Aз щото все съм била много респектирана от някои професии, а се оказва, че не знам много за тях.

, защото повечето от моите колеги (за справка аз завърших точно тази "тотално прецакана" магистратура Трудова и орг. психология в СУ и смея да кажа, че е добра като всяка друга, стига човек да има желание да учи, разбира се) са психолози и работят от няколко години в различни калибри български и международни компании. Но това наистина не е важно - дали трябва HR-ите задължително да са психолози, въпросът е, че след като има бакалавърска степен психология и магистърска УЧР, ТОП или подобна, те обикновено дават много по-адекватни познания и умения именно в тази област, много по-адекватни от знанията на един икономист със специалност Аграрна икономика и едномесечен курс УЧР. Нищо лично към непсихолозите, просто имам и личен опит с хора, практикуващи тази професия, с най-различен бекграунд - Политология, Статистика, Култорология дори, за които спокойно мога да кажа, че не се справяха с работата - до голяма степен и поради липса на специализирани базови познания. Все пак е добре всеки да работи това, което знае и умее най-добре - защо аз примерно нямам амбициите да работя като атомен физик, примерно? Не е казано човек задължително да е психолог, въпросът е да има солидно образование по УЧР, а не само претенции да практикува "модерна професия".
или че не четем икономически издания
или че не четем икономически издания
Препоръчани теми