МАРТ е, щъркелът не чака, с бебе в човка под прозореца ни ще затрака!

• 16 924
  • 298
  •   1
Отговори
# 150
Честити бебоци на Scintillia, Тедсън, Беллабу и всички които пропуснах тези дни!Да са ви живи и здрави съкровищата,а на мамите бързо възстановявяне!  bouquet  bouquet  bouquet

veroniki,тенкю за сложената ни снимчица на първа страница. Heart Eyes Зайчето ти е много сладко!

Днес бяхме на първа консулатция и бързам да се похваля-за 6 дни(от изписването) Адриана е качила 240гр.! newsm44  И понеже страшно се обнадеждих след този резултат,поисках да я накърмя там за да я измерим(по принцип не ги долюбвам кантарите за тези пробни кърмения,но ми стана любопитно),за 15 мин.изсука 100мл! bowuu Педито каза,че сме отличници а аз страшно се кефя и най важно съм по-спокойна вече. Sunglasses От два дни започнах житото и чая Хип натал,а днес си позволих скумрия в раст.масло да видим ще има ли отзиви при Ади.

Ето малко снимки и от нас: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=328278&pid=11123547

Днес нашата кака има имен ден,черпя ви по случая!

Еlg,и според мен Елия  прилича повече на теб,а аз съм виждала таткото. Wink
desiss,rossikv-хайде служба не остана,още малко и ще си гушката бебоците,не ви пускам при априлки,ако натам сте се запътили.. Naughty

beba
,запази ми една опаковка от Инфаколика.Инфакол при нас се оказаха вълшебни(не че съм давала някакви други-педи ме похвали за избора)и при нас действат много бързо и сигурно. Party

Слънце,аз 40 дни ги броя от деня,последващ този на раждането.А и аз родих вечерта,та и това отчитам. Физ.разтвор и аз ползвам на Тонимер,имам спрей но засега действам с тези единичните флакончета,които са като капкомери.

Shushi_13 с каката съм капала вигантола директно в устата-по 2 капки сутрин.

Днес ми се обади Дума от ТК,добре са с Тео,само че милата не е спала,цяла нощ до 4 сутринта е ревал милия,иначе е засукал добре,но тя се притеснява че има само няколко капки коластра.Ходила да иска допълнително АМ та едвам и дали от детско.Обясних и сходната ситуация при мен, и се опитах да и дам кураж!Може би утре ще ги изпишат.Видяла се е и с dobro_nastroenie, справяли се засега с кърменето,ще ги изписват най-вероятно в събота.Това са новините.

A,Elg вече е написала. Simple Smile

# 151
  • Стара Загора
Момичета искам да ви питам за чая от копър -дали може да го разтворя в глюкоза ,защото на упътването пише с преварена вода  newsm78 , а нали сега сме на глюкоза ....

Според мен по добре недей, защото чаят има захар а в глюкозата също има - да не стане пък прекалено много захар. По добре с преварена вода или минерална с розова капачка или етикет ( тя не е минерална даже а трапезна)

# 152
Да кажа само ,че на мен ми ми казаха,че минерална вода не трябва да се дава на новородено! Само трапезна.
Дори след преваряне минералите си оставяли във водата ,а не било хубаво.Незнам защо.Така ми каза сестрата .
Аз сега преварям вода ТРАПЕЗНА на марката Живена,защото такава си пием в нас.
Иве добре дошла мила. Hug

ПС- Ние сополки все още нямаме Simple Smile дано да нямаме и занапред.

# 153
Привет  Hug
Аз да се разпиша в тая тема, преди да сте я свършили  Mr. Green, а и всеки момент моя пръдльо ще се събуди  Mr. Green За какво пъшкане говорите - моя такива пръцки вади, че може да засрами строител, преял с боб  Laughing

Бодливке, малката Ади ти е одрала кожата! пу-пу, голяма красавица е!!!!

А, и да не забравя да честитя новити ни бебчета!!!
Аз да питам, да не пропусна - Мери и Роската обебиха ли се вече  Party че те тия дни чакаха с нетърпение  Laughing

# 154
Момичета искам да ви питам за чая от копър -дали може да го разтворя в глюкоза ,защото на упътването пише с преварена вода  newsm78 , а нали сега сме на глюкоза ....

Според мен по добре недей, защото чаят има захар а в глюкозата също има - да не стане пък прекалено много захар. По добре с преварена вода или минерална с розова капачка или етикет ( тя не е минерална даже а трапезна)
Peace.Самия чай си съдържа глюкоза, така че действай направо с преварена водичка.
Бодливка, честит имен ден на каката!  bouquet
Дез, големи сладури са децата!Айде другия път-женско Mr. Green

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 15:34 от Белла

# 155
здравейте момичета,влизам да ви се похваля,вече съм мама на един малък юнак Теодор,роди се на 16.03 2590гр 47см,днес се прибрахме у дома,добре сме,само ни остава да растем че мн спаднахме,не съм ви чела назад че съм уморена и не знам дали ще имам време сега,по-късно ще дам снимка и ще помоля някой да я слижи на 1 страница че не съм наясно как,ето ви малкото снимки  Hug http://picasaweb.google.com/moni.ico0/Teodor#

чао и до скоро  Flutter

# 156
Бейби Мони, да ти е жив и здрав малкия сладур! Бързо да наддавате!

# 157
sia, а лекар ли диагностицира гъбичките - в смисъл, видя ги? Защото на Ники по езичето има беличко, но това е от кърмата - педиатърката го видя и каза, че е нормално.

SZA, да, за съжаление педиатърката ни ги диагностицира. Като и видя устичката и вика `а, отглеждате си гъбички`. Много криво ми стана защото и аз като теб забелязах беличко по езичето, но изобщо не мислих ч са гъбички, а си мислех че е от кърмата. Та сега ги лекуваме, дано бързо минат, че знам че са доста упорити.
Това за изплакването след кърмене е трудна работа при нас защто Лора заспива и после трудно можеш да и отвориш устата. А и така заспала да и давам вода се страхувам, че ще се задави. Знам ли  Rolling Eyes

Честито на baby_moni и от мен!

# 158
  • Стара Загора
ето нещо и от нас - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=345361&pid=11140940

# 159
  • Варна
Хайде още веднъж да се включа днес като вестителка  Mr. Green  Ан_ив днес роди сина си Габриел - бебчо е 3800 г , 49 см. Добре са! А аз бях в съседната стая на преглед по същото време, даже чух как изплака едно бебче, може и нейното да е било. Честит син Ани, много да ви радва и да расте голям и силен мъж!  smile3525  smile3525  smile3525

За моя преглед какво да кажа - бръкна доктора и каза - няма да е скоро, няма разкритие, не е изгладена шийката, то е Божа работа, но няма да е тези дни  Mr. Green  Така че, аз ще си чакам, но ви казвам че аз при априлки не искам  Crossing Arms  и да се родим април, пак тук ще си пиша защото ви обичам  Hug

Честит син на Бейби мони да ви е жив и здрав!

# 160
Да се запиша и аз,
И аз като  маймунка и още няколко майки май губя битката за кърменето,има дни в които сме само на кърма,но в дни като днешния е направо кошмар,вече за втори път дадох добавка Фризолак.Пия чай за кърма и отделно много течности само за това жито не съм чувала(ако може някой да сподели)и нещо не ми се получава този път.
Борис суче, суче и започва да мрйнка защото нищо не гълта,просто си упражнява лицевите мусколи.
Предния път съм кърмила година и три месеца и пак имахме лактационни проблеми но не в такива размери,ако някой се сеща за нещо което ще помогне,нека сподели.

# 161
Elg , аз също имах големи проблеми с едната си гърда, беше толкова много разранена, че няколко пъти Калина си цока млякото с кръв, единственото което ми помогна беше кърмата, мажех мляко след всяко кърмене и оставах да засъхне, пробвай и този вариант, сега от време на време се мажа и с Lansinoh, но действително кърмата ми помогна, за един ден раничките ми зарастнаха.

# 162
Baby moni честито и бързо да наддава мъника
 ooooh! ОХ  ние от сутринта сме ужасни, рев,рев само гърдата му помага,но я ползва като биберон и много боли, нз какво да го правя .Това коликите са ужасно нещо,защо трябва тези невинни същества да са наказани с тях  newsm78
А чая от копър от къде го взимате на хип ли е ? И ние сме на глюкоза и преварена водичка и взе да отшумява жълтеничката иначе очетата са му в гурелчета и само ги чистя с преварена водичка и пак не може да си отлепи о4ето след плач  Thinking нз дали не е възпалено

Дезидерата блазя ви че се разхождате вече и Крис е с Тобиас,но мен ме е страх в това време да го изкарам  Hug
честито и на ан_ив да ви е жив и здрав Габриел  Hug Hug Hug

# 163
Добър ден от нас
Честито на всички родили мами - Да са Ви живи и здрави дечицата.
Вероники - много ти е сладко зайчето. Радвам се че му докача тържеството. И мен ме тресеше това, дали ще мога да присъствам на нашето за празника на мама... Е успях и на другият ден бях в болницата.
Дез - поздравления за синовете ти - страхотни са,  и както каза Белла другият път госпожица.

Аз сменям памперс преди всяко хранене - на 3 - 3,5 часа - всеки път е наакън... няма начин да не го сменя. Никола не му се нрави да е мръсен. На всяко сменяне мажа с Судокрем. За момента подсечено по дупето нямаме, но тази сутрин забелязах, че на гънките на китката има леки червени резки, та и там сега мажа със Судокрема... Ама така е като малкият е дебеланко.

А сега да питам за тези гъбички в устата за които говорите - това едни бели пъпчици ли са? Питам, защото днес видях две такива бели пъпчици на горният венец на Никола. Ако утре са повече ще се обаждам на докторката.

А относно съхранената кърма - аз имам 6 контейнерчета, и мисля да ги ползвам с случай някой ден ми се наложи да излезна за по-дълго, или ако ненадейно ми спре кърмата. Вече не съхранявам защото след сукане изцеждам около 10-15 гр. и не си струва.

И още един въпрос - по колко капки физиологичен разтвор капите в нослето? И Никола има от време на време секрети сутрин.

Това е от нас за сега - на мамите 2 в1 - спокойно, бебчо ще си излезне когато му дойде времето. Почивайте сега и мислете положително.  Hug

# 164
Здравейте мили мамчета!
Ние от днес сме си в къщи!
С бебка сме много добре не се кърмим (по мое желание)
Иначе раждането беше така наречено двойно.Имах много силни контракции на 3-4мин. от самото начало (06:35ч) и родих в 15:59ч секцио.Водите ми бяха зелени и така по спешност ме срязаха.А най лошото е ,че доки каза че е щяло да бъде перфектното нормално раждане.Защото за 2 часа получих 6см разкритие.
Но това вече мина и ние сме добре и така.
Честито на всички нови мамчета като мен.

Общи условия

Активация на акаунт