С най-здравото червено яйчице всички ще пребори Юнското дете!

• 17 860
  • 298
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Добро утро на всички!Да ви е слънчев и весел деня!

Аз нямах възможност да ви честитя празника, та честито на патерица! Пътувахме на гости при баба,но не беше ососбено весело, защото мишката беше болна и все още е - точи сополи като за световно и от тях кашля,не може да спи спокойно,защото едва диша през носа (тази нощ вече е малко по-добре положението,а вече е седми ден,и не знам защо , но всеки път влачи хремата по две седмици).Вдигаше ми и лека температура два-три дена,а от кашлицата така се бях ошашкала, но всички лекари твърдят, че е от хремата(стича се назад в гърлото и дразни и тя кашля).За да ми е по-весело и каката, която пак довлече вируса, след две седмици хрема я заболя ухо, та онзи ден цял ден обикаляхме София по доктори,оказа се силно възпалено ухо, та сега е на антибиотик и доктора каза, че може и да изтече гной и кръв от ухото, че имало голям мехур, и аз - Shocked, но засега нищо, надявам се да не се е пукнал, че това сигурно ще означава перфорация на тъпанчето  newsm78. А, и ние с таткото сме болни, малко ни боли гърло. Стига толкова с оплакванията.

Сега да се похваля- вече имаме осем зъбчета Joy.Аз се надявах да ми даде малко почивка преди следващите, но не би- вече си пъха пръстите назад (все едно ще свири на футболен мач  Joy- с двата показалеца в устата отстрани) и ги дъвче яко. Не се спира на едно място - голямо е шило- стои права и вече обикаля кошарата, като се държи с една ръка. Всичко вика, само не и мама  Laughing.

За кърменето- не съм мислила все още за отбиване-не ми тежи и не смятам да е скоро, но то зависи и от нея.

Уф, вече и се изчерпа търпението, после пак,чао!

# 256
Докато преглеждах последните мнения се сетих,че нашия Борис днес става на 10 месеца.По този повод да почерпя

# 257
Добро утро!Днес времето ще е само за разходки LaughingCveta,аз нослето го лекувам с капки от клеева тинктура и физиологичен разтвор.Много съм доволна,за 1 ден се оправя.10мл физиологичен р-р се смесват с 5 капки клеева тинктура и се капе в нослето по2-3 капки,може и през час.Абсолютно безвредно е.Ние с таткото го прилагаме и на нас.За отбиването бях писала,че спешно ни се налага.Да знаете,че така изведнъж е много лошо.Пила съм хапчета за спиране на кърмата,но вече 10 дена гърдите ми са пълни и на бучки.Доктора казва,че няма проблем,но аз доста се притеснявам да не стане някой мастит.Иначе Митко свикна с адаптето и не мрънка за цицата.Направо не мога да повярвам като го знам какъв е цицоман! Mr. GreenВчера бяхме на фризьор,вече сме с прическа.Голяма борба беше.От нас толкова.приятна разходка на всички!Честита месечинка на Бобо!

# 258
какви разходки Cry...............ние сме като на Черни връх като ветровитост,само дето не му дишаме чистия въздух  bouquet

# 259
И аз искам да кажа две добри думи за клеевата тинктура като капки за нос.Още като го усетя,че сумти  започвам да слагам по няколко пъти и оправям всичко.В началото бях скептично настроена ,но се убедих,че са добри.
cveta3 като четох поста ти ми стана толкова гадно заради това,което преживяват децата ти ,и особебо голямата,заради ухото.Дано не е толкова лошо и да се разминете леко.
Знаете ли мами,аз сега си пийвам кафенцето,но докато си го правих се чудех дали не оказва някакво влияние върху детето,особено като ми мрънка по цял ден/а между другите хранения го кърмя сравнително често макар и по малко/та си мисля за това,макар да пия безкофеиново.Вие забелязвате ли някаква промяна ?Трудно е обаче да се прецени защото сега на всички им излизат зъби и не можем да сме сигурни  защо са кисели
хубав ден!!!

# 260
Добро утро   bouquet!

Ние бяхме на път за да вземем временен паспорт за детето, че излитаме за Бг след 6 дена.
Хубавото е, че вече го имаме, а лошото, че от понеделник ми държи висока температура всеки ден  Confused. Доктора каза, че гърлото и било зачервено и едното уше  Cry. Къде истина това дете?!
Сега пием лекарства и дано се оправи скоро.

Чух по новините вчера, че от другата година стават задължителни детските ваксини против менингит и пневмония  Peace. Супер! Имаше такава тема тук в Бг мама, която и аз бях подписала. Явно и нея са взели под внимание  Peace.

# 261
  • София
n.ko, kris bo аз почнах с клеева тинктура точно и физиологичен разтвор да промивам нослето,но не подейства. Чак на четвъртия ден,когато взе да кашля зверски от хремата се предадох и почнах да слагам капките за нос,дето ни ги изписа лекарката,въпреки че съм много против тях и според мен не действат също - от неделя ги слагам, досега няма промяна. Пък и моето е нищо, като чета преживяванията на ksenia, направо ми се плаче.Едва ли има по-гадно нещо от това, да ти е болно детенцето.

Я да питам майките, които готвят за дечковците- какви дози правят? Аз готвя по две-три и давам същото и на следващия ден.Пробвах да замразявам, ама като го размразя седи по-водно, е Дани току-що си го излапа безгрижно , ама ... newsm78. А пък тя яде по около 150 грама и не иде да сготвя толкова, то няма как. От друга страна е най- добре да е прясно приготвена храната, ама как да стане като е толкова малко количество,другото да го хвърля ли или аз да го изям  Mr. Green. Вие как процедирате?

# 262
Цвета, аз като и пасирам храната и давам същия ден и оставям в хладилника едно бурканче за следващия. Ако нещо е останало го замразявам за друг път  Peace

# 263
Здравейте   bouquet

Цвета, и аз готвя поне за 2 дни - първата половина яде веднага, другата - в хладилника и я давам на следващия ден. Само месото си правя ден за ден  Peace

Орхид, да ти е жив и здрав Боян! Ех, наистина колко бързо минава времето. Скоро ще празнуваме първите рождени дни  Flutter

Вивиан, това за ваксините не съм го чула, но се радвам. Аз така се наплаших с този менингит, дето Марти го изкара, че сега й правихме допълнително ваксина.

Хайде, хубав ден на всички Simple Smile Днес тук е екстра за разходки  Grinning

# 264
kris_bo, кафето на мен лично изобщо не ми влияеше на кърмата и съответно на поведението на Мишел. Като кърмаче си беше винаги спокойна. Но, имам опит само с 1-2 слаби кафета на ден. Wink

цвета, и Мишел беше точно като Дани със сополките и кашлицата. Нищо не съм й давала, влачи я поне 2 седмици също, но си мина от самосебе си. Реших, че щом е само сополи и кашлица, е добре имунната с-ма сама да се справи, отколкото да й "помагам".  Peace Е, ако бях забелязала, че става по-сериозно, щях да взема по-крупни мерки.

Относно домашните пюрета. Аз продължавам да си замразявам.  Whistling Кеф! Правя за 2 седмици напред и ми е много добре така. Като ти стане воднисто след размразяване, към него можеш да добавиш някакво брашно (просо, царевица, ориз, ръж... каквото имаш под ръка) и да го сгъстиш. Аз винаги така приготвям пюретата (с брашно някакво), за да засищат по-добре.

Аз лично много харесвам замразеното пюре, защото след размразяване не е вече лепкаво, вкусът си остава същият и този начин спестява мнооого време.  Peace

# 265
  • Стара Загора
......Я да питам майките, които готвят за дечковците- какви дози правят? ...Вие как процедирате?

Преди, когато Коки ядеше по 150-180гр и аз готвех за два дни, сега вече изяжда по и над 220гр(меря в едно бурканче от готовите пюрета) и готвя ден за ден. Най-интересното е, че почти винаги улучвам точното количество  Blush и рядко остава за другия ден.  Аз давам месо всеки ден, по едно кубче. Направила сьм си такива от свинско, телешко и пилешко и ги редувам. Сега се каня и от овнешко да направя. Приготвям ги по следния начин: месото+лук+магданоз варя, пасирам и изсипвам вьв формата за лед, замразявам и добавям кьм вече готовото пюре.   chef

По повод наближаващите РД, обсьдихме кой ще прави и крьщене, кой с колко човека, с каква храна и прочие, но не обсьдихме най-важното-ПоДарЪцитеMr. Green Какво мислите да подарявате на вашите деца и изобщо, какви са подходящите играчки за децата на тази вьзраст?  Thinking

Скорошно оздравяване на болничките  Praynig Hug

Чао!

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 13:05 от samimami

# 266
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?f=137&t=10615

http://clip4e.com/play.php?id=45143&
Възмутително.

Мами, някои сигурно ще ме намразят с това мое съобщение (и на скайпове щото изпращах) , но наистина  съмвъзмутена. Малко неща ме жегват толкова дълбоко...

# 267
Добро утро   bouquet!

Чух по новините вчера, че от другата година стават задължителни детските ваксини против менингит и пневмония  Peace. Супер! Имаше такава тема тук в Бг мама, която и аз бях подписала. Явно и нея са взели под внимание  Peace.

СТИГА,бе! Shocked Shocked Shocked Още задължителни ваксини!??? УжасТТТ Cry  Cry

Прити Галина, така е. ... Никога няма да се оправят нещата май Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 15:35 от Роса

# 268
Да, това за книжовния език е старо. Даже имаше и петиция, но тя явно не е толкова важна както други неща... Confused

Роса, демек Пентаксима ще се поема вече по здравна каса. Но усилено се работи също така да отпадне задължителността на имунизациите както е и по другите страни от ЕС. Дано успеят момичетата, стискам им палци.

# 269
Привет моми4ета   bouquet
Pretty_Galina наистина е възмутително нямам думи.......................
Да кажа и аз за но6тното плакане ние бяхме така преди известно време но бе6е само няколко дни.Събужда6е се по едно и съ6То време през но6та с пла4 хълцане.... милите де4ица.Бях 4ела някъде 4е сънуват и се пла6ат на сън(може и да има не6то верно)
4естито на
празнува6тите  bouquet
samimami  мъжа ми смени работата и затова се преместихме
Бюти някои ден може да стигнем и в Швейцарията ахаха но в близките 2 години предполагам няма да е
Моми4ета да ви питам по колко пъти на ден хапват мал4уганите ( нямам предвид кърмене)
Аз давам пЮре зелен4уково или плодово( 100 120 гр ) преди обед и следобед но не винаги ияжда вси4ко после на обяд готово пЮре с месо ( 200 гр) и за ве4еря без месо(200 гр) а промеждутъците си се кърмим.не сме много и по водата по някога по малко от 100 гр на ден пие вода мойта мома
<<<незнам дали дали правилно я храня но и тук не ти казват на консултацията ни6то....дано не ви се стори сме6но питането но поне да се ориентирам.
Бързо оздравяване на ми6летата  bouquet
Хайде много дълго стана извинете ме Blush
Приятен ден   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт