Великденски яйца боядисват МАРТенските ни деца!

• 16 307
  • 294
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро!!!

Черпя ви с торта по случай рождения ден на Никол - днес става на цели 7 г.!

Ние днес сме ранобудни, та изнесох бебка в хола, че рожденничката да поспи, че тя е поспалана/на майка си се е метнала  Mr. Green/
: Elwing, правихме изследвания още като започна хремата, всичко е ОК, слава Богу.

БОДЛИВКА , точно за хремата е, каза, че би трябвало сополките да намалеят, че да може да диша, но хъркането можело да си остане докато поотрасне малко /каквото и да означава, надявам се не до абитуриентската  Mr. Green /Не знам дали е съвпадение, но снощи София спа доста по-спокойно, събуди се само 2 пъти за ядене.Дано пък да подейства това чудо. Умрях от смях, като прочетох за снимката  Joy, верно ми е напомняла да си лягам  hahaha

Да ви кажа, и според мойта майка, ако не е тя, аз сигурно ще си уморя детето  Mr. Green То и първото изглежда благодарение на нея още е живо  Joy Ама кво да правиш, едно си баба знае, едно си бае  Grinning

Слингът наистина е супер удобна вещ.Някой каза, че щял да си вади ризките от гардероба...моите няма скоро да се извадят оттам - не мога да си напъхам ръцете вътре, камоли да ги закопчая, егати тюлена съм станала, ужасТ просто.

Казвате за кенгуру вече - нали повечето са за деца над 3 м.? Знам, че не е хубаво преди това да се слагат вътре/ май само на Чико бях от 0м/. Е, освен ако не пише изрично, че става за новородени.

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 09:06 от *Nikita*

# 76
  • Стара Загора
Никита да ти е жива и здрава рожденничката. Много да ви обича и да ти помага с бебока-

# 77
Добро утро!
От къде мога да купя Судокрем?

# 78
Добро утро, влизам набързо че днес съм решила да правя козунаци, да видим дали ще стане нещо  Mr. Green
SZA, да ти кажа че аз с Боби всяка година боядисвам яйца и той много се забавлява. Просто не виждам смисъл да пропускам и тази година, а т.к. нашите момчета са на една възраст съм сигурна че и на твоя Гого много ще му хареса. Аз за това съм отложила боядисването за събота когато ще сме всички в къщи, а днес съм оставила козунаците.
Nagaina, аз отдавна съм се убедила, че моята ситуация с бебето много наподобява на твоята и все те цитирам, толкова често че вече взе да ми става неудобно. Embarassed
 Веселина СП, много хубава идея си дала за кенгуруто и кърменето, просто се изкушавам да я пробвам в най скоро време  Laughing

Да ви кажа, вчера бяхме на Великденски празник в градината на сина ми и аз се понесох с бебето на кенгурце, много се опасявах как ще се чувства, да не ревне по средата на представлението, но Лора се държа много `възпитано` и спа през цялото време. Е, когато пяха и пляскаха и вдигаха най-много шум се събуди, ококори се, но после пак си заспа милата. Така всички останахме мнооого доволни  Wink

Никита, ЧРД на твоята дъщеря!!! Да е жива и здрава и много да се забавлява на празненството  nbirthday

# 79
  • Стара Загора
Добро утро!
От къде мога да купя Судокрем?
от аптеката

# 80
Оф няма такава вечер smile3557
Няма да се оплаквам много, защото не е като при някои от вас, където бебетата реват по цяла нощ, ама направо не знам какво му стана на моето дете снощи. След като си отспа хубаво на възглавницата за кърмене 3 часа преди 12, после цяла нощ бяха опити да го приспя - заспива в мен, дълбоко, слагам го в леглото успешно, спи дълбоко 15 минути и после е едно мятане на ръце и крака, глави, скимтене...не се събужда, но то и това сън ли е, аз уж го оставям в леглото му да поспя аз, а на всеки 5 минути скачам по инерция, защото скърца. Току пробвам да го наместя и той ококори очи и после пак наново цялата процедура. Какво ли не правих - повивах, взех го при мен, толкова го гушках, същата работа - много се стряска, в мен като е поне бързо го утешавам да продължава да спи, ама моя сън ... #Crazy Нямаше и половин час непробуден сън това дете, какво му стана. Сутринта като се събуди от последния полусън за закуска беше толкова издивял и изгладнял (нищо, че яде на 2 часа цяла вечер), ужасно много се мяташе, докато суче, блъвна страшно много и вече шях да се разрева. След половин час пробвах пак да го храня и пак докато яде се мята, рита, нервничи, а поне сукането го успокояваше до сега. Разгеле му намерих цаката, заспа ми на рамото и сега пак съм го курдисала на възглавница. Бях си обещала да заспя с него, той като откърти, ама пак ще домакинствам май. ..Или няма, пак се мята нещастно Sad Не знам коремче ли е, гладен ли е Sad

Иначе вчера се смях на оригиналните начини на всички да си сложат децата да спят в леглото, точките ми обра това с детето барабар с кенгуруто в леглото hahaha
Оф, айде отивам да се приспиваме пак Tired

# 81
Никита,да ти е жива и здрава щерката!
И ние сме в отбора на напикаващите се след баня и не само...Моето момченце такива фонтани прави,олива половината стая.
Аз май съм от малкото доволни от помощта на мама.Честно казано,без нея съм пропаднала тотално.Тя е спокойна и хипер позитивна,което не може да се каже за мен.И ние не се носим на ръце,освен държането след кърмене или ако е много истерясъл.Слагаме го в кошарата и дежурим до него с биберона,защото само той го успокоява.е, лошото е ,че докато заспи(понякога повече от час) непрекъснато изпуска бибата и някой трябва да му го дава...Като се научи да си лапа ръцете този проблем ще отпадне.
Някой освен Elg ползва ли Биогайя?Имам чувството,че откакто ги започнахме,коликите станаха зловещи.

# 82
  • София
Здравейте и от нас.

КАК ПРОСТИРАТЕ С КеНГУРУ, аз не успявам...

За гушкането да кажа, че и Калин е много гушкано бебе, само дето не го разнасяме из стаята обаче. Най-обича върху тати или върху мен да стои или да спи, направо така спи с часове... Вчера и днес се поразбуди по-рано (вчера в 4, а не искаше да суче, а днес - в 6) и си го сложих върху мен - еми спа си до 7.30 ч. Все пак тати е на работа, нека да поспи и той (налага се да го будя на всяко ядене нощем заради ръцете)... Иначе вече пришка ми излезе на езика да повтарям като го вземе някой, да не го друска, ако е спокоен. То явно е рефлекс на хората: вземат нечие бебе и веднага почват да го друскат и люшкат.... Аз не давам така, ако е спокоен, де...

За плаченето, понякога стискам зъби и го оставям да плаче, но ми е много гадно. Това става например когато съм гола и трябва да си сложа поне сутиен, за да не се разтека върху него, или ако току-що съм си намазала ръцете, разчитайки, че е заспал, и миришат силно и не мога да го взема и прочие ситуации, в които все пак трябва нещо кратко да се свърши.... Ако съм в стаята през това време, му говоря, но не винаги работи. Иначе да си кажа, че повечето пъти разбираме вече защо плаче, имаме си нещо като чеклист за другите случаи и накрая, ако нищо не ни иде на ум, събличам се по бельо и го гушкам и обикновено помага...

За съжаление понякога и аз излизам от търпение и ми е мъчно, защото се случи вече няколко пъти да му повиша тон... Обаче пък Калин вече знае някои процедури и кодови думички като Отвори устачки, Последно и Край (след употреба за сополячката)...

Може би защото пералнята работи в момента, а и той сука сутринта 40 минути и после се разхълца, та си досука още 15 минути, та сега спи в креватчето и аз се възползвам да се разтоваря тук във форума.

За кърменето извън къщи, вече имаме богата колекция от шантави места: болница, под балкон, стълби, бордюр и т.н. С това хълцане.... Поради това излизам винаги или с дълбокоразтегливо деколте (вадя инструмента отгоре), или с копчета (разкопчавам отгоре). Повече се вижда, отколкото при надигане на дреха, но при надигане има шанс някой да ми види корема и да получи удар от ужас  hahaha

За сополите Калин не ги е спирал, а напоследък има и течни прозрачни, чудя се дали да не скокнем до лекарката  newsm78

Само моят мъж ли не се интересува от футбол  newsm78 Но пък с проклетите компютърни игри  ooooh!

Мамчета, събирам информация за това на кои спирки на метрото има асансьор. Засега със сигурност на Сердика (лично съм я пробвала), а ми казаха също за Люлин, Вардар и Опълченска. Кажете и вие!

Глафира, честит рожден ден на патрица, вчера се улисах в личните си драми и те забравих... Благодаря за съвета за одеалцето, ще опитам и това, че в чудо се виждам. И аз съм сама през деня, та ако не поспи малко, съвсем на вещица приличам и не смогвам да ям  Whistling

СЛЕДВАщА ОБщА СРЕщА НА 25.04.2009 Г. СЪБОТА 14 ч. ПАК В БОРИСОВАТА ГРАДИНА ОКОЛО ЕЗЕРОТО. Записали се: зелено човече, Елг, Тони_ст, Дидето, ТаняР, поли+, Васида, Елвинг, Вероники, Вили_ст

Я да се преброим Люлински и неЛюлински мами за среща в Западен парк - Централен вход. Час: 14 ч.  ПРЕДЛАГАМ ДАТА 21.04. (вторник) - КАЖЕТЕ МНЕНИЕ
1) Зелено човече: сравнително удобно място: Западен парк, около Кооп. пазар
2) Елг: уикенд
3) Росикв
4) Айрис
5) Сиа: Западен парк, но централен вход или някъде там, че има удобни места за паркиране
6) Елвинг
7) Вероники: западен парк
8 ) ТаняР: Западен парк

# 83
Добро утро и от нас. Ангела яде тая нощ в 5 и аз станах и тъкмо боядисах яйцата преди изгрев. Много съм доволна от себе си.  Rolling Eyes
НИКИТА, ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА РОЖДЕННИЧКАТА, ДА ВИ РАДВА МНОГО
ronja77, ние пием капки Биогая и не мога да кажа дали има ефект, тъй като си мисля, че Ангела няма колики или ако има са слаби, просто казах на педито, че акото и е рядко, че пръцка и тя ни ги изписа.
Това чудо слинга и мен доста ме съблазнява, има ли го по детските магазини?
Моят мъж въъъъъъъъобще не го върнуват мачовете, но за сметка на това може да виси и играе пред компа денонощно.
Айде, отивам да се пооправям, че скоро ще ходим на консултация, а имамтолкова неща да свърша преди това....
Хубав и слънчев ден на всички и приятни разходки на разхождащите се. Днес времето ще е хубавко. Hug

# 84
Добър ден и от мен.
Честит рожден ден на дъщеричката на Никита.Да и е жива и здрава и ученолюбива! Ходи ли на училище вече  или от другата година?

Аз да ви се оплача...сутринта  мойто бебе се разбушува и кога го вдигнах гледам-целияяяяяя мокър (мамка му полудях от тревога -не е за първи път). Чудех се от какво ли целите му ританки са мокри -повръщал ли е или пампата е изпуснала. Веднага отидох да го сменя и преоблека.Пампата отвън беше суха,а дрехите и бодите мокри  Shocked Shocked Shocked
Отидох да видя в спалнята как е положението(спи при нас). Гледам там където е било телцето -мокрооооооо,а възглавницата суха(значи не е повръщано) Shocked Така и не разбрах как е пропуснал този памперс,като той самия беше сух отвънка??? А целите ританки ,че и на горе към гърдичките вир водаааааа.
Случвало ли ви се е подобно нещо?

# 85

Добро утро!

# 86
  • София
Зеленко, и моят убавец не гледа мачове, ама за компютърни игри умира...Дори миналата година бяхме направили мрежа вкъщи. Сега по разбираеми причини почти не играя, но за сметка това той компенсира. Дори до такава степен, че понякога не чува какво му казвам Joy

# 87
  • София
сутринта  мойто бебе се разбушува и кога го вдигнах гледам-целияяяяяя мокър (мамка му полудях от тревога -не е за първи път). Чудех се от какво ли целите му ританки са мокри -повръщал ли е или пампата е изпуснала. Веднага отидох да го сменя и преоблека.Пампата отвън беше суха,а дрехите и бодите мокри  Shocked Shocked Shocked

Да, случи ни се 2 или 3 пъти - винаги е отстрани и съм убедена, че е от лошо сложен памперс  Peace

Зеленко, пробвай да приспиваш твоя разбойник с одеалце и после го слагай в леглото директно с него. Може да му е студенко и затова да реве. При мене има ефект.

Господ здраве да ти дава, май работи  newsm20
Аз не играя на игри съвсем съзнателно, знам каква краста е (едно време съм играла една проста Цивилизация, представям си в момента какво е...), но мъж ми ме убива с тези игри...
П.С. Видях, че си се записала в темата за лекциите за кърмене, нали ще кажеш като излезе датата???

Пък Калин днес показа нов номер - хваща се за решетките на креватчето и се пули - като затворниче, милото  Tired

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 10:29 от зелено човече

# 88
Никита ,да ти е жива и здрава рожденничката! Много да те радва и слушка!

И на мен ми се е случвало да е мокър сутринта и или е от лошо сложен памперс или от многото вода!(ако се събуди през нощта,да яде му давам вода)

# 89
Здравейте мамчета,
ЧРД на каката на Никита- да ти е здравичка, щастливичка и добра кака!
Ние тази нощ бяхме много добрички- пи чайче в 2ч и сменихме памперс и така чак до 6ч.
Днес сме на доктор- да ни стискате палци.
baby_moni -мерси за милите думи  Hug Не съм от най-спокойните майки. Може би защото не ходя на работа и затова не се нервирам толкова много. Но Елия е много спокойно дете (да ми я наплюете).
Elwing - мерси  Hug Остави децата на някой и се отдели поне 1 час за себе си. Мен най-ме беше страх да не се занеммаря съвсем. Е вярно, че не изглеждам както преди да забременея, но все пак се чуствам добре в кожата си.
glafira - за първи път съм с истински нокти и то дълги (в рамките на нормалното). Мислех, че ще драскам бебка, но съм много внимателна и до сега не съм я наранила.
ronja77-нашите колики отшумяват. Може на всяко бебе да действат различно. Ние нямаме проблем с коликите, а с акането. Много се напъва милата, но си ака де.
за гушкането- и ние сме така както Калин на Зеленото. Не се носим на ръце и не се приспиваме клатейки се. Като хапне и се уригне поседява върху мен или тати и ако заспи я слагаме директно в леглото. А някой път направо в леглото. Аз обичам да я гушкам, когато е будна и си говорим.  Просто не може без гушкане.
за мачовете и татковците- нашия на гледа футбол и там подобните, гледа билярд, бобслейд и други глупости. Седи и той по форуми. Но като кажа, че ми трябва-скача.

Хайде от нас лек и усмихнат ден  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт