Алтернативни продукти за дамска хигиена

• 131 479
  • 1 352
  •   1
Отговори
# 1 275
...Архентина, какви точно червени боровинки хапваш - сушени? И от къде си ги взимаш? А вендузите на кръста ли ги слага? На мен баба ми ми е слагала на гърба, но мислех, че са за настинка, а те явно помагат и при болки в гърба, кръста, така ли е?
                              Ами да, сушени. Купих си от 'Билла' веднъж, но после видях, че ги има и в '345'. На севлиевска фирма са, но пише, че произхода е USA. Може би само ги опаковат тук. 100 грама струват около 2.50-2.70. На вид и донякъде на вкъс приличат на стафиди - т.е. приятни са за хапване. Ако някой ги намери на по-ниска цена - тези или други - да свирка  Crazy.
                              За вендузите - аз си ги бях купила преди време за да ги ползвам против целулит. Те по принцип нали така действат - засмукват с вакуум (ама не като чашката  Joy) и подобряват кръвообращението. Та реших да ги опитам за кръста и според мен имаше добър ефект - но не ги държах много. Само колкото да подобря оросяването за момента.

# 1 276
За яйцата. След като публично си признах мързела, днес реших да си възобновя тренировките.. и  и з н е н а а а д а.. пак изпада най-малкото. Явно трябва мноооого упоритост.  Confused Confused Confused Confused

# 1 277
                             Питанка, и то май само към Хедра: миличка, ама като практикувате наученото с яйцето как се предпазваш от забременяване? Евентуалното по-голямо удоволствие дали не крие... мммм... рискове  Blush? Да не минем дружно в отчетните, като пристигнат и останалите яйца  Blush.

# 1 278
Защо? Мъжът и няма да усети постиженията и, ако е с презерватив ли?  newsm78

# 1 279
  • София, Младост 2
Презервативи ползваме Grinning На моменти се притеснявам да не изхлузя презерватива, особено ако стискам при неговото излизане - тогава ни се е случвало презервативът да е наполовина изхлузен Blush Засега обаче няма грешки.

# 1 280
Защо? Мъжът и няма да усети постиженията и, ако е с презерватив ли?  newsm78
                              Имах предвид, че покрай по-голямото удоволствие е възможно лесно и неусетно забременяване, ако не се предпазват по сигурни начини. Нищо конкретно не искам да кажа. Просто... ми закъснява и се чудя дали евентуално може би... (упражненията с) яйцата имат страничен резултат  Blush.

# 1 281
                                 Е ние не ползваме, разчитам на него. Дано не съм го разсеяла чак толкоз  Crazy.

# 1 282
Ех тез яйца, взех да нямам търпение вече.
То аз се реших да си ги поръчам не толкова заради секса, колкото за да се стегна малко. Напоследък (след раждането) честичко ми се случва да се изпускам по малко, колкото и да стискам.  EmbarassedИнтересното е, че родих със секцио и преди раждането почти не ми се е случвало такова нещо.  newsm78

# 1 283
уф, явно съм си изключила без да искам известяването и съвсем я забравих темата, направо половин година почти съм пропуснала, сигурно доста неща сте "пообсъдили" и в 60 страници, само не знам кога ще ги изчета. Тъкмо скоро си мислех какво да измисля пак вместо тампони - ще чета с интерес тези дни усилено - колкото мога  #Crazy

# 1 284
уф, явно съм си изключила без да искам известяването и съвсем я забравих темата, направо половин година почти съм пропуснала, сигурно доста неща сте "пообсъдили" и в 60 страници, само не знам кога ще ги изчета. Тъкмо скоро си мислех какво да измисля пак вместо тампони - ще чета с интерес тези дни усилено - колкото мога  #Crazy

Вместо тампони си вземи веднага една чашка.  Peace
Например като тези http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p4634.m38.l1311& … ee-All-Categories

# 1 285
 говорете си вие за яйца, и странични ефекти от тях.....пък и на листовката ще ги сложат  Wink
... Напоследък (след раждането) честичко ми се случва да се изпускам по малко, колкото и да стискам.  EmbarassedИнтересното е, че родих със секцио и преди раждането почти не ми се е случвало такова нещо.  newsm78
Аз не знам дали начина на раждане има значение, по скоро самата бременност. Тук казват още от началото на бременността да се правят упражнения за малкия таз. И аз усещам изпускане, малко,  може би някакви капки, но само при скачане. Иначе нямам проблеми, даже при тичане. Уж си правех упражнения, когато се сетех, и сега продължавам......но май ще трябва да стана по сериозна с тях , а и не мога да намеря от къде да си поръчам яйцата.

а аз също, от цикъл на цикъл, но все пак да си кажа за чашката.....пак 7 дена, този път с ползване от първия ден. Но определено след 3 ден ми намаля драстично, и след 4тия я махнах. Докато преди едва след 5тия.  И нито веднъж не ми се запушиха дупчиците. Изпробвах и съвета с обръщането на чашката, и стискане, за да излезе водата през дупчиците.
Но си мислех, дали все пак този вакуум, който прави чашката е съвсем безвреден. Имам предвид, че всеки вакуум (смушки, вендузи и т.н.) си издърпват кръвта към повърхността на кожата. В слчая е към повърхността на лигавицата. Дали носенето на чашка няколко поредни дни не прави нещо като 'смучка', и дали след време няма има последици? Дано ме разбрахте.

# 1 286
nevidimata благодаря ти за линка! Цените изглеждат доста поносими в сравнение сайта на Екомама - някои и на половина. Как стои въпросът с доставката? Може би сте обсъждали - ще се разровя. В БГ има ли ги чашките на друго място освен в сайта на Екомама? Аз поне не намерих.
Благодаря предварително!

# 1 287
...Но си мислех, дали все пак този вакуум, който прави чашката е съвсем безвреден. Имам предвид, че всеки вакуум (смушки, вендузи и т.н.) си издърпват кръвта към повърхността на кожата. В слчая е към повърхността на лигавицата. Дали носенето на чашка няколко поредни дни не прави нещо като 'смучка', и дали след време няма има последици? Дано ме разбрахте.
                           Относно 'смучките' да си кажа аз, понеже имам глупав опит. Веднъж забравих на тялото си вендуза за може би 7-8 часа  Blush. Резултатът беше жива рана с диаметър 4-5 см, която зарастна много бавно и трудно. Или поне не беше за 1-2 седмици (на мен неприятните неща все ми се струва, че супер бавно минават). След ползването на чашката досега не съм изпитвала дискомфорт в областта, а там със сигурност ми е по-чувствително от краците. Чашката съм я оставяла може би също 6-7-8 часа без да я пипам. Предполагам разликата е във вакуума - почти съм сигурна, че с чашката не може да се получи истинския вакуум, който се получава с вендузите, още повече, че там не е сухо място. Отделно и самата чашка обикновено не се поставя суха, освен в някакви може би извънредни ситуации.
                            На мен все пак ми дойде, въпреки сериозното закъснение (и началните признаци на бременност  Crazy). Но този цикъл изобщо не мога да си наместя чашката и тече ли тече  cry... Голямо протичане е, а аз дори нямам време и условия да си проверя шийката и да наместя точно. Това е от мен - оплаках ви се. Благодаря ви за вниманието   bouquet.

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 12:23 от Архентина

# 1 288
За това кой цикъл е норамален и изобщо кое е норамлно при месечния цикъл и кое не се водя от дена дебела книга за ТКМ при безплодие (откачена съм си от край време - винаги търся най-серозното състояние и оттам тръгвам в избора на методи и алтернативи, но определено има полза, защото досега такива хубави съвети от доктор не съм получавала!).
Та, в ТКМ месечния цикъл има 5 фази, последната е тази на кървенето. То трябв да започва рязко, без много зацапване, да продължава 3 до 6 дни, кръвта трябва да е като от порязна рана - яркочервена, без съсиреци или с минимални такива, да не е много обило кървенето; болка и дискомфорт не трябва да има, кървенето трябва да спре също така рязко както е започнало без зацапване.
И с чашка и без чашка, все съм на 4,5-5 дни, но определено има разлика в силата на течението първите 2 дни и следващите, откакто ползвам чашката. Вакумът с чашката се създава от влагата, а не от засмукването на въздух - това според мен е разликата с вендузите и затова няма проблем като изтегляне на кръвта към мястото на вакум...

# 1 289
   Много интересно е това, което пишеш! Какво е ТКМ?
Така описан цикъл при мен се появи едва след като родих и спрях да кърмя - точка по точка.
С чашката нямам разлики.

Общи условия

Активация на акаунт