ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 3).

• 78 865
  • 1 489
  •   1
Отговори
# 885
Относно тетануса и аз имам един въпрос. Единствено чрез рана ли е възможно заразяване? Ако например яде пясък, пръст и т.н. (звучи смешно, но е факт, не го оставям да го прави, но понякога само да се обърна и пясъка е в устата му.)

От къде ще дойде анаеробната среда за развитието на бактериите в този случай??

# 886
Преди месец нали имаше няколко случая на морбили (ако не греша), заради които вдигнаха голяма врява. Обаче явно всички заразени са живи, здарви и без усложнения, защото иначе непременно щяха да разтръбят и да го използват да всяват страх. Яд ме е само, че сега не съобщават в новините, че хората са си напълно здрави и вече с доживотен естествен имунитет!

# 887
За тетануса ми стана интересно и на мен нещо. Преди малко попаднах на тема, в която една жена казва, че понеже е кърмачка са и отказали да я ваксинират срещу тетанус. Всъщност може би не става дума точно за ваксина, по- скоро за ТАП. Няколко различни доктора споделят същото. Някой има ли идея защо за кърмачка да е по- опасна ваксината отколкото за бебе?

# 888
Не знам какво съдържа ваксината, но най-вероятно нещо от нея преминава в кърмата и по този начин в стомаха на бебето, затова са й отказали.

# 889
Относно тетануса и аз имам един въпрос. Единствено чрез рана ли е възможно заразяване? Ако например яде пясък, пръст и т.н. (звучи смешно, но е факт, не го оставям да го прави, но понякога само да се обърна и пясъка е в устата му.)

Да, при това дори да живеете на село, не може при всякаква рана, назад съм написала подробно.

# 890
Преди месец нали имаше няколко случая на морбили (ако не греша), заради които вдигнаха голяма врява. Обаче явно всички заразени са живи, здарви и без усложнения, защото иначе непременно щяха да разтръбят и да го използват да всяват страх. Яд ме е само, че сега не съобщават в новините, че хората са си напълно здрави и вече с доживотен естествен имунитет!

Според мен беше просто медиен шум.
Изследвани ли са болните и доказано ли е, че става въпрос точно за морбили, каква възрастова група е била засеганата, били ли са ваксинирани?
Не срещнах нищо конкретно, освен голи твърдения и съответно натиск от страна на РИОКОЗ за спешно ваксиниране на подлежащите.

За тетануса ми стана интересно и на мен нещо. Преди малко попаднах на тема, в която една жена казва, че понеже е кърмачка са и отказали да я ваксинират срещу тетанус. Всъщност може би не става дума точно за ваксина, по- скоро за ТАП. Няколко различни доктора споделят същото. Някой има ли идея защо за кърмачка да е по- опасна ваксината отколкото за бебе?
Отказали са, защото дава отражения в голям процент при малки деца - ваксината е жива.
Много е лесно да я препоръчват на всеки, дори да не е реално застрашен, а съвсем друго - на бременна или кърмачка.

Тази ваксина е гадна, мисля бях срещала, че точно тя води до стерилитет и до увреждане на плода,Стелт, поправи ме ако греша.
Дали не беше това причината за инциативата на Памперс и Уницеф в Африка..   newsm78

Последна редакция: вт, 26 май 2009, 21:09 от multimodal

# 891
Не знам какво съдържа ваксината, но най-вероятно нещо от нея преминава в кърмата и по този начин в стомаха на бебето, затова са й отказали.

В САЩ я бият и на бременни жени  Tired

# 892
Не съм запозната добре с тетанус ваксината, тя и в повечето случаи не се слага отделно, та реакциите от кое са никой не знае... Може би става въпрос за tetadif, за която пишат: "Не са провеждани изпитвания за репродуктивна токсичност на ваксината, поради което не се препоръчва имунизация по време на бременност. Няма данни за токсичен ефект при кърмачета от прилагане на ваксината при жени кърмещи децата си." Не знам в чужбина коя ваксина използват за имунизация с тетанус....

# 893
В САЩ слагат тетанус, Дифтерия, Пертусис ( коклюш)

# 894
От къде ще дойде анаеробната среда за развитието на бактериите в този случай??
Ами аз си го представям горе-долу така - от това, което съм разбрала, е чe тетанус бактерията живее най-често във изпражненията на коне, крави и други животни. Та от там си помислих, че ако попадне в пръстта или пясъка и бъде погълната може да се зарази човек. Обаче действително за такъв начин на заразявае не съм чувала още, така че май прекалявам с фантазирането. hahaha  newsm78

Последна редакция: вт, 26 май 2009, 23:37 от shehirizada

# 895
Наистина много съжалявам ако задавам глупави въпроси, но защо да е по- опасно/ неприятно/ вредно да попадне в стомаха на бебето нещо от ваксината, отколкото директно в кръвообращението му? По- скоро това ми беше идеята.

# 896
Наистина много съжалявам ако задавам глупави въпроси, но защо да е по- опасно/ неприятно/ вредно да попадне в стомаха на бебето нещо от ваксината, отколкото директно в кръвообращението му? По- скоро това ми беше идеята.

Ами не е по-опасно... В БГ са задължителни ваксините повече за бебетата и по-малко за възрастните...  А ако педиатърът също е на мнение, че ваксините вредят, не се натиска да ги слага, след като веднъж майката е отказала... Други пък, те дебнат да те видят и започват да те врънкат и заплашват... Та явно въпросът опира до лекаря, а не до ваксината...

# 897
Стелт, в тази посока горе-долу бяха и моите разсъждения. Но пък ми беше интересно дали наистина няма някоя супер важна причина, поради която скачат от една страна как така ще се ваксинираш докато си бременна и кърмиш и от друга- как няма да си ваксинираш бебето. С първото дори те навеждат на мисълта, че ваксините не са безопасни  Wink.

# 898
http://dnes.dir.bg/2008/02/09/news2644678.html cry

Татуировките - ваксините на бъдещето

В експериментални условия при работа с мишки, в Германия бе установено, че татуирането е много по-удачен способ за въвеждане на ДНК ваксина от стандартните инжекционни форми.
Стимулирането на имунната система чрез ДНК фрагменти е перспективен способ за създаването на надеждни ваксини срещу широк спекър от заболявания - от грипа до рака.
Въвеждането на материала чрез татуиране би имал и комерсиален момент. Така или иначе повече хора се очаква да си поставят ваксината, обяснява Мартин Мюлер от Института за Ракови заболявания в Хайделберг. Той и колегите му са татуирали ваксини на мишки, съдържащи фрагмент от Човешки папилома вирус, без мастило. Установява се 16 пъти по-висока концентрация на антителата, спрямо тази, постигната чрез трикратно мускулно инжектиране. Ефектът се отдава на дразненето и възпалението, което вибриращата игла предизвиква. Така повече клетки на имунната система комуникират с антигена. Макар и по-болезнена, манипулацията е много по-ефективна.
Засега ДНК-ваксините са с ограничена употреба, но не малко фармацевтични компании работят по тяхното развитие. Предвижда се тяхното приложение да се насочи към злокачествени заболявания, където болката ще се изтърпи в името на добрата прогноза, предаде БГНЕС.

# 899
  • Някъде във Вселената :)
Здравейте,
много изчетох, но не можах всичко да изчета от темата. Много съм притеснена. Синът ми е на 2,5 г., класираха го за детска градина, но ние нямаме всички ваксини. Не сме слагали 3-тия прием на хепатитната ваксина (за тази се подписах, че я отказвам официално), МРП и реваксинация на Пентаксим. Направо ни притискат да ги поставяме с мотива, че няма да ни приемат в детската градина. Днес ходихме и до комисията, която освобождава от ваксинация, но вежливо ни отказаха (нямат основание за да ни освободят). Някой има ли опит в тази насока, много ще се радвам, ако споделите мнения.

Общи условия

Активация на акаунт