СЕПТЕМВРИйските момичета с трепет чакат първите ритничета!

• 12 211
  • 304
  •   1
Отговори
# 210
  • Испания и Стара Загора
Добро утро и от мен,
аз само чакам да разбера пола и веднага ще купя нещо на бебето.Не вярвам в такива суеверия. WinkКогато раждах Алекс,в стаята в родилното бях с друга българка.Те не бях купили нищо.И като се роди бебето, бащата хукна да купува бодита,и други дрешки,та ги праха,и ги донесе чак на втория ден.Добре,че тук дават боди за бебето,ако нямаш.Ние бяхме купили всичко,без количка.Първите 6м карахме с една количка на една позната,ама не ми беше удобна.Беше с 3 гуми,които постоянно се пукаха,а самата количка така тежеше,че решихме да й я върнем и си купихме наша. Peace
Gorska_Kitka чакаме новини от прегледа. Hug

Момичета,за Великден съм решила да правя курабии.До сега не съм правила.Все някак си ще ги замеся. CrazyНо как да ги опека???В силна или слаба фурна се печат и трябва ли предварително да е загрята или в студена да ги слагам.Малее,тъмна Индия ми е ooooh!Ако някой е правил,моля да ми даде съвет. PraynigАА и още нещо се сетих.В рецептата пише мас,може ли да я заменя с масло newsm78

# 211
Анита, ако в рецептата пише мас - не я заменяй. Просто няма да станах същите. Баба ми прави такива - направо са... ммм, да си оближеш пръстите. Но за фурната - не мога да ти помогна. НЕ пише ли в самата рецепта?
Горска китка, спокойно, бе жена, просто не мога да си те представя притеснена, все си мисля, че се усмихваш на всичко и на всички. А за бебето - и аз не го усещам. Всъщност понякога си мисля, че го усещам, но по-вероятно е това да са ми червата  Mr. Green Аз и първия път доста късно го усетих. А и като сметна, че коремчето ми не е само от бременност, а и от сланинки, хич не си мисля глупости, ами чакам. Когато - тогава.
Гингерина, почивай си, чети приятни книжки, гледай забавни филми, въобще - не си напрягай акъла с глупости  Peace Времето ще мине и всичко ще е наред!
А като ги гледам тия колички и цените им...  ooooh! Че то за толкова пари кола можеш да си купиш.... Ако нещо се обърка и приятелките ми не ме снабдят с количка със сигурност ще вземем някоя втора ръка. Според мен повече от 300-350лв. не е оправдан разход. Но това си е мое мнение, пък и все пак се съобразявам с възможностите ни...
Айде, лек и слънчев ден ви желая, аз продължавам да работя...

# 212
Ох, девойки всичко ми е свито, до 5 минути трябва и аз да изчезна на ФМ и уж спокойна, ама не.
Сутринта водихме дребния да му потвърдят варицелката и уж бях много спокойна, но лекарката като каза, че напоследък много усложнения давала и  ooooh! , абе ужас да минава сега прегледа и малко ще се поуспокоя. Айде чао оплаках ви се, изчезвам.
Горска късмет и на теб, айде после ще пишем какво се е случило след днешните прегледи.

# 213
Aз днеска ще ходя да си взема изследванията.. че от петък вдигам нещо кръвно.. стигна до 158 Sad( и шаш и паника.. но вече се надявам да съм ок

за количкити... лелее аз наистина не знам как ще избираме..  newsm78

пък моя мъж днеска има рожден ден та ще попразнуваме довечера Simple Smile
пък вчера до 1:30 вечерта сменяхме летни гуми... такива опашки... а бяхме с час за 10 ушким Simple Smile но беше мнвесело

хайде лек ден от мен

# 214
Добро утро и от мен Hug
Ianita28,Gorsка Kitka,Nadina,aguto и всички на които им предстои преглед стискам ви палци да чуете само хубави неща на прегледите.
aguto да ти е жив и здрав мъжа  bouquetВесел празник Simple Smile
И аз съм се ошашкала предстои ми ФМ на 27-ми и знам какво е да си притеснена мен вече не ме свърта и чета всякакви глупости като резултати от ФМ и май съвсем,ще откача до тогава Rolling Eyes Все се чудя да звънна ли да питам дали се е освободил преглед за по-раннна дата Rolling Eyes
Kylie, честито момченце   bouquet
Много са ви сладки коремчетата.И мен мъжът ми ме снима,но нещо ме е поорязал и довечера ще направим нова фотосесия(тъкмо ще съм понапълнила коремчето до тогава Joy)и ще пусна снимки.Аз съм в епогея на тестения период-по цял ден сандвичи,козунаци,пици...
За колички набелязала съм си 2-3,но все още не съм наясно с какво да се съобразя и нямам нищо конкретно.
Анитка, честити дрешки   bouquet И аз имам чувството,че всичко ме стяга и дънките за бременни които  си купих са с 2 номера по-големи,но пък така са ми по удобни,а този ластик как ме дразни само го бутам надолу докато вървя Close кой знае как ми се смеят хората отстрани Embarassed
Аз не съм специалист в кулинарията но Валка ще каже WinkАз мисля да боядисвам яйца,все пак тези бои се водят безвредни,така,че ще се включа в това приключение Simple Smile
Дидии, добре дошла  Hug
gingerina(честито момченце),Kalitea,Atrakcia вие как сте милички отшумяха ли проблемите?
tami1111  радвам се за хубавите резултати Hug
Bubara и моя мъж много ми помага.Всичко той прави милия-ходи на работа,прибира се и започва да си готви тъй като аз съм на суха храна,чисти,пуска преалнята и ми маже всяка вечер коремчето Mr. Green Е как да не го обичам Heart Eyes
Аз още съм болничка вече цяла седмица(хрема,кашлица...),но нищо не пия,взимам само цитруси и това е-ще ми мине,но дано не се отрази на бебчето PraynigАГ ми даде болничен във вторник,видя бебчето-беше застанало на колене и каза,че има дълги крачета(а ние с баща му сме по 1,50см. от кой ги е взело тези дълги крачета незнам)Вече усещам движенията му но все още са слаби.
Момичета и аз ще изкукам вкъщи а можем да кукаме заедно някой път. tsveta и аз имам подобни мисли,трябва да се съберем и да отидем заедно Simple Smile
Хайде до кукане(както се казваше в едно предаване) Joy

# 215
Добро утро и от мен!

След малко и аз изчезвам да си занеса урина за изследване, да видим този път дали ще има еритроцити.  Thinking

Gorska_Kitka, благодаря за милите думи. Абе пусни снимка и на твоето коремче да го видим. Сигурна съм, че не е като "плочка". За днес стискам силно палци, ще видиш че бебчо е наред и дори може да те зарадват с информация за пола. И да ти кажа, че снощи докато гледах Мюзик Айдъл и се бях отпуснала на дивана, изведнъж започнах да усещам нещо в корема си, в началото не бях сигурна и сложих ръката си. Но това което усещах продължи поне един час и сега се чудя бебчо ли усетих. Имаше и тупкане, но си помислих, че моето сърце бие много силно и го усещам чак на корема. Незнам какво да мисля, дано и днес се повтори, защото и аз като теб вече нямам търпение да го усетя.

anita29, аз с първата бременност бях доста суеверна и нищо не бях купила за бебето. Само отидох броени дни преди раждането с майка ми до един бебешки магазин и си набелязах някои неща, включително и комплекта за изписване. И чак когато родих, тя заедно със свеки се втурнаха да пазаруват. Сега обаче не съм с тоя акъл и когато вляза в седми-осми месец, ще си напазарувам.

Nadina, успех на ФМ днес. Да пишеш като си дойдеш.

aguto, дано и твоите изследвания са добри. Честит рожден ден на мъжът ти! Да ти е жив и здрав и много да те слуша.

# 216
След малко и аз изчезвам да си занеса урина за изследване, да видим този път дали ще има еритроцити.  Thinking
Стискам палци резултатите да са хубави Hug И аз вчера сутринта усещах нещо(като лазене на буболечка) в коремчето си доста дълго време Rolling Eyes

# 217
Здравейте момичета Hug Утре съм на Амнииоцентеза и мн съм се панирала. Знам че не боли но ме е страх от резултата. Вчера отидох да си направя една допълнителна консутация в Токуда при д-р Колева и тя ме прегледа на Доплер и на някакъв друг ултразвук и каза че за нея проблем няма и че тази амниоцентеза е малко излишна.Но аз ще сия направя и мисля да си прехвърля консултацията в Токуда. Нещо ми се вижда че в това Шейново само за пари те викат и те карат да правиш разни неща от които не е сигурно дали имаш нужда  newsm78 . Казах на д-ра си че съм ходила на допълнителна консултация в Токуда , а той направо ми се накара едно хубаво #2gunfire Те нямали апаратура нямали специалисти....аз не останах с такова впечатление  newsm78 ОХ незнам малко ме обнадеждиха като че ли , но тези 2 съда в пъпната връв са най притеснитеното нещо. В токуда не видяха нито кисти по главата нито някакви други маркери за Даун. Някои знае ли всъщност колко всъщност са тези съдове в пъпната връв - 2 или 3 . Благодаря за подкрепата и мнението на всички ви. Приятен и слънчев ден на всички Hug

# 218
ООО Дундито ти да не си ходила в някоя клиника на ужасите, какви са тези кисти и ....., ама тези хора не се научиха да не приказват без да са сигурни. Голяма  Hug за амниото и не се притеснявай, повтаряй си, че всичко ще е наред.

Киара  Praynig

Аз да ви се оплача всъщност, отидох първо при акушерката, всичко мери, изчислява, пита разпитва и по едно време, ама ти днес си за БХС, стана ми лошо пак кръв да ми точат. Не ме разбирайте погрешно, нямам никакви проблеми с даването, нито ми става лошо, но се надявах да е ФМ днес, а тя ще е едва месец май и тогава си запазих и час за 4Д. Иначе от акушерката резултатите са, че чу сърцето на бебето, кантара им е супер изкара ме същите килограми от предния път и то си бях с дрехите и с обувките, обаче ми изкара високо кръвно 120/80, а моето си е обикновенно 90/60, но...... После минах преглед при лекарката за видеозон и там подробно ми огледа бебчо, за пол е категорично много рано, а и това, че непрекъснато ми се пишка е щото дребното ми е седнало на мехура и....... Видя му гръбначния стълб и всичко там е наред и главата и изобщо като изключим, че сега ще треперя 10 дена за БХС-то съм доволна от прегледа.

Чакам положителни резултати и от другите момичета   bouquet

# 219
здравейте на всички бъдещи майки!Аз също сам септемврийска мама.Терминът ми е на 24 септември.Иска ми се да ви попитам някоя дали е била на  4Д и къде ж София е хубаво да се отиде?....Много искам да разбера пола на детенце,но е рано може би?....Моля ви ако някоя от вас знае нещо....ще се радвам да узная.
Благодаря преджарително и лек ден на всички ви!

# 220
  • София
Привет момичета    bouquet
Имам едно въпросче  Mr. Green понеже в понеделник ще съм на поредната ЖК Simple Smile Ще си пускам микробиология, та да питам дали да си пусна и една цитонамазка? Последната е от преди година I група, но имам горена раничка преди 2 год. Един док каза, че не се правела по време на бременност, друг че се прави и вече направо се замаях. Интересно ми е и как се прави, тъй като нали уж шийката била "запечатана" от къде ще вземат материал тогава ?

dundito 2 и мен ме хвърлиха в приключение с тоя скрининг  Crazy Съдовете на пъпната връв трябва да са 3, но незнам дали това е признак за Даун  newsm78 Да ти ти споделя и моя опит с тоя пуст скрининг, който ще повтарям на 14.04. На първиия скрининг измериха беб за 10 мин. с много кофти апарат (НТ 2.9) и аз се побърках като разбрах какво значи това. Веднага отидох в МЦ Фемина, там апаратурата е страхотна. Измериха ми НТ 2.2 Съответно излесна от първото измерване риск 1:35   Shocked В понеделник бях пак на прегледд, нито един признак за Даун няма на видеозона, всичко си е точно с норма. Остави другото но дори не ми предложиха да го повторя а директно амниоцентеза  Crazy

Пожелавам ви един усмихнат ден   bouquet

# 221
  • София
Здравейте момичета!
Не успях още да чета всичко, за което се извинявам, но първо ще ви се похваля, че днес бяхме на ФМ и ни казаха със сигурност че ще имаме госпожица, даже ни показа срамните неща  Blush  Всичко друго и е наред, не спря да мърда, даже като заспа продължи да маха с ръцете, може би сънува вече Simple Smile Сега разбирам защо я усещам постоянно как рита  Heart Eyes
И този път си поискахме и диск с филми мисля, че цял ден ще си я гледам, имаме филм с как си суче пръста и как ни се плези  Heart Eyes
Това е за нас засега, оставям ви да ходя да се храня, а после ще чета какво сте писали  Hug

# 222
  • София
Здравейте момичета, едва успях да ви изчета !

svetlushka добре дошла Hug

Снимките от срещата са стархотни Simple Smile

На всички знаещи вече пола на бебчетат- ЧЕСТИО !!!

Искам и аз да задам един въпрос- аз съм на ФМ 21г.с в 14 поликлиника- късно ли е тогава, защото гледам че всички ходите на БХС между 16-18, а мойта лекарка нищо не ми е споменала.Тя ми препоръча ранния скрийнинг 11-13 г.с и следващия 20-22. Затова започвам да се чудя, дали не съм пропуснала някой изследвания??

И аз мисля,че още не съм усетила бебчето и нямам търпение вече

# 223
dundito 2,Nadina,Kylie стискам ви палци всичко да е наред с резултатите.
pocahontas80 браво за хубавите резултати Hug
svetlushka добре дошла Hug
Контесата 21г.с. въобще не е късно,даже се препоръчва в 21г.с да се гледа плода.Аз също ще ходя в 21г.с. почти 22г.с (без 2 дни) на ФМ.

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 13:45 от maliby

# 224
ейй ме на и мене Simple Smile

Този път съм усмихната защото си видях бебчето. Аууу, така се бях спекла снощи, чак не можех да се позная. Днес пак съм във форма Simple Smile

Та ходихме с мъжлето на ЖК. Докторът първо тръгна да му показва на мъжо и да му обяснява. И аз само отстрани пригласям " Докторе, добре ли е детето! Искам и аз да го видя "... Та обяснява там доктора и по едно време тръгна да ме бърше и аз се опулих и преди да му кажа, че и аз искам да си видя детенцето, той се подсети. Та видях си моето сладурче.  Heart Eyes Обаче е срамежливче- обърна се с гръбче и не можахме да видим пол. За сметка на това пък доктора каза, че имало хубав гръбнак Simple Smile Освен това върви по- дребничко, но като се замисля моята рода и родата на съпруга ми сме всички маломерни Simple Smile По акушерските таблици излиза термин на 14 Септември и би трябвало да е 18 седмица, а по ехограф излиза 16 седмица и 4 ден както ми е на линийката и термин 20 Септ. Аз линийката си я бях променила според ехографа още преди няколко седмици, защотои аз смятам, че ехографа показва вярно. Акушерските таблици са за 28 дневен цикъл, а моя е 33- 34 дневен. Тоест ако съм имала по- късна овулация е нормално бебчо да отговаря на 16 седмица и 4 ден Simple Smile
Аааааааа.. освен това видях ръчичка и 5 пръстчета. То по принцип трябва малко фантазия да се различават отделни части на тялото, но пръстчетата ги видях  Flutter 
Ох, ако знаете как се успокоих като си видях бебчето. Акушерката му преслуша и тоновете, та му чух и сърчицето  Heart Eyes

А довечера сме пак на фирмена вечеря... хич не ми се ходи, ама уви.. щяло да бъде неуважително ако не съм била отишла... та довечера ще ходя...

Общи условия

Активация на акаунт