За 8ми март подарък по-прекрасен няма от това да каже Юнчо "мама"!

• 13 064
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
Миона благодаря за тридерма - на моето бебе й го беше изписала педи още като много малка за някакъв гаден обрив, но сега като видя това лишейче ми каза да купя някъв балсам на д-р Тайс и да я къпя с него. Ама като прочетох, че той е за проблемна кожа и не знам какви случаи и се отказах. Ние сме на Клоран и досега не съм имала никакви проблеми. Затова като намазах 2 пъти лекичко и веднага й мина. Иначе и Бюти и Веси са прави, че си е тегав тридерма и в никакъв случай не е за честа употреба.

Иначе за храненето и ние сме на готови пюрета - Сънвал. Тя яде по едно-две пюрета дневно и то не винаги, така че не е много скъпо. Все се изкушавам да й правя, ама ме е страх, че нещо няма да направя както трябва. Четох разни рецепти, но не ми дойде музата. Но малко остана, после ще минем на кухня, надявам се.

Посудите на Вени мия с четката авент и с течен сапун, че уж по-лесно се измивал. За гъбите наистина са котило на всякакви бактерии.

На снимките с куклата и Любчо се напиках от смях - наистина не е за вярване колко са пораснали.

От Хъджиса останах мнооооого доволна (поне засега) - много ви благодаря за препоръките. Иначе и ние взехме доста да спестяваме от тях - поне няколко месеца вече не е акала в памперса, а подава сигнал или я слагам на гърнето.

Изобщо много неща научавам от вас постоянно - радвам се, че ви открих, макар и по-късно   bouquet 

Айде лека, че много се отплеснах.

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 01:36 от radosttz

# 181
Добро утро сигурно не съм единствената ранобудна.
Вчера една майка от района ми ме информира, че мога да купя купони без да съм записала все още и така смятам да направя днес. Разбрах че записването вече ставало на  месечна възраст.
Ще пробвам, ако стане. Може на моето гивизе храната да и допадне.
Лек и успешен ден на всички.

# 182
Здравейтееее!
Да се разпиша и аз....
От няколко дни на Поля и тече нослето и сме на низита и вит.ц. Иначе сме добре, иска само да я държа права, прави опити да се изправи в кошарата, но още и тежи дупето, не лази, но се опитва да вдига дупето и забива нос, говори си  ги някакви "ба-ба", "я-я", "го-го", "ко-ко" и като ме види и почва "ка-ка", мъжът ми като се прибере от работа и я пита:"къде е кака ти?" Laughing
Ние също сме на готови пюренца, понякога и правя и домашни, но не всеки път ми се получават. Онзи ден пробвах да и направя ориз с тиквички, сварих ориза пасирах го, но стана като лепило и го хвърлих, така и не разбрах защо не се получи Thinking
Мислих и на кухня да я записвам, но май ще го отложим, вчера като отидох да разпитам и ми казаха, че готвят с прясно, кисело мляко и с цяло яйце Rolling Eyes, а обривите, които имаше се оказа, че са от жълтъка.
Поля също много се радва на непознати, смее им се и почва да си изрежда целия репертоар, пляска с ръце, бръмчи, ръмжи им да ги плаши и накрая им маха за чао Laughing
Общо взето това е от нас, вече наваксах почти с четенето и ще се включвам по-често.
Мимченце темичката ни е страхотна и 1-ва страница и заглавието... абе всичко Hug

# 183
Здравейте и от нас!

Аз да се похваля Здравко вече се научи да се придвижва напред. Не е лазене, ами много смешно се влачи  hahaha ама ще се научи детето. И постоянно протяга ръчички да става. Не иска да седи ( и на гърнето също, обръща се, пльосва се на земята по корем).

За храненето - и ние сме на готови пюрета - Сънвал. В началото купувах Хип, но сега открих магазин, където имат на Сънвал и почти само от тях. Вчера пробвахме за над 8мес и нямаше никакъв проблем. Стъргам му и ябълка на рендето и му намачквам банан -  всичко си хапва без проблем. За готвенето - аз нямам нищо против да готвя, но той не ми оставя време. В момвнта в който се отдалече и наддава такъв вой  ooooh! Нооо ще се наложи да измислим нещо с него, защото кухня няма как да запиша  Naughty ( не че съм и фен). До два месеца се местим на новата къща, на село- там едва ли има кухня  Thinking А пък и не се виждам как всеки ден, под час ще съм на опашка....  Naughty  Още малко да повъведем повечко продукти и ще си хапва от нашите манджи (само които стават де, ще трябва да се съобразявам).

За замразяването - и аз от няколко дни си правях сметката така да готвя за седмица напред и да замръзявам в стъклени бурканчета, но ето какво прочетох е една друга тема " Ако бурканчетата не са предназначени за замразяване при промяната в температурата могат да отделят миниатюрни частици стъкло. Същото предупреждение ще намериш в сайтовете за здравословно приготвяне на детска храна като този  http://www.wholesomebabyfood.com/FreezePage.htm#Crazy  Вие в какво замръзявате?  newsm78

Здравко като види чужди хора винаги се усмихва и после се крие в мен. Срамежливко!  bowuu

# 184
  • София
Здравейте!

Гледам , обсъжда се замразяването,  тъкмо се бях засилила вече аз да готвя на Дани и да замразявам в стъклени бурканчета и прочетох същото,каквото julielm е копирала в предишното мнение и се размислих. Сега смятам да замразявам в найлонови пликове за замразяване (в такива в момента имам кубчета ябълка, морков, тиква и круша) или да си купя контейнери за кърма и в тях.

Иначе досега правех само морков с картоф , другите ги купувам, към някои добавям примерно кубче тиква, че иначе не ни харесват (например тиквички с картофи на Хип). Готови пюрета купувам различни, според това какво ми трябва и с какво съм захранила вече. Моята маймунка си хапва с кеф всичко, но не повече от 120г. Ще видим как ще приеме моите манджи.

Ние вече се изправяме в кошарата и в леглото и се опитваме да обикаляме и иска само права да стои.
Засега друго не се сещам,весел ден на всички!

# 185
"Ако бурканчетата не са предназначени за замразяване при промяната в температурата могат да отделят миниатюрни частици стъкло. Същото предупреждение ще намериш в сайтовете за здравословно приготвяне на детска храна като този  http://www.wholesomebabyfood.com/FreezePage.htm#Crazy  Вие в какво замръзявате?  newsm78
Thinking Не съм се замисляла за това... Прочетох статията и сега и аз съм в голяма чуденка.  Thinking В началото замразявах само в торбички за лед, но откакто взе да яде по минимум 200 гр, започнах да слагам в бебешките бурканчета. В кубчетата правя само чисти продукти, които добавям както и по колкото искам към основното пюре. Ще разпитам тук, да видя какво ще кажат.

елли83, оризът и някои видове картофи стават точно такива лепкави като се пюрират. Затова не варя все още ориз, а използвам оризово брашно, което добавям накрая в пюрето. А картофите, като се замразят, не са вече лепкави (след размразяването). Пробвай да добавиш също така и допълнително вода, а не само тази, в която са врели картофите.

миона, мила, няма ли как да оставяш въпросните гънки, където е подсечено, на въздух? А и има толкова добри специални бебешки кремове против подсичане. Иначе, 1-2 пъти нанасяне на въпросния Тридерм едва ли ще е фатално, но все пак... доста е силен за бебенца. Но пък, щом лекар ви го е предписал, не ми е работа да се меся. Wink

Плувците днес да се отчитат, моля!  Mr. Green
Ние във вторник ходим и е голяма забава. Мойта кокона повече се закача с другите бебенца, отколкото да прави нещо във водата, ама айде, водим се, че ходим на плуване.  Joy

# 186
  • Miami
Привет!

Да ви кажа честно, понякога си мисля, че прекалено много се вманиачаваме и драматизираме това хранене Peace

# 187
Здравейте и от нас..... вече имаме достатъчно косичка да си правим опашчица...  Blush

харесала съм това гърне, дали някой го е ползвал?  newsm78 мился вече да купувам и да пробам, пък да видим.... Wink

Хайде хубав и усмихнат ден от мен...

# 188
 Айде и ние бърз рапорт  Laughing
Малко е болничък моя юнак-зачервено гърло Rolling Eyes Дано скоро да е пак 6 !
За кухнята исках да кажа..какви са тези буркани и тези бройки ooooh! Тук във Варна си носиш собствени (3 !) бурканчета, в които ти сипват яденето веднага. Аз все още не вземам,но една приятелка взема и така..А и доста добре изглежда храната винаги  Peace Аз няма много дълго да се чудя май, след 1-2 мес сме записани..ако педито ни даде бележка
Картофи не се пасират Винаги стават лепкави с пасатора. Намачкват се с решетъчна лъжица и после пак за малко на котлона(не е задължително) и стават доста по-приятни за ядене. Най-малкото не му лепнат по гърлото  Wink
Аз замразявам във формички за лед. Заготовки мои-сварено месце,червено цвекло..и после ги добавям към основното пюре,което задължително е прясно приготвено. Мисълта ми е, че м/у замразено и размразено домашно пюре и готово от магазина аз лично предпочитам второто.
Така! Това от мен  Wink
Идеята за сравнителната снимка преди и след е много добра! Чак ме е яд,че не съм се сетила и аз!

# 189
  • София
Да ви кажа честно, понякога си мисля, че прекалено много се вманиачаваме и драматизираме това хранене Peace

Mr. Green Кори, ами то сега за какво друго - какво са яли и какво са... в памперсите  Wink

# 190
  • Miami

Mr. Green Кори, ами то сега за какво друго - какво са яли и какво са... в памперсите  Wink

Нямах предвид, че обсъждаме тази тема. Няма значение.

# 191
Аз замразявам пюренца в пластмасови съдчета, които купух за целта.
Картофа си го пасирам с пасатора и не ми става лепкав, защото винаги го давам с месце и още зеленчуци  Peace

# 192
Привет!Мога ли да ви помоля някоя мама да обясни как ги слагате тези снимки в постовете си.За подписа ми е ясно,но другите, включително и 'почерпките' нещо нямам идея.

# 193
Аз съм майка на бебе родено на 26.06.2008г. Казва се Тодор Огнянов. И искам да се запиша за срещата на йнските бебета. Казвам се Любка Методиева.

# 194
  • София/Севлиево
Добре дошли на Тодор и мама Любка!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт