МАРТенчетата мънички,се кокорят вече със очички!

• 14 551
  • 291
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Мамчета, да ви се оплача. на мойта хубавица са й студени ръчичките. Някой има ли подобен проблем?

# 46
така, ние се върнахме от една разходка с бебоците на Веси и Васида (големи сладури са)
Чакам на следващата разходка и Животинче и natsti.
Шу ЧРД, само най-прекрасните неща да се случват!!!
Честити месечинки на всички днес!!!
Дума щеше снимки да ми пратиш Hug

# 47
Мамчета, да ви се оплача. на мойта хубавица са й студени ръчичките. Някой има ли подобен проблем?
И моята е така. Иначе крачетата са й топли, а нали това е важно  Rolling Eyes .

# 48
Привет и от мен! От сума ти време не съм писала, но поне гледам да не изоставам с четенето. Нали времето е хубаво, та по цял ден скитосвам. Вкъщи цари хаос, нямам време за нищо, а и малката вкъщи реве и не мога да я оставя за малко в леглото й, та аз да свърша нещо.
Шу, честит рожден ден   bouquet ! Много здраве и сбъднати мечти  Simple Smile
Честити месечинки на бебоците от 10.02. и 10.03  Hug
Мери, разкошна е Ангела  Hug
Честити бебчета на Валентина, Сисилота и Angel for you! Да са ви живи,здрави и щастливи.
Хм, за Пентаксима нащо педи не ме предупреди, че трябва да я съхранявам на студено. На 30ти април ще я слагаме, та имам време да си купя термобокс.

# 49
Ей от вчера съм го запускала този постинг,и все не стигам до компа..

Да се отчетем от консулталцията: натежали сме с 900гр.и сме порстнали с 3см! В цифри 4.500кг.и 56см. Много съм хепи,дано все така вървим и занапред,продължаваме да се кърмим. smile3521
Биха ни противохеп.ваксина,поплака малко но после си доспа.

Ади и тя си иска нощната порция,кърмя я към 12-1ч.и после към 5-6ч.Снощи например като ми висна на цицата в 12,та до 1.30 откара,заспа към 2 но ми отпусна сутринта бонус и спахме и двете да 10ч.
Днес временцето беше чудно,добре се разходихме.Тук до нас има ресторант-градина и накрая на разходката мама си спретна и гала-обяд(все ненаяла се  Embarassed) а Ади си спа блаженно под цъфналите дръвчета..ех че кеф.Даже по едно време ми идеше и една ракийка следобедно да му дръпна,ама това си остава мечта в далечно бъдеще.. Все пак релаксирах и събрах сили,че след малко идва каката за уикенда..  Crazy

Таткото ни вчера час и половина се е мотал в общината да вади удостоверения и да попълва декларации,но накрая е свършил работа де,от другия месец ще си получавам детските а еднократната помощ ще чакам в края на май-решила съм да се подпомогна с един хладилникофризер  Mr. Green(нова дума измислих  Laughing).

А кака на Ади и Дари е много красива. Не те знам какво ще правиш ти с тези две щерки  Rolling Eyes

Mи какво-ще тренирам за люта тъща.. Joy Таткото по принцип си ходи въоръжен,та него не го мисля. Laughing Все казва,че зетковците трябвало да носят на пиене и на бой. Mr. Green

Мънки,Elwing мерси за комплиментите.И по-свежарка съм била,га бех млада..ама то май всички сме така. Laughing

kikoimery добре завърнали се у дома!  bouquetЩе се повозиш на въртележката,малко е тегаво в началото но се свиква,а и щастието е несравнимо! Party Ангела е одрала кожата на Кико,ще ме прощаваш. Laughing Да ви е жива и здрава! Hug

vanita76 добре дошла при нас!  bouquet

и някакво мазило - Baby Tan. Като го видях и бях много скептична - струва лев и нещо, на него пише на арабски, в някаква невзрачна опаковка, обаче е невероятен. Във форума пише, че ставал и за подсечено дупе.

В предната тема го похвалих,че някой питаше за ефикасен крем за подсечено дупе.Освен за подсечено дупе е много подходящ за слънце,вятър,обриви и зачервявания и при по-големи деца.Още с каката е изпитан този крем,а днес взех и за Ади-струва 1.27лв. Shocked  а е наистина вълшебен!

За яслите-Дари беше на 1г.и 9м.като я пуснах и за около месец се адаптира.Е,имаше малко рев-тя от вътре аз от вън но беше за кратко.Много бързо се социализират там децата.Забелязвах разликата в градинките докато се разхождахе и играем с другите деца:как се държат и реагират на различни ситуации деца които са ходили, и такива гледани в къщи..Огромна роля в ясли и градини оказва общия пример-какво правят останалите,работата в група,и не на последно място усвояват знания,навици и умения много по-лесно.Aди ще ходи на ясла,иска ми се да не е от другата есен,но ще видим как ще се нарядят нещата,тук наблизо няма държавна ясла..

Като чета колко сте доволни от шезлонгите,реших да купувам и аз. От два дена кисна в Май тойс,цените на Фишер прайс за с 40-70лв.по-евтини от тези в Кикиморско царство например!Егати и обирджиите са наще! ooooh!
Харесала съм  този .

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 16:38 от БОДЛИВКА

# 50
Веси, тази книга щях днес да си я вземам и пропуснах, сега съвсем ме нави. Просто много ми се губят тия родителските моменти нещо, а и никой не ми помага, поне адекватно. "И не го разнасяй много много" за мен никаква помощ в отглеждането не е  Sad
А от сутринта насам огладнява на някакви невъзможни интервали, даже следобедната разходка не го спаси. Та от скоро вече имам и съмнения и кога е гладен наистина и кога само му се суче нещо.

А иначе ясно, че бебе не можеш да разглезиш, но пък може да го свикнеш да го успокояваш по най-лесния за теб начин, който може и да не е най-добър за него. Ако всеки оът го утешавам със сукане, ме е страх да не му товаря стомахчето...и такива работи. Трудничко си е да си родител, то не е само да си дойка и повивалня.

# 51
ето малко снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=358535&pid=11516475

А тук сме от днешната разходка (но може Веси да е снимала по-добре)http://www.snimka.bg/album.php?album_id=358535&pid=11516501

# 52
Мацки да ви питам знаете ли кога ще се разбере бебетата с какви очи ще са? Вашите  бебчета с какви са?
Нашите са сивкаво -сини.

Мале много хубави снимки Ели. И разходката е супер блазе ви, айде разходете се и заради мен и без това тази седмица не успях да изляза на разходка.

# 53
Така като ви слушам май само ние ядем по 80 мл най-много,а вече сме на  месец  newsm78,повече не може да поеме
за храненето ние ядем към 9,после се буди от адско пъшкане и пръцкане  Mr. Green рзлично към 1-2,яде колкото да се отчете че е ял,към 20-30мл, после в 5.
И ние много повръщаме ,от какво не знам,след всяко ядене трябва да го държа изправен поне 30мин , за да не връща,но не винаги се поЛучава
Rusana и моето бебче яде по много малко вече сме на 2 месеца а не може и 90мл да поеме наведнъж, педиатърката все ме обвинява че не я храня. Три вида АМ сменихме без резултат а и от много време е със запек сама не може да се изака.
Аз все се старая да я храня че да изпие повече има случаи 1 час да и давам шишето, но колкото повече я насилвам тя все ми повръща на фонтан - поне веднъж на ден ми ге прави тия фонтани. Понеже пак малко е качила на килограми педиатърката ми каза да и давам АМ - Аптамил АР против рефлуск - още не съм го изпробвала че имам от лактаната 1 кутия да довърша, но като го пробвам ще споделя дали е помогнал да не повръща.
били били значи може да се дава това мляко п/в рефлукса профилактично?Аз доста мислих дали да взема от него , сега като гледам от вчера не е връщал нз дали да изчакам или да му купя една кутия  newsm78
Даже от 2 дни не може да се нахрани на веднъж,суче малко,после почва един рев,после пак малко и така повече от час  ooooh! и все по много малко количество.Иначе е спокоен,сега взе повече да седи сам и да си глетка,колко вижда само той си знае  Mr. Green

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 18:04 от rusana

# 54
  • София
Да ви кажа, че Бейби Бау в АРОН (Люлин 9) вече е Бейби мол - цял етаж (партера) - мноооого добре заредено с всичко, за което се сещате. Само че дрешките са малко, пък скъпи - явно са маркови...  Иначе легла, столчета, колички, ванички, биберони, козметика, играчки, пюрета и още много, много неща има..... И дават покупките в дискретна екологична хартиена торбичка  Peace

Преобувате ли ли бебетата като минат 3 часа с памперс, а те спят?

Не, чакам да се събуди.

sia, Пентаксим купихме от кварталната аптека за 62 лв., само не оставяй за последния момент - казаха, че вносителят е монополист и доставките не са редовни! Държи се на ВРАТАТА на хладилника.

ПЪРВА ОБЩА БЕБЕШКА СОФИЙСКА СРЕЩА: 11.04.2009 г. (събота) от 14 ч. в БОРИСОВАТА ГРАДИНА - ОКОЛО ЕЗЕРОТО АРИАНА. Приемат се и татковци, братчета, сестричета, въобще всеки, който е на кеф Simple Smile

1) зелено човече + Калин: предпочита Народния театър
2) TaniaR + Биляна + Тати
3) dideto: предпочита Народния театър
4) rosita_ta
5) Шу: предпочита Борисовата
6) Tony_st + Рая + Тати: няма предпочитание
7) Дърта маймуна + 2: няма предпочитание
8 ) veselina_s_p: предпочита Борисовата
9) vasida + 1: предпочита Борисовата
10) Elwing: предпочита Народния театър

# 55
  • София
здравейте милички,
сигурно ще съм кратка, че всеки момент малката ще се разбуди...
слава Богу, вече съм доста по-добре, щом даже и на компа успях да седна... благодаря от сърце на всички, които се сещаха за мен - много сте милички, наистина!!!
тези дни бяха кошмарни за мен - с много висока Т, ужасно силни болки в гърлото, адски болки при уриниране, и въобще всичко едно след друго се "сипеше"... така ме беше страх да не заразя Стели - кърмех я с маска и след това мама или мъж ми я поемаха веднага, а аз оставах в леглото с 3 одеала и 39,5 Т, тресейки се до тавана.... за съжаление, не ми се размина само с един антибиотик, и вече съм на два. добре поне, че не пречат да си кърмя. иначе, вече съм доста по-добре и от секциото - почнах да успявам да заемам различни пози, които само до преди 3-4 дни ми се виждаха непосилни... често съм в ТК при моята док на прегледи - много е опасно да не тръгне инфекцията към раната от секциото. за сега всичко е ок, прави ми и вагинален преглед, гледа матката и на ехограф - каза, че добре е тръгнала да се прибира... лоши са обаче резултатите от микробиологията ми, оказа се, че имам бактерии и затова е и втория антибиотик, а първия ще го повторя още 5 дни... още ме преследва и спомена за секциото по спешност и целия ужас, който изживях, но като погледна бебка и забравям всичко...
на 08.04 бяхме и на първата ни консултация - стели е добре, възвърнала си е рожденното тегло и педи каза, че явно се храним добре! иначе, ние се кърмим, изцяло сме на кърма - мисля, че и стига... малко бях притеснена, защото след хранене почти нищо не мога да изцедя (10 мл и от двете, рядко стигам до 20 мл), но педи каза, че не е нужно и че явно бебка си изцоква всичко... гърдите ми не са ставали твърди нито за миг, и нямам и капка на сутиен или нощница (не съм използвала и една подплънка дори).
бебка не я будя за хранене, ако спинка! някой път хапва в 12 и после направо в 6, а друг път хапва по 2 пъти през нощта - тази нощ в 1.40 и после в 4.30 - сама си се събуди, та засега всеки път ни е различно май....
таткото е на 7мото небе, гледа бебинка толкова влюбено, много са сладки; много ми помага и специално ви изпраща поздрави!
вчера си взехме количката и кошчето за кола и сигурно утре ще ни е първата официална разходка (не броя излизането до педи онзи ден, въпреки че след прегледа постояхме десетина минути навън на слънчице).
Айрис, и аз имах много силни болки при пишкане - буквално крещях, ама наистина - оказа се, че било от катетъра - док ми каза да си купя неоренал (на билкова основа) и на 2рия ден ми мина от него, ако искаш консултирай се и си го вземи.
извинявам се за малките букви и т.н., но пиша с една ръка, а с другата държа бебка - сигурна съм, че разбирате...
целувам ви и ви желая приятна вечер със здрави, спокойни и блажени бебчета!

# 56
Здравейте! Хайде на почерпката за месечинката на Тоби!

Честито на Крис и Лора!
Шу,  newsm59!
Бързам да пиша, че събудят ли се малките пак няма да имам спомен какво съм искала да кажа. Ще чета после.
Веселина СП, моля ти се, напиши името на автора на книгата и заглавието в оригиналния език, за да мога и аз да я издиря.
Нагаина, за излизането- ние се събираме с тези приятели всяка седмица от няколко години и къпя бебетата (преди Риша, сега Тоби) по-рано. Но и без това ходим с колата, та децата не излизаха много навън всъщност. Той там само спи или яде Mr. Green.
А направо ви завиждам за морската градина, супер би било вечерна разходка на морски въздух, страхотно лято ви чака.
Оп, единия ревна, ще наваксвам след малко.
Честити рожби на Sissoni и Angel for you! baloni baloni

# 57
Много бързо се социализират там децата.Забелязвах разликата в градинките докато се разхождахе и играем с другите деца:как се държат и реагират на различни ситуации деца които са ходили, и такива гледани в къщи..Огромна роля в ясли и градини оказва общия пример-какво правят останалите,работата в група,и не на последно място усвояват знания,навици и умения много по-лесно.

Бодливке,  ще ме прощаваш, но не съм съгласна с това твърдение - няма научно доказана теза, че това е така, докато за обратното доста е писано. Изключвам ясли, където се занимават специализирано и индивидуално с деца (каквито не са тези, в които си даваме децата). Имам наблюдения над деца ходили на ясла (като детето на много близки наши приятели) и такива, които не са (каквото е моето) - ами няма ясно изразени поведения при едните и при другите. А усвояването на знания, умения и навици съвсем не зависи само и единствено от работа в група. Пак казвам, разликата при децата идва от семейния климат и комуникацията вътре в семейството на първо място, после е цялата обкръжаваща среда. Игровата дейност (която е основното предимство на ходенето на детска градина) е основна във възпитанието едва след 3-тата година, преди това има други два периода: от раждането до 1 г. водеща дейност е потребността от общуване с хората и емоционалното отношение към тях, а в периода от 1 до 3 г. основна дейност е предметно-манипулативната, където детето подражава и усвоява функцията на предметите и възниква речта. В първите два периода дейностите са такива, каквито не могат да се усвоят в група от връстници, а е необходимо да има специални индивидуални занимания с детето (каквито в яслите няма).

Иначе, понеже тече темата за гушкането, разглезването и изобщо - възпитанието, ето нещо, което аз много ценя и съм си го сложила разпечатано на хладилника:

ДЕЦАТА НАУЧАВАТ ТОВА, КОЕТО СА ИЗПИТАЛИ
•   Ако децата получават несправедливи уроци, те се научават да презират.
•   Ако децата са заобиколени от враждебност, те се научават да се бият.
•   Ако децата растат в страх, те се научават да се тревожат.
•   Ако към децата изпитваме съжаление, те се научават да се самосъжаляват.
•   Ако към децата се отнасяме с присмех, те се научават да се срамуват.
•   Ако децата се измъчват от ревност, те научават какво е завист.
•   Ако децата живеят с чувство за срам, те се научават да се чувстват виновни.
•   Ако проявявате към децата толерантност, те се научават да бъдат търпеливи.
•   Ако вдъхваме на децата кураж, те се научават да бъдат уверени.
•   Ако децата получават похвала, те научават какво е благодарност.
•   Ако децата срещат одобрение, те се научават да харесват себе си.
•   Ако се отнасяме с децата с благосклонност, те се научават да търсят любовта в света.
•   Ако децата получават признание, те се научават да следват целите си.
•   Ако обграждате децата с разбиране, те се научават да бъдат щедри.
•   Ако децата живеят сред честност и почтеност, те научават какво е истина и справедливост.
•   Ако децата живеят в сигурност, те се научават да вярват в себе си и в хората.
•   Ако децата опознаят приятелството, те научават, че светът е хубаво място за живеене.
•   Ако децата живеят в спокойствие, те постигат хармонията на духа.

Как живеят нашите деца?

Дороти Л. Нолт

# 58
  • София
Честит рожден ден, Шу!  bouquet  bouquet  bouquet Много здраве и поводи за радост!  Hug
Честити месечинки на празнуващите днес! Hug
Роси, радвам се че пишеш! Hug
Ние пък си имаме нощни хранения  Rolling Eyes , не ми е писано да имам спящо бебе  Rolling Eyes , от 3г насам не знам какво е да спиш цяла нощ...

# 59
  • Варна
Dez, Fitzhugh Dodson,  "How to Parent".
Нагаина, и аз мисля, че може да се премести къпането малко по-рано или дори сутринта. Не виждам какво пречи да се излезе след това, ако е лято. Че и аз чакам с нетърпение летните прохладни вечери Simple Smile  А ти къде ги правиш тези дъълги разходки, та не се засичаме? Simple Smile
За неспокойните дни и нощи - нашето мъниче луда ме прави. 3 нощи подред вече съм в ада. Яде, мрънка, заспива в мен уж дълбоко, но ако я преместя в леглото й се започва след малко: пъшкане, махане с ръце, стонове и хъркане и накрая рев. Давам биберон, тя си го приема, но го изплюва след малко и пак рев. Вече ми иде да го вържа с ластик Simple Smile  И като ми се натрупа безсънието и всичко отива на кино - кърмата, гушкането, прочетеното в книгите .... лудница  Sad Но пък денем горе-долу спи, особено на разходка. Днес за пръв път беше неспокойна в количката. Ама на разходка аз не мога да спя  Sad  А тя трупа сили за нощните вакханалии. Как го правите това с ядене вечер и после чак на сутринта - не знам..., ама и аз искам.  Rolling Eyes
Мери, аз си мислех, че Ния е с много коса, ама и Ангела хич не лъже  Grinning  Пу пу!
За първа страница си мислех, че Теодор ще е най-популярното мъжко име  Embarassed
Уф, забравих да се оплача. Пристигна музикалното легло на Чиполино. Първо не работеше вибрацията - оправихме я, но като я включим от другата кутия, където е музиката, се чува ужасно тракане. Спира като стисна кутията с ръка. Затягахме всички болтове - нищо! То това ще подплаши детето по-скоро  Close  Close  Така разчитах да се приспиваме в него.

Общи условия

Активация на акаунт