Тъмната страна на "Германската Нова Медицина" и Хамер

• 65 871
  • 941
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Права си, всеки сам избира как да се лекува.
Като гост от здравния подфорум искам да ти кажа само едно.
Много силно се надявам да не станеш някой ден гост и ти там.

# 421
По същество - книгата "Болестта като път" на Торвалд Детлефсен и Рюдигер Далке съдържа именно това, което multidal  е написала за симптомите. Според този труд човек е болен по презумция, но болестта е само една, а именно - тази на душата. Всички друго "болести" са всъщност симптоми на една и съща болест, проявяващи се под различни форми. Разликата между тази книга и ГНМ обаче е, че "Болестта като път" в нито един момент не отрича традиционнат медицина, напротив, но набляга върху търсенето на вътрешния конфликт. Излекуван, той не би довел до други симптоми, т.е. до други външни проявления, наричани "болести".
Чела съм книгата на Детлефсен и Далке - наистина е много хубава!
Според всички холичстични методи, боледува целия човек, а не отделна част от неговото тяло. Нито болестта идва отвън, както медиците се опитват да ни убедят. Авторите не се противопоставят открито на традиционната медицина, а дават нов поглед върху това какво е болест. Може да не е написано в прав текст, но ако четеш задълбочено, ще разбереш подтекста - концепциите за болест и здраве на холистичните методи и традиционната медицина са коренно различни..

Болестта, която е на всички нива в човешкия организъм, изхвърля симптоми на физическо ниво. Те трябва да са сигнална лампичка, че нещо не е наред. Да ни провокират да потърсим причината, минавайки през периода на осъзнаване. Аналгинът не лекува главоболието, той затулва проблема и подтиска симптомите, а иначе болестта продължава да присъства и да взема все по-големи размери..

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 11:29 от multimodal

# 422
multidal, именно, да, това имам предвид и аз.

За себе си мога да кажа само едно - потърсих причината (не беше само една), минах през период на осъзнаване и продължавам все още. Всичко това обаче се оказа възможно, защото традиционната медицина + Господ + моето тяло ми дадоха още време това да е възможно. Оттук нататък вярвам,  надявам се и се моля болестта да е зад гърба ми, но пак казвам - това е възможно благодарение на трите неща, които изброих, заедно. Това обаче е МОЯТА вяра и разбиране, нека всеки сам намери своята. Защото нали и това една от идеите на всички холистични разбирание - позитивизъм и вяра. Само тогава би имало резултати.

# 423
Аз съм от т.нар скептици - т.е. подлагам на съмнение всичко - и традиционната, и алтернативната медицина...
Както традиционните медици печелят от фармацевтичните компании, така и праткикуващите алтернативна медицина (в каквато и да е форма) не фотосинтезират - нали!
За съжаление в подобни дискусии никой не може да убеди другия в правотата си - искрено съжалявам, че тук не влизат професионалисти - т.е. действащи медици, хомеопати, ако щеш практикуващи ГНМ - в подобен професионален сблъсък на идеи може би участниците биха отсели плявата от зърното.
Според мен ГНМ е подвеждаща (прочетох всичко, което е написано във форума и някои от линковете) - и вече се убеждавам, че е опасна...

# 424
multimodal, хомеопатия, билколечение, алтернативна медицина подфорум е колкото мой, толкова и твой. И не само аз съм гост, но не забравяй, че и ти си такава. Още повече не ме познаваш и не знаеш дали и колко съм запозната с алтернативната медицина и медицината. Що се отнася до лекарски грешки, съм ги изпитала, аз и семейството ми, в продължение на 15 години, по начин на когото, на никого не пожелавам. Но това не значи, че всички са маскари и трябва да бъдат сложени под общ знаменател. Аз поне не се правя на компетентно медицинско лице, защото просто не съм такова. Но ти си мислиш, че без системно образование и с четене на избирателна литература се става такова. Дори си позволяваш да даваш съвети и мнения./ И какво общо има аналгинът, то на всеки е ясно каква му е функцията. Или пак го извадих от контекста. /

АЗ пък нямам нужда да ти чета постовете отново и отново, защото те не съдържат нито един факт, а само объркани бръщолевения. Какви по точно факти и знания си споделила ти относно ГНМ? Къде са?

Лекувай се както намериш за добре, но ти желая много здраве преди всичко, защото с тези твой нереални очаквания  от прочетените книжките и форуми ще ти е особено необходимо!

# 425
Нали това беше целта на занятието!!! newsm10

# 426
eliwas, ако обещаваш чудеса на хората е редно да можеш да ги правиш, иначе се превръщаш в обикновен мошеник, а не чудодеец, с празни обещания. Туй разбра ли го?

# 427
kaigi,  всички в този форум изразяваме личното си мнение, независмо кой къде пребивава в повечето време, нали така? Това е част от форумните правила. Както забелязвам, само Persona си позволява да анатемосва и да пуска "образователни" лектории в стил проповеди. Склонна съм да приема всяко (лично) мнение, незвисимо дали го споделям или не, стига да не се обявява за меродавно.

Цитат
Дори си позволяваш да даваш съвети и мнения./ И какво общо има аналгинът, то на всеки е ясно каква му е функцията. Или пак го извадих от контекста. /
За мненията се изяснихме. Сега намери къде и на кого съм давала съвет, без да ми бъде поискан.  Peace

Аналгинът го посочих както пример как "лекува" традиционната медицина.
Ако ти имаш друг, с който да подкрепиш факта, че тя наистина лекува - нямам нищо против да го коментираме.

Радвам се, че тонът ти се промени. Което е предпоставка за водене на нормален диалог, каквато всъщност е целта на целия форум.

# 428
multimodal,

Ти не потърси ли реални доказателства преди да започнеш да повтаряш в хор философията на Хамер? 
Имате тема в която спокойно давате насоки на тези, които са повярвали в ГНМ, а в същото време все още никой не преведе конкретно доказателство за преборването на рак с ГНМ, защото явно никой не разполага с такова.

Това ме навеждана мисълта, че участвате в темата за предписания по ГНМ, само защото е нещо алтернативно, но не и защото е изпробвано.

Постът на Meg1 е единствения от лична практика. Всички други подръжници сте теоретици.

Това е много несериозно, защото болният човек е силно уязвим и податлив на манипулации.

# 429
Тона ми си е все същия   Laughing Само, че все още чакам факти, но май дълго ще си ги чакам! Кое му е нормалното на диалога? Ти се правиш, че не можеш да четеш и не разбираш, това което не ти изнася! Какъв диалог е това, по скоро монолог!

Цитат
Изчакай да видиш пълната изява на болестта, до утре ще е ясно.  Peace
Нека да поспи детенцето, това много помага. Обривите не са само в епидермалния слой изявени, вътрешните органи също страдат. Това може да ти е от голяма полза - да откриеш конфликта, ако се появят и други оплаквания.

Храната сигурно може да е причина, особено ако има натрупване и/или нежелание от самото дете, което обаче не е споделило..

Това е твой пост от една друга тема!  Wink И не съм казала, че е без да ти са поискани. Всички във вашана тема се правите на специалисти и давате съвети!

# 430
Абе, хора, спрете се да спорите за тоя дето духа.....
И 3000 страници да изпишете пак резултатът ще е същият - тези, които вярват, ще си останат такива; невярващите ще станат още по-невярващи; а съмняващите се - пак ще си бъдат съмняващи се.

Искате да разтворите камъка във водата ли?..... И да го разбиете, пак ще се утаи.......

# 431
multimodal,
Ти не потърси ли реални доказателства преди да започнеш да повтаряш в хор философията на Хамер? 
Имате тема в която спокойно давате насоки на тези, които са повярвали в ГНМ, а в същото време все още никой не преведе конкретно доказателство за преборването на рак с ГНМ, защото явно никой не разполага с такова.

Чета, сравнявам с изпитани методи (хомеопатия), а вече мога да се похваля, че имам реални доказателства за някои по-обикновени болести (не рак). Не намирам за нужно да ги споделям и тук - написала съм ги в темата за ГНМ. Нищо не пропагандирам, нито давам насоки. Пиша каквото е минало през моята цедка и това е личното ми мнение - подчертавам. Simple Smile Сравнявала съм ГНМ с други холистични методи и до този момент не съм открила противоречия. Затова се възмущавам от начина, по който се излага информацията за ГНМ и Хамер. Пак казвам - всеки си има глава на раменете.

Проповеди и анатеми не са подходящи за форум (противоречат на форумните правила), и съм изненадана, че изобщо се допускат..  newsm78  
Още повече, че тези пропаганди са провокирани от спор в един друг форум и пренесени от Persona тук..

П.П.
kaigi, потърси факти - има в темата за ГНМ и не е нужно да се копира всичко тук, само с цел да си доказваме някои неща.  И аз чакам от първа страница доказателкства, че медицината може да излекува поне една болест, но както забелязвам - никой не си прави труда. А иначе се твърди още от 1-ва стр, че тя лекува, а ГНМ - не. Wink

nenaatoa е много права - едва ли толкова бързо ще се промени начина на мислене на някои хора. И изобщо темата мисля се изчерпа.

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 13:16 от multimodal

# 432
....

Проповеди и анатеми не са подходящи за форум (противоречат на форумните правила), и съм изненадана, че изобщо се допускат..   newsm78

Тук вече има мнооогоо смях  hahaha

"Крадецът вика дръжте крадеца"

# 433
Цитат
и съм изненадана, че изобщо се допускат
Изненадан сьм,че ти се изненадваш... Sunglasses

# 434
Въпрос към последователите на ГНМ :

Ако детето ви е диагностицирано, че се нуждае от операция на апандисит, ако наблюдаващ го лекар ви каже, че апандиситът е пред перфорция, ще се съгласите ли детето да бъде оперирано? Какво ще бъде вашето решение в такава ситуация? Каква алтернатива на оперативното лечение бихте избрали?

Общи условия

Активация на акаунт