделиш какво става с вас. Заринахме те с напътствия и чакаме резултат  Crazy  Praynig

Хайде, лека. Дано спят бебчетата, и ние покрай тях.

# 206
Хайде да се разпиша и аз Simple Smile
Не съм много активна, обаче тези дни грам време не ми остава, като е хубаво времето мерим улиците  Laughing да не би да са се удължили, а след това  newsm28 wash 1ironing hang 1dishes и тъй
Още не сме се захранили както трябва, иначе сокче им давам Simple Smile те моите мушмороци едва 120 мл АМ изяждат, а след една седмица ще станат на 5 месеца, но аз не ги насилвам колкото искат толкова, след сок са по-ящнички, за това им правя по 2 пъти на ден по малко Simple Smile на консултация ходихме преди 1 седмица заради пентаксима (забавихме го малко) и резултата е единия е къс и дебел, а другия фин млечен  newsm62 Христо е 7000 гр и 64 см, а димитър е 6600 и 67 см Simple Smile ... и това е около нас Simple Smile

# 207
Добър ден Crazy
За акото...променя се и при нас, от тиква и морков е оранжевикаво, а от тиквичките вчера беше на зелени точки...има и чисти акита, стандартни от млякото.
Ние вчера си купихме градинска люлка http://family-bg.com/popup_image.php?pID=3797&osCsid=52a264b … 4b26f9c089b60b0d2 за бебчо и сега имаме още едно забавление  Party засега гледа очудено като го залюлеем, но му е приятно  Simple Smile
След като овладяхме ханглийчко-хамериканския, ред е на родните балкански наречия-сутринта каза "ебати"  Crazy

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 08:02 от adina

# 208
  • София
Адина,

градинската люлка има ли упътване, т.е. за до колко кг дете е? Седалката само едно положение ли има? Сенникът може ли да се маха по желание?

# 209
адина и ние имаме същата люлка много му харесва, даже и сега е в нея и вуйчо му го люля  Grinning докато аз изчета форумите

Общи условия

Активация на акаунт