Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 77

  • 39 344
  • 370
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 6 790
Здравейте, момичета! Hug

Днес моята бебка става на една годинка и съм много щастлива! Grinning Heart Eyes
Нашата торта за първия рожден ден на малката ми принцеска стана доста добре! Grinning Много е вкусна, но пък не толкова перфектна на външен вид. Crazy Mr. Green Гостите много я харесаха, но само аз си знам колко много работа имах по нея. Blush
Първо да благодаря на всички помагащи, специално на Пепи, за многото съвети, които ми даде. Hug
Първоначалната идея за захарно покритие не се осъществи (причините - първо че нищо не стана, после беба не спа цяла нощ, лек скендъл с половинката Mr. Green) В крайна сметка направихме глазура (ледена глазура),която оцветихме в зелено, малко фигурки от марципана, и крокан отстрани по блатовете. Вътре - шоколадов и какаов блат по рецепта на Пепи от тортената, мус на Танита (шоколадов), ганаш но рецепта на Пепи отново. Сиропиране на блатовете - компот от вишни, плюс вишни на първия ред.
Ще се включвам и занапред с правенето на торти, макар и вчера вечерта да се бях отказала тотално. Blush Whistling
Снимки - по-късно ще има - малко позабравих да снимам тортата в цялата й прелест, докато беше непокътната, но пак има снимки, колкото да се добие представа. Mr. Green Hug

Ето ги и снимките:

Последна редакция: нд, 05 апр 2009, 19:21 от ЛУРДЕС

# 286
  • Мнения: 1 965
краси.мира - Яхтата е уникална. Като истински макет е. Браво на теб. Харесват ми вълничките около нея.
asyalein - Много ефектна снимка, ама не сме на конкурс по фотография, бре душко!  Wink  Дай тая торта да я видим като хората.  Така ми прилича като реклама на бонбон сниман отблизо.  newsm78
silrai за макетите гледам на витрината на 100 гр сладки редовно има по един макет на различни теми свързано със сезоните и празниците. Покриват стериопор с доста дебело покритие ми се струва.
Говорих с една мацка от Сладкарница "Лъки". Техните макети са измазани с бял гипс. Изобщо не са покрити. Директно отгоре са декорирани с какво ли не. Мисля че и на Кадемлия съм виждала само шпакловани с нещо твърдо и бяло. Без покритие.
А сега ми хрумва, че щом е макет, можеш и в някакъв разтегателен бял /примерно/ плат да я облечеш. Дали ще стане, а???  newsm78

Моите цици са готови, и отлежават в хладилника голички  Joy .
 Я, да ви покажа с какво се занимавах досега....

За по-любознателните  ТЕМЕНУЖКИ СТЪПКА ПО СТЪПКА, ама тоя път се поизложих със снимковия мат`риал.  newsm78 . Реалните цветове са мааааалко по-бледи от тези на снимките.

# 287
  • Мнения: 1 610
Не съм чела назад, довечера на спокойствие, живот и здраве ще изчета и ако имам коментар ще пусна...
Затова - това, което виждам...

Краси, как направи това бурното море. Много е хубава тортата...


Момичета имам питане как точно успявате да измажете сметанова торта с маслен крем? Някак си много ми се бият двата вкуса а и сметаната е доста меко покритие за да замажеш отгоре каквото и да било. Питането ми е за медовика ама и за всяка друга сметанова торта важи.
Трудно се маже,сметаната излиза навън и ала бала. Измислих да слагам плодчета, не става, затова изгребвам малко от сметаната и запълвам с масло.димитрина ме поучи да пробвам с крем и трохи, не съм правила от съвета нататък нищо, тоест не съм го приложила. Аз само сметанови правя, че германците само това ядат,и си изяждам ушите всеки път с проблемите със замазването и даже съм на крачка да почна да псувам. Обаче открих едни форми и мисля да си купя такава, за да преустановя мъките. http://www.kidoh.de/3/13870114-1/spielwaren/backform-set-4-teilig.html
Детайл http://www.kidoh.de/1/pprod.img/page.html?img=1&h=779f0d9636 … 0100&b=995584

# 288
  • София
  • Мнения: 2 130
Момичета, не съм влизала в темата от четвъртък следобед (пътувахме и чак сега се върнахме) - много неща видях и прочетох, дано мога да отбележа повечето..

ЛУРДЕС, ЧРД на тетенцето - толкова е мил първият РД...Чакам да видя тортата, обикновено след такава торта човек се е отказал от подобни начинания поне 100 пъти, докато я направи, но после му минава и започва да крои планове за нови...

Пепи, много ми хареса тортата с маргаритките - розовата, а лъвчето е станало много гладичко - само малко цветово преливане на тялото ми се струва, че можеше да го направи почти като играчка...Какво има вътре? (дано не питам за писано вече, но не ми се стори да срещнах...)

Нелка, а при блатовете, нишестето в какви пропорции може да се замени с брашно?

Ивейн, много добре си я измислила и направила тортата (Да ти е живо и здраво детенце) идеята за надписа е чудна. Само не разбрах - и двата етажа ли са тирамису и каква рецепта за крема ползва?

Бетина, много хубава комбинация на цветове...

Буболинка, изработката ти е много прецизна...чудя се само, ти каза преди за едни мини-тортички, че са само ММ, т.е. ти ги правиш като сувенир?

краси.мира, да ти е жив и здрав съпругът! Какво са вълничките? Различни етажи ли е яхтата или си моделирала един етаж (не мога да преценя големината)? Като бяла птица е тази яхта - много ми хареса.

asyalein, много красиво творение - би ли препратила към или споделила рецептата Praynig За шприцоване на шоколад - правила съм преди време само едни пеперуди - стопиха се от топлината преди да транспортирам тортата на 20 мин път с кола...Мисля, че за да са по-устойчиви такива шоколадови творения, то те трябва да са от темпериран шоколад...(да си го темперираш по правилата след разтапянето, но и такъв да си е бил в началото - като готовите шоколадови блокчета)

За сметаната и масления крем - не мога да коментирам вкуса, но техниката - направете на блата една ивица по периферията от масления крем, по-височка, като оградка, напълнете сметаната в оставащата вътрешност на блата и така до последния блат с крем. По този начин от крема не излиза настрани и няма проблем страничното измазване (няма нужда от това, ако кремът е маслен и вътре)

Ванче, прекрасни са!!!!! Тъкмо си мислех, че няма да правя за цветница нищо....(макар, че синът ми е именяк)

# 289
  • Мнения: 1 271
Шемет, за да не ти излиза сметаната, шприцоваш по едно бордче, ама тънко по края на блата, след това само пълниш със сметана и слагаш следващият блат.Така нямаш излизане, нямаш проблеми.Е, повечесе усеща маслото, ама квно да прайш, то не може хем перфектно на вкус, хем перфектно на вид  Wink

Ванче, теменугите ми обраха точките.Абе те като истински.  Crazy Я си признай коя градина обра  Whistling Чакм циците  Mr. Green
За макетите-ще търся от този матриал дето казваш, ама по късно.Предполагам, че с айсинг ще стане, сега обмислям варианти за следващите, защото найстина е трудно да правиш тия макети, то не бяха нерви, то не беше чудо.  #Cussing out

# 290
  • Мнения: 452
Ванче,нямам думи просто.Теменужките са едно към едно с оригинала.И аз онзи ден се пробвах но не ми се получиха като твоите.Открадвам си идеята /нали може/ за цветница,друг е въпросът дали ще ги направя.А ето и моята измъчена от днес.



Краси,забравих да те похваля,яхтата е страхотна,ако може повече подробности.Май си си играла с РА,а?

# 291
  • Мнения: 4 358
barcela  Peace.И нинжите и Спайдърмен се тръшнали-Не се знае кой е победил hahaha.Детето ли не можа да реши Спайдърмен или нинжи HugМного е красива тортата даже, само ти си знаеш мъките - то винаги така става.Ядящите ни ги е грижа и слава богу Wink
Краси да ти е жив и здрав почти рибаря  bouquet.Прекрасна торта.Много яка тая яхта бе  Peace Peace Peace
Лурдес да ти е живо и здраво детенцето и няма да се отказваш Hug.Аз съм била на ръба много пъти да се откажа, но удоволствието при направата на една торта бързо ми стопява гнева до следвашия път и така Rolling Eyes.
Ванче взе ми ума с тези теменужки.Като живи са.
Сигурно си адски заета сега ,но като намериш време виж оня шокорал дето го дадох по напред.Срещала ли си го в Кауфланд.Да имаш идея от него.Имаше и с по малко количество какао, но аз взех от този уж за по добре Rolling Eyes

# 292
  • Мнения: 930
Фарситура - за какво се използва newsm78, и какво е всъщност

# 293
  • Мнения: 189
Фарситура - за какво се използва newsm78, и какво е всъщност
фарситурата можеш да я използваш по няколко предназначения . когато я  смесиш със сметана ( разбита) става за пълнеж на торти или когато я загрееш леко и енергично разбъркваш за заливка на готовата торта отгоре . в момента за друго не се сещам

# 294
  • Мнения: 189
Краси яхтата е страхотна - от какво са въженцата? Каква е тортата вътре?

Момичета имам питане как точно успявате да измажете сметанова торта с маслен крем? Някак си много ми се бият двата вкуса а и сметаната е доста меко покритие за да замажеш отгоре каквото и да било. Питането ми е за медовика ама и за всяка друга сметанова торта важи.
аз лично към разбитата сметана добавям 2 супени лъжици кристалин ( неутрал жале )  маже се лесно и несе пука

# 295
  • Мнения: 1 965
оня шокорал дето го дадох по напред.
Shocked ..........  Joy Joy Joy
Разбрах те, ама не се сдържах. ........ Видях го шокоРАЛа. Като ходя до Кауфланд ще го пробвам. Обичам горчив шоколад  и ще си го хапна с кеф!!!
Между другото, вече на няколко места виждам Стила Долче-то в нова опаковка. Явно цялата история покрай него и КАТУ-то бяха, за да им сменят опаковките.....
barcela - Хубава торта. Май някой не е могъл да реши какво харесва повече и си е поръчал торта 2в1. Странна комбинация, но добре си ги съчетала.

Открадвам си идеята /нали може/ за цветница,друг е въпросът дали ще ги направя.
Кради, кради! То това е идеята. Ще ви изчакам да си направите тортите по Цветница, и после аз ще крада от вас идеи, как да ги наредя тез`ми ти теменужки за една Великденска торта. hahaha

# 296
  • Мнения: 1 491
Открадвам си идеята /нали може/ за цветница,друг е въпросът дали ще ги направя.
Кради, кради! То това е идеята. Ще ви изчакам да си направите тортите по Цветница, и после аз ще крада от вас идеи, как да ги наредя тез`ми ти теменужки за една Великденска торта. hahaha

А яйца няма ли да изтипосаш до теменужките? Без да уточнявам размера  hahaha

Шемет  аз винаги шприцовам щедър ринг от маслен крем, ако пълнежа ще ми бъде предимно сметанов. Така няма опастност от някъде да се получи пробойна, а и после шпакловането  също го правя по-щедричко. Ето защо винаги си смесвам масленият крем с пудинг приготвен с вода, щото толкова много масло ....  Sick     

# 297
  • Мнения: 2 185
Изобщо не съм имала проблем с шпакловането на торта със сметанов крем. Като сглобя тортата оставям да стегне в хадилника и така не тече  Peace

# 298
  • Мнения: 452
. Ето защо винаги си смесвам масленият крем с пудинг приготвен с вода, щото толкова много масло ....  Sick      [/color]

Моля те,кажи как точно го правиш?От тези пудинги на д-р Йоткер ли слагаш?Не ти ли се разтопява чаршафа?

# 299
  • Мнения: 634
Ася,видях,че Виолетка ти е отговорила,но и аз да ти кажа,когато правиш орнаменти никого не слагай мазнина.Тя се добавя само за глазура.
Красимира ,яхтата ти е великолепна.  chef
Ванче страхотни теменужки Hug Hug Hug.Една колежка отдавна ме моли да направя такива,но нямам никакво време.Но ако все пак намеря такова ще се пробвам и аз.
Барчела,браво на теб и нинджи и спайдерчо Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт