Частна детска ясла в София

• 160 462
  • 810
  •   1
Отговори
# 705
  • София
И аз да се включа,записахме го в Ново поколение,и там естествено има какво да се желае.Малките са на последния етаж и има доста стръмни стълби Tired.Стаята е доста приятна и подредена,свежо и чисто.В същата тази стая на земята им слагат матрачета за спане...това не е толкова претеснително,по-добре на земята,отколкото да падне Peace.За кухнята ми казаха,че е от Вип-кетеринг Rolling Eyesнямам идея каква е,в сайта им няма менюта newsm78
Двора изглежда доста по-голям,отколкото на сайта и ме увериха,че децата излизат винаги,когато времето го позволява... и това е засега,като тръгнем живот и здраве,ще се включа пак Peace

# 706

На няколко пъти в началото го е взимала "изненадващо", защото и е било притеснено дали и как ще свикне.Детето с пълен памперс...........после леко подсечено дупе и така......но това се оказа, че навсякъде е така.Явно не е възможно при повече от 2-3 деца да се преобуе веднага, още повече да се установи веднага кой какво е свършил.
За това в началота се дразнеше, но после като почнала да го взима в почти еднакъв час - нещата се променили Grinning
Важното е, че сега като си говориме как е, казва, че е добре и е доволна.И най-важното на детето му харесва.

# 707
мармашотка, благодаря!

Ние още не сме се захванали сериозно с търсенето на ясли, засега само проучвам въпроса. Но ще ми се наложи от пролетта да я пусна.
А въпросната "506 хлапета" предлага и добра цена..
Като ви чета, най-много ми се иска да я запишем в "Доверие", но... ще е голям финансов гърч.  Confused

# 708
  • София
Детето с пълен памперс...........после леко подсечено дупе и така......но това се оказа, че навсякъде е така.
Не е навсякъде така.. там, където ходеше дъщеря ми, не ни се е случвало! Не мисля, че плащайки такива суми за частни ясли, трябва да занижаваме критериите и да се примиряваме с такива неща Naughty

Гледам се изказват положителни мнения за места, където деца в яслена възраст ги занимават на компютър или спят на земята Shocked Аз ли не съм в час, или наистина мислите, че това е нормално Rolling Eyes???

# 709
Работейки в ЧДЯ, мога да ви кажа, че при 6-7 и повече щъпуркащи дечица на възраст между 1 и 2 години не е толкова лесно да се следи постоянно кой какви ги е свършил в гащите. Сигурна съм, че на всички вас се е случвало дечко да свърши голямата работа на чисто. Най-малкото, че всяко дете се сменя задължително след сън и не вярвам, че при "случайните" ранни взимания памперса да е бил пълен до горе. Недейте да си мислите, че дечицата седят с пълни памперси по цял ден, поне при нас се сменят толкова често, колкото аз сменям моето дете.
............
Гледам се изказват положителни мнения за места, където деца в яслена възраст ги занимават на компютър или спят на земята Shocked Аз ли не съм в час, или наистина мислите, че това е нормално Rolling Eyes???
  Shocked
Къде така процедират?

# 710
Във всички детски ясли и градини в Германия, които сме посетили, децата спят на матрачета по земята.

# 711
  • София
Аз също не виждам нищо страшно в това детето да спи на матрак на земята - лично за мен за по-малко дете това е далеч по-безопасно, отколкото високо легло или пък такова на 2-ри етаж /каквото съм виждала в ЧДЯ/.
Относно компютъра - не съм фен малко дете да се занимава с компютър.

# 712
За спането на матрачета на земята, за мене също е нормално, ако разбира се не духа под вратата през зимата че да настива.
Но за компютъра съм абсолютно против за деца в яслена възраст и дори телевизор.
За последното може да не ме разберат всички, но искам само да ви кажа каква огромна разлика забелязах - първо ходехме на държавна ясла с телевизор - моят на 2 години не беше свикнал да гледа телевизия и ми се оплакваха че не искал да седи на столчето докато другите гледат, после свикна и в къщи само висеше на телевизора като някакво зомби и вече взех да се притеснявам че не прави нищо друго...
След като ходи 2 седмици на частната ясла където няма телевизор, детето съвсем се промени - сега иска да четем или пак си измисля други занимания и не се сеща изобщо за телевизора.
На мене така повече ми харесва и мисля че е по-добре за него, най-малкото за очите му със сигурност  Peace

# 713
Здравейте на всички, които се интересуват от Частна детска  градина Теди джуниър! Дадох детето си за един месец във въпросната градина "Теди Джуниър" като собственичката Теди Димитрова убеждаваше мен и съпругът ми колко е хубаво в нейната градина, хранят децата здравословно, имало строг контрол към болните деца... Решихме, че това е мястото за нашето дете. Платихме 3 дни преди детето ни да започне, за което ни бе издадена една хвърчаща квитанция дори без печат! Няма договор няма нищо такова /това си е чисто укриване на доходи/. Детето ни тръгна във въпросната градина и се сблъскахме с първата лъжа от страна на г-жа Теди Димитрова... храната бе под всякаква критика /пици, кифли, филии с топено сирене, тарталети/, смятам че това не е храна подходяща за деца до 2 год. В резултат на това детето ми не можеше да ходи до тоалетна нормално:(. Другото, което ме възмути е, че не дават на децата да пият вода... синът ми , който изпива по литър течност на ден се връщаше с пълното си шише сок, което му оставях сутринта:(...Болни деца се допускат, въпреки обещаното от собственичката на градината...единия от дните когато отидох да си прибера детето какво да видя едно от децата болно и с конюктивит на очите...заради това на другия ден ми се обадиха, че синът ми е с температура. Така детето ми ходи всичко на всичко 6 дни ... Тъй като това , което ни бе обещано в началото не бе реалност се свързахме с г-жа Димитрова да й кажем че повече няма да водим детето си и да преизчисли сумата и да ни върне остатъка... но тя каза, че пари не връща:( Така тази госпожа си прибра за 6 дни ясла на моя син 400 лв., които никъде не декларира!!! На всичко от горе когато синът ми отиде в градината след два дни г-жа Димитрова излезе в отпуск и дойде една жена, по думите на която "прави услуга на Теди да гледа децата" !!! Може би без трудов договор, да не говорим за здравна книжка!!!!! За това въпросната собстваничка си прибра 400лв без да й мигне окото. И с цялата си наглост по телефона каза на съпруга ми ..."сега съм в почивка не ме занимавайте с тези неща" !!!:((Жалко е , че има такива градини и че печелят на наш гръб за сметка на здравето на децата ни! Надявам се, че няма да има повече излъгани родители. В началото много обещават докато не ни вземат парите!!!

# 714
Платихме 3 дни преди детето ни да започне, за което ни бе издадена една хвърчаща квитанция дори без печат! Няма договор няма нищо такова /това си е чисто укриване на доходи.

Разбирам възмущението ти и го споделям, но смятам, че сами сте си виновни, че сте платили без да сключите договор и не сте изискали такъв от собственичката. Нали знаеш приказката "Не е луд който яде баницата, а който му я дава!".

# 715
Да така е... напълно си права, но дори и да имахме договор нищо нямаше да е по-различно. Най-лошото е, че тази г-жа Теди Димитрова се е взела много на сериозно и дори се готви да си занесе рушвет в РИОКОЗ, за да й анулират акта. Разбрах, че няма никакъв контрол в/у частните детски градини щом си позволяват да си приготвят храната без да имат разрешение, нито пък подходящи условия /а кой знае с какви продукти!!!/, без да обявяват никъде децата, за които се грижат, персонала да е без трудов договор, ...  #2gunfire. Живеем в държава, в която трябва да сме доктори, следователи, адвокати и какво ли още не  Shocked.

# 716
Няма контрол върху тези без лиценз, лицензираните си ги контролират.
Монетата има и две страни. Има и родители, които не желаят да сключват договори и да се подписват на декларация, че ще спазват правилника на детската градина-имахме такъв случай в нашата детска на една родителска среща.
Обясниха културно на този родител, че правилника и  договорите важат за всички по един и същ начин, но той си беше научил че като е частна градината всичко му е позволено. Слава богу напуснаха, но имаше една две грозни сцени, които той се постара да направи пред всички родители, с надеждата че ще го подкрепим, но просто нямаше начин. Например, как да се съглася да го подкрепя си води болно детето, това беше едно от оплакванията,защото нямало кой да го гледа, пък доктора на детската видите ли го връщал сутрин и ги викал да си го вземат. Ами не съм съгласна. А това го имаме и като клауза в договора и правилника на детската и слава богу си го спазват.
Тогава от детската въобще не влизаха в говорилня с него, позоваха си се на договорите и на правилника, и когато ги спазват спрямо всички е лесно.
Така, че ако имахте договор щеше да е по различно. В договора са указани правата и задълженията и на двете страни.
Всичко останало са празни приказки-вие ще казвате едно, те друго и тъй.

А дали ще носи рушвет в риокоз, дали персонала има трудов договор, в случая не мисля че има значение, насила никой не ви е накарал.
П

# 717
Пък и вече много станаха такива новорегистрирани, които се регистрират само и само да оплюят някое детско заведение. Миналата седмица имаше друг случай модераторите изтриха мненията.

# 718
Да така е... напълно си права, но дори и да имахме договор нищо нямаше да е по-различно.  

E как нищо нямаше да е по-различно!  Shocked
Нали си платила 400 лв за 6 дни, ако имаше договор, това нямаше да ти се случи!  Naughty

Казваш, няма държава. Така е, няма държава, но описаното от теб е нагледен пример защо няма държава. В твоя частен случай, такива като теб поддържат незаконните частни градини, като плащат на ръка и не търсят легален договор. Ти като гражданин трябва да си на мястото си като част от държавата, ти самата не си била коректна в действията си, защото си приела незаконен начин да ползваш услугата.
Колкото е виновна държавата, че не упражнява контрол, толкова си виновна и ти.    

# 719
Някой знае ли нещо за ясла около Пирогов?

Намерих една тема, но е заключена, търсеха име за яслата, която щяла да бъде на бул.Тотлебен до Пирогов.
Не ми се обикаля из квартала да я търся............а ми е много удобно там.

Общи условия

Активация на акаунт